Přejít na výpis diskuzí
UPDATE: Regionální ochrana Deus Ex se vyhne Anglii
17.8.2011 | Martin Bach
277 příspěvků
-
A co tak nechat si tie predobjednavky a hrat warez?
Takto to aj robim. Kupim krabicovku ale hram pirata aby som nemusel mat DVD v mechanike/// -
Není to vůbec tak jednoduché, jak si to představujete. Ještě v tuto chvíli nemáme fungující instalátor a je možné, že se celá lokalizace zasekne na tom, že to prostě nepůjde nainstalovat bez speciálních nástrojů třetích stran. Jsem zvědav, co pak budete rozbalovat a krást.
-
pěkně napsáno. Přijde mi, že přepočet na tamější platové podmínky prostě ani u ostřílených pánů menežerů neexistuje.
-
Uz sa tesim ked bude Audi alebo BMW montovat nejake obmedzenia ktore budu zakazovat kupu auta inde ako vo svojej krajine...
EU je teda o com????? Trosku si to pleties!! -
Proč? Protože se na věc dívám z více stran? Protože tomu skutečně rozumím? protože chápu, jak to funguje a snažím se vám to vysvětlovat? Ale ne - vy pravdu nechcete. Ta vás nezajímá.
-
Kupuju originálky (a i v případě DX kupuju, ač po tomhle jednání nerad), ale tohle DEBILNÍ přirovnání je už opravdu otravné.
Kdybyste si mohl chlebíček s parmskou šunkou zkopírovat replikátorem ze star treku, taky byste to neudělal protože to "není normální" ? V této fázi totiž s digitálním zbožím jsme. Kopírování není to samé jako krádež fyzického (vzácného) zboží. Je to jen potenciální ztráta. A někdy to může být i zisk (Team Meat by mohli vyprávět). -
On vás do překladu někdo nutil ?
-
já se za to nestydím *3*
-
Já na krabičce vidím veliké logo 18. Takže jak brát ohled na mladší hráče?
-
Ahááá, takže pivo bylo špatnej příklad, že? Taková drobná demagogie, že? To jsem rád, že se shodneme. Nebo je pivo taky služba? *1*
Ale já tě zklamu znovu, Deus Ex 3 JE produkt - minimálně z toho hlediska, o kterým se bavíme. Náklady jsou uzavřeny v den releasu, příjmy pocházejí jedině z prodeje, žádný měsíční poplatky. Nekoupit a zpirátit je z finančního hlediska pro vydavatele furt to samý. -
Je to ciste otazka penez. A jednim slovem dodavam ze to je humus :) Nicmene presto lokalni distributory nepodporim - jejich straslive preklady a dabingy fakt nemusim, jejich vydaje na marketing snad nemuze nikoho zajimat a jejich ceny jsou velmi nesympaticke. Sice tu hru nekoupim levne z UK ale kdyz uz mam priplatit tak to vemu radsi pres steam, ceskemu prodejci nakakat (pokud neda cenu jako anglican) ;)
-
Nesmyslný post, až z toho bolí hlava. Witcher 2 prodal první týden 400 000 kopií, z toho velká část digitálně, takže právě marže jsou ohromné, mnohem větší než na konzolích, kde digitál pro AAA hry neexistuje. Dnes už bude určitě přes milion, CDP jsou za vodou.
A nevím jak vy, ale já vlastním kromě z anglie dovezené (protože u českých ubožáků může kupovat jen blázen) sběratelské edice i verzi z GOG.com, a hádejte co? Tam čeština, stejně jako všechny ostatní jazyky, je. -
Láska? Víte co jsem si musel vyžrat za kecy okolo překladu Dragon Age II?
-
Ano, chlebíček nebyl s parmskou šunkou, ale jen s normální. A proto je vlastně povinnost za něj neplatit a ukrást ho.
-
Ale jiste. Nikdo to nevytahne, nezapakuje a vubec se to nebude sirit po netu... fakt mysleni desetileteho kluka...
-
Ale oni ho chápou. Jen vy nejste ochoten se na to podívat z druhé strany.
-
Mrzké marže PC her nejsou kvůli pirátům, ale faktu, že dneska se ve světě prostě hraje na konzolích.
Co mám srovnat s CDProjektem? To, že Zaklínače 2 koupím v češtině jan v krabičce a jen v České republice a nikde jinde? Že de-facto je monopol českých prodejců na lokalizovanou verzi? To jste měl na mysli?
Witcher 2 - není všude na světě jedna verze. V tomto se právě mýlíte. Region block tu je - viz výše. Například na Steamu češtinu ve Witcher 2 nenajdete. Stejně tak v krabicové edici, kterou koupíte v UK výrazně levněji. -
Ono to asi nebude tak snadné. Řekl bych, že Američani a Japonci mají větší zkušenosti s vy**báváním s konkurencí, než Poláci a že asi vědí, co dělají. Ve finále CD Projekt všichni poplácají po rameni, ale miliony vydělá Square. I když asi ne příliš "fair & Square" ke koncovému zákazníkovi.
-
Takže my zákazníci jsme ti špatní, že chceme ušetřit nákupy v zahraničí.Chudáčci prodejci jako nemají ani na chleba.No s tím bychom měli něco udělat.Ne vážně měl byste se nad tím co jste pane napsal zamyslet.Nežijeme v žádné ze západních zemí kde mají několika násobně vyšší platy.
-
musis taky brat ohled na mladsi hrace ... kteri ve svych 13-15 letech nemusi mit anglictinu tak dobrou, byt pribeh treba poberou ale uz to pro ne neni tak pohodlne .. vzpomen si jakou jsi mel anglictinu ty 15 let dozadu .. ja ji teda 100% nemel ..