Přejít na výpis diskuzí
Unikátní armády a upravené souboje v Total War: Rome II
23.7.2013 | Aleš Smutný
89 příspěvků
-
Práve na to isté som myslel aj ja. Nie som rád, že robia kompromisy kvôli idiotom, čo sa nedokážu/nechcú naučiť pár nových názvov jednotiek. Ideálne by bolo, keby sa dali zapnúť/vypnúť historicky korektné názvy. Som už veterán, čo sa týka TW série a vždy ma bavilo čítať si popisky k jednotlivým jednotkám.
-
hodne jsem se tesil, ale ted zacinam mit i hodne velke obavy...
-
Ja vim co se za PR total war skryva, sedim 4 metry od PR teamu *1*
-
"Budou tak existovat zbraně, které budou fungovat dobře proti zbroji, ale neseknou za hodně. "Naopak budou ve hře i kousky, které budou velmi účinné proti soupeři, ale dobrá zbroj je anuluje."
Pak se logicky vyplatí používat takové zbraně podle toho proti jakému protivníkovi stojím. To není nic extra ale naprosto normální. Přece někdo nebude nosit dýku proti protivníkům v brnění.
- Ohledně názvů jednotek to moc nechápu. Přece většina lidí pozná kam jednotka patří podle toho jak vypadá nebo podle popisku. Pak by nebylo třeba přejmenovat jednotky aby i podle názvu bylo jasné kam patří. Stačil by přidat popisek a je to vyřešené. Tohle je sice drobnost ale je vidět jak lehce ustupují.. I v lehčí hře Knight of Honor to tak bylo. Pravé názvy a popisky.
Opravu škoda, jak se ustupuje ve všem. Copak jsou lidí ji tak líný i číst? -
Já bych byl nejradši kdyby tam bylo nějaké mystické tlačítko, kterým by se dalo přepínat mezi historickými názvy a těmi dějepisem nepolíbené.
-
S tím zjednodušováním pro masy s tebou víceméně souhlasím, ale jinak by byli sami proti sobě. Těm náročnějším ale stačí prostě počkat na Rome 2: Total realism :) ...k tý diplomacii - ten výpis prostě ber jako systém poradců. Upřímně radši budu mít tohle, než jako v předchozích dílech maximální možnou oblíbenost u souseda kterej tě v příštím tahu maximálně podrazí. Navíc u Rome 2 nic neřekli o tom na jakým principu bude fungovat tahle "zrada" mezi národy. Spíš by mě naštvalo kdyby tam nebylo tohle. (Samořejmě by ale hra mohla dát nějaký vodítka že se tak stane - např. "váš spojenec uzavřel mírovou smlouvu s vaším nepřítelem")
-
Ich kecom o diplomacii vôbec neverím...
-
Ale bez, ber to spis kvuli prehlednosti. Vzhledem k tomu kolik je tam narodu a kazdej pojmenovaval svoje jednotky nejak, tak by v tom byl hroznej gulas, takze v tomhle opravdu ustupek chapu.
Co se diplomacie tyce, i v realu vis co tvoje kroky udelaji, jelikoz ti proste diplomati reknou co ten ktery narod chce. A navic to nemuze byt brano jako navod, jelikoz se klidne vsadim ze to co uspokoji jednoho nasere dalsiho, takze v tomhle aspon mam nejakou moznost jak klickovat a nebudu se divit ze mne najednou nesnasi pulka sveta. -
snad preto sa to vola total war nie ? :D
-
Možná by ses divil, co všechno se pod takovou PR strategií může skrývat, blog zaměstnance je opravdu to nejmenší.
-
To si nemyslim ze to bude mit markantni efekt, spis bych to videl na velikosti RAM a rychlosti CPU ...
Kazdopadne to urcite neni na skodu mit SSD :) -
To s těma názvama nechápu, každej přece vidí co to je za jednotku a s čim bojuje ..byla by tam aspoň nějaká unikátnost jenotek každýho národa, ne že bude každej mít nějaký svoje swordsmany, archery apod. i tomu sžití s jednotkama o který se snaží by to pomohlo.. ale když se něco dělá pro masy, tak se na autenticitu sere no.. včetně zrychlení a různých zjednodušení..
To s tou diplomacií se mi zdá taky celkem debilní, každej tam bude čumět jak do návodu a veškerý překvapení co jakej národ vymyslí za podraz nebo jak zareaguje je v hajzlu.. Doufam že místo hoplitů nebude "Spearman with shield" aby každej d*ment věděl *1* -
pobavil jsi!
-
V podstatě mě tahle hra konečně dokopala ke koupi SSD. Vím že to samotnou hru nijak neurychlí - to ani nepotřebuju, ale kdo hrál předchozí díly ví, jak dlouho TW hrám trvá než naběhnou (a 35 giga je hold 35 giga). Slyšel jsem ale i pár ohlasů že po upgradu na SSD se snížila i čekací doba mezi tahy.
-
Na začátku budes mit možnost 2-3 armád. Souboje budou o cca 20% pomalejsi. Pokud prumerny boj trval v sogunu 2 pet minut bude to v Rome2 minut sest.
Pocitano od prvni mrtvoly do finalniho battle reportu. -
Mouchy chytame od rana do vecera, kazdy den je videt ze hra je o velky kus dal k nasemu cili.
-
Lstí a klamem
-
Jack nema na starosti modelare a animatory, Jak je unit designer. Samozrejme je tam komunikace mezi designery a umelci, ale primo je neridi. Pravda je, ze Jack ma od PR hodne daleko (teda zodpovednosti, jinka sedi asi tak 5 metru od PR *1* )
-
Datum vydání se možná blíží, ale furt je to zatraceně daleko!
-
No v jednom modu EU 3 bylo myšlení států rozděleno do dvou rovin. První, v přítomnosti, kdy vztahy ovlivňovaly aktuální problém a konflikty. A pak v druhé, kde v horizontu cca 30 let AI vyhodnocovalo celkové posilování jeho největších soupeřů a podle toho upravovalo chování k němu a k jeho potencionálním nepřátelům (nebo přátelům). Něco takového by se mi líbilo i tady *4*