Přejít na výpis diskuzí
Video z No Man’s Sky se zabývá možnostmi při objevování obrovitého vesmíru
14.7.2016 | Aleš Smutný
105 příspěvků
-
Ne, nedělám to samé. Jen se divím, že lidé kritizují něco, co vlastně není určené pro ně.
Taky nechodím na disco a neříkám všem do očí, že je to sra***ka. -
www: Samozřejmě. To je fakt, který tady někomu těžce uniká. Podpora modování je většinou iniciovaná ze strany vývojářů, takže nevim, co se tady snaží obhajovat o nějakém autorském záměru a hodnotách. *15*
-
Ne všechny mody upravují radikálně mechaniky nebo zasahují do pravidel hry, takže už jen na základě tohoto faktu si mimo - takové trošku tunelové vidění, jako u flashe.
Každopádně, když si důsledně přečteš flashův nesmyslný post, tak on vlastně tvrdí, že hra s chybama je lepší, než bez chyb, protože má je přímo od autorů a má "větší hodnotu" - nevím sice jakou hodnotu, to zní jak nějaký obecný nicneříkající plk beze smyslu. Mě zajímá jen hratelnost a vyladěnost hry - ale to je asi nepodstatné, když to nemá hodnotu lol.
Prostě podle něho je lepší nemít možnost volby, než jí mít. Nikdo nikoho nenutí s pistolí u hlavy tam ty mody dávat. On totiž netvrdí, že mody nepotřebuje. On se snaží hloupě obhajovat, že nemít možnost modovat je vlastně lepší. Pokud je tohle podle tebe tohle normální myšlení, tak si s ním podej ruce a pomalu se vraťte na svůj pokoj. Vycházky končí. -
Ono nekdo dokaze byt prekvapen tim ze se hraci vyjadruji k clankum na hlavni strane herniho webu?
-
Pak ti zřejmě uchází celkem základní fakt, že autoři sami chtějí, aby se jejich hry modovaly, protože to mnohonásobně prodlouží jejich životnost a zvýší prodeje, koho by dnes ještě zajímal Skyrim bez modů. Pokud chtějí zachovat hry tak jak jsou, tak do nich mody nepovolí, je to tedy čistě na tvůrcích hry, jak se rozhodnou, ty autorský záměre *4*
-
Vtipné, jak ve své malosti a omezenosti děláš přesně to samé, co se snažíš kritizovat *4*
-
Tak já docela respektuju něco, čemu se říká autorský záměr. Vydanou hru, natočený film a napsanou knihu považuju za uzavřenou a autorskou věc. Zásah zvěnčí narušuje celek, který autor zamýšlel.
Jinak, já respektuju mody. Vím, že některé jsou skvělé a spoustu lidí je používá. Nic proti nim. Mám na ně prostě svůj názor. -
No pokud by ty scény byli dobré, tak proč ne?
To krásné na modech je to, že nikdo nikoho nenutí je stahovat... tím pádem není důvod být proti modování, stačí si jen modování nevšímat a hrát hry tak jak jsou.
Tedy aspoň u SP her, tam si každý hraje za sebe a je na něm jak si to udělá. Pokud ho to potom díky modifikacím baví víc, tak je to jen dobře. U MP her jsem osobně proti modifikování, a i různé UI mody můžou nabízet výhodu těm co je mají. Což je imho nebezpečné a potom to modovat tak nějak nutí všechny. -
Naprosto normální myšlení. Také nejsem příznivcem modifikací (především těch, které mění nebo upravují herní systém). Je to především proto, protože autoři hry hru nějak zamýšleli, ladili a vydali v podobě, kterou (většinou) považovali za správnou. Nebo si snad také dopisuješ odstavce do knížky, kterou čteš? Co kdyby ti třeba do tvého oblíbeného filmu přitočili amatérští nadšenci nové scény za účelem zkvalitnění zážitku? Byl bys rád? Asi ne, že.
btw jediný mod, ktery jsem si vždy stáhnul, je realističtější noc do her Elder Scrolls. Protože ty defaultní noci byly skoro jak den a louče byly na nic. -
Moc se mi líbí, jak se lidi diví a nadávájí, že ta hra bude nudná a že tam nic nepůjde dělat a že to bude jen létání vesmírem. No tak to asi nebude hra pro vás, ne? Proč to vůbec komentujete? Chodíte snad na fóra Egosoftu, že jejich X je jen o létání vesmírem, obchodování a boj? Ano, tohle vše bude možné i v No Man's Sky. Neustále mě překvapuje, jak má velká část herního publiku potřebu komentovat něco, co pro ni ani není určeno. Samozřejmě je to dáno hypem, který tato hra vyvolala, a tak se k ní vyjadřují i hráčí, na které není cílena. Opravdu je to velice otravné a vážně se těším, až to vyjde, schytá to maximální hate od těchto internetových bojovníků, protože potom už bude klid a my, kteří se na tohle těšíme, budeme moci v klidu hrát a nevšímat si těchto trapných výlevů od lidí, kteří tomu nerozumí.
-
always online? Neříklai, že to pojede i offline? (když vysvětlovali že data o vesmíru nejsou na serverech a počítají se lokálně, takže i offline budeš mít celý vesmír k dispozici)
-
S tou bych moc nepočítal. Ta hra je procedurálně generovaná a všechno co tam je je vytvořené pomocí matematických vzorců a ne ručním vymodelováním. Překopat u toho něco a nerozbít něco jiného bdue ais dost porod. Celé jádro hry není stavěné na tom, aby jsi měl ručně vygenerovanou planetu a na ní nějaký příběh přes questy.
-
Imho je to hra od hry... V Oblivionu, nebo Skyrimu sem kromě grafických úprav měl jen mod co zlepšoval UI... jinak mě ty hry seděly tak jak jsou. Jak vydají ten grafický update, tak si asi Skyrim rozjedu znova, a mrknu se na to co je tam za mody, že bych si hru oživil, ale pochybuju, že jich bude nějak moc.
Ale třeba takový KSP je pro mě bez 60-70 modů nehratelný. Protože chci vyšší obtížnost, lepší simulaci atmosféry, omezený dosah antén, atd. Bez těch modů mě ta hra hrozně rychle omrzí. -
zbytecnosti..
PS: dik *1* -
No vidíš, mě třeba mod do Falloutu 4, který upravuje rozhovory tak že se ti ukazuje rovnou to co tvá postava řekne přišel super, nebo mod na přichytávání objektů při stavění, postavit bez toho zeď kolem osady byo neskutečný porod. Zrovna hry od Bethesdy jsou hezký příklad, kdy si tu hru naopak můžeš udělat těžší, takový Frostfall, Deadly enemies nebo No GPS map mod do Skyrimu, takže v podstatě opak cheatu
PS: těší mě, že sis našel kamaráda -
PS: jeden muj kamos rika tem uzasnym armorum a zbranim od moderu ,,sejdirske,, a vis proc? protoze do hry nepatri a z jisteho uhlu pohledu jde o cheat (ostatne hodne modu jsou vlastne cheaty)
-
NJ hry od bethesdy, kdysi sem mival v Morrowindu desitky modu, porad s nima experimentoval (vlastne sem tu hru poradne nehral, porad sem se s*al s modama) v Oblivionu skoro to same, zkouseni stovek modu (par sem jich i udelal), pak prisel Skyrim a ja zjistil ze me ty mody spis otravujou a vlastne je jedno jestli je tam mam nebo ne, protoze me to bavi taky. Nakonec mi zbylo ve Skyrimu par grafickejch uprav. No a nakonec ted Fallout 4, nemam tam jedinou modifikaci..k cemu, nepotrebuju je. Ono to trba trochu dyl nez to cloveku dojde:)
-
Hodně omezené myšlení...
-
To nevim, kolik máš prstů na rukou, ale jen pro hry od Bethesdy jsou kvalitních modů desítky, které nejen že se blíži kvalitě věcí z původní hry, ale dokonce je i překonávají, viz různé modely zbraní a brnění, které vypadají mnohem lépe než z původní hry. Celkově ve všech hrách jich musí být stovky, spíše tisíce.. Je snad jasné, že každý tým má na vývoj hry omezený čas a prostředky a nikdy nemůžou stihnout dát tam vše, co by hráči chtěli a tady je právě síla modů, protože tam doplní věci, co komunita chce ale nestihnou se během vývoje.
-
nechapu co to je za prihlouplou manii vsechno modifikovat, navic jeste kdyz to ani nevyslo. Kvalitni modifikace kterym se da rikat kvalitni a profesionalni a aspon se trochu blizi kvalite samotne hry se daji spocitat na prstech jedne ruky (ok, mozna dvou). naivita nekterych lidi vericich ze moderi spasi vsechno je usmevna. Opravdu tak moc chcete hrat veci co vytvoril nejakej 15ti letej John z Ohia po te co mel v noci mokry sen? ja ani ne. Skutecna hodnota hry je v tom jak ji vytvorily jeji tvurci, jestli to bylo blbe, hur pro ne.