Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Larky
    Hi
  • Uznávám, že to zní dobře. Jaké mody jsi používal, abys systém takhle vybalancoval?
  • Jack1947
    Ve FC ukázali ještě debilnější mody...
  • Asharak
    *nezachránily
  • tak abych to shrnul.. ten muž má místo hlavy koťátko, všechny vaše argumenty jsou zbytečné
  • aby ses ztěch modifikací neopupínkoval
  • Skyrim bude zrejme jedna z nejuspesnejsich her za poslední leta, maloktera hra dokaze i po peti letech po vydani vytvořit diskuzi která ma 100+ prispevku. At je to jak chce, tahle hra proste lidem neda spat.
    V Bethesde se museji placat po zadech od rana do vecera:)
  • Tak od toho modifikace jsou, ja se jen snazim vyvrátit tu blbost ze Skyrim se bez modu neda hrat.
  • Presne tak pane Hala. Jaky si to v TES udelas takovy to tam mas. Jako kdyby je někdo nutil ten quick travel používat:) Vetsina lidi dodnes nechape o cem TES jsou, you write the story byl podtitul Morrowindu, holt když si tam to prostředí někdo neumi vytvořit a hraje to jak ponocnej to je pak tezky. Ono kdyby tam snad bylo tlacitko one hit kill, tak na nej tihle magori budou klikat porad dokala a psat jak to je lehky.
  • Byla to nějaká bába ve whiterunu. Vlastní tam malý domek a pořád mluví o svém přiblblém synovi (kterého jsem se dovolil zabít a přinést jí jeho hlavu - díky modifikaci).

Shrnu to: Bez modifikací nelze zabijet ty malé drzé zmetky - děti. *1*

Myslím, že jsem tu toho napsal už více než dost. Stačí se podívat, co modifikace nabízí. Momentálně třeba hraju za obchodníka, který postupně buduje své bohatství - pouze obchodem bez boje. Skupuju nemovitosti, buduju doly a momentálně si stavím i vlastní hrad a vesnici. Časem se možná stanu králem Skyrimu a vyřídím tu krizi. *4*
  • neprislo mi..a zrovna stara baba ..jestli myslis ty carodejnice..by silna byt mela. zakladni banditi, vlci a podobna verbez je na legendary celkem v pohode zabitelna hned na zacatku. A rozhodne na tuhle obtiznost nemuzes na zacatku vlitnout na draka. me osobne ta obtiznost satcila k tomu abych vyuzival vse co hra nabízí, abych to nejak prezil..mody nejsou třeba.
  • Takže si ztratil 300 hodin života. Hrát to bez modifikací je škoda. *3*
  • vesko, když to hrajes jak motorova mys tak se nedivim ze jsi to dohral za 80 hodin, my ostatní hrajeme dele..a bez modu..ja třeba 496 hodin..pravda..dvoji rozehrani. Rozhodne není první..na Steamu mam lidi co to hrali plus minus 250 hdoin..taky bez modu. ja spsi enchapu jak někdo po 80ti hodinách muze tvrdit ze Skyrim dohral..prijde mi to uplne smesny..
  • Obtížnosti jsou špatně nastavené. Posílí všechno plošeně, takže pak tě dá stará bába rukama... to je docela o ničem.
  • Hmm..ja to mel podobne..jen bez modu...staci prepnout na Legendary obtiznost
  • mam odehrano pres 300 hod.bez jedinyho modu a jeste jsem to nedohral...
  • Myslím že dobře vystihuje podstatu problému. Nebo ne? *1*
  • Drobné SPOILERY!!! Moje hra Skyrimu podle mě slušně ukazuje, jak by měla taková hra vypadat. Byla taková jen díky modifikacím.

Poté, co jsem dorazil do prvního města, věděl jsem dobře, že se ve světě děje něco špatného. Potřeboval jsem spojence. Bylo mi nabídnuto členství v Companions, které jsem rychle přijal a budoval jsem si u nich své místo. Stal jsem se dost silný na to, abych se pokusil zjistit, proč se ve Skyrimu objevují draci.

Když jsem nakonec poprvé potkal draka a měl s ním bojovat - hned kousek od bran Whiterunu, padl jsem na dvě rány. Fajn. Na draka ještě nemám. Místo abych bojoval, běžel jsem do města, nabral všechny členy Companions, které jsem přesvědčil, aby mi pomohli. Zároveň jsem si najal bojovníky. Po 40 minutách boje s drakem jsme draka zabili a já přijal jeho sílu. Bylo to jen díky pomoci Companions, stráží města a najatých bojovníků. V základním Skyrimu bych přitom draka dal během chvilky sám - jenže proč, když jsem teprve na začátku? Zároveň by mocní a všemi opěvovaní Companions namísto obrany města jen seděli ve své síni. Totéž stráže. Dlouhý boj mi ukázal, že na sobě musím pracovat. Vydával jsem se na výpravy, učil se bojovat, kouzlit a získával nové vybavení. Síla nepřátel mě nutila získávat peníze a vyrábět. Byl jsem nucen využívat všech prvků hry, abych byl dost silný. K tomu základní Skyrim vůbec nenutí. A to je chyba!!! Není snad smyslem podobných her budovat svou postavu, aby se mohla posouvat dál a dál???!!!

Po dlouhých desítkách hodin jsem se mohl sám postavit drakovi, což byl můj cíl. Drak ale i tak mohl zabít na jednu ránu, když si člověk nedával pozor. Taktika byla nutností a pomoc prostředí a NPC byla více než vítána. Hra nebyla tupým klikfestem s mlácením jednoho draka za druhým bez výzvy. A to jen díky modifikacím.

Moje postava se od zajatého lejna, co skoro nic neumí, postupně propracovala na vrchol a stala se zachráncem světa - zaslouženě. Nezachránila svět během 10 hodin hraní a neporazila mocného dračího boha, zatímco by jinak musela utíkat před obrem! Má postava se musela učit. Musela využít služeb Companions, mágů a nájemných bojovníků. Musela vyrábět. Musela umět používat lektvary. Naučila se vše, co hra nabízela jen proto, aby se dokázala dostat do cíle. Studoval jsem herní prvky, abych je mohl využít k vlastnímu prospěchu a abych díky tomu mohl hru dohrát. Nic z toho ale v základním nemodifikovaném Skyrimu není potřeba a rozvoj postavy je spíše doplňkem než potřebnou cestou dál a hráč si vystačí s bezhlavým klikáním. Neříkám, že můj styl hraní by byl pro každého, ale právě díky modifikacím a jen díky nim si člověk může zahrát tak rozbitou hru, jakou je Skyrim, na poměrně solidní úrovni. Takže já bych nikdy netvrdil, že modifikace jsou jen doplňkem. Pro mě jsou to nejdůležitější ve hře a to, co ze Skyrimu dělá hratelnou solidní hru s dobrým bojovým systémem, kde je nutné myslet, mít občas i štěstí a hlavně studovat všechnomožné o světě. Učit se o bylinkách a jejich účincích, abych zmírnil útok draka či jiných nepřátel. Zkoušet se probíjet jeskyněma a ruinama, abych našel zbraně, které mi snad pomohou v mém boji. Hledat spojence, kteří mě něco naučí, či mi jinak pomohou. ATD... Pouze modifikovaný Skyrim je ten pravý Skyrim.
  • TES hry mají hodně obsahu. Sotva může někdo myslet vážně, když řekne, že jsou bezobsažné. Problém je ale dávkování obsahu.

V Morrowindu to bylo ještě docela ok. Rozjezd tam byl docela pomalý a hlavní linie se tak necpala dopředu.

V Oblivionu už to byl trochu problém, protože řešení krize byl člověk vystaven prakticky na začátku a i obdržení prvního koně a prvních lepších věcí bylo závislé na hlavní linii (ačkoli samozřejmě šlo získat věci a koně jinak, hlavní linie byla primárním zdrojem).

Ve Skyrimu je to ale už opravdu špatně udělané. !!!SPOILER!!!! Hráč se během prvních deseti minut hraní setká se svým hlavním nepřítelem a je hned úplně jasné, co se bude dít. Jak vleze do první vesnice, všechno ho žene směrem za plnění hlavní linie. Pokud hráč hlavní linii nezná, omylem jí začne plnit a tím si zkazí celou hru. Nakonec tenhle "rush" je krásně viditelný tím, že hráč sází jednoho mrtvého draka vedle druhého, zatímco obr nebo troll hráče zabije na jednu ránu. Konečný boj je pak naprostý fail, protože je boss špatně naškálovaný a je vždy slabší než hráč. To je smutné. Nakonec se může stát, že hráč dohraje hlavní linii, "zabije" (ono ho nelze zabít, je jen odeslán jinam) hlavního bosse, stane se zachráncem světa, pak se jde projít do lesa, potká tam elitního banditu, který ho sundá na dvě rány.

Takže hráč, který je legendárním hrdinou, jež zabil mocného dračího boha, je řádně proškolován pouhými boss bandity. Jakou jinou ukázku špatně udělané hry bychom chtěli mít? To je taky důvod, proč nemůže přijmout hodnocení Lukáše Grygara, který zjevně hru řádně neotestoval a dal jí nepochopytelně 10/10, což je jeho nejhorší výkon (ačkoli mám jinak Lukáše velmi v oblibě).
  • A nelze zapomenout na špatnou grafiku základního Skyrimu s obrovským množstvím nedodělků a glitchů. Zároveň optimalizace byla naprosto tristní. Z technického hlediska byl Skyrim dokonce obrovský pr*ser, neboť špatně načítal textury a měl problémy s alokací v RAM, což u konzolí i PC způsobovalo pády a zamrzávání.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit