Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ty uz mam a nove i Limbo :)
  • cesta z kruhu je jen přes nadstandardní klientskou podporu... nic jiného.. každá ochrana se dá hacknout.
  • To jo *4* . Ale přeci to pro nás má pár výhod. Třeba: Vem si kolik je ted aktuálně her na PC. Když by nebyly pořád závaly nových her, tak by člověk měl čas se aspon podívat které starší, ale třeba i novější zastíněné hry mu unikly. Tak třeba já mám rád RPG, ikdyž spíše všeobecně fantasy z dávných dob. Vždycky jsem oplýval nad zaklínačem, Oblivionem a Gothicem a potom jsem objevil starou hru RUNE. Ta byla super a rozhodně jsem si ji nezahrál naposledy.

Většina lidí prostě tou PC dobou jen prochází a lepí k sobě nové, známé a oblíbené tituly a nevšímá si moc ostatních her.

Ale upřímně - Někdy si vážně myslím, že vývojáři nemají žádný problém s pirátstvím a zisky mají dobré, ale jen chtějí víc a víc, tak straší tímto způsobem a ochranami...
  • Do toho!
    http://store.steampowered.com/app/95300
    http://store.steampowered.com/app/113200
    http://store.steampowered.com/app/200900
  • Pokud je hra kvalitní, vždycky se jí prodá dost kusů i na PC, aby si na sebe vydělala a ještě vytvořila zisk. Čísla zisků z her tohle jasně prokazují.

Za neprodávání her na PC si vývojáři mohou sami.

Kdyby ochrany nepoškozovaly uživatele a kdyby existovala nějaká větší vývojářská podpora hráčů typu: vy si kupte naší hru a my vám zaručujeme, že budou postupně vycházet vylepšení a nový obsah, bylo by to taky jinak.

Mé zkušenosti z kupování her jsou ale jiné: Hru si koupím, zjistím, že není dodělaná a vlastně ani nefunguje. Pak čekám na patch, ten nakonec vyjde a pak už nic víc - maximálně vyjde ještě pár patchů, které často ani neřeší chyby, ale vytváří nové a nové. Nový obsah nikde; větší podpora nikde.
    Čím se tedy kupovaná hra liší od té stažené?

Ji si vlastně hry kupuju jen proto, že je mi trapné to ukrást. Ale autoři mě za mé rozhodnutí nijak neodměňují a naopak mi házejí pod nohy jeden klacek za druhým. Např. Skyrim: Chci si vzít notebook na chatu a dát si tam večer skyrim. Nemůžu, protože tam nemám internet. Takže jsem si koupil single player hru, ale nezahraju si jí díky internetu. Řešení: Stažení nelegální hry, která nepotřebuje steam.
  • Aha jasně... Dark Souls je taková oddychovka, že jo?
    A Skyward Sword je sice plnej hádanek, ale přemýšlet se u něj nemusí, že?

To co tu vy dva předvádite je stejný retardovaný zobecňování jako ti konzolisti, kteří tvrdí, že všeci PC hráči pirátí. A proti tomu se vždycky ozve tolik těch užasných PC hráčů...

Pokud si všechny konzolisty skutečně představujete jako týpky, co bezmyšlenkově hrají CoD nebo Madden, tak se pletete.
  • A ja blbec kupuju novinky a po roce znovu novy vydani s patchema a dalsima kravinama, kdyz to daji vsechno na jednu placku. ubi EA bio kdo bude dalsi?! s**ru na vas, radsi podporim nezavisly vyvojare
  • Alex81
    miker17: znuděně zívám...
  • +Konzoláci hrajou jen když je reklama v Ordinaci v růžové zahradě. takže na tu chvíly jim stačí jakákoliv hovadina
  • Presne tak, a navic, kdyz si prectes licencni smlouvu, tak ti za 1000 kc hru pouze "pujcuji". Maji pravo ti zabanovat acc, ze dne na den muzou zrusit servery, kdyz se ti "medium" poskodi tak mas proste smulu, pokud koupis hru z druhe ruky, tak jsi pro ne zlodej.
  • Steam a ceny v zlavach. To je parada ... *3*
  • miker17
    ono je jednoduší uspokojit konzoláky než PC hráče....protože:
    1) na té TV je to stejně rozmazané a vypadá to věechno stejně takže udělaj tuctovou grafiku(ne všechny hry ale většina) a konzoláci s toho mají orgáč.
    2) konzolista je ochoten zaplatit za sh*t na který by se PC hráč ani nepodíval
    3) nepotřeba hádanek(když už tak to jenom jako hádanka vypadá) protože kozolisti nehrají hry aby u nich mysleli.
    4) pár desítek milionků od Mrkvosoftu za exluzivitu se vždycky hodí a klidně se to může svést na to "hrozné PC pirátsví"(konzolové je stejně rozlezlé-dojdeš do obchodu a klidně si tam koupíš i čiplí Xbox , ale to samozřejmě zase nikoho nezajíma)
    5) kozoláci si rádi kupují předražená DLC
    dalo by se to tu napsat mnohem víc ...
  • UbiSoft na to jde fakt dobře... Jasně už stačí jen aby všechny ostatní firmy přestaly ty hry vydávat pro PC a hlavní sídlo PC pirátů se přesune na XBOX a PS. A at se nediví... Kdo těm všem vývojářům bude kupovat hry za 1000ce korun?? Ještě s těma přiblblejma službama atd. Můžu říct akorát: Díkybohu, že to pirátství vůbec je!

Mě je fuk, že pirátění je zlodějina. Zlodějina je prodávat hry s podělanejma službama za 1100 kč bez nějaké záruky kvality hry. Každý na něčem musí profitovat. Vývojáři a vydavatelé prodávají a piráti hrajou zadarmo, protože můžou...
  • Asharak
    A i kdyby na tom nic nevydělali, tak se vývoj stejně zaplatí z těch miliard co přijde z konzolí, no ni? Ale jak si psal nahoře, chtějí viět zisk, a né počet, hráčů které to baví nebo se na tu hru těšili...
  • *12* ubisoft *12*
  • farrao
    Když studio dokáže udělat kvalitní hru, lidé to dokáží ocenit a za hru mile rádi zaplatí. Jedním takovým příkladem je Minecraft. Cena hry - 400Kč neodpovídá její kvalitě, já bych za tuhle zábavu byl schopen zaplatit klidně plnou cenu, a to bez váhání. Jde o to, že když Ubisoft vytvoří skutečně kvalitní hru a k hráčům bude přistupovat ohleduplně (žádné otravné ochrany, optimalizace, technické chyby atd.), tak tuto práci velká většina hráčů mile ráda ocení a hru si koupí. Jde také o celkovou hodnotu hry a její cenu. Já bych například za Deus-Ex:HR 1 199 Kč,- nedal, 899 Kč,- to už je jiná, a myslím, že dost hráčů se mnou bude souhlasit (nemyslím u této konkrétní hry). Samozřejmě to není jen tak, ale něco na tom je. Dále. Vydá se demo, hráči zjistí, že je hra jedinečná, nápaditá, velmi zajímavě zpracovaná a hlavně opravdu zábavná. Výsledek? Většina si hru koupí a podpoří tak vývojáře, aby se mohli těšit na další podobné kousky. Jenže v dnešní době se můžeme "těšit" leda na nový CoD... Vždyť víme... Samozřejmě jde také o výši ceny, ale pokud se jedná o opravdu kvalitní hru a vývojáři dokáží hráče svým výkonem přesvědčit, že hra stojí za koupi a zajistí vám dlouhé hodiny skvělé zábavy, není co řešit. *4* Důvod, proč se dnes tolik mluví o pirátství na PC a nízkých ziscích z PC her je, že hry začínají spoustu hráčů nudit, "vše" je "na jedno brdo" + jsou hry chabé co do nápadu, tak do zpracování, a hráč tudíž nemá důvod si hru koupit za, dejme tomu, 1 000 Kč,- a podpořit tak vývojáře. Dříve jsem si hry kupoval mnohem více také proto, že jsem si na ně mohl udělat názor z dema a hry obecně byly "kvalitnější" než dnes, proto mi to za ty peníze stálo. Možná si maximálně koupím Skyrim, který se mi zatím celkem zamlouvá, až na ty potíže s HW.

NEBO podle mě dosti zajímavý dodatek - co VALVE ?!? Pokud jde o mě, já Valve vždycky rád podpořím, protože do teď ti chlapíci dělali skutečně jaksi jedinečné, opravdu kvalitní a pro mě a určitě i mnoho dalších hráčů neskutečně zábavné hry za skvělé ceny. Proto by mě ani ve snu nenapadlo nějakou hru od nich "ukrást". Příkladem je třeba skvělý Portal 2. Velice rád jim za jejich hry platím a do teď jsem velmi spokojený. Kvalitní hry, ceny, podpora... Steam... pohoda, paráda. *3* Toť můj názor na tuhle věc. *4*
  • A ne na collectorku Diabla 3 za 3000 Kč?

Ta je drahá jak prdel, ale stejně se jí prodají tuny.
  • A na Battlefielda 3 už šetřím *1*
  • Ještě dodám, že se bavím obecně u velkých her.

U této konkrétně Ubisoft sám odhadl 50000 prodejů na PC. A k tomu se váže toto, co jsem postnul už níže:
    No ano je...

Na 4chanu někdo propočítal, že i kdyby těch 12 lidí bylo hrozně přeplacených a Steam si vzal 75% zisku, tak Ubisoft pořád vydělá.

Takže tuto hru by vydal měli. Ale zdráhavost a špatná kvalita PC verzí u jiných AAA her u spousty vydavatelů, ne jen Ubi, je těmi prodeji.
  • Zlevněte, nebudeme kupovat, je to drahý, nezlevníme, vy pirátíte, nám utíkají zisky, ale přesto vyděláváme, pirátíme, protože je to drahý, když se zlevní, bude víc lidí kupovat, ne, tak to není, když se zlevní zkrachujeme.....
    Kdo se v tom vyzná a kdo má pravdu? Trochu oba. Když se tu nedávno objevil článek že limitovaná edice Max Payna bude stát 109 euro? (coz je v tuto chvili 2787,- Kč) Ano, to je opravdu ranec peněz. Dát za novinku v rozmezí 999-1299 je dost peněz.. A koupit si hru 1 za měsíc se tak stává jednovýplatovou záležitostí. Někdo tu psal, že pirátí jen lidi finančně závislí na rodičích, zajímalo jak je na tom dotyčný. Já osobně třeba studuji vysokou školu (vlastně 2) a rozhodně si finančně nevyskakuju. Takže hry hraju stylem, že vyšel Heroes III edice za 2stovky...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit