Přejít na výpis diskuzí
Video z Elder Scrolls Online ukazuje možnosti při tvorbě postavy
17.10.2013 | Petr Poláček
99 příspěvků
-
Na mě je to barevný pořád až dost. Já bych rád konečně nějaké MMO se surovou barevnou paletou, bez přehnaných efektů alá japosnké hry.
-
Teso
http://www.youtube.com/watch?v=UN5PxYqktYE -
http://www.youtube.com/watch?v=UN5PxYv popisku je odkaz na free server ,kdo se jeste nedostal do bety
-
darkfall ftw
-
Nechapu proc by Eve melo byt 'neco uplne jineho'. Je to Mmorpg hra,kde skilujes svoji postavu. Ze misto avatara 99.5% hry vidis jen stanici nebo svou lod,to je prece uplne jedno.
A pokud touzis po hadankach a kvalitnim(dle meho skvelem) pribehu v questech,zkus zminovany The Secret World. Nic lepsiho na scene momentalne neni a navic je to plne nadabovane -
Myslím že nejsem ani příliš velkým pesimistou když na rovinu řeknu že tohle MMO selže stejně jako všechny ostatní "WoW killeři". O trochu větší šanci dávám Wildstaru, ale zázraky nečekám ani tady. Někdy ani nevím jestli sami hráči vůbec chtějí změnu.
-
EvE je něco úplně jiného, to sem nepleť. Bavím se o onlinové hře na hrdiny. Secret World jsem ještě neměl možnost zkusit, chystám se na něj. Ale jestli se ukáže, že je to slušná singleplayerová hra, která se přechodem na onu MMO složku přepne do módu ohraného hack'n'slash, v němž je narace vyhozena z okna a výskyt více hráčů z hlediska story nedává smysl, případně se jí vůbec netýká, tak budu opravdu nasrán. Bude to totiž přesně to, o čem jsem mluvil.
Problém MMOček (WoW, LOTRO, SWTOR) je naprosto statický svět, kde je levelování nudná ztráta času. Levelování není výzva, je celkem naprosto nudných a lineárních úkolů, které se skládají ze zabíjení dokola respawnujících potvůrek odpovídajících hráčovu levelu. A to se děje CELOU DOBU. Jdeš statickým světem a farmíš potvory - není to výzva, není třeba u toho přemýšlet, nelze to poděl*t a nic se NIKDY NEZMĚNÍ. Pak jsou tu dungeony/flashpointy apod. Instance pro několik hráčů, která už nějakou výzvu představuje, ale po stopadesáté může bavit jedině velice specifický typ hráče (ten je pravděpodobně v nějaké guildě a dělá to jen proto, aby si nafarmil požadovaný gear...). Pka je tu endgame, který se skládá z PvE (což je variace na výše zmíněné) a PvP. A to je vše. Podělanej hack'n'slash! Jestli tohle někoho baví, tak já mu to přeju, ale tohle prostě baví pouze zarytý MMO hráče, já mám guildy, farmení, poměřování pinďo... ehm, euipu atd. atd. hluboko v konečníku. Téměř každý MMO z poslední doby mě láká na zajímavej svět, kterej můžu s někým prozkoumávat a nějak se v něm realizovat. A každý z těch MMOček v tomto prvku naprosto selhává. Nehrál jsem jediné, kde by levelování bylo čímkoliv jiným než nudnou a lineární přípravkou na endgame (znovu: ve statickém světě a s jedinou možnou činností: zabíjením neškodných respawnujících se mobů... pokud teda někdo nepočítá craftování).
SWTOR sice okoření celou onu bídnost levelování slušným příběhem, ale v jádru je to WoW a LOTRO se světelnými meči, je to ÚPLNĚ TO SAMÉ. NPC dabingem a díky slušnějšímu scénáři sice zdramatizují fakt, že běžím statickou a naprosto neinteraktivní krajinkou zabít několik respawnujících se neškodných joudů, to bohužel ale na hratelnosti moc nepřidá (po 20 hodinách určitě ne).
Takže, nejsem-li cílovka, to znamená někdo, koho nezajímá guilda a nekonečné farmení gearu v dokola se opakujících PvE/PvP instancích, nemají mi ty hry absolutně co nabídnout. Chci s kámošem/kámošema prozkoumávat interaktivní svět, ve kterém můžu být konfrontován s neočekávanými záležitostmi (takže nebude přísně rozparcelován na "levelovací zóny")/prolejzat zajímavé dungeony, řešit hádanky, prožívat nějaký smysluplný, byť třeba i minimalistický, příběh. Ale hlavně svět, který představuje nějakou výzvu! Jestli mi tohle TESO nabídne, klidně budu měsíčně cálovat. -
Jenom ne GW 2 prosím. Jedna z mála MMORPG her, která dokáže unudit už po týdnu bety. Zase příklad nenaplněných slibů. (Hrál jsem betu a později měl možnost na bratrancově účtu zjistit, že to je stejná nuda i v normálním běhu)
-
tak tak world pvp existovalo před příchodem battlegroundu. Potom to už bylo jen o pruzení onanistů s maximální úrovní v low lvl zonách. Ale furt bylo pěkný za hordu pár alíkům tu hru znechutit (pro nechápavé VTIP). Zlatý časy. :(
-
textury ve hře vypadají jako textury ou nechtěl bych (asi si chtěl napsat něco jinýho nebo jinak ale prostě jsem se musel zasmát)
-
Přijde mi, že všechno vypadá tak trochu moc "šedivě". Nechci z toho dělat nějaký omalovánky a lá WoW nebo Wildstar, ale trošku větší saturace by určitě neuškodilo. Snad to vynahradí nějakými pěknými lokacemi. Jinak se jen těšim a doufám, že mě to nezklame.
-
Grafika je na MMO jednoznačně nadprůměrná...
-
ja neplacu hraju SWTOR a TSW obcas a aspon se to da hrat ne jako WOW a podobne
-
bohuzel bude
-
skoda, ze si da nekdo tolik prace s tvorbou postavy atd, .... ale snad na kazdem videu vypada hrudni brneni jen jako textura. tedy stejne jako v x let starem wowku.....
-
Asi uplne nechapes pro co lidi na forech "placou". Rekl bych, ze chteji originalni hru, ktera je kvalitne udelana a ne originalni kupu hovinek. K cemu mi je hra s originalnim napadem, kdyz se pri hrani clovek nudi?
-
Tlsta jasterica, alebo macka s afro ucesom. Chyba mi este drak v tangacoch. MMO potrebuje revoluciu, nie evoluciu. Toto vidim na rovnaky fail ako TOR a celkovo sa mi tento TES MMO napad vobec nepaci.
-
Presne tak. Lidi na forech placou ze chteji neco jineho a kdyz to dostanou,ti sami lide pak opet placou ze ve Wow (dosad si jakoukoli tuctovou mmorpg)to bylo lepsi. Boze kolikrat uz jsem tohle zazil....
-
Zaujímavé by bolo, keby na základe výberu postavy bolo obmedzenie aj na použitie najdeného brnenia. Napríklad obrovské korby by síce mali výhodu vačšej sily, ale neboli by schopní použiť vybavenie z menšej postavy. Ani kováč by nebol schopný z menšieho brnenie urobiť väčšie. Maximálne tak použiť časti so výrazne zníženými hodnotami.
Oveľa viac sa však (prekvapivo) teším na Witchera 3. Ak sa im podarí splniť sľub o otvorenom svete, konečne by mal TES konkurenciu. -
Jestli ti toto připomíná Morrowind, tak by si měl zvážit návštěvu očního lékaře.