Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Cajk
    znovu pro pomalejší: http://www.youtube.com/watch?v=IeTybKL1pM4 :)

Zdůrazňuji tohle není nabádání ke kopírování, tohle je legrační poukázání na to, že se Porušení Autorských Práv z pohledu zákona velmi výrazně liší od činu Krádeže
  • Zatemněný jste vy. Já nikdy neřekl, že je to správně. Pouze říkám, že takto je to v rámci zákonl a tudíž legální. Že je něco legální neznamená, že je to morálně správné.
  • Já nešířím pravdu distributorskou, ale snažím se vysvětlit, proč to nefunguje, jak si představujete. Kdyby překládal texty pro nějaké nakladatelství, tak dostanu asi 10x tolik, než kolik dostanu v případě sponzoringu překladu hry. Takže pro nějakého českého prodejce to fakt nedělám.
  • Marek: Fakt ? toť šokující.Že jsem si žádné takové hry za posledních několik let nevšiml.Nějaký konkretní příklad by nebyl ?
  • kostejnesmrtelny
    Marek Tvrdý (anonym) před 42 min.:

SW není produkt, ale služba. Základní problém.

Ty to asi nemáš moc srovnaný, co? *1* *5*
  • Cajk
    to záleží jak to udělají, ale v případě Steamu by to pak mělo běhat v pohodě už bez:)
  • Co má západní plat společného s cenou hry? Ale pro srovnání - naši východní známí žijí ve východní zemi - Finsku (bežně počítané za "západní zemi"). Petteri je programátor a má plat 2000 euro po zdanění (před zdaněním je to snad 3 nebo 3,5 tisíce). Z toho 1200 euro zaplatí za byt + elektřinu + vodu. Ze zbylých 800 euro měsíčně pak musí platit přibližně 3x dražší jídlo, než je u nás. Ano, hra ho vyjde levněji. Film na DVD je levnější než vsupenka do kina (12 až 15 euro za 2D kino, přes 20 euro za 3D). Ostříhnání vlasů bez mytí je za přátelský pakatel 30 euro. Nechtějte vědět, co stojí trvalá - na to padne komplet celá česká výplata.

Co z toho plyne? Nemůžete porovnávat země a platy podle ceny hry. Dokud bude ta hra stejná pro český trh jako pro anglický, pak musí stát stejně, případně více (viz slevy pro velkoodběratele). Pokud uděláte verzi jen s českou lokalizací, kterou nelze prodávat na jiném trhu, pak je možné domluvit lepší podmínky (a TopCD/USAction a CDProjekt/Comgad tohoto využívají).
  • Rád bych viděl, jak tenhle "argument" přednesete na nějaké konferenci libovolných vývojářů software.
  • Cenu jako anglican tady nebudeš mít nikdy.. ani kdyby prodejci stokrát chtěli *7*
  • Paul_cz
    CDP už taky vydělává miliony.Ono být fair k zákazníkům chce čas, ale in the long term..je to mnohem lepší.
  • kostejnesmrtelny
    Já už jsem mu tohle vyvrátil o dvě stránky dál... Koukám, že tenhle hoch je fakt (na)Tvrd(l)ý.
  • I když jste v ČR tak tu hru seženete levněji než v UK.Např. od společnosti Skidrow-a to jakou verzi chcete....
  • A spouští se ta hra pak v pohodě i bez proxy? nebo je to navždy přes proxy?
  • kostejnesmrtelny
    Marku už toho prosimtě nech, akorát se ztrapňuješ *1*
  • Ak si mozem kupim produkt ktory vsak nemozem pouzivat tak je to legalne?? Ak ano tak potom napis drogu ktoru pouzivas dam si aj ja......
  • Jaktože neřídí. Když je nějaká hra exkluzivní pro česky trh (přeložená a bez angličtiny, aby nešla prodávat v zahraničí), tak je za výrazně nižší cenu, než v okolních státech.
  • Cajk
    Samozřejmě, vidíte, jak nadšeně šíří Pravdu Distributorskou:)? Cink, cink v kapsičkách
  • 2Marek Tvrdy: vidis to na krabicce kazde hry .. ?
  • Cajk
    chápete jak to funguje, ale už nechápete, že to funguje špatně. Škoda, škoda. Být součástí byznysu jednomu zatemní mozek, což?
  • kostejnesmrtelny
    Ahahahahaha, já jsem si říkal, že tenhle "génius" fakt musí bejt finančně ve věci nějak zainteresovanej a ejhle, záhada objasněna. *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit