Přejít na výpis diskuzí
Valve po SteamOS a Steam počítačích představuje inovativní herní ovladač
27.9.2013 | Adam Homola
288 příspěvků
-
Chlape, ty si... fajn! *1*
-
Jestli to ale zpusobi, ze se na PC prosadi univerzalni gamepadove principy ovladani, tak souhlasim s tim, ze to pro herni prumysl bude mit solidni vyznam. Klavesnice s mysi je dost cizirody herni ovladac s velmi omezenym pouzitim, kvuli kteremu maji her kompromisni ovladani. Takze docela Valve fandnim, aby s timto uspelo. Z tech trech veci co predstavili je tohle jedina prospesna vec i pro ostatni.
-
Klávesnice, myš, joystick, plynová páka. To je moje vybavení. Pokud bych hrál autíčka dokoupím ještě volant ... ale pořád tam žádnej gamepad není. *1*
-
Zaludna otazka, co tu bylo driv? Gamepady nebo fps? Design kazde hry se odviji od jejiho ovladace v tom fps nejsou zadnou vyjimkou a zadny upadek nepozoruji, kdyz srovnam treba Dooma a Rage (Far Cry 3, Borderlands, ...) nebo Counter Strike vs Killzone multiplayer tak vidim pokrok.
-
Na Armu ma malo tlacitek skoro i klavesnice :D
-
njn to je fakt, bude zalezet jak moc budou ktera tlacitka pristupna a jak je ktera hra dokaze chytre vyuzit. Ale to se vse teprve uvidi
-
Ale akcni tlacitka, tedy ty pro palec prave ruky, jsou jen dve. A smerovy kriz se pro nektere hry take docela hodi.
-
Nebrecim, jen tise opravdu ... Hlavni je ze vlastne pro Pcckare co cekaly neco z PC je opravdu jedno co to uz je druha vec a nedockaly se nejde jen o HL , jde o pcckare a ty ted naplno ostrouhaly kdo si bude ochotny koupit dalsi konzoly ze ktere jsou spise rozpaky Zavdecit se vsem muze mit mnohdy fatalni dusledky . *7*
-
Ja prave doufam ze ta hapticka odezva na touchpadech bude natolik presna a citliva ze to prave nebude jen smrdlani jako na mobilu. Jinak tlacitek to ma celkem 16 - to mi prijde bohate.
-
Vzbud se, na gamepadech se da hrat fps, desitky milionu hracu je na gamepadech hraji. Zato o uspechu tehle hracky muzes zatim jen spekulovat.
-
Jenomze to jeste treba otestovat v praxi, zatim o tom nejsem presvedceny, kdyby to tak ale bylo bylo by to skvely. *9*
-
nj lidé se bojí změn *3*
-
ty vazne nechapes jak to funguje vid... ono nemusis delat nativne hry pod OpenGL aby to fungovalo... proste musi prijit s necim jako WINE a delat tomu primou podporu.... a muzou bezet pod Linuxem a hrat co budou chtit
-
Je to univerzalni api podporovane na vsech platformach. Velke spolecnosti stejne delaji ty hry pod Open GL. Otazka spis je, proc by je meli delat i pro DX, kdyz s OGL jim pobezi uplne vsude.
-
Kdyz se budou piplat s OpenGL tak budou mit tu vyhodu, ze jim to pobezi na vsem.
-
Já si na tom nedokážu představit hrát Armu, pořád málo tlačítek *15* *15*
-
Valve produkuje více her, než kdy dřív. Firma naopak expanduje a z jejích útrob vychází stále více věci, ať už hry, steam featury nebo nyní hardware.
Jako by to měla dělat každá firma, Valve expanduje a to je jen dobře, minimálně pro ně, pokud si udrží svou image, tak i pro nás.
To, že Valve rovnou řeklo (bylo to černé na bílem), že neoznámí nic o hrách je fakt a ještě větší fakt je, že každej kdo teď brečí, že tu neni HL3, Source 2 nebo Left 4 Dead je prostě vaše mínus. -
Na jednu stranu budou se následující rok dělat hry pro xbox360, ps3, xbox one, ps4, wiiU, pc, mac, tak proč by nemohli začít portovat na steam OS ?
-
Jestli tomu dobre rozumim, tak misto mechanickych ovladacich prvku to nabizi dotekove, tudiz to bude zalozene na prinzipu smrdlani s virtualnimi ovladacimi prvky na tabletech. Tohle ovladani je duvod, proc na tabletu nic nehraju. Imho neni nad zpetnou vazbu poskytovanou mechanickymi ovladacimi prvky.
Take se mi zda, ze to ma dost malo akcnich tlacitek, meli zustat u minimalniho poctu 4 tlacitek, pro bojovky se hodi i 6.
Zato ta vibracni odezva se mi libi, tu si u Dualshocku 3 dlouhodobe pochvaluji, jeden z duvodu, proc mi hrani s klavesnici a mysi prijde nezazivne. A tohle by mohlo byt jeste lepsi. -
ludia su blby, tak isto ako sa frflalo na packy ked prisli a vytriedali klasicky krizik, tak isto sa frfle na tento ovladac, ale ja v nom konecne vidim spasu a spojenie vyhod klasickeho gamepadu a mysi