Přejít na výpis diskuzí
Všechno, co jste kdy chtěli vědět o soubojích v Kingdom Come (ale báli jste se zeptat)
11.2.2014 | Petr Poláček
378 příspěvků
-
Líbí se mi jak je to rychlé, ale mám trochu strach aby to nepřekombinovali s těmi pěti směry a potom ještě tolika dalšími zbraněmi. Dále mi přijde trochu divné to automatické zamykání kamery na nepřítele, což by mohlo být pro boj s více nepřáteli větší problém, než samotná obtížnost. Myslím, že ten jejich systém dost připomíná Chilvary až na to, že vás to zamkne na nepřítele a pak do sebe rubete místo poskakování a výpadů/obran. To nemusí být vyloženě špatně ale myslím, že to chce ještě hodně práce.
-
-
Myslím že zamknutí na nepřítelel je absolutně to nejlepší. Dá se to celkem slušně používat i s více nepřátely pomocí různých metod, buď jde pohybovou šipkou ve směru daného nepřítele, nebo nějakým talčítekem přepínat mezi nepřáteli, nebo to lze ovládat pohybem myší. Nění to moc problém. Myslím že uzamknutí na nepřítelel je realističtější než nezamknutí. Protože v opravdovém světě máme smysli, a dokážem se dobře orientovat ve svém okolí, hry které nemají zamknutí na nepřítelle vypadaj trochu jako banda ožralů co tak vrávorá okolo a snaží se někoho trefit. Hlavně s moderníé fyzikou ve hrách ala GTA kdy postava celou dobu tak podivně vrávorá a lehce do všeho naráží. V realitě to tak ale není, zamknutí je mnohem reálnější protože to simuluje náš smysl orientace v prostoru a rovnováhy. Ve skutečném světě nevrávoráme okolo ale máme nad svým tělem celkem dost slušnou kontrolu. Myslím že je to tak lepší a boj je tak čistčí a člověk se může soustředít na boj a ne na to jak vrávorat okolo a snažit se něco trefit...
-
-
No řekl bych, že hlavní by bylo aby to bylo volitelné - někomu se to prostě ovládá lépe bet toho. Ale dokud to nebudu mít v ruce - tak nevím co bude pro hru lepší. Ono totiž záleží jak se to bude dobře ovládat....
-
-
Já sem nikdy neměl problém s hrama, který měly zámek na nepřítele.. To má třeba i The Witcher, nebo Assassins creed. Za to sem často měl problémy s hrama bez zámku, protože tam všichni lítaj jak pominutý a snažej se něco trefit... A směšně je nejlepší ten kdo nejvíc běhá do kolečka. Tady spíš půjde o to jak hráč šermuje ne o obíhačku. Jestli to bude mít zámek tak se to dost lehce naučíš. Se zámkem je to lehčí. Nejde tam o pohyb nebo snažit se trefit nepřítele ale jde o to zaútočit ve správnou chvilku, je to méně chaotické. Myslím že ti to nebude dělat problémy.
-
-
TY jsi mě nepochopil - já ti nenutil tenhle styl hry a ani jsem neřekl, že ho preferuji. Ale zase - ty říkáš, že ty s tím problém nemáš - no možná jsou tací, kteří ano.... *4*
-
-
-
-
Hm o automatickém zamknutí kamery na nepřítele jsem nikde neslyšel - a i když dojem z videa by se mohl dostavit, řekl bych, že je to dáno hlavně tím, že hra je dosti nedokončená.
-
-
..nic nebude úplně dokonalé ale podle mě tahle hra bude konečně skutečný Next-Gen.
-
-
-
Jenom velika skoda ze nedelaji i videa v rodnem jazyce :( Hned bych byl nadsenejsi ze se u nas vytvari dobra hra.
-
-
No tak 2x tolik práce s tím, nevim jestli by se jim to vyplatilo.
-
-
Huraaaa, šermovanie ala JEDI KNIGHT OUTCAST je spät, respektive nieco podobne :D
-
Budu trochu skeptický ohledně bojového systému. Myslím, že nejzábavnější je systém ala Assassin Creed. Ono ne vždy realistický znamená zábavný. Zatím na mě ty boje působí spíš nerealisticky, protože je to vždy rána, pauza několik vteřin, pak zase rána .. pauza ... rána ... pauza ... Boj je málo akční.
-
-
Každý má jiné měřítko pro zábavu. Pro mě třeba není zábavné hrát hru, ve které není výzva a je jednoduchá. Proto mě baví "úchylárny" jako Arma3.
-
No zrovna AC je v soubojích tak triviální, že to ani moc zábavné není...
-
Soubojový systém Assassin's Creed je casualizací systému, který Ubisoft implementoval ve hře Prince of Persia: Warrior Within.
A právě systém PoP:WW je podle mého názoru vybalancovaný tak akorát - zábavný, svižný, ale na druhou stranu nezvýhodňuje hráče až natolik, že se hra stává nezáživnou (případ AC série).
-
-
Možná vás překvapí, že se nechystá pouze Act I-III, to jsou pouze tři části prvního dílu, při úspěchu se počítá s celou trilogií. Tozn. po vydání Act III (zakončení Deliverance) ještě další dva díly, možná také rozdělené.
-
-
oukej, nechce se mi to hledat tak vám budu věřit *3*
-
To je pravda. Říkal to Vávra v jednom rozhovoru.
Navíc si to myslel i M. Bach ve FC *3*
Tady je jeden zdroj: http://forum.kingdomcomerpg.com/t/story-split-into-three-acts/173/8 -
-
Díky.
-
-
Ofic. fórum, projděte si příspěvky Warhorse.
-
A to jsi vzal kde to info?
-
zdroj?
-
-
je to supr ..kam sa hrabu ine stredoveke mečové hry :D
ale tie sekane animacie snad casom doladia do plynulejsich a ked ne tak ma naseru -
Dalsia hra ktora sa tvari realisticky a s realitou nema nic spolocne.
Blokovanie meca ostrou hranou svojho meca? Ak mi vydrzi zopar ran a nezlomi sa tak by som s nim mohol chodit na drevo do lesa. Vo videu majzne s mecom panacika v cez platove brnenie, mec sa neodrazi a vyleti oblacik krvy... o m G. To mi pripomina scenu z Witchera 2 (inak solidna hra), kde Geralt prepichne mecom rytiera v plnej zbroji priamo cez hrud (najhrubsia cast zbroje).
Crosshair na luk, kus. Parada. -
-
Proč by se měl meč hned zlomit? Měl jsi ho někdy v ruce? To je 14. století.
Scéna se zbrojí - je to počítačové ztvárnění reality a navíc nehotové, není to naprostá simulace. Tu nemá žádná hra. -
Máš snad pocit, že je tu nějaké reálnější RPG?
-
-
to je špatný argument
-
-
Ovšem plně adekvátní tomu, na co reaguje (první odstavec).
-
-
minusáci asi ten pocit maj. To by mě zajímalo, která to je...
-
-
Co si nerozuměl na tom, že "Heavily work in progress" ???
Mimochodem ten meč má ostrou hranu z obou stran, tak nechápu kam tím směřuješ? -
-
Asi myslel plochu ostří.
-
-
To by se ten meč podle logiky zlomil spíš kdyby vykrýval plochou ne?
-
-
Zkoušeli jsme to a blbě se to drží a dost se rozvibruje,
Prostě ostrou hranou se krýt musí i když to ostří trochu odnese (když to nebude 90°, tak ne zas tak moc). -
Dopad pri 90* na cepel ti spravi bud velku dieru alebo rovno zlomi mec, kdezto pri dopade na plochu sa sila rozlozi na omnoho vacsiu plochu a teda sa neposkodi. Navyse ked nedopadne kolmo na plochu tak sa krasne zosmykne. Pre toto bol aj medzi cepelami kanalik ktory sa tiahol celou dlzkou meca, jednak posilnoval strukturu tak aby vydrzala narazy na plochu a pomahal aj pri vytahovani meca z tela
-
-
-
slovenské meče nemají ostrou hrani ani jednu
-
-
Slovensko ve středověku neexistovalo.
-
??
-
-
-
Nikdo ti nebrání udělat lepší hru, kde to bude vše správně. Šupky dupky do toho
-
-
Vypadá to skvěle. Tahle hra je teda jen First Person? Sice ve videích vidim i third person ale to může být jen ukázka. Jak to tedy je? Já mam rád third person, rád koukam na svou postavu jak se pohybuje okolo ve svém krásném oblečku :)
-
-
Možná tam bude third person jen na prohlížení postavy ale bojovat v něm nepůjde .. tohle by snad uspokojilo ty co si chtějí postavu prohlížet.
-
-
Celá postava bude vidět v cutscénách.
-
-
Jen 1st person.
-
Co vím tak má hra být pouze z prvni osoby, ac take osobne preferuji 3.os.
-
-
RIP english *1*