Přejít na výpis diskuzí
Vánoční výprodeje na Steamu zařídily nové maximum počtu současně připojených uživatelů
3.1.2015 | Petr Poláček
193 příspěvků
-
FSX za pár korun, no nekup to.
-
uhm..sám tam mám asi 5 účtov a dnes som tam bol aktívny, keď som si vypínal tie otravné aktualizácie, takže štatistika o hovne, keďže na PC si môže každý urobiť XY účtov kvôli blokovaniu hier na účet.
100 miliónov šrácov a predaje maximálne 100 tisíc, reálne v 10 tisícoch....to o dačom svedčí...z toho 99% hrá zadarmo Dotu a tie Valve srágoriny čo dávali 100x zadarmo -
-
Když je člověk v reálném životě blbec a nikdo ho nemá rád, je tu druhá šance - internet, člověk zde může být čímkoliv chce.... ale že si pak zase zvolil charakter blbce... tak ted už jseš ztracenej
-
"keďže na PC si môže každý urobiť XY účtov"
Hej, nájdi mi internetovú službu kde si nemôžeš urobiť "XY" účtov
"100 miliónov šrácov a predaje maximálne 100 tisíc, reálne v 10 tisícoch"
Hej napríklad taký CS:GO čo má bežne hrá cez 350k ľudí, momentálne ho hráva 4 mega ľudí a celkovo predal takmer 10 mil. na PC... však sa pozri na tie štatistiky, ono neznamená že hra tam má že teraz ju hrá iba 50 tisíc ľudí že si ju kúpilo 50 tisíc ľudí *15* treba brať do úvahy že zem je guľatá takže tam kde teraz hrajú Dotu 2 na druhej strane spia... navyše nie každý hrá danú hru nonstop, zapne si ju iba raz za týždeň alebo hrá mesiac v kuse a potom začne niečo iné hrať a neskôr sa k nej vráti ako to robím ja
"z toho 99% hrá zadarmo Dotu a tie Valve srágoriny čo dávali 100x zadarmo"
myslíš L4D2 ? to už malo x milionové predaje pred tým ako to išlo free... 99% hrá Dotu 2 ? dotu hrá 10 mil ľudí (čo však neznamená že títo ľudia hraju iba Dotu) momentálne čo je... 10% steamu vidím že matematika ti nejde... vôbec ako myslenie všeobecne *1* -
-
Navíc průměrný hráč v Dotě 2 utratí okolo 50 euro/rok. Osobně jsem sice podprůměr, ale za ty roky už jsem nakoupil tak za 100 euro. Od vstupenek na turnaje až po obyčejné ithemy na postavy.
-
Nieco ako psn , ktora ma viac uctov ako sa predalo historicky konzol. Ale tak treba sockovat ps+ hry v roznych regionoch.
-
-
rad robis zo seba verejne debila?
-
No ty už len čo musíš byť za zúfalú existenciu, keď potrebuješ 5 účtov, kvôli blokovaným hrám...
O skreslenie štatistík kvôli tomuto sa báť nemusíš, pretože 99,999% hráčov má IQ nad šimpanzom. Blahoželám ti, konečne si môžeš povedať, že si výnimočný -.- -
-
Krasne receno, ja mam jeden ucet uz od roku 2004.
-
-
Pan je skvely matematik , tie percenta ti tak paradne idu ;-)
-
-
Jo, kdyz si maji pc hraci spocitat jemnost obrazu, tak jim to nejak nejde :-).
-
-
Nezacinaj s tymi tvojimi bludmi zase, uz sme sa na tom zasmiali dost.
-
-
-
Ty jsi fakt magor. Nechápu, že tě nebanujou hned, jak se tu objevíš. *7*
-
-
heh narozdiel od teba dodržujem pravidlá a nikoho neurážam....asi ťa nahlásim, nech dostaneš banánika *3* *14*
-
-
I já poruším pravidla - Jsi přiteplená pí*a *2*
-
Urážíš mě už svou přítomností, protože jsem ještě nepoznal bytost, která by tak intenzívně vyzařovala hloupost. *3*
-
Jen to svědčí o tvém ušlechtilém charakteru *3*
-
-
-
-
Koukám "top hry" na obrázku samý prkotiny. Hráčům jeblo nebo jak, že hrají takovýhle ... ehm ... hry? Na prvním místě Dota 2.
-
-
Sou to hry u kterech musis premyslet a mit skill, pokud teda vis co to znamena.
Na konzolich by vedli hry jako Call of Duty, Assasin, Mordor, a podobny hovadiny kde zbesile mackas bez premysleni 2 tlacitka.
Jasne se ukazuje ze PC komunita chce u her premyslet a nevadi ji vyzva, kdezto konzloisti se chcou vyvalit na gauc a bez premysleni mackat 2 tlacitka furt dokola. -
-
Souhlasím s tebou, akorát škoda zbytečného útoku na konzole, že tam hry na přemýšlení nenajdeš a je to jen o mačkání tlačítka... (mám PS3, ale srdcem jsem PCčkář).
-
Však v pohodě, já to beru. Pokud PC komunita hraje takovéto hry, tak s tím nemám nejmenší problém. Avšak můj názor je, že jde pouze o výblitek, u kterýho si ,hráči' musí namlouvat, že jde o hru na přemýšlení s nutností mít minimálně high skill úroveň a přitom je to jen přebarvičkovaná, nepřehledná klikačka s herní náplní čokoládového vrutu.
-
-
Nic si z toho nerob, Dota ma nejake naroky na inteligenciu a schopnosti aby sa dala uspesne hrat. Samozrejme, ze pri absencii ziariacej napovedy ci zmacknut trojuholnik, koliesko alebo krizik sa citis zmatene a pripada ti to neprehladne a sustredis na na jedine comu z nej aspon trosku rozumies...grafike, ktora je pre hratelnost nepodstatna, pretoze nejde o ziadnu hru stavajucu na atmosfere ci vizualnom zazitku , ale na cistej hratelnosti kompetitivnej multiplayer hry.
-
-
Perfektni koment, presne vystihuje logiku vetsiny konzolistu.
-
-
Takže dostáváš v takových hrách silně na p*del a místo toho, aby jsi napsal, že jsi na to levý, tak řekneš, že hra je o hovnu. Ještě lepší je to nehrát a být ještě za většího troubu. Gratuluji.
-
-
To, že je na to někdo levej neznamená, že to není cypovina. Mě nejde Dark Souls, ale za špatnou hru bych to neoznačil. Jasně, je to trošku nahypované a fanoušci se projevujou jako totální kokoti, ale samotná hra je dobrá.
-
Čekal jsem, že na mě zareaguje otrava, co v té chujovině má nahráno přes 2k hodin. Nuda jako vždycky. *6*
-
-
Opět vedle trolí blbko;) Sekl jsi se o nějakých 40%.
-
-
-
Tak az tam stravis nejakou tu stovku hodin, tak nazor zmenis. Dota je super ,byt posledni updaty sou nic moc. Tenhle nazor co pises ty, pisou vetsinou lidi co jim Dota nejde a dostavaji furt na zadek, tak ju aspon poplivou. Mej se:-)
-
-
Já jí právě že nehrál, ale i tak plivu, protože je v práci nuda a já si musím urychlit čas v diskuzích na games. Ty taky:-)
-
coje to ta dota? neni to takovej ten vodpad nejakej ten mod do warcraftu? voni podle toho udelali full hru? to nekdo hraje?
-
-
-
-
Radsi at se decka kumuluji na dote a lolu ne ? Nebudou oxidovat jinde.
-
-
je sice super jak jim to jde
ale pokud se ve špičce nelognu pak to někde smrdí :(((
ale třeba to vyřeší nebo nebude tolik špiček .)) -
peknej flame/troll clanek. taky způsob jak si zajistit hodne pripojenejch lidi:)
-
Jak se nam ta online DRM hezky monopolizuje, ze?
-
-
A diky bohu za to, jestli to zabije Origin a Youdontplay tak jedine dobre, z firem ktere nabizeji online distribuci Valve verim nejvic.
Jinak by sis mel vygooglit co to je monopol, nevypadal bys pak jako totalni blbec. -
-
Jo jo, diky bohu za monopol, ten zajisti klid, mir a poradek :-).
A jestli nechces vypadat jako totalni blbec sam, neplet si online drm s digitalni distribuci. -
-
A jejdodebil dorazil. Nechceš nás odkázat na svůj trapný konzolový blogísek?
-
-
-
-
DayZ je spise slovenska hra, jelikoz se vyviji v Bratislave, ale stejne je to hezky pohled...
-
-
Prej slovenská hra ... ty vole nenech se vysmát, čobole :D
-
-
nech ho bejt, sak chudaci nemaj ani na jidlo :(
-
-
Rast ekonomiky SR je vacsi ako CR. Uz vas dobiehame a zoberieme si spat co ste nam za 40 rokov ukradli.
-
-
Jestli tím myslíš indiány, co jste nám sem před rozdělením federace navezli, tak si pěkně prosím poslužte :-D
-
no ty teda reprezentuješ :D
-
-
-
-
V blavě dělají na zvířatech ... zbytek tůmu je v Praze.
-
-
A já jsem myslel, že to dělaj v Austrálii o.O Nebo Australan je jen ten bejvalej vedoucí týmu?
-
týmu
-
-
tůmu je lepší
-
-
Tóma hluchoněmec :D
-
-
-
-
-
a je to tu ofiko...polka PCkárov sockuje na zľavy....http://www.gamesindustry.biz/articles/2014-09-09-half-of-pc-gamers-wait-for-sales-to-buy-survey
heh...potom jasné, že sú predaje na PC mizerné
warez + čakanie len na zľavy...to je nočná mora každého komerčného biznisu....deal with it. Preto Destiny a GTA V šli na 2 roky čisto na konzolky -
-
Jedná se o USA a vzorek 7000 lidí.....To je kur*a reprezentativní vzorek jak prase....
A nejvíc řeší warez konzolisti. Ti konzolisti, co vesele stahují na pc, kupují v bazaru hry a melou ty samý sr*čky pořád dokola. A jediný důvod, proč GTA V nevyšlo na pc spolu s novou generací konzolí je ten, že Rockstar jsou ulhané d*vky a prodejné d*vky, když dostaly prachy od MS a Sony kvůli prodejům jejich konzolí. Nic víc v tom není. *7* *7* -
-
keby si mal rozhľad a trošku inteligencie, tak vieš že pri určitom počte ľudí (7000 je už extrémny počet) je štatistická odchýlka minimálna, rádovo pár %.....
-
-
7000 je extrém? Chápu, že statistika se na ZŠ nebere, ale podívej se, jak se dělají průzkumy. Skutečný a relevantní průzkum je zaprvé dlouhodobý a za druhé v řádech desetitisíců (online dotazníky od Coly, Nike, spokojenost atd.). Jako výzkum, kdy ze 50 miliónů hráčů v USA řekne 7000 svůj názor, je stejné jako když vezmeš 1500 lidí u nás a vyjde ti, že máme rádi cikány.
Mimochodem statisticky významné průzkumy začínají na 1% z populace. Tento má 0,014%.
-
-
-
Boha jeho, dal by som si nové předsevziatí, pryč s tímto drblohom. *4* To už ja naozaj prišerné čo tu ten chALAN ROBÍ... K4KOT NEJAPNÝ UŽ!
-
-
To som chcel napsat já neako sa mi z něj pomotali nick, omlúvám sa moc. Možte zmazat.
-
-
Navrhuji sepsat petici, snad se zadaří tohohle madarského čobola permnout aspon na ten rok.
-
Ved to je samozrejme , nebudu predsa kupovat za cenu , ktora je kvoli gamestopu a jeho bazarom pri launchi zbytocne vysoka oproti krabiciam. Maju totiz rozum, vsak citaj svoj link , priemerny vek US PC hraca 38, tosu uz rozhladeni ludia a nie deturence od konzol ;-)
-
človeče môžeš prosím ťa už konečne držať hubu ?
-
-
pravda bolí...nadýchni sa a ukludni a zahraj si niečo z humble bundle alebo z vianočnej zlavy 100 hier za 3 eurá, záchranca herného priemyslu *6* *3*
-
-
myslíš tie hry s humblebundle kde väčšina bola zaplatená hráčmi na kickstartery ? No jasne ty génius že tie hry budú za 3€...
Vieš prečo existujú Steam Sales ? Nie ? Myslíš si že je to preto že na PC sa nič nepredáva a vydavatelia sú tak zúfali že hry dávajú za 5€ ? Bežná retail 50-60€ kým sa vylisuje, uskladní, odvezie, donesie do obchodu kde všade pracujú ľudia ktorý si berú nejaký podiel ostane vývojárom 6-8€... to bol hlavný argument v roku 2004 ktorým Lord Gabe obhajoval Steam a to že na vývoj pokračovania HL2 tak zákazníci viac prispejú. Half Life 3 tu síce není ale máme Steam zľavy kedže priemerná marža Steamu pri AAA hrách je 30% čo je 35€ a nie 6€ pri 50€ hre. Nie že teraz zarobia mnohonásobne viac pri plnej cene ale pri zľavách kde si začnú hru kupovať aj ľudia ktorý by ju inak v živote nehrali je to stále obrovský zisk. A kedže na Steame sa tak dobre zarába, vývojári si na PC môžu dovoliť takéto zľavy a spoliehať sa na masy ľudí. Preto na konzoliach nebývajú také zľavy, navyše tam si na oboch store berú Sony a MS oveľa väčšie poplatky. Ciže na Steame podporuješ samotných vývojárov, hráš v lepšiej kvalite a pri tých zlavách ti ostanú peniaze na nový PC.
OK, teraz už budeš ticho ? -
-
15 euro, ne 35
-
-
ano,pravda boli,ale jak tak koukam,tak jenom tebe *3*
-
-
ja som len postol objektívnu štatistiku...vy sa správate hneď ako ho..dá a osobné ataky...aspoň vidno, čo za ludí hráva na PC... *7* *6* *12*
-
-
-
to vis,zavist je mrcha a jemu jak vidis,neda ani spat *15*
-
-
Tak ja su za konzole vlastne rad. Hru si koupim za par korun, hraju v max kvalite a 60 FPS a usetrim penizky na upgrade PC. Neni to krasa. Vas odiraji na hrach na sluzbach, proste na vsem. Ja su s PC scenou spokojene, a ty hrdy konzolista jen plat -:)
-
-
Slááááva polní tráva, ať žije PC a steam. Jen kroutím hlavou nad tím, kolik lidí hraje ty retar*ovaný murika omalovánky Dota. Tsss, fakt úpadek hráčstva.
-
-
Úpadek přišel hned jak jsi začal hrát.
-
-
Kolega Zup
S ohledem na výjimky toto paradigma si užít více platforem u WC bijců bohužel naráží na jejich neskonalou celkovou imbecilitu. Chyba není v jejich vesměs nefungující, ale jinak věhlasně nadupané platformě, která kdysi měla pravda své světlé chvilky ve strategiích nejrůznějších žánrů (žehnejme Commandos sérii a Sudden striku), ale v generaci, která se nedávno náhle odtrhla od cecku a spustila poprvé a pouze hledání min jako vrchol možností a jediné správné cesty. Ti se už dávno svou zatvrzelou chujovostí a nerozhledem vyřadili z něčeho, co by se dalo ještě nazývat zdravým jádrem inteligentního hráčstva. Snová představa zbytečné výkonnosti a spojení deseti větráčků jim kanelovala na mozek. Dnes je situace taková, že drtivá většina téhle "WC scaení", jak ji vtipně označil kolega ovčák níže, pořád jen kecaj a kradou jak straky i pomocí slevovýho Stímu za řití, i když přitom rádi lžou o tom, že výnosy se obecně stírají a že jim Stím otevírá oči a kapesné z prasátek. Taky jako budoucí barikádníci, nostradamové, zemědělci, či potenciální veterináři, kteří pochopitelně ani neví, která bije, považují za vrchol herní éry nějaké nezávislé nebo nostalgické srandičky pro vyfetla nebo takové hratelnostně zfetlé a přemýšlením opravdu ničím výjimečné nesmysly typu Doty (díky kolegovi Izmælovi za připomenutí). Což je velmi smutné, a naopak nedokazují, že by dostatečně projevovaly zájem o tak vynikající a pro jejich platformu velmi slibnější a vhodnější projekty jako je Arma 3 nebo CoD. Libující si v kravinách nejsou prostě perspektivní a to k tomu ještě mají tu drzost se skrývat za výjimečnost, což průmysl ví. Tihle skutečně už dávno nepřemýšlejí jako chytří hráči, kteří se dokáží zastavit, střízlivě se podívat a ocenit opravdu kvalitní a fungující a dobře vypadající hry, i když znovu podotýkám, najdou se i výjimky. Musím každopádně uznat, že je třeba je spíše litovat, protože hrabání se v prehistorii a evidentní mlácení joypadem za mlada, stejně tak jako frustrace si neporadit a nerozběhnout "o řád nižší" konzolovou hrou na svých velínech, se na nich podepsalo opravdu výrazně a jejich fóbie z téhle platformy je dohání až k šílenému a nesmyslnému gumáctví, což mezi ně a námi normálními staví neproniknutelnou zeď. -
-
Bravo. Na okamžik jsem uvěřil, že to není troll na steroidech.
-
Píšeš vždy hezké psaní atp... bohužel musím souhlasit ale bez odstavců to fakt trhá docela oči.
-
Ani jsem se neunavoval to číst. Když chceš někomu sdělit myšlenku, sděl jí trochu normálním způsobem - např. takové odstavce tu nejsou jen pro pr*el češtinářů... *7*
-
Nastastie grafomania , nie je az taka nebezpecna dusevna deviacia.
-
Tohle je slabé. Tipnul bych to maximálně na pár minut. Třeba takový Fidel s prstem v nose běžně zvládal i několik hodin.
-
Hezky napsany ale fakticky hrozna blbost. Nepracujes nahodou v marketingu nebo PR?
-
mas o demne minus je to moc dlouhy blabol necet jsem to
-
top koment *14* *15* *15* *15*
-
-
top dem3nt
-
-
A proč nám to tu celé tak sáhodlouze, ale zajímavě *3* , vyprávíš?
-
-
Evidentně to není brífingový typ.
-
-
Děkuji ti náčelníku, že jsi se mě zastal *1*
-
-
jak proste, mily watsone, na topinkovacich ani topinku neudelas...
-
-