Přejít na výpis diskuzí
Uncharted 3: Drake's Deception - recenze
24.10.2011 | Václav Rybář
254 příspěvků
-
myslim ze je uz tady na tomhle foru jasny co hraji typci tanbou a karliczekk za hry, takze bezte na fora nakych super rpg her ktery na tomhle foru nikoho nezajimaj, protoze ty vase nazory jsou uz pekne trapny , nemusite porad dokola omyvat ze je to nejaka tunelovka a podobny kraviny, ja taky nelezu na fora her typu dragon age , diablo , wow, a pro me podobny chujoviny a nehadam se s fanousky hry ze me to neba. a ze je to trapny, fora uz nemaj vyznam , tady maj psat lidi kteri se na hru tesi , a ne se hadat porad dokola o nicem.... *7* nechci nikoho urazet ,ale prijde me to fakt ubohost...
-
-
Zajímavý názor. Nadpis této stránky zní "Diskuse pro Článek Uncharted 3: Drake's Deception - recenze". Dle wikipedie: "diskuse je věcný rozhovor několika osob nad určitým tématem, jehož cílem není rozhodovat, nýbrž věc pečlivě rozebrat z různých stránek, shromáždit argumenty a případně připravit půdu pro racionální rozhodnutí."
Většina respondentů má kladný názor na hru a na článek. Já sdílím kladný názor na hru, ale ne kladný názor na článek, který tuto hru dle mého názoru zbytečně vyzdvihuje. Argumenty proč si myslím, že článek hru příliš vyzdvihuje, dokládám na hře samotné - jako interaktivní film výtečná, ale hratelnostně nedosahuje kvalit hry, která má dostat ohodnocení nejvyšší.
Odhad mého oblíbeného žánru se nepovedl, protože můj oblíbený žánr jsou akční adventury. Taktéž útoky "nikdy jsi to nehrál" od určitých přispěvatelů jsou pouze spekulace, pokud to nejsou útočníci schopni prokázat.
Nicméně, dovolím si tedy také jednu spekulaci a prosil bych o její důkladné pročtení: "Představme si alternativní realitu, kde vyjde hra Uncharted:Drake's Deception (přesně taková, jako je ta reálná od ND) jako prvotina od prakticky neznámého ukrajinského studia. Co myslíte - dostane hra absolutní ohodnocení, pochvalné ódy po celém světě a bude ji hrát sám Harrison Ford, nebo bude zhodnocena jako překvapivě dobrá hra žánru akčních adventur s několika chybkami, která ale celkově příjemně překvapila a u které se budou určitě všichni těšit na pokračování?" -
-
ano mas pravdu je to fakt jen tva spekulace, protoze jak muzes vedet ze kdyby ta hra vysla od toho jakoze ukraj.. studia , tak proc by nemohla dostat plnej pocet kdyby byly stejne tak dobra jako uncharted.... Tohle fakt nema cenu resit....
-
Promiň ale ty seš marnej. Už víme tvůj názor, který je totálně v menšině jak u recenzantů tak u hráčů(zřejmě máš nekladný názor na naprostou většinu recenzí na U3 u nás i ve světě), takže se nás laskavě nesnaž přesvědčovat, protože my jakožto lidé co oba díly hráli a královky se u nich bavili těžko svýma slovama o "interaktivním filmu", "loutkách" a "kačekách" přesvědčíš. Protože ať je to co je to, Uncharted je precizní zábava na desítku. Jinak první díl neměl žádný hype, vyhypovali ho až fanoušci a až nějaký ukrajinský studio někdy vytvoří hru na úrovni Uncharted rád si ji zahraju a pak budu jako první kritizovat když tomu nedají zasloužený hodnocení !!! *3*
-
kamo ty si nedas rict, smeju se tvym nazorum , a asi nemas moc prace kdyz tady resis neco porad dokola.... proste tuhle hru v zivote nehrals a jen te sere ze dostala takovej pocet, a fakt tady nikdo nechce hadat jestli tuhle hru hrals, protoze tu odpoved kazdej zna.....
-
-
-
Musím uznat, že lokace ve hře jsou skutečně nádherné a kouzelné.
-
Ty vole na tohle se po této recenzi těším ještě víc!!! SEM S TÍM HNED!!!
-
Pekna recenze
-
Jako PC hráč moc a moc, závidím PS hráčům... *3*
-
Imf ztrácí originalitu. Možná by se mohl podívat na poznámky na ledničce a vysypat nějaký nový fóry. Čtu recenzi na Tintina na MovieZone a ejhle, out of foucking nowhere rýpnutí do CoD. Čtu recenzi na Uncharted 3 a ejhle, další rýpnutí. Vašku, jsou tu lidé, co čtou oboje. :)
-
-
Ja proti CoD nic osobního nemám, ale prostě se mi hodila do krámu (rýpu do ní i v recenzi na Ace Combat, asi to bude nějaký trend :). Omlouvám se, jestli se to někoho dotklo, ale je to přirovnání, nikoliv pokus o laciný fór. A pokud je nějaká série tak velká a medializovaná jako CoD, tak se do ní prostě trochu líp trefuje, zvlášť když je k tomu důvod.
-
-
Sice hraju už příležitostně a vlastně málo, ale tohle si do třetice vychutnám. Když se líbilo i Harrisonu Fordovi, nejde jinak :)
-
Hra roku :)
-
nic mensiho nez hru roku od toho necekam, promin batmane :D
-
EHM 10 z 10.? Máte vůbec soudnost?? Ano..hra může být řemeslně perfektně odvedená, ale prosím vás!!! Vždyť to pořád není nic jiného než běžim, skript, běžim, skript...Co ta hra přinesla nového a nevídaného že si zaslouží 10/10 (známka pro hry které posouvají hranice NĚČÍM zase o kus dál - tahle je posunula kam?) Nejhorší na tom je že kdyby to nebylo (óoo velké) Uncharted tak tomu dáte co si zaslouží (7-8/10)...Hra která by si například dle mého zasloužila 10/10 je Last Guardian pokud dopadne nakonec tak jak by měl...Mám PS3 aby zas někdo nemluvil o fanboyovství apod. :-/
-
-
Přinesla spoustu nových věcí, např. dá se ovládat pouhým jedním čudlíkem na gamepadu a to každý konzolista ocení, dříve museli používat dva *1*
-
-
Gamepad prave umoznuje komplexnejsi ovladaci schema, krasne je to videt na multiplatformnim skyrimu a konzolovem dark souls.
-
-
Zahraj si to na velký Televizi s kvalitnim audio systemem v DTS a poznáš sám proč tahle hra má 10 z 10 Vůbec se tomu nedivim a recenzi musim opravdu pochválit!
-
-
Jo takže když to zapařim na velký bedně tak co? Přestane to být lineární tunelovka? Objeví se quantum nevídaných novinek a nápadů?? Bože můj....
-
-
Tady jde v první řadě o zážitek, příběh a dokonale vykreslené postavy.
Jestli tě víc baví prozkoumávání generických lokací - prosím. -
Bys málem zapomněl na DTS :D
-
-
-
Přesně tak, takhle nějak jsem to chtěl taky popsat... velkou částí hodnocení by měla být právě ta variabilita (různorodost), motivace k znovuhratelnosti, náročnost na hráče, něco co tě u toho udrží ne dlouhý hodiny, ale třeba roky... to by mělo bejt v hodnocení tak 50 na 50 oproti grafice, atmosféře atd... ale tohle nic z toho evidentně pořádně nemá, takže nechápu to hodnocení. Třeba Diablo 2, Age of Empires, Baldurs Gate, Heroes atd, to jsou hry který si na svou dobu zasloužili 10/10, a dodnes se hrajou.. ale tohle? No, trendy jsou dnes asi malinko jinde...
-
-
To je hodně omezenej pohled porovnávat Uncharted třeba s Baldur's Gate.
Znovuhratelnost tam mimochodem je v podobě odemykání bonusů a nové obtížnosti, hledání pokladů plnění trofejí.
Pak tam je poměrně originální multiplayer, který zabaví na hodně dlouho. -
Ani jedna z tech her co jsi vyjmenoval neni akcni adventura. Recenze nejsou od toho, aby porovnavali jablka s hruskami. Nemuzes od Uncharted ocekavat, ze budes mit hraci dobu jako RPG, nebo strategie, to jsou uplne jine hry. Kdyz chces porovnavat Uncharted se starsimi hrami, vyber si tomu podobnou, ve stejnem zanru a zjistis ze Uncharted je opravdu top.
-
-
Dobrá, pravda, to byly asi dost blbý příklady, moch bych dát spíš něco z akčních legend, ale prostě podlě mě pokud je to takovej interaktivní film jak se tu tak naznačovalo, tak si to nezaslouží stejný hodnocení, jako hry třeba jiných žánrů, který jsou ale jako "hry" v pravém slova smyslu úplně jinde...
-
-
Třeba takový poměrně nedoceněný Deus ex. Ani jeden díl nepřekoná prodeje U3...
-
-
-
-
Nez jsi dosel k Last Guardian tak dejme tomu, ale takhle? Za prve Last Guardian jeste nevysel a mozna jeste dlouho nevyjde, za treti Last Guardian je volne pokracovani ICO, ktera byla prelomova, ale co je prelomoveho na Last Guardian? Je to uplne stejny vyvoj jako Uncharted 1 az 3, ICO az Las Guardian.
-
-
sorry, za druhe :)
-
-
Já napsal pokud dopadne tak jak by měl, jak se jeví...jaký všichni očekáváme že bude (protože ta hra má prostě pro mě předpoklad dostat 10/10 mnohem větší než U3)...promiň ale ukaž mi hru podobnou LG? Možná tak v rámci série (Ico, SotC), ale Uncharted je prostě klasická hopsačka (hrající si na WOW efekt jako CoD) a podobných her je určitě víc. Opakuji. Hru v žádném případě nehaním - naopak. Uncharted 1 i 2 jsem hrál a dohrál a zapařím i tento díl, pouze poukazuji na zdejší hodnocení. 10/10 je pro mě zkrátka trochu silná káva...
-
-
Kdyz jsi Uncharted hral, tak nechapu, jak muzes rict, ze podobnych her je vic. Nemyslim akcnich adventur, ale primo filmoveho stylu jako Uncharted. Ktery hry jsou podobny Uncharted? Napis aspon dve...
-
-
Jestli neco pred Uncharted davalo smer filmovemu pojeti her, tak je to jedine Metal Gear Solid. Ale jak tak vidim, tak lidi to berou jen ciste povrchne, filmova hra, je to jen filmecek na ktery se kouka a skoro nehraje. Ale ono je to uplne o necem jinem, je to o pristupu k vizualnimu zpracovani, ke scenare, strihu, kamere, kdy hratelna cast i filmova plyne navazuje a pro cloveka, ktery hru jen sleduje, uz ho dokaze bavit skoro jako film.
Pritom ani Metal Gear Solid ani Uncharted nejsou zadne klikaci filmy, jsou to plnohodnotne hry, ktere se normalne hraji jako ostatni hry. -
To snad nemyslíš vážně? Teprve s Uncharted se začalo mluvit o tom jak se hry přibližují k filmům? Tak to pak lituji MGS nebo RE/Silent hill....a desítek dalších ( i starších ) her. Možná chápu ale na co narážíš...pak je ovšem otázka pokud se hry přibližují filmům (což je "obecně" chtěný trend), jak budou hry vypadat až se jim vyrovnají? Budeme jen sledovat dění na obrazovce a sem tam zmáčkneme tlačítko (ala Heavy Rain, ale ještě primitivnější) ? Ne děkuji, ale o tuto filmovost nestojím...
-
Je v tom rozdil. Teprve s Uncharted se zacalo mluvit o tom, jak se hry priblizuji k filmu, protoze oni s tou hrou tim zpusobem pracuji. Premysleji o akci a filmovych sekvencich jakoby skutecne tocili film a proto ta hra pri sledovani film nejvic pripomina. Ty ostatni akcni adventury jako treba Tomb Raider, to je opravdu jen nekam du, strilim, vyresim puzzle a pak animacka. V Uncharted ale je to designovany mnohem vic filmove i co se tyce level designu, kamer, vypravnych scen, atd. V tomhle je Uncharted prave jedinecny, protoze tu filmovou vypravnost posunulo zase o stupinek dal.
-
Co myslíš filmovým stylem? Vždyť hry jsou dnes dělané tak aby hlavně připomínali film. Protože pokud jde o to že běžíš, schováš se za překážku..pic pic...přeskočíš překážku a bum - spustí se úchvatná dechberoucí.....video :-/ Tak na to ti můžu napsat každou druhou hru. (Co třeba MGS/některé díly Tomb Raider/ koneckonců třeba i Kane a Lynch / Max Payne/ Gears of cokoliv, ale i některé díly samotného Indyho Jonese (určitě bych si ještě vzpomněl na hodně her, ale jsem dneska nějákej zabržděnej (:-D)...je mi jasné že se mnou nebudeš souhlasit...ale Unch. není nic jiného než esence těchto her v lepší grafice..a to je pro mě zkrátka na 10/10 málo
-
-
-
-
-