Přejít na výpis diskuzí
Vesmírný simulátor X: Rebirth přežil klinickou smrt a vypadá famózně
8.8.2013 | Ladislav Loukota
112 příspěvků
-
Kamaráde, dneska jsem prohraboval starou krabici s relikviema. Našel jsem tam Freecpace 1 a 2, což jsou pro mě nepřekonaný "arkádový vesmírný simulátory", zajímavej koncept nabídnul i Independence wars, ale tak zábavný jako Freespace nebyl.
A odpoledne jsem hodil na hardisk Incubation. I po těch letech naprosto atmosferická hororová tahovka. Blíží se to Heinleinově "Hvězdné pěchotě". Nový X-COM ji nesahá ani po kotníky. -
Jj to je pravda, tokamak obecně má pořád spoustu problémů (radši Hiper, genrátory 4. generace apod.). Já to přirovnání použil pro ty kteří nemají nejmenší představu. V praxi je ale VASiMR skutečně jediná reálná a nejrozumější volba. Nebo jiný ekvivalentní pulzní motor založený na plazmě. A warpový pohon - :-D - mám za to že to vymyslel nějaký mexický astrofizik v polovině minulého století. A popravdě taky mi to příjde jako nejlepší možnost pro pohyb obecně po celém vesmíru. Tam je ale v současnosti strašně moc zatím neřešitelných překážek. Slapové síly. Jak udržet stabilní geometrii prostoru uvnitř té bubliny. Jak se vůbec pohybovat, kdžy už skočíme mimo prostor - akce a reakce najednou neplatí. Jak se orientovat. Warpový pohon by splnil veškeré sny o kolonizaci celého vemíru. Ale pro pohyb v systému, od planety k planetě, jsou pulzní motory nejlepší. Jen si to vemte - 32 dnů k marsu, se současnýma skeptickýma výpočtama, a ještě by zbylo palivo na návrat a něco navíc. Současné chemické rakety by to zvládly za 3-5x takový čas, nemluvě o tom, že by museli mít kilometry aby bylo kam strčit palivo. Ale ta energie ekvivalentní 1 tuny paliva - to se mi líbí. Můžeš sem kdyžtak hodit nějaký dobrý zdroj? Já čerpal jen z VTM.cz a pak z wikipedie asi před rokem, sem to četl.
-
Já buď mluvím s generátorem náhodných slov, nebo s naprostým *PÍP*, já ti říkám můj "chytrý žáčku", že ta čeština není nutná, já umím anglicky velmi dobře, mě především zajímalo zda to v Česku bude vůbec možné ke koupi, tak to už pochop a přestaň tady trollovat!!
-
odpověd pro killer (Anonym): Proc? Protoze uz mne unavuje cist u KAZDE novinky o hre debilni dotazy na cestinu? Co takhle se nad seboy zamyslet a neco pro sebe udelat? Nebo opravdu myslite, ze se v zivitopise v kolonce jazyky samotna cestina bude skvele vyjimat?
-
Já buď mluvím s generátorem náhodných slov, nebo s naprostým *PÍP*, já ti říkám můj "chytrý žáčku", že ta čeština není nutná, já umím anglicky velmi dobře, mě především zajímalo zda to v Česku bude vůbec možné ke koupi, tak to už pochop a přestaň tady trollovat!! *16*
-
Dotaz, vím že jsem neznaboh a vesmírný kacíř, ale ani jednu hru jsem nikdy nehrál. Můžeš trochu popsat?
Moderní hry mi v létě teplotně odpalujou pc, takže hraju starý hry, jsetli jsou dobrý zahrál bych si... -
Myslíš, třeba to, že se o tom neustále mluví a pořád se to probírá snad v každý diskuzi? *4*
ne dělám si srandu, taky mi to vadí a už docela dost.. na druhou stranu některé reklamy jen tak proletí kolem a na jiné člověk nikdy nezapomene, ikdyby to bylo ve zlém, pořád to znamená, že se o tom mluví... -
Me by spis zajímalo odkud vi ze Star Citizen bude uspech..hra ještě nevysla.
-
Jo, kokpity byl první mod který jsem si na X3 nainstaloval. Dokonalé nebyly, ale mě zcela stačily.
-
Však at ji tam nechaji, aspoň třeba konecne nekomu dojde ze reklamy zacinaji působit presne opacnym dojmem nez k jakému jsou urceny.
-
Proto už tady zásadně nekoukám na videa, ta trapná reklama na ještě trapnější disko rádio je otřesná.
-
Pořád ty samé kecy.
-
Co máš proti Darkstar One ?
-
X3 terran conflict vysel v roce 2008 Albion prelude pak v roce 2011 to mi neprijde jako 10 let :)
-
Já si nový X s chutí zahraji, ale uvítal bych i nový Freelancer. A pokud řešit RTS, pak nezbývá než zmodovaný Homeworld... Jo, nikdy jsem nedocenil Sierru, dokud vydávala hry.
-
Alespon Rock rádio :-P
-
Killer: co si kdo da do zivotopisu a co umi je ciste jeho vec, on se normalne zeptal a vylezl radoby borec, co ho zprazil jak malyho smrada... doufam, ze si prijdes drsnej
-
Heh, me na X2 praveze ten kokpit stval. Zabira velkou cast obrazovky a hur se tak muzu kochat tim okolim. Ja preferuju teda tyhle "3rd person" vesmirovky. Takze ja zas doufam, ze v Rebirth bude moznost si vybrat ;-)
-
Také vám křižník připomíná Battlestar Galacticu? :) Jinak PROSÍM změnte reklamu u videí. Dejte tam cokoliv jen ne tu vyšlapující si krávu z Evropy2. Díky!
-
Jo, vesmirny simulace bez kokpitu je jako hrat Magic carpet:)