Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Již mnohokrát jsem na krabičce (stejně tak v licenčním ujednání) četl, že hra je pouze pro UK trh a nesmí se prodávat mimo UK. Danou hru jsem koupil v Česku normálně v kamenném obchodě. Jinak si ty bariéry vykládáte hodně po své, podobně jako demokracii (vláda nadpoloviční většiny a ne nějaký chaos, kde si může každý dělat co chce - naopak, v demokracii 11 osob si 6 lidí udělá otroky z 5 zbylých a vše je ok).

U náš prodejci nejsou zloději, ale kvůli nízkému odběru her (kvůli lidem, jako jste vy) mají vyšší nákupní ceny, než anglické eshopy. A pak samozřejmě je nějaká doporučená koncová cena, kterou se mají prodejci správně držet, přesto u spousty prodejců koupíte hru o dost levněji.

Cenová válka v Anglii je zcela jiná věc a z jistého úhlu právního pohledu je nelegální takto levně hry prodávat. Například svého času měl mít ElektroWorld v Česku hru HoMaM V za 500Kč, když ji všichni měli za 899/999Kč. CDProjekt jim to tenkrát nedodal, ale tohle bylo jasné porušení zákonů.

Nemůžete mít cokoliv zaplaceno. Anglické eshopy všechny peníze strhávají až v okamžiku odeslání zásilnky. Takže tu nelžete. Navíc do 14 dnů můžete produkt nerozbalený vrátit. Je vaše vlastní blbost, že jste si to koupil v UK a tudíž náklady na vrácení zboží jsou vyšší než v rámci ČR.
  • FUCK ! Augmented Edition mam predobjednanu prave z UK (kupujem odtial asi 70% hier). Ak mi ju neposlu tak smola, verziu u nas si nekupim pretoze sa slovenskych e-shopoch z ktorych objednavam tiez neda objednat prave ona Augmented Edition, a o obycajnu nemam zaujem. Mozno po zlacneni na 20€, inak urcite nie.

Inak jednu hru z UK ktora bola regionalne uzamknuta som uz mal, Magicka. Neisla aktivovat na steame, ale steam spusteny cez UK proxy to vyriesil :)
  • co ma piratenie hry s hladovanim? Normalny clovek si kupuje hry z anglicka lebo su neporovnatelne lacnejsie nez na nasich trhoch. Ked mu tuto moznost ZAKAZU tak sa im odplati tym ze im neda ani korunu ale stiahne si to a zahra si to. mfp
  • Proč trestat i vývojáře?
  • Jaky podminky licence prosimte ty "chytraku" ? :-D
    Vsechny hry co jsou pro evropsky trh, tak jsou v zakladu vseobecne bez jakychkoliv hranicnich barier, zvlastne jelikoz jsme tu vsichni cleny "uzasne" EU...
    A protoze je zcela pochopitelne a normalni, ze lide nakupuji levneji pokud to jde, tak nakupuji v zahranici, jelikoz ceny jsou tam nekde jinde nez u nasich zlodejskych blbecku, kteri si mysli, jak nas neustale i v dobe internetu mohou okradat kde muzou... Tudiz kdyz paka ze Square Enixu oznami tyden pred vydanim region lock a spousta lidi uz ma objednano a i zaplaceno vsude mozne po evrope za produkt, ktery zadny region lock mit vlastne nemel je trochu blbost a vubec se nedivim lidem, kteri jsou z toho pekne nakrknuty a to mirne receno.
  • ok, od zitra kupuj vsechny potraviny zasadne u vietnamce ve vecerce o 30% drahsi .. je to pro tebe oka?
  • SA-reg
    Proboha to je drama. Divíte se, že chtějí vydělat... tak to nehrejte...
  • Hlavně aby jsi si to koupil ty, frajere.
  • Takovou demagogii bys mohl vztáhnout na vše kromě dýchání a žraní, takže tenhle argument neberu.
  • kostejnesmrtelny
    Plzeňský Prazdroj mi naštěstí nenařizuje, do jaký hospody mám na plzeň chodit.
    Stejně je ten příměr úplně k ničemu, protože užíváním SW nedochází k spotřebě produktu, takže z hlediska vývojáře je nekoupit a zpirátit úplně to samý = nedostanou prachy. Pivo, rohlíky, auta a podobný příště tedy prosím vynech(te). A klidně mi tykej *1*
  • Proč by to mělo být nelegální? Koupit si to můžete. Ale podmínky licence určují použitelnost licencovaného software jen pro určité zákazníky. Ono už dneska většina "legálních" her zakoupených v UK je z hlediska práva nelegální - licence byly určeny pro UK trh.
  • Mahcake
    *5*
  • neviem v akom svete to zijes, no vacsina mojich znamych ked si kupuju krabicove verzie hier tak si kupuju len z anglicka, lebo nie su dementni. nedam o 50% viac za tu istu hru. a postovne stoji rovnako. dokonca, postovne z anglicka na SVK je 3krat lacnejsie ako postovne z CR na SVK.

Nikto zo znamych nieje a ani ja nie som, prekupnikom hier, LOL
  • Nutí? Bez Deus Ex umřete hlady? Budete nahý? NE. Je to jen hra - zábava. Vše kecy jsou jen hloupou výmluvou.
  • Volný trh a podmínky licence jsou dvě zcela rozdílné věci.
  • retardi. rozmyslal som ze kupim, no maju smolu.
    mozno ked bude 75% zlava na steame, co bude tak za 2 roky. fuck them
  • xMort
    A co by měli dělat? Když nejsou schopní konkurovat cenou, mají smůlu. Zákazník má možnost volby.
  • ano, square enix nuti
  • xMort
    Včera jsem předobjednal z UK xbox verzi, tak jsem se lekl celkem dost, když jsem četl titulek. Ne že by to nešlo řešit, ale i tak.
    Každopádně pěkně debilní krok. Od toho volný trh je, aby byl volný a ne házet lidem pod nohy klacky.
  • Omyl 2. Já bych si objednal pivo přes internet z jiné země i s poštovným v přepočtu za 8Kč a u nás ho vypil. V tom je ten rozdíl.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit