Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ucho
    a teda ještě by mě zajímalo, co všechno tam bude za zvířata, když tam bude lov. bude tam třeba u řeky bobr? budeme moct lovit bobry na kožich? tehdy tady bobři byli ne? :)
    • Rozhodne. Moda vyholovani prisla az ve 20 stoleti, afaik :)
    • Magister_Peditum
      Lovit v panských lesích, za to bys mohl skončit v šatlavě! *15*
    • no tehdy sis nemohl jen tak vyrazit do lesa, ktery ti nepatril a zacit si tam jen tak lovit...to
      ostatne ani dneska ne
      • ucho
        a kdo mi to zakáže a kdo mi co udělá? :) půjdu v noci na veverky.
    • Bobři, vydry, lišky, vlci, medvědi - asi tak všechno co má být ve standardním lesu mírného pásma....ale zajímalo by mě jakou motivaci dají k lovu, jestli jenom zábava a peníze z kůží anebo na vylepšování věcí, nebo tvoření těch kožichů na okrasu....
      • Co tak treba neco mene prozaickeho - napr. hlad
        • ucho
          no jo, ve hře se vlastně bude jíst. to by mě taky zajímalo, jak se vyřeší, ale asi to ještě nemají finálně rozhodnutý. ale zajímalo by mě, zda by se člověk mohl stát kanibalem a porcovat a rožnit lidi. :)
          • *1* *1* Hráši si vždycky najdou další cestu jak si rozšířit možnosti ve hře *1* Ale přiznám se že i kdyby to tam bylo - tak bych to asi neudělal....i když:
            http://www.youtube.com/watch?v=-SncyeqHQwE
            • Tak o zklamání určitě nebude řeč. Ať už si o Vávrovi myslíte co chcete - je to perfekcionalista a má tým plnej lidí, kteří vědí co dělají - tohle bude dobrá hra - jak moc to ukáže čas. Možná bude problém s tím, že to bude mít spoustu nových věcí - hráči pak mají tendenci být více kritizovat. Přeju jim to - nezávislá studia dělající AAA tituly jsou potřeba - nejen z pohledu naší země, ale celosvětově (RSI a Space Citizen, CD Projekt), protě lidi, kteří jsou řízeni hlavně hráči ne kravaťáky....
            • ucho
              tak počítám, že já zklamanej nebudu. já budu spokojenej, když zvládnou vymodelovat slušně vypadající svět, který vychází z naší krajiny. to další beru jako bonus, kdy mám ve vývojáře důvěru :) každopádně mě ale zajímá, jak se s některými věcmi poperou a jak moc se to odkloní od sandboxové klasiky...
            • No jak říkám - hráči chcou vždycky víc a víc *1* To už je moc komplexní, možná tam bude něco podobného, ale až tak velké naděje bych si nedělal - člověk je pak zklamanej a může si za to někdy sám *1*
            • ucho
              no mě by právě ještě zajímalo, jak moc na hráče bude to prostředí reagovat. například kdyby se z tebe stal nějaký tajemný sériový vrah, co po nocích vždy někoho nenápadně kuchne. jestli by to někdo začal vyšetřovat a řešit, nebo jestli by postupně prostě mizela populace :) a jestli by třeba lidi začali prchat ze strachu z kraje :)
        • *1* *1* Člověk už je z těch her někdy tak zblblej, že si tohle neuvědomí - jistě potrava "zadarmo" - a nebudu ho muset kupovat třeba na tržišti.
  • Khanemis
    Hmm, to tričko Dana Vávry by se mi líbilo:D

Ehm, jinak je super, že bude boj skutečně kontaktní, tak málo her (a RPG především) tento systém používá. Vždycky mě ve hrách irituje, když panáci stojí na místě, kydlí náhodně před sebe, pokud možno dva metry od sebe s krátkými zbraněmi a jen se na pozadí hází kostky, které určují, kolik kdo ztratí životů. Zdá se, že se poslední dobou snad konečně trochu blýská na lepší časy:)
    • jj mě by se taky líbilo, tím že je Vávra fanda GITS v mých očích o trochu stoupnul. Hele kostky jsou v pohodě, jak bys chtěl hrát izometrický rpg, maximálně tak revenant to měl vymakané ale taky se házelo kostkami, vždyť stejně se determinuje zránění a rozptyl zbraní i v COD a jakékoliv jiné střílečce a zbraně mají svoje statistiky třeba zranění za 1d12+10 HP akorát tam nejsou implicitně napsané
      • Khanemis
        Taky bych to u něj vůbec nečekal, že bude zrovna fandit tomuhle super seriálu (a snad i původním filmům):)

Což o to, samotné kostky mi ani tak nevadí (i když s prvkem náhody simulovaným v počítači je ten problém, že standardní metody jeho počítání nejsou obvykle až tak dokonale náhodné, jak by měly), jde jen o to, že spousta tvůrců her se spokojí jen s tím a nechá tam ty postavičky jinak máchat jen tak prázdně před sebe, aniž by vůbec dali hráči možnost to ovlivnit. To jsem tím myslel. Že je fajn, když je ve hře obojí - skill i čísla:)
    • davidBray
      oni před sebe náhodně kydlí, protože se tam háže kostkou !! rozhodují čísla. Takže poněkud mimo mísu u "akčních" soubojů :)
  • jindra.veliky
    kdo se tu bal zeptat?
  • Vykašlete se na diskusi s multinickovým trollem a pojďme zkusit nějakou normální debatu... kde myslíte, že by se mohly odehrávat další části hry? Někde jsem četl, že by se snad měly objevit i jiné země.
    • Inquisitor
      Mohli by zavítat k nám na hrad Loket :)
    • Chim
      Četl jsem někde (bohužel už nevím kde) něco o nějakém větším městě. Takže možná Kutná Hora?

EDIT: myslím že to psali na diskuzi na Kickstartu a psal to někdo z WH, ale nechci kecat, nejsem si tím na 100% jistý.
      • Magister_Peditum
        Kutná Hora by byla skvělá. Jednak to bylo bohaté město, takže by nebyla nouze o velkolepé stavby, a taky hrála významnou roli právě v událostech popisovaných ve hře...a není od Ratají zase tak moc daleko.
      • Fajn by bylo, kdyby se jeden z dalších aktů (nebo aspoň část hry) odehrávala v zimě. V Mafii 2 mě fascinovalo, jak skvěle autoři zmákli zimní město. Mělo to krásnou atmosféru a rád bych něco podobného viděl i na CryEnginu *5*
        • Chim
          Na tu zimu v některém z dalších aktů bych si skoro i vsadil.
      • Veskoslav
        To by jsme teoreticky mohli vidět i původní návrhy stavby chrámu sv. Barbory a jeho stavbu. Přeci jenom jestli je II. akt o několik let později než I. a stavba začala v roce 1388, bylo by to zajímavé.
      • walltar
        To by bylo super, kdyby tam bylo fakt nějaké větší město.
    • Veskoslav
      Mají rozšířit původní mapu+nespecifické oblasti zájmu. A měl by ses vracet i na místa I. aktu s určitým časovým odstupem.
    • Paul_cz
      Tipnul bych třeba Vídeň.
      • Veskoslav
        V té době měla pomalu i Olomouc větší význam než Vídeň. Navíc nevidím nějak důvod, proč dávat zrovna Vídeň. v té době nebylo ani sídelním městem císařů:)
        • Václav IV. byl unesen do Vídně
          EDIT: to měla být reakce na Trolldu
          • walltar
            JJ potom by byla vídeň dobrá volba. Jak byla v té době Vídeň asi velká?
            • Příběh
              (text je použit z příspěvku na wikipedii, heslo: Moravské makraběcí války)

Koncem roku 1403 se podařilo králi Václavovi IV. uprchnout z vězení z Vídně a sesadit Zikmundem dosazenou vládu. K rozhodujícímu střetnutí došlo v létě roku 1404 uZnojma. Město, které drželi Prokopovi hejtmani Jan Sokol z Lamberka a Hynek Suchý Čert z Kunštátu na Jevišovicích, bylo obleženo Zikmundovými a Albrechtovými vojsky. Po dvou měsících bylo obležení rozpuštěno, protože Zikmund i Albrecht byli otráveni. Zatímco Zikmund Lucemburský se uzdravil, Albrecht IV. Rakouský zemřel. Markrabě Prokop byl propuštěn ze svého vězení v kartuziánském klášteře v Brně, ale zanedlouho, 4. září 1405 na následky vězeňských útrap zemřel.
          • Veskoslav
            To mi nedošlo. Děkuji za připomenutí:) Pak už by byla Vídeň pochopitelná.
      • Co by dělali ve Vídni?
  • Veskoslav
    https://www.facebook.com/photo.php?v=10203212400299850
    • VaZqeZ_EU
      Na pozadí říkají "ještě někdo whisky?" *2*
      • Dildo_Vagins
        A jak se říká na pozadí ? To neznám.
  • To by bylo, kdyby se zavedla diskuze jenom pro přihlášené...
    • Jack1947
      Bylo by to splneni snu nejednoho navstevnika tady na diskuzich. ( o tom ze se da ve vlakne kde si to redakce sama preje, jsme se uz presvedcily sami).
    • A čemu by to jako bylo? Veskoslav by se vrátil k Boomovi, ke Smrtihlavovi nebo si vytvořil další acc.
    • Byl bych v pérdeli - protože games.cz nepodporuje možnost registrace lidí ze zahraničí....i když po dnešku už by mě to možná tak nemrzelo....a taky by to zase tak moc nepomohlo - jen by trolové odpovídali později než by se přehlásili....
  • KronosDeret
    + tricko GITS, body navic :)
  • fallanga
    Ty pohyby nepřítele při zasažení mi připadají hodně umělé. Ale jinak to vypadá dost epicky.
    • a proto je hra ještě v prealpha verzi a má dva roky vývoje před sebou *3* A taky to v tom videu říkali *4*
      • fallanga
        Já jim to nevyčítám. Přijde mi to uměl, ale vím, že to udělají lepší.
        • Určitě to bude lepší. Tohle jsou videa primárně pro kickstarter a nalákání lidí. Ukazují to aby si lidé udělali jakousi základní představu co mají čekat. V alpha přístupu si vyslechnout co kdo na to říká a na nějaké závěry bych počkal minimálně do bety....
  • Důležitá otázka je zda-li byl ve videu Danův pes...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit