Přejít na výpis diskuzí
Update: Ban na EA fórech vám může vzít přístup ke hře
11.3.2011 | Petr Poláček
274 příspěvků
-
Relativně slušně se v diskuzích na oficiálních i jinných fórech vyjadřuji, ale ať po mě nikdo nechce, abych dodržoval každý blbý bod v nějaké úmluvě. Dokud se situace nezmění a nezačneme si hry a jiný software skutečně kupovat, nebudu tyto pravidla brát vážně.
-
-
Že je nebudeš brát vážně, je jaksi jedno. Oni tě stejně potrestají, když je porušíš.
-
-
No jo, ale to mě pak může donutit k pirátění, pokud se tedy ze mě stane až takové prase, třeba takové, jakým je jeden můj kamarád. Všechny aktuální novinky si v pohodě užívá zadarmo.
-
-
nic takového jako nucení k pirátění není. buď chceš pirátit nebo nechceš. to už jde pouze o tvoji vlastní morálku. pirátění sice legální není, ale je prakticky nepostihnutelné, takže jedinou hranicí je právě ta morálka.
pokud by se stejně snadno znásilňovalo a nepostihovalo by se to, kolik myslíš, že by se našlo lidí, kteří znásilňují? řekl bych že taky několikanásobně více než teď. taky by pak bylo na morálce každého :) nemůžeš se pak přeci vymlouvat na to, že když to dělá někdo, můžeš to dělat taky... o tom to není. (ano, je to trochu násilné přirovnání, ale i myšlenka jde znásilnit :) )
v komerčním světě to funguje tak, že když chceš dát najevo s něčím nesouhlas, nepoužíváš to. pirátství není odpověď. ti s penězi vždy vyhrají :) oni tvoří ty hodnoty, lidé je jen konzumují. -
-
Tak uplně bych nesouhlasil s tim , že tě k pitátství nemůžou nutit jistě né v pravém slova smyslu , ale pokud já jako platící hráč jsem víc šikanovanej než warez obec můžu mě to jednou naštvat do té míry že prostě hru spirátim , protože nemám potřebu cpát někomu prachy za to , že mě v zásadě šikanuje ano ti s penězi tvoří ty hodnoty , ale za ůčelem zisku já platim za určitý druh služby a pokud nejsem spokojen z výsledkem nebo z jednáním daného subjektu tak mu to dám znát a klidně tímto spůsobem . že to s pirátím třeba jen proto abych jim to takto vrátil ač minimálně.Bohužel herní průmysl si své piráty částečně vychovává sám svým jednáním s platícím zákazníkem.
-
-
no a to je ta hloupost, tím pirátěním nikomu nic nevrátíš, jim neuděláš žádné zlo. oni to budou vidět jako ušlý zisk a tedy důvod k dalším restrikcím a obraně vůči takovým lidem. zbytek viz můj předchozí příspěvek. a opět můj názor je, že ty tvrdíš "vychovává", já tvrdím, že je to trapná výmluva lidí, jak si odůvodnit, aby za něco neplatili...
-
-
-
-
-
hry si "opravdu" kupovat nebudeme nikdy. popravdě s vývojem pirátství a morálního úpadku společnosti v tomto směru se možná dočkáme ještě horších variant licencí... někdo tohle považuje za boj piráti versus vývojáři. je třeba si ale uvědomit, že hráč z tohoto boje vyjde vždy špatně...
-
-
Je to prasárna,ban na foru-budiž,ale zamezit platícímu zákazníkovi přístup ke hře to je vyloženě sprostý.Krom toho podle popisu oné události ve článku ten hráč ani nic zabanovánihodného neprovedl a v tom že podobné praktiky jsou katalyzátorem pirátství má jen a jen pravdu...
-
-
Ale vy to moc nechápete..on dostal ban na forum a na EA účet, což je normální, bioware spadá pod EA, ALE - ban na EA účet zamezuje chod DCL a některých her, je to tak psáno i přímo na jejich foru. Ať se to bere jakkoliv, je to chyba uživatele, pro nic ten ban nedostal - doporučuji mrknout na forum, nemá to jen za tu jednu větu, ale za to, že se potom hádal s adminem ještě či co :)
-
-
Ano, je v pořádku, že vás zmlátili. Máte sice pravdu, že strážník Vomáčka to má přísně zakázané, ale vás, haha, zmlátil strážník Procházka. A ten může. *4*
-
-
Nerozumím.. :) Kdyby se choval slušně, nemá problem. Nemůžu se někoho takovýho zastávat. V tomto případě ze sebe nenechalo EA dělat opičku, tak bude opičku dělat ten rebeL! :) :D
-
-
Tp Dworkin: já zase chápu, že třeba jen nemusel mít svůj den, problémy, bolest, jeho jednání bylo něčím ovlivněno a já se v ten moment choval jako infantilní blbeček. Žádný člověk není stroj a porozumění je mezi lidmi duležité.
-
-
Ano, každý má právo občas nemít svůj den. A je výhoda života v civilizované zemi, že i když se cítím pod psa a občas jsem k někomu neslušný, nedostanu přes hubu, protože "uražený" ví, že by pak přes hubu dostal on, i když jen virtuálně v podobě trestního řízení.
-
-
Nechápeš.
-
Když tě někdo zbije za to, že se na něj bezdůvodně ušklíbneš, taky se těch útočníků budeš zastávat, že jsi to byl ty, kdo se choval neslušně?
-
-
Dworkin: nechápu, proč bys ho chtěl zavírat. takový člověk má přeci právo na užívání světa a pohybovat se v něm. co na tom, že porušil nějaká pravidla a zásady...
-
No, každý jsme nějaký. Já hovado, které někomu přerazí čelist jen proto, že se na něj ušklíbne, považuju za labilního a pro společnost nebezpečného jedince, kterého je třeba polapit, odstíhat a zavřít, až zčerná.
-
Tak má páru a já zdravotní pojištění. Stále jsem neměl dělat xichty, když jsem nebyl připravený na to, že se mu to nemusí líbit. Zákonem bych možná byl chráněný, ale mým svědomím ne. Adekvátnost a přiměřenost jeho jednání je věc druhá, ale věc třetí je důvod mého jednání. Proč bych na někoho dělal xichty/proč bych se hádal s adminem na foru. :)
-
Jerry: A když ti při tom zlomí čelist?
-
Já myslím, že ano. Když mi někdo natáhne za to, že na něho budu dělat xichty, budu to chápat. Nepujdu pak brečet na policii, že jsem dostal facku. Když něco dělám, musím počítat s následky.
-
-
-
-
-
-
Jsem v tomhle celkej trubka , tak si necham vysvetlit jak se veci maji... Ale prece nemuzu dat nekomu ban,mu to znemozni pouzivani produktu , ktery jsem mu prodal... Nebylo by mozne toto resit nejakym zpusobem, jako znemoznit urcitemu uctu davat prispevky na toto forum??
( jeste jednou opakuji , ze dane problematice nerozumim, proto muj prispevek prosim berte jako dotaz, a budu rad za osvetleni ) -
-
Ty dát ban na hru nemůžeš, protože nemáš EULU, EU může, protože má EULU.
-
Koupíš-li si hru v obchodě, nestáváš se majitelem hry, pouze nosiče, který ti hru umožní hrát a licence (povolení) k jejímu hraní. Při instalaci hry musíš potvrdit, že její vlastník ti tu licenci může při porušení jistých pravidel kdykoli a na neomezenou dobu odebrat. Toť vše.
K tomu tvému alternativnímu řešení: Ano, bylo by to možné. V případě vraždy prvního stupně by taky šlo dát pachateli tisícovou pokutu, ale pravidla jsou nastavená jinak. -
-
Když je to tak, jak píšeš, tak jistě nebude problém vrátit hru poté, co sis jí koupil, donesl domů, rozbalil a nesouhlasil s licencí.
-
-
To myslím učitě můžeš, pokud nesouhlasíš s licencí máš na to právo, čímž i právo na vrácení peněz. Ale musel bys asi i dokázat, že jsi hru nehrál, to by bylo zneužitelné - koupíš, zahraješ (vypálíš) - vrátíš, koupíš další.. :D
-
-
A proc by to proboha nekdo delal takhle slozite, kdyz si to muze rovnou stahnout??
-
-
To bys prodejci asi nevysvětlil. :D
-
-
-
PROBLÉM to asi bude, ale myslím, že v takovém případě hru vrátit můžeš. U nových her se myslím i zaznamenává, kolikrát byly nainstalovány, takže by asi nebyl takový problém dokázat, žes ji skutečně nehrál...
-
-
Hodně štěstí!
-
-
-
Toť vše? Stáhnout ocas mezi nohy? Já bych si tedy takto na hlavu s*** nenechal.
-
...a když se ti ten nosič "pokazí" (jedno zda třeba vlastní vinou), máš právo na co? Na velké ho***, hybaj kupovat nové právo na hraní hry...
Nechť se pak firmy nediví, že se tomu lidi snaží předcházet (třeba cracky na koupené hry, aby CD/DVD mohlo zůstat v krabičce). -
-
Teda teda, s tím prvním moc nesouhlasím, když se mi poškodilo Heroes 3 Complete, tak mi to v obchodě po doložení, že jsem to zakoupil já, bylo vyměněno. Ale tedy nepamatuji si, jestli to nebylo tím, že to poškozené už bylo zakoupeno, je to dlouho jak čert
-
-
to Ucho a Jerry
Dík za info, jsem rád, že když se mi nosič rozbije, oni mi ho skutečně nahradí. Tak na tom hráči přeci jen nejsou tak černě. -
-
tak já to zkoušel jen jednou a podařilo se. pravda že od té doby se mi s dvd nikdy nic nestalo :) v tomto případě určitě nastupuje lidský faktor. tedy když na to jdeš slušně, je možné, že se k tobě i slušně zachovají. tak věřím, že narazit na nevhodného člověka, tak odejdu s prázdnou, ale slušní lidé ještě nevymřeli a jednou už jsi jejich zákazník, tedy v jejich zájmu by mělo být i to, aby tě tak brali dlouhodobě :)
-
-
-
když se někdo neumí chovat ke svým věcem, má si kupovat digitální distribuce :)
jinak já nový DVD nosič po napsání vydavateli a ověření sériového čísla dostal... -
Ano, s prvním odstavcem naprosto souhlasím. Asi by to tak být mělo.
Pokud tedy není někde v těch pravidlech napsaný opak. Já sám je jako drtivá většina lidí nečtu, takže nevím.
-
-
-
Znemožnili mu banem přístup na EA účet, bez kterého některé hry nefungují. A oni si tu možnost vzali a u licenční smlouvy s ní i souhlasíme, mají právo zamezit přístup k hrám. Ale co to ten fanatik nevydrží 72 hodin?! :)
-
-
Souhlasit muzes jak chces, pokud ta smlouva neni v cestine, je neplatna!
-
-
Pokud je licence neplatna, nemas platne opravneni dany software pouzivat a jsi na tom s timto blbym tvrzenim hur nez si myslis :-).
-
1. on nebyl čech :) za 2. nemáš s tím souhlasit..ty si na to můžeš stěžovat, ale nesmíš to virtuálně podepsat, to je pak vrchol blbosti
-
-
-
Já cítím ve vzduchu punitive damages a rozhodně doufám, že to někdo zažaluje. *4*
-
-
V EA udělali to, co jim umožňuje jejich EULA - tedy nejenom zamezili přístup na fórum, ale i znemožnili hrát jejich hry. Pointa je v tom, že obecně EULA je většinou zápis z happeningu právníků nějaké firmy, co si tam vylívají srdce s nápady, jak by se měl jejich zákazník chovat. Je to jako když domovník pověsí na zeď ceduli POŘÁDEK V DOMĚ, kde se píše: zákaz dámských návštěv, kouření na balkónech a poslechu metalové hudby. Nepřikládal bych tedy EULE větší význam, než ve skutečnosti má. A pokud dojde na situaci, když je někomu, kdo si hru koupil, bráněno v hraní za nevhodné chování na fóru, dotyčný si pak jistě nebude dělat vrásky, když si hru crackne a pokračuje v krasojízdě jinak. V důsledku tedy bude mít EA méně o jednoho platícího zákazníka + další, kteří si o kauze přečtou a budou dostatečně radikální, aby si hry od EA (Bioware) nekupovali. Ale budou mít určitě čistší fórum. Jejich volba.
-
-
Když jsou to takové trubky, že nejsou schopni rozlišit ban na příspěvky na fórum a ke hře, tak si jen koledují a takto "radikální" přístup od části zákazníků.
-
-
A vy si timto pristupem koledujete o to byt pod permanentnim statnim dozorem a my ostatni kvuli vam taky. Kdyz se ti nelibi podminky uzivani nejakeho software, tak ho jednoduse nepouzivej a nevydirej vlastnika software vyhruzkami o piratstvi. Tak se chova mafie.
-
-
Naprostý souhlas... EA aneb jak si to ještě více rozházet u zákazníka! *1*
-
-
Třeba si uvědomit, že jakožto vlastník si můžu přivlastnit jen samotné DVD a jeho obal, obsah toho dvd už je autorsky chráněn a já si jen zakupuji licenci k jeho používáním, při instalaci s tím navíc souhlasím. Když je někdo tupý pubesentní a nevychovaný troll, odebral bych mu rovnou přístup k internetu, ne jen k hraní, je ostuda co se někdy objevuje. S tímto přístupem rovnou souhlasím. Jinak tady ale máte potřebu hrozně přehnaně reagovat, hlavně řeči o banování lidí, co dávají jen negativní komentáře ke hře jsou naprosto mimo, vážně doporučuji mluvit jen do toho, o čem něco vím, ne se chovat jak tupci na novinky.cz *2* Holt když někdo jen hloupě přeskakuje podmínky používání a ještě se neumí chovat, tak si může brečet jak chce. :)
-
-
Ono je to složitější. Dneska když si koupíš hru, tak tím samým získáváš určitá oprávnění, aniž by ses musel vázat na licenční smlouvu. Vyplývá to z práva EU. Navíc tohle konkrétní ustanovení v EULA je neplatné (když pominu to, že je EULA v angličtině, tak to ustanovení vytváří značnou nerovnováhu ve vztahu mezi spotřebitelem a dodavatelem, takže je neplatné).
-
-
V tom případě je množství komunitních pravidel neplatných podle článku 17 Základní listiny lidských práv:
(1) Svoboda projevu a právo na informace jsou zaručeny.
(2) Každý má právo vyjadřovat své názory slovem, písmem, tiskem, obrazem nebo jiným způsobem, jakož i svobodně vyhledávat, přijímat a rozšiřovat ideje a informace bez ohledu na hranice státu.
(3) Cenzura je nepřípustná.
(4) Svobodu projevu a právo vyhledávat a šířit informace lze omezit zákonem, jde-li o opatření v demokratické společnosti nezbytná pro ochranu práv a svobod druhých, bezpečnost státu, veřejnou bezpečnost, ochranu veřejného zdraví a mravnosti
Například místní pravidla:
Zakázáno je publikování odkazů na nelegální či škodlivý software a jakékoliv debaty či žádosti související s těmito tématy.
Spamování diskusí řadou po sobě následujících příspěvků je zakázáno.
Zakázáno je publikování soukromých údajů jiných osob (telefonní čísla, adresy a podobně)
Do diskusí je zakázáno vkládat jakákoliv reklamní sdělení nebo podněty vedoucí k vlastnímu obohacení. -
-
V tomhle máš pravdu, EULA neni žádný zákon ale cár papíru a jakékoli podmínky nějakých fór jsou to samé, důkazem budiž nedávné rozhodnutí soudu, kdy soukromá firma žádala smazání negativní diskuse na její adresu, samozřejmě se tak nestalo.
Nechápu co mají lidé stále s EULOu, pokud něco v EULE porušuje některý ze zákonů dané země, nemá pak žádnou hodnotu, EULA prostě neni zákon. Další detail který je k zamyšlení je ten fakt, že při koupi hry ti nikdo žádnou eulu přečíst ani nedá, což samo o sobě hovoří za vše, licence má být poskytnuta před koupí nebo při koupi. Někteří si neustále myslí, že když bude v licenci napsáno "Instalací hry souhlasíte s propadnutím veškerého nemovitého majetku společnosti EA" tak se EA stává vlastníkem nemovitostí toho kdo si hru nainstaluje :D lidská hloupost a ovčanství nezná fakt mezí, čest těm co si nenechaji s*át na hlavu a bijou se za svoje práva. -
Listina základních práv a svobod působí vertikálně. Stát-jednotlivec, potažmo veřejná moc-jednotlivec. Horizontálně působí prostřednictvím generálních klauzulí a ústavně konformního výkladu soukromoprávních norem, ale to je téma na dlouhé povídání. Podstatné je, že směšuješ vztah vydavatel-kupec hry a správce diskusního fóra-uživatel diskusního fóra. Kdyby sis v EULA přečet, že vydavatel ti může nadobro odebrat licenci, pokud tě přistihne s cigárem na záchodku, taky by ti to asi připadalo nefér.
-
-
Pokud mi jí chce z nějakého důvodu odebrat, oprávněného nebo ne, na trvalo nebo dočasně, tak jako jedinec s mozkem to dokážu posoudit a zařídit se podle toho. Pokud se mi to nelíbí, nebudu od nich nic brát. Pokud mi dojde, že být jimi, tak to taky klidně udělám, budu držet hubu a krok, ne rantovat na forech.
-
-
-
to je velmi hezké, ale pokud se někdo neumí chovat a porušuje pravidla a narušuje chod dané hry, ban mu hrozí EULA neEULA. a chci vidět toho dotyčného, co se pak bude někde na něco odvolávat a rovněž jak uspěje. jinak je třeba si uvědomit další věc: pokud tu hru budu normálně užívat a hrát ji, nic ti nehrozí, pouze využíváš produkt. slušným lidem se tedy nic nestane. kde je tedy jaká rovnováha/nerovnováha?
-
-
MickeyMutant@tiscali.cz: hra má nějakou komunitu, na fórum chodí hráči dané hry. nenaruší se "chod" jako chod hry, ale trollové mají na těchto fórech dopad na komunitu a znepříjemňují jim tak další službu, která je hráčům nabízena. to může mít za následek odliv lidí i z tohoto prostoru, což pro hru není ideální a tento "chod" je tím narušen. a jak dotyčný dokázal, když ho vyhodí dveřmi, přijde oknem, nějaké další potrestání je na místě... tedy možnost je ban na ip, ale v takovém případě by pomohl pouze permanentní, což není dobrý postup. klepnutí přes prsty má vždy větší úspěch...
-
-
Hint: Není dobré zavádět vlastní definice ustálených slovních spojení. Jinak to, že by pomohl jen permanentní ban, sis právě vycucal z prstu.
-
-
Dworkin: kde chci nadávat? já jsem nikde nenadával :) přijdeš mi jako manipulátor. mimochodem začal jsi s tím, že co je špatné na tom, když někdo píše kriticky na fóru, což s tímto tématem nesouvisí nijak... já od tebe rovněž neslyšel žádný pádný argument. tak asi další věc, se kterou se my dva shodneme :D
-
ucho: Celou dobu tady píšu, že to "další klepnutí přes prsty" považuju za exces. Ty jsi zatím přišel se svéráznou definicí "chodu hry" a jinak jsem teda žádný pádný argument od tebe neslyšel. A pokud chceš nadávat, beru to jako důkaz, že žádné další argumenty už nemáš.
-
Dworkin: já ti nevím, už se mi jevíš jako troll i ty. nebo máš problém s chápáním psaného textu a nebaví mě ti něco vysvětlovat. permanentní ban by "pomohl" v tom, aby dotyčný dále neotravoval. ano? řešení je to špatné, jak jsem psal, ano? dotyčný dostal dočasný ban (plus jako bonus další klepnutí přes prsty, viz pravidla daného fóra), ano? tedy ideální řešení, jak píšeš sám, tak jsme se konečně shodli... :) (jinak anonymizery se dají vcelku snadno odfiltrovat)
-
ucho: Pořád jsi nevysvětlil, proč by pomohl jen _permanentní_ ban na IP. Já si to totiž nemyslím. Naopak si myslím, že výchovněji působí sice delší, ale ne trvalý ban. Když je to permanentní, je šance na odblokování účtu (a tudíž počtu postů, známostí atd.) nulová a je naopak větší motivace sáhnout po nějakém anonymizéru a začít dělat zle.
-
ne, to je můj odhad jako admina jiného portálu... z praxe jsem proti dlouhodobým banům, ono lidé občas časem dostanou rozum a tedy je špatné takového člověka od něčeho odříznout, co by mohl s klidem využívat, když by jednal slušně. tedy nejlepší postup v takovém případě je nějaký trest. když je to v rámci pravidel fóra, je to dokonalé řešení (a prakticky jediné)
-
-
Narušuje tedy chod fóra – měl by dostat ban na fóru. S hraním hry to podle mě nemá nic společného. Ale z lidského hlediska to úplně chápu, moderátoři jsou taky lidi a občas nevědí, co činí *4*.
-
-
ucho: Uvědomuju, četl jsem i původní zprávu na Rock Paper Shotgun, inkriminovaný topic z Bioware fóra i sliby EA z roku 2008, že ban na jejich fórech nebude ovlivňovat možnost hraní jejich her (http://www.shacknews.com/article/55656/ea-not-banning-game-access).
-
ach jo, četl jste někdo ten článek? uvědomujete si, jak to fórum funguje? uvědomuješ si třeba, kde vlastně ten ban dostal a za jakých podmínek?
-
-
-
Jak přesně narušuju chod singleplayerové hry tím, že o ní píšu kriticky na diskusním fóru?
-
-
potom nechápu, proč píšeš o kritickém psaní... dotyčný nedostal ban za kritiku ani za kritické názory...
-
-
Dobře, chod jaké hry tedy narušoval?
-
-
přečti si prosím nejdřív článek, abys sem nezaváděl tyto manipulativní mystifikace...
-
-
ucho: Píšeš: …narušuje chod dané hry… Dworkin se tedy ptá úplně legitimně: jak narušuje "chod hry", ať už je to cokoliv, že nadává na fóru Bioware.
-
ucho: Článek jsem četl. Souvislost mezi singleplayerovou hrou a porušováním pravidel diskusního fóra pořád nevidím. Chápal bych ban za to, že dělám bordel v MMORPG. Ale _přímo ve hře_. Ne na diskusních fórech.
-
Dworkin: opakuji moji odpověď. nejdřív si přečti článek, abys řešil věci týkajícího se tématu a ne věci mimo...
-
Opakuji otázku: Jak přesně narušuju chod singleplayerové hry tím, že o ní píšu kriticky na diskusním fóru?
-
-
-
-
-
-
Správně, kill with fire! Alespoň nějaká komunita využívá prostředky proti trollům, které mají potenciál mít účinek.
-
Tady na tomhle webu co maj všichni peníze na hry mě pokoušete, ale zlatej torrent nebo warez ;)
-
-
pokoušem, nemáme radi když lidi kradou cizí práci, ....
ale zase asi chápem že někdo si to prostě nemůže dovolit, přeci jenom 1100-1500 je dnes docela dost.......být chudý je lidské... -
-
Za prve rada PC her stoji treba jen kolem 200 Kc.
Za druhe, kdyz nemas penize, radsi se vzdelavej a pracuj.
To ze si nemuze neco dovolit te neopravnuje ke kradezi. Prakticky vetsina lidi na svete si nemuze neco dovolit. -
-
Pirátství není krádež, ne v plném slova smyslu. Když něco ukradneš, vlastník už to nemá. Toto v počítačového pirátství není.
-
-
být chudý je lidské, ale chlubit se veřejně že si nelegálně stahuju něco za co ostatní platí, je minimálně neslušné ; )
-
-
Kdož si bez viny, hoď kamenem, já zase jako nezletilý chlastal. *1* Navíc vážně málokdo může říct, že nikdy žádnou hru nestáhl :) Ale je prostě pravda, že když jde něco mít skoro nezjistitelně zadarmo místo tisícovky, neudělej to..akorát absence hraní na mp by mi asi vadila, rád si zahraji s lidma :)
-
ano, jsou lidé, co odmítají za hry autorům cokoli platit, to už je jejich morální boj a jejich věc. rozhodně to ale není nic k chlubení ;) stavíš se tím do role "já to stahuju zadarmo, heč, vy ostatní za to platíte, paka" a to je z principu trochu netaktní :D
-
-
Když mám nějakou originálku, tak se k tomu stavím jako k modle. Ale při dnešní cenách to za to vážně nestojí. Já si kupuju hry zpětně. Ale když jsem tuhle dostala ME1 tak to DVD bylo blbě vylisovaný, tak jsem si to musela stáhnou ;) Prostě zlodějina víc, než když si to stáhnu.
-
-
když je blbě vylisovaný, nenapadla tě taková ta věc, co se jí říká reklamace?
-
-
Nejsem tak blbá, jak vypadam ;) Ale učtenka už neexistovala.. Mimoto jsem to dostala k vánocům a instalovala jsme to tak pod dvou měsících. Hlavně tu jde o princip.
-
-
mluvíš o reklamaci v obchodu, zkoušela jsi to řešit přímo s vydavatelem, který měl na starosti lisování? ten je zde hlavním prodejcem, ne nějaký obchod, kde vše řeší přes účtenky. vada lisování lzde dokázat snadno, na 100% bys to vyreklamovala...
-
-
-
Ty jsi proste parazit lidske spolecnosti, jsi na to hrda? Pak s tebou neni neco v poradku.
-
-
Potkal si nekoho jako například cigán? To je parazit, ne člověk, co si stáhne hru :D
-
-
eee - ty jsi to fakt rozseknul s těmi rómy:D ta holka je podle tebe parazit, protože stahuje hru na kterou nemá, ale cikán je politování hodný chudák, krade protože nemá peníze, kde tam vidíš tu polehčující okolnost u cikána, že je tak obhajuješ? Stahuje hry, protože nemá peníze, cikán krade, protože nemá peníze, wtf? U Cikána je to ještě hroší, ten krade něco co skutečně bude chybět, ona aspoň "jen" "rozmnožuje" něco co nikomu fyzicky nechybí.
Jinak, nežer tolik ty vládní statistiky viz ty 2/3 cikánu ve zvláštních školách, nemožnost najít práci atd. Realita je chlape úplně jiná, jejich mentalita je jinde a správně by v naší společnosti neměli co dělat, ten kdo chce přijmout náš způsob života, tak klidně, ale ten zbytek patří spíš do Indie a ne vynakládat stovky milionů na jejich začleňování a sanaci jejich škod jen proto, že dnešní společnost je tak politicky korektní až se mi chce zvracet. -
eee: Ano oni hrozně moc chtějí pracovat hlavně když dělají na silnicích tak je krásně vidět jejich pracovní morálka. On je snad někdo nutí k tomu aby to v domech a panelácích kde bydlí vypadalo jako na smetišti? Oni jsou prostě nepřizpůsobivý ne všichni ale většina rozhodně jo. Pirát okrádá maximálně tak velkou společnost a někdy ani to ne protože neni jistota že by si tu hru vůbec někdy koupil ale cikán okrádá nás obyčejné lidi. Tak si laskavě ujasni co to znamená. Máš plnou hubu morálky ale pochybuji že jsi ten kdo může jako první hodit kamenem. Ale co internet je přeci anonymní že.
-
Clovece, ty ani netusis, co znamena pojem diskriminace.
Vis napr. ze 2/3 cikanu ve zvlastni skole tam nepatri? Ze je tam bila spolecnost uklidila, aby jejich deti nemuseli prichazet do styku s temi romskymi? Jak by se asi zilo tobe, kdyby ti spolecnost uprela vzdelani? Mnoho romu chce pracovat, ale nemaji sanci sehnat slusnou praci. Ale ono je tak jednoduche a pohodlne rict, ze cikanum se nechce makat, ze?
Tim nerikam ze jsou svati, ale jejich situace je slozita vic, nez si evidentne dovedes predstavit. A oproti tomu si predstav pirata. To je rozmazleny parchat z vyssi socialni vrstvy (ma penize na to, aby si mohl poridit herni pocitac), ktery nevi co je to cest a moralka a krade kvuli zabave. Horsi uz je jen tyrat a zabijet pro zabavu. -
eee: cikán je možná diskriminovaný ale ještě víc jsou diskriminovaní ostatní lidé kvůli nim. Ano jde jim hezky o základní živobytí hlavně ve chvíli kdy si na poště vybírají dávky na svých deset fakanů. Pirát sice krade kvůli zábavě ale to je pořád lepší než když cikán krade aby nemusel makat. Normální člověk který ví co tu dělají pro ně nemůže mít pochopení.
-
Mam spis pochopeni pro toho cikana, ktery je diskrimovany a jde mu casto o zakladni zivobyti.
Pirati kradou jen kvuli zabave. To je moralne daleko horsi. Takze nejen ze jsi nemoralni parazit, ale jeste rasistka. Ubohá spodina nasi spolecnosti.
-
-
-
-
-
torrenty us se začínají sledovat *11* ach jo
-
-
torrenty už se sledují dobrých pět let... (otázka pak jak se k tomu postaví poskytovatel internetu daného hříšníka)
-
-
-
Blee... Nelíbí se mi co se děje s hernim byznysem. Hry jsou čím dál tím jednodušší, kratší a lineárnější. Přijde mi, že i ten grafickej pokrok se dost zpomalil a teď už vlastně ty hry už ani nevlastnim.
-
-
Hry jsi vlastne nevlastnil nikdy.
-
-
Jediné, čo potrebujete, je nechovať sa jak buzny. Tak nechápem, čo sa tu vzrušujete. A okrem toho, slušný mail s ospravedlnením tiež dokáže vyriešiť viac, ako sa môže zdať.
-
vezměto to ale takhle některé hovada na fórech si o ten Ban vyloženě říkají....nikdo není zvědaví na trolly a drzé spratky kteří jenom uráží a když už má krytizovat tak konstruktivně a slušně
-
-
Samozrejme, ale nikdo uz nema pravo jim branit v pouzivani legalne zakoupeneho produktu.
-