Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Možná budu ukamenovanej, ale dneska jsem po 8mi hodinách a několika málo minutách (nevim kde autoři recenzí berou obvykle 10-12 hodin, když jsem hrál na normální obtížnost, často a dlouho se kochal prostředím, našel přes 70 pokladů a zvládl to za 8 hodin a něco) a musim říct, že i přesto, že trojka byla bomba, což jsem očekával, tak dvojka se mi líbila o trošičku víc. Pravděpodobně to bude i prostředím, protože hory a sníh mi jsou bližší než pouště a nesnesitelný horko, ale stejnak mi dvojka celkově přišla trochu hravější a vynalézavější...nevim jak přesně to popsat, ale o jednoduše o malinkej kousíček lepší. Jestliže bych dal dvojce 10/10 (jako že ano, protože to byl jeden z nejlepších herních zážitků), tak trojce bych musel dát 9/10, ale i tak je to pro mě, jakožto majitele ps3, "must have" titul :)
    • Lépe bych to ani nepopsal... Já bych hodnocení asi ještě trochu snížil, protože očekávání bylo opravdu velké. Nedá se říct, že bych byl hrou zklamanej, ale čekal jsem prostě jasný překonání druhýho dílu, a to se nestalo.... Moje hodnocení v rámci celé série je 7,5/10
      Hra je fakt skvělá, ale..... prostě ten zážitek jako u dvojky, tam tentokrát nebyl!!! A mým vítězem pro letošní rok tedy není Nathan Drake, ale Bruce Wayne
    • souhlasim , ja dohral za 10 a pul , mrzelo me hlavne za ta poust byla na konci hry ...ale jinak bomba!!! dvojka asi byla o neco delsi.....
  • PS3 stoji 5999kc, za to dnes lidi kupuji mobily (i drazsi). I kdyby pro par exkluzivit (MGS4, GT5...) se ps3 vyplati, plus bezvadnej blu-ray prehravac. Netreba zavidet *3*
    • Ringwraith
      Pravda, lidi jsou schopni utratit 16000 za iPhone...
      • A je to zatraceně dobrá investice ;)
        • Ringwraith
          Musím nesouhlasit.
  • A je rozhodnuto. Jdu si pro PS3. Tohle si na PC prostě nezahraju a už mám dost toho, jak mě herně omezuje a právě díky němu mi mezi prsty utíkají ty nejšpičkovější hry dneška.
    • Ringwraith
      Vskutku skvělé řešení.

PS3 za 6500Kč je skvělá koupě. A každý dospělý, co vydělává si určitě peníze najde.
      Skoro bych mohl vyvodit závěr, že na konzole brečí jen děcka, co na ně nemají.
      • Nemuze to byt treba o prioritach(hernich)? Pro nej je to spickova hra,me to vubec nelaka. Pripada mi beckove,jak pribehem,tak provedenim(soude dle videa). Ja bych si treba zase sve (PC)oblibene hry na PS3 nikdy nezahral. A btw. PC je mnohem drazsi,takze tvuj argument je ponekud vratky
        • Ringwraith
          Jistě, je to o prioritach. Chci se dotknout jen hráčů, kteří na PS3 a konzole nadávají a přitom by třeba Uncharted na PC chtěli. Pokud chceš hrát jen PC hry, tak je to tvé svaté právo.
          A PC je jistě dražší, ale argument není vratký. PC dětěm koupí rodiče...
          • Je velmi vratky. PC ktere koupi rodice vetsinou nebyva extra vykonne. Nemluve o faktu,ze dle pruzkumu jsou nejvetsimi hraci na PC 25-tricatnici(bavime se o skutecnych hrach,ne nejakych webovkach nebo facebookovych nesmyslech),ne deti. Tebhle zazity predudek uz snad nebere nikdo vazne. Alespon z rad hracu
            • Ringwraith
              Dobře, dovysvětluju.

To, že pravé PC hry jsou rozšířené mezi dospělými je dobře a skvěle.

Ale já jsem psal, že na konzole brečí děti, které na ně nemají. Dospělí PC hráči, kteří mají peníze na konzole, ale konzoli si nekoupí ani na konzole brečí.

Asi se jen správně nechápeme, věřím, že můj argument stojí.
        • Ale kdyby si tady měl vypočítat těch peněz co jsi díky výhodám PC ušetřil, místo aby si hry kupoval, to by bylo na dlouho.
          • Pak že konzole brzdí herní průmysl. Že ano, zloději?
          • Nechapu. Jestli je podle tebe kazdy PC hrac pirat,tak to svedci o prostredi kde se pohybujes,nebo o neznalosti a ne o skutecnem stavu veci. Navic PC ma tu vyhodu,ze to neni jen herni platforma. Ale to uz je debata na flame a o to nemam zajem.
  • Thorgall
    Super recenze imfe. Navnadila mě stejně jako ta na filmového TinTina :) Skoro začínám věřit že se nám vrací éra dobrodružných filmů.

Na IGN se s bodíky taky nešetřilo.
  • dalsi pekna recenze,pochvala redakci.na U3 se letos tesim nejvic a tech par poslednich dnu pred vydanim je nekonecnych.sem s tim
  • Škoda že to jen neni na PC *9*
  • Nikdy jsem Uncharted nehrál (ani jeden díl), celkově s konzolovkami nemám mnoho zkušeností, ale podle zdejších videí to vypadá, že jediné co má hráč za úkol, je dojít pár kroků k další efektní a perfektně vypadající předskriptované animaci. Rád bych se pletl, může mi prosím někdo zasvěcený vysvětlit, v čem spočívá ta "zábavnost"?
    • kolikrat sis uz pustil Pulp Fiction ? proste jeden z nejlepsich filmu = jedna z nejlepsich her *4*
      znovuhratelnost, bez debat ! jednou vyresis prestrelku tak priste onak, jinde se kryjes, pouzivas jinci zbrane, nebo to vyresis na pesti, nebo si je das potichu atd. rozhodne nestihnes zaznamenat tu grafickou krasu, takze parit znova je nutnost, vzdycky se budes kochat. Nedavno jsem dohral opet 1.dil, po pul roce a zase me neskutecne bavill, opetovne prestrelky, lezeni, skakani, obcas nejaky ten boss, no proste nadhera. a kdyz jsem prochazel v noci skladiste zamorene mutanty, malem jsem se p... chlape tohle je jasna volba ! samozrejmne to neni nejlepsi hra na svete to netvrdim, ale rozhodne se mezi top nejlepsich her na svete radi, resp. cela serie :))) lets try it *14*
      • ve vsem souhlas.dohrat to na nejvetsi obtiznost je taky mazec,spis na roslapani ovladace ale u obou dilu mam platinu,to je snad jasny *3* .Jsem fakt rad za trofeje/achievementy (ze se to dostalo i na pc,treba v left4dead jsem se dost snazil),je to dalsi motivace a nektery ukoly jsou fakt super,zalezi na hre.Treba v red dead redemption unist zenu,svazat,polozit na koleje a pockat az pojede vlak *1* ,no nedej to
        • unýst/unést - jsem fakt osel
        • ale ziskat v RDR 50 tisic xp je peknej opruz pokud uz mas vsecko hotovy a chces jen platinu. diky bohu za 2x xp vikend!
          • ne ne ani nahodou,RDR ma strasne moc trofeji,v multaku je jich snad vic nez v singlu a kdo ma platinu,tomu se klanim.v uncharted ziskat platinu je oproti RDR jen prochazka sadem
    • Tohle nepochopíš, dokud si tu hru nezahraješ. Já byl taky skeptický, ale jen do té doby než jsem si oba díly zahrál. Nic lepšího na PS3 není.
      • No dobře, ale...vypadá to perfektně, animace, atmosféra, všecko... ale co z toho, když po tobě chce ta hra jen zmáčknout pár tlačítek ve správnou chvíli, tedy alespon to tak vypadá. (pro hráče rpg a strategií těžko pochopitelné). Takže čistě filmová podívaná na jedno shlédnutí?
        • Mechwarrior_bw
          ber to ako dobrodružný interaktívny film kde ide len a len o zábavu a nie o realizmu alebo prehnanú logickosť, niečo ako indiana jones v modernom kabáte. Osobne tiež nemám rád hry plné scriptov a predhraných teatrálnych scén ale Uncharted ako jedna z mála ukazuje, že ak sa hra urobí skutočne na úrovni tak to zase až tak nevadí.
          • Ok, to bych pochopil... ale je tedy vůbec nějaký důvod to hrát znova, a existuje nějaká šance, že se ta hra bude aspon trochu lišit?
            • Hra se bude mírně lišit v přestřelkách, kdy má A.I. alespoň částečně volný prostor pro imporovizaci. Mimo toho je vše pevně nalinkované a tak si 99% hráčů užije navlas tu samou hru (to jedno procento potká nějaký vypečený glitch a tak to budou mít trochu odlišné).

Mimo trofejemi uměle natahované hrací doby je znovuhratelnost...jako u filmu. Časem ho znáš natolik, že i když tě "baví", už se na něj znovu nepodíváš. Hra obsahuje i multiplayer, ale co jsem viděl, tak latence PS3 sítě z multiplayeru dělá spíš hru na náhodný zásah.
            • z nejdramatictejsich pasazi bych vypichnul napr. z uncharted2 hned na zacatku jak zranenej drake splha svisle nahoru po vagonu visicim nad smrtelnou propasti nekde v hymalajich. pusobi to zaroven filmove a zaroven se musi hrac aktivne zapojit, i kdyz je to dost naskriptovany.
            • neni to jen behani od jedny custceny k druhy. je tam spousta splhani a skakani a lezeni jako v prince of persia ci assassins creed. je tam spousta strileni, kryti se za prekazkama, snaha o headshoty, sniperovani, sestrelovani vrtulniku granatometem, rizeni vozidel/clunu, apod. misty dost tezky a rozhodne to vyzaduje hracovu pozornost.
              k vyse popsanemu je tam spousta video/naskriptovanejch sekvenci ktery vytvarej tu filmovou atmosferu a jako celek to pusobi naprosto fantasticky a zabavne.

gameplay a herni mechanismy se nejvic podobaj resident evilu 5 (bezi to dokonce na stejnym enginu). to plati hlavne pro uncharted2. prestrelky v jednicce jsou tezsi a ne tak dobre vyvazeny, je to dost odlisnej herni zazitek. trojku jsem zatim nehral tak nevim.
            • co takhle platina? myslim ze motivace bude,seznam z druheho dilu
              http://www.ps3trophies.org/game/uncharted-2-among-thieves/guide/
        • Irisis
          No mě osobně se předchozí díly moc nelíbily. (to bude mínusů *3* ) Čekal jsem takovej reálnější Tomb Raider, ale místo toho je to hlavně střílečka. Občas jdou určité úseky udělat plížením, což mě přišlo bezva, ale jindy prostě člověk jenom běhá dokolečka a autoaimem střílí kolem. Pak je tam samozřejmě trocha lezení po stěnách, hledání pokladů a spousta cutscén, který jsou na tom asi nejlepší. Zajímavě dělaný tam byly puzzly s nápovědou v deníku - bez deníku prakticky nešlo na řešení přijít.
  • Ringwraith
    Btw příští měsíc čekám dalších 10/10.

A určitě nemyslím Skyrim ani MW3.
    • Ja bych veril v desitku i u Skyrimu. Staci mi vzpomenout si jak vsichni uchcavali u vydani Oblivionu a nasledne u Fallout 3 a to podle me nejsou zrovna nejak genialni hry. Skyrim naopak i me, vecnymu odpurci bethesdackeho lega, prijde paradni. *4* Letosek se holt opravdu vydaril.
      • Ringwraith
        No, uvidíme.

Nevylučuju to. Záleží kdo hru chytne a jak se k ní postaví.

A uchcávání z Oblouše se nedivím. Na svou dobu byl hodně drsně vysoko. A fanoušci s ním udělali zázraky na ntou. Ještě dnes rád nahodím atmosférické modifikace, švihnu si Sennheisery HD 201 (skvělej low-end) na uši a procházím lesy a kobky s pocitem, že tam fakt jsem.
        • Prave, ze ani nahodou. Ani jeden z fanouskovskych modu z Oblivionu nevymazal tu stavebnici, ktera z toho caka vsemi smery. Generator vseho mozneho. V Bethesde snad vyrobily pouze generator a pak nechali na nem at vyrobi hru. A podle kvality dialogu a pribehu bych si tipl, ze i pribeh musel delat pocitac jinak to vazne nechapu. Morrowind je way better designovanej.

Kazdopadne o kvalitach Skyrimu si popovidame za dva tri roky az si to zahraju.
          • Ringwraith
            Unique Landscapes + Better Cities

Příběh je možná k hounu, ale ten kašli. Ten bude blbej i ve Skyrimu.
            • Chystam se Oblivion znovu nainstalovat kvuli Nehrimu, tak bych to mohl vyzkouset, ale jsem skepticky - zatim jsem zadny poradny mod na Oblivion nevidel (myslim co se tyce upravy grafiky a zvuku). Ale diky za tip.
    • Tak co teda? :D
      • Ringwraith
        Hra, která představuje kulminaci 25 let zkušeností nejlepšího herního vývojáře všech dob.
        • Tak jedine assasin, nebo zelda, ale predpokladam, že na assasinovi nikdo tak zkuseny nedala...
          • Urcite Zelda...

AC je jedna z her jejiz nazev uz cedim skrz zuby. Ne ze by byla spatna ale co rok to stejna hra, stejna grafika, stejne vsechno a nikomu to neprijde divne a kazdy stejne zajasa.... ja vam nevim.
            • Ringwraith
              Hmm, souhlasím. AC:R je zlé dítě doby úspěchu CoDu.
              AC2 mělo smysl, protože hodně vylepšovalo oproti AC1.
              AC:B ještě taky kvůli multiplayeru, dokonce jsem si hru kvůli němu koupil, tedy jen CD klíš za 400.
              Ale AC:R nabízí pramálo nového. Mohlo vyjít o rok či dva později jako AC3 plné nápadů a nových prvků... ale ne, to se nestane, když se hra bude prodávat i po roce rychlé vývoje a velmi málo změněná od předchozích dílů.
            • Spis nefandim AC :D
            • Ringwraith
              Máš mě přečtenýho, co? *1*
          • Ringwraith
            Ano, Skyward Sword.

AC: Revelations si zaslouží tak max. krásnou devítečku, pokud hra bude bez problémů.
  • ted dohravam jednicku, na 2 a 3 se hodne tesim, uz jednicka je skvela.
  • Stejně jako skvělé hry tento měsíc(Arkham City je boží),mám radost,že i recenze na ně nezaostávají:-)Fak jsem se při čtení pobavil:-)Hlavně ten šroubovák na odpojení zvonku si musím pořídit:-)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit