Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • nezapomente dat nelibi se mi , at me to boli u srdicka
  • Masa-san
    Takže prodejci v Anglii řeší cenovou válku, platí advertismy apod. a tihle pánové se rozhodli jim "pomoc" tím, že jim sníží počty prodaných kusů, správně ? *1* A nikoho nenapadlo že tímto krokem mohou docílí toho, že crackování opět posílí na popularitě a i ti co hru koupí z UK si to cracknout a budou hrát kdekoliv jinde ? *15*

A co se týče tady toho pána překladatele, klidně si do češtiny zabudujte co chcete, ale zamyslete se pro koho bude hra díky podobným překážkám mnohem otravnější, pro piráty? vůbec.
  • Cheche na PS3 pohoda koupim z anglie :)
  • Ale já povolení k překladu mám a texty jsou z legální licence (nemohu prozradit detaily). Co se region locku týče, já chápu nasranost lidí, ale na druhou stranu na to má distributor nárok. Ale mohl to oznámit teda dříve, to je fakt.
  • doufam ze si nikdo od ceskych distributoru nic nekoupi a pojdou hlady sv*ne... >D *1* a ty marku mi sem nic nepis nebo pojdes prvni
  • Cajk
    veselé, veselé :)
  • *1*
  • Protože třeba sběratelská edice u nás není vůbec k dostání? To by nebyl až takový problém, pokud bych byl schopen jí normálně provozovat i poté, co si jí koupím ze zahraničí. No, teď evidentně je, resp. (možná) bude.
  • kde jste přišel na to, že na konzolích není digitální distribuce AAA titulů? Není jich zatím moc, ale rozhodně tam jsou.

Dneska je možná CDP za vodou, ale před pár měsící málem zkrachoval.

O GoG jsem nehovořil. Tam je komplet verze se vším. Ale ta vaše dovezená by mě fakt zajímala, kde se tam ta čeština vzala. Že by zdroje na rapidshare?
  • No hlavně by bylo dobré přestat tady moralizovat a dělat ze sebe troubu. Objektivně zhodnoceno, se úpravou hry (nemluvě vůbec o faktu, že raději nepátrat na jaké verzi překlad vzniká) dostáváš do mnohem větších sra*ek na úrovni porušení licence etc, než lidé, kteří hrají UK hru v CZ. To že jsou za tím dobré úmysly je tak akorát drobná polehčující okolnost, to, že to děláš za peníze, byť malé, naopak silně přitěžující. Stručně řečeno. Z čistě "lidského hlediska", je dobře, že děláš překlad a díky za něj - určitě ho spousta lidí uvítá. Ale stejně tak je kopa ho*en skutečnost, že SE dá tuto informaci týden před vydáním, čímž pos*ere všechny široko okolo. Od obchodů co na základě před objednávek zákazníků nahlásily vysoké odběry, a teď je budou muset řešit, tak od lidí, co budou muset řešit nákup hry jinak, pokud ji například objednali z UK...
  • Marek: Tak to je další šokující informace.To by je měl ty zahraniční prodejce, kteří to bez problému prodávají asi někdo zažalovat ne ? Asi ne co, ale jinak dobrý.
  • Cajk
    tak jděte pracovat pro nakladatelství. Aha, tam si zase čtenáři-piráti stahují e-booky. Tak já už nevím..
  • Jenče čeština byla ohlášena téměř na poslední chvíli a neplánovaně. Já s touto cenou a bonusem v podobě češtiny také souhlasím, ale jádro problému bylo již (bohužel) zaseto mnohem dříve.
  • Vždyť cena v ČR je strašně nízká proč kupovat v zahraničí ? Kvůli ušetření pár desítek korun ? Od Xzone navíc dostanete češtinu zdarma. *7*
  • Paul_cz
    Já mám teď objednánu limited za 850 z jiného shopu (ne xzone) a taky tu cenu beru, ale jde o princip (no dobře, a taky nemožnost sehnat tady augmented edici, byla hned vyprodaná).
  • Konzolové verze jsou dražší o poplatek majiteli dané platformy. Takže si stěžujte na Microsoft a Sony. DLC je forma boje s bazary. Že se to dostalo do poněkud absrudní roviny je věc druhá. Nicméně hromada DLC nepřináší nic, bez čeho by si nešlo původní hru vychutnat.
  • Nekupujete produkt, ale licenci, tedy službu.
  • Paul_cz
    Dnes již existuje pár vývojářů co to chápe (Team Meat, 2DBoy), stejně jako pár hudebníků (Nine Inch Nails, Saul Williams..) či filmových tvůrců (např. tvůrci Man from Earth nebo Ink). Ono se nejedná ani tak o argument, jako spíš o fakt současnosti.

Až/pokud někdo ten replikátor fyzických věcí vymyslí, budeme ho ničit a zakazovat, protože nám "bude krást práci", přestože by mohl vymýtit chudobu na celém světě?

Ono existuje opravdu hodně lidí jež si hry chce kupovat, jsem jeden z nich, ale rozhodně to není kvůli nějaké morálce nebo strachu ze zákonů jež napsal někdo koho jsem nikdy neviděl. Ne, řekl bych že hry si většina lidí kupuje protože se chce odvděčit tvůrcům, chce je podpořit, aby mohli pokračovat v tvorbě. Já chci vidět další Deus Ex hry a hry podobného stylu, takže si ho koupím, i přes tento fuckup ze strany Sqeenixu. Stejně jako si koupím Dishonored od Arkane nebo Prey 2 od HHS, ať už s nimi Bethesda udělá cokoliv.
  • Já nevím, kolik teda v UK stojí, ale mně přijde limitovaná edice za 899 s češtinou docela v pohodě... Ani by mě nenapadlo si dělat potíže s kupováním v zahraničí.
  • calwin
    zaujímali by ma výrobné náklady produktu a zdieračské ceny v našich eshopoch... máme tu asi príliš málo kupujúcich keď musíme platiť o 10-20 € viac... a hlavne konzoly majú o 10 € viac ako PC... je mi do plaču z toho biznisu kde sa snažia zákazníka zodrať aj z kože a keď hru kúpi tak musí kúpiť ešte 300 DLCčiek aby mal z hry vôbec nejaký pôžitok...

mal som samozrejme na mysli tituly ktoré zrovna nemajú preorder alebo premieru...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší