Přejít na výpis diskuzí
Všechno, co jste kdy chtěli vědět o soubojích v Kingdom Come (ale báli jste se zeptat)
11.2.2014 | Petr Poláček
378 příspěvků
-
Teď ještě jak se popasují s ovládáním na myš, ale vypadá, že MaB styl by šel (když se bodání hodí na MMB)
-
-
Pokud jsem se dobře díval, tak konečně ukázali i K+M:)
-
Vždyť to tam Bocan hraje s klávesnicí a myší...
-
-
pardon toho jsme si nějak nevšiml... ale koukám, že to na MaB nevypadá :/
-
-
Dobře, že to nevypadá jako M&B. M&B 2 bude taky, ale věřím, že tahle hra jde trochu jinam a hlavně má na širší záběr a větší úspěch. Když se soupeř brání, je to přeci jen trochu větší sranda, ne jako v M&B.
-
-
M&B samozřejmě bránění obsahuje a to jak automatický tak manuální (směr obrany ukazuješ myší), jinak souhlasím, že tahle hra by měla mít širší záběr než M&B, tam je to čistě o boji a taky je jejich soubojový systém dosud nepřekonaný, obzvlášť v modu cRPG, takže když se Bocanův soubojový systém přiblíží byť jen z půlky tomu M&Blejdímu budu radostí skákat do vzduchu.
-
-
Všechno jako M&B vypadat nemusí, ne?
-
-
nemusí, ale přijde mi to jako nej systém- tzn. jsem mírně zklamán, že se směr útoku vybírá klávesnicí.
-
-
-
-
-
Mám pocit, že někde napsali, že alespoň jedna velká bitva by měla být už v Act I.
-
-
Myslím, že to zazní i ve videu. A to včetně dobývání a obrany hradů, jaký bude počet (myslím, že říkali 4)
-
-
Nemyslím, že ten počet někde zazněl? Kde jsi to četl?
-
-
Buď FB od Vávry nebo Warhorse. Jinak počet těch "dobývání" je myslím právě v tomto videu. Ale raději se podívám.
-
-
-
-
Pro mě zklamaní jako hrom. Těšil jsem se jako to budu valit na svaté platformě K+M a no je to desingovaný na gamapad...
-
-
Docela mě uklidnilo, že nad námi dává pozor profesionál takového formátu jako je pan Cymický....
-
Konečně boj který působí nebezpečně. Ještě nějak dobře nastavit plácání se do hlavy, je to snad při každém výpadu na hlavu :D
-
na tom treningovém plácku to spíše je jako Kendó
-
-
nj .. ale potrebovali nejake smysluplne, konzistentni pohyby pro animace .. bezna stredoveka mlaticka by jim asi moc podkladu nedala .. a i kdyz bezny vojak takhle vytribenou techniku nemel, stale to vypada dobre, lip nez cokoliv co zatim bylo udelane .. hlavne pritomnost nejake fyziky potesi ..
-
-
to neni samo kritika jen postřeh.rozhodně pokud je to treninkovej plácek a pokud se budu zlepšoat a bude to vidět má to logiku
-
-
-
Mám rád historii a vše co k ní náleží, včetně různých zbraní. Mám doma historickou repliku gotického jeden a půl ručního meče, což je prakticky stejný meč, jaké zde používají ve hře při demostrování soubojů zde na videích. Mám k tomu určtou výhradu. Můj meč, z kalené uhlíkové oceli, jen nejen replika, ale prakticky ostrá funkční zbraň se vším všudy. Tento meč váží 1.9 kg a jeho celková délka je 123 cm. Když jej vezmu do ruky a zkouším s ním nějaké výpady, seky a vůbec jej používat, nejsem s ním v žádném případě schopen dělat takové rychlé pohyby, seky a bloky, jak je ve hře předváděno. I zvuky, které doprovázejí kontakt mečů mi nepřipadají jako zvuky ocelových mečů, ale spíše nějakých duralových replik, které někdy bohužel filmoví herci v historických filmech požívají, protože jsou mnohem lehčí, než opravdové ocelové reálné meče. Myslím si, že toto se děje i v případě nácviku simulace soubojů v této hře. Tedy moje otázka na vývojáře je následující. Používáte k nácviku demonstrací soubojů s meči reálné ocelové repliky, které používají skupiny historického šermu? Nejsem si jistý, protože veškeré pohyby při simulaci vašich šermířských soubojů jsou příliš rychlé a myslím si, že ne zcela odpovídají realitě. Doufám, že tyto reakce hráčů některý z vašich vývojářů čte, a že na tento příspěvěk bude nějak reagovat a odpoví. *3*
-
-
Tie zvuky sa dajú ospravedlniť tým že je to ešte veľmi skorá verzia hry a na 99,9 percent budú v hre vylepšené. A tá rýchlosť pohybov si myslím že závisí od sily toho kto ten meč drží.
-
Tak to bys možná mohl občas zvednout tu svoji tlustou perdel od kompu, ty jeden vozembouchu. 2kg a že s tím nejde rychle máchat? To mě poser, kam jsme to dospěli...
-
Co vim o kovani mecu tak 1) Malokterej solidni kovar vam proda naostrenej mec na historicky serm a 2) jenom pitomec ho bude za timto ucelem pouzivat (nedelej to budes z neho mit pilu) 3) 123cm je celkem dost na jeden a pulku vetsina ma kolem 118cm ale 1.9kg je strasne moc. 1.5 mec od solidniho kovare bude mit kolem 1.6kg bude mit navic sirsi cepel nez meli mece historicke (jsou k sehnani realisticke varianty s ostrim ktere muze jit i pod kilo, ale pokud dokonale nezvladate povolove techniky kryti tak si ten mec rozhodne nekupujte proto, ze bude hned po nem)
-
Tak ji zkus reklamovat, nebo trochu trénovat, protože neznám šermíře, co by měl takovej problém.
-
Já ti nevim, ale nejsou dvě kila nějak málo? Jestli je to správně, tak nevidím důvod, proč by s tim klidně nemohli mávat nad hlavou, jestli to je takhle lehké.
Moje jediná zkušenost s reálnými meči je asi z 7 let, kdy mě nechali na jednou hradu mávat obouručným mečem a pamatuju si, že to žádná lehká váha nebyla... ale tak to je už dávno. :) -
-
Přečti si o tom něco. Toto nejsou obouruční meče, ale jeden a půl růční meče. Jednoruční meče váží kolem 1 kg, jedenapůl ručáky asi 1,7 - 2,2 kg a obouruční meče asi 3 - 4,5 kg. Ovšem obouruční meče vypadaly jinak, byly mnohem větší. *3*
http://www.outfit4events.cz/czk/kategorie/2-mece/ -
-
Pořád jsem překvapen, že to vážně neváží moc. Můj laický odhad byl tredy trochu výše, co se váhy týče.
-
-
Si s tím zkus mávat nad hlavou deset minut. Potom si povíme. *4*
-
-
Tak já neříkám, že je to přímo sranda, ale přeci jenom, kdyby mi šlo o život, tak s dvěma kilama mávat nějakou chvíli člověk svede. Ostatně tvrdili, že bude ve hře i výdrž, takže to vypadá dobře i z tohohle pohledu, že se posléze postava i unaví.
-
-
-
Snad to tady nikdo z warhorse nečte *1* . Zkus jim raději napsat přímo na mail.
-
-
Absolutní technologická špička. Chci to vidět pvp, z toho co bylo ve videu se dá usoudit, že by nebylo těžké to implementovat a byla by to neskutečná adrenalinová řežba...
-
-
Veskoslav si zase jede svoje. Nikdo tu nemluví o multiplayer bitvách na cizím serveru, jde o lan soubeje na dedikovaných serverech v rytířských turnajích 1x1
-
-
Ale stále to někdo musí udržovat. A když to neudělá komunita, tak asi kdo? Duch svatý? *7*
-
-
A takovej minecraft server kterej si založíš na stolním pc v obýváku a hraješ s kámošem co bydlí o 3 baráky dál, ten ti doma běžně udržuje kdo? Nějaká multimiliardová, intergalaktická megakorporace???
-
-
-
V jednom updatu na Kickstarteru je, tuším, nový stretch goal který by přidal něco jako arény, kde by se hráči mohli kydlit mezi sebou. Takže možná se nějakého toho malého PvP dočkáš.
-
-
Nedočká;) To je z moje FB, když jsem se ptal.
Dobrý den, opět gratulace, jak Vám vychází kampaň a KS:) Mám další dotaz ohledně novýých SG. Nevím, zda-li jsme správně pochopil, ale turnajový bonus doufám bude stále v rámci SP a nebude se jednat o MP část hry. Je tomu tak nebo se něco změnilo a do hry byl/bude zakonponovám MP prvek. Děkuji za odpověď:)
Ahoj Tomáší
Ano, jedná se stále o singleplayer hru. -
-
Pravda. Já to předtím jenom tak prolítnul, hra mě neoslovila, tak to jenom halabala sleduju, protože to je 'naše' hra *1*. Teď jsem si to přečetl celé a ono to tam je jasně napsané.
-
Tu anti-multyplayer pozu moc nechapu...
-
-
Protože je defacto zbytečná. Navíc kdo bude platit údržbu servrů?
-
-
Jenže ME3 nemá takovej propracovanej soubojovej systém. Spoustu hráčů Chivalry, nebo WotR by to přilákalo.
Red Orchestru si taky lidi kupujou pro realismus a multyplayer - to by tady mohlo fungovat taky i když je to jinej žánr.
Každopádně mě hlavně udivuje histerie hráčů, ne tak hodnocení jak by to bylo/nebylo výhodný. -
-
Reakce na příspěvek:
off topic: multYplayer... prosím... fakt se to takhle nepíše. Normálně bych to překousl ale u tebe už to vidím asi na třech místech.
-
-
No ano. Ale stále se musíš spoléhat na to, že to někdo udělá a že to někdo bude udržovat. A ani velká studia nejsou zárukou, že ti hra pojede později viz EA a vypínání servrů. Komunita není vždy zárukou toho, že ti hra pojede tak, jak má. Spoléhat proto na komunitu mi přijde nešťastné a nepraktické.
-
"2. Spoléhat se na komunitu je asi stejné jako se spoléhat, že zítra půjdu na koupaliště. To si nikdo nemůže dovolit. "
podívej se na CoD4 a starší hry, doteď tam beží tisíce komunitních serverů a activision to nestojí ani koronu.. -
nicotná je taková že si vezmeš 10 let starý HW, dáš tam linux a necháš to bežet doma/v studiu na nějakým lehce kvalitnějším netu (kabel/vdsl) 24h/denně
ten server nebude dělat nic jinýho než sprostředkovávat spojení ostatním hráčům (p2p)
http://cs.wikipedia.org/wiki/Peer-to-peer -
V tomto případě to bude mizerné množství. To je stejné jako u ME 3. Podle průzkumu EA si ME3 kvůli MP koupilo méně než 2% kupujících.
-
Ani tam by mi aréna nevadila. U Witchera je hlavně nudnej soubojovej systém, takže tam nemá smysl.
Ne na všechno, ale na něco ano. Multyplayer je úplně dobrovolnej, na rozdíl od magie a draků ten svět nijak neruší.
Server může zaplatit prodej kopií lidí, který multyplayer přiláká. -
1. Definuj nicotná.
2. Spoléhat se na komunitu je asi stejné jako se spoléhat, že zítra půjdu na koupaliště. To si nikdo nemůže dovolit.
3. Bavíme se o I. actu, co bude v tom druhém, to nám může být v současné chvíli docela jedno, když teoreticky bude nejdřív až v srpnu 2016;) -
1. (klasické) servery bude udržovat komunita
2. p2p (direct) připojení nepořebuje servery
3. 1 matchmaking server s p2p připojením
údržba matchmaking serveru by byla nicotná a nevidím žádný důvod proč by act 2 nemohl přidat coop/duel/arena multiplayer -
Ano zbytečná věc, která bude stát navíc peníze. Taky ti vadila absence MP u série Elder? Nebo Gothic? V Zaklínačovi 2 je ta aréna, co tam je také taková zbytečnost. A že to hráči chtějí? Ti chtěli také magii, draky, hrát za hlavní ženskou postavu atd. To není nic, co by mělo někoho přesvědčit. Hráči mají vždy přehnané, nereálné či nevhodné nápady. A když není po jejich, tak je to špatně. Ale stále jsi neodpověděl na otázku, kdo bude financovat servry. Protože se mi zdá, že si myslíš, že přidáním nějaké MP části do hry to tím pro tvůrce končí.
-
Zbytečná! Víš, kolik lidí se na to ptá na všech forech? Takže věřím, že by to prodej zvýšilo.
Chápu, že ho autoři neplánují, ale ne hráče a jejich hate.
-
-
-
-
-
-
Já vám nevím, chlapi v elasťákách co napodobují souboj v plné zbroji? Celé mi to připadá jako vystoupení nacvičené průměrnou šermířskou skupinou - oni se učí a předvádějí, jak by se vše mělo dělat vzorově, ale nedochází jim, že v praxi to tak ani být nemůže. Ve hře pak narazíte na Nekňubu z Nemanic s mečem a ve hře proti vám bude používat výpady, jako nějaký Dartaňa.
Každá šermířská skupina si myslí, že hrovna takhle je to správně, a takhle se doopravdy v praxi bojovalo. Přijde mi to úsměvný, například si vemte toto video:
http://www.youtube.com/watch?v=xFiIDl_mt2c Hlavně v čase 2:30 to začne být ta pravá legrace. -
-
To potom můžeš nadávat i na Armu, že civilisti umí se zbraněmi stejně dobře jako Seal Team 5...
-
Tak existuje celá řada šermířských manuálů, takže mají z čeho vycházet. Že v praxi to ne každý uměl a nebo pro takové srandičky nebyl čas ani prostor (v žáru bitvy třeba), ale to nic nemění na tom, že je velkou chybou si myslet, že středověký rytíř byl trouba, co uměl máchat mečem dvěma způsoby...
-
-
O rytíři jsem nemluvil. Mě spíš šlo o to, že tady všichni vypadají, že jsou na stejné úrovní (ano, animece ještě nejsou úplně hotové). Potkáš sedláka s vidlema a on použije zase jeden a ten samej výpad.
-
-
Tak protože jsme zatím souboj na meče s žádným sedlákem neviděli, tak nevím, ale patrně v tom nebude moc velký rozdíl. Tak komplexní není žádná hra.
-
-
-
Kdyby to udělali tak, jak to je doopravdy, tak by to pak nebyla zas taková zábava a vy byste byli ti první, kteří by nadávali, že ty souboje jsou moc těžký a bůhvícoještě. Mně se to líbí a ani jsem nečekal, že ty souboje budou mít takovou dynamiku.
-
Poslouchá někdo ty lidi v těch videích opravdu pozorně?? Přečtěte si k tomu taky někdy něco?? Ach jo....
-
jop .. ale umis si to predstavit ve hre? tohle by bylo mackani tlacitka dokola dokud nekdo nepadne ..tezko to udelat tak aby mel hrac pocit ze to ma pod kontrolou, herni mechanizmus musi byt zabavny ..
-
-
Já to beru, a styl boje se mi líbí. To video co jsem poslal taky mělo ukázat, že ne všichni pseudo šermíři musí mít pravdu. Mě prostě nejvíc přijdou úsměvný ty výpady, kde se má v 20kg zbroji udělat skoro provaz... Ano, slyšel jsem že animace nejsou ještě hotový, ale zrovna tady nečekám v budoucnu velkou změnu.
-
-
Tak spousta valecniku ve stredoveku mela strategii: Vemu si mec, kterej je vetsi nez muj nepritel, j*bnu ho s tim a bud se to snazi zablokovat a nebude met sajnu a zabije ho to, anebo ho to zabije aj tak *1* A v KC:D to preci jenom vypada jako vetsi zabava nez mnou popsany system *4* Realizmus ano, ale tak aby to bylo zabava aspon trochu
-
-
S tou velikostí mečů bych byl opatrnější. Jak nás učí klasik, samotná velikost nemusí být výhodou *1*
https://www.youtube.com/watch?v=bGKz58KsAB0 -
-
Krása. :)
-
-
-
-
Soboje vypadají vcelku dost unikátně, v některých aspetech to možná trochu připomíná souboje z gothicu 2 či risenu kdyby byly z první osoby. Snad to bude fungovat.