Přejít na výpis diskuzí
Vylepšený Baldur's Gate nabídne kooperaci a nová dobrodružství
30.7.2012 | Petr Poláček
114 příspěvků
-
zeptám se trošku offtopic....šla BG1 taky dohrát s 1-3 postavama tak aby dostali vice exp než v 6 ?BG2 jsem dal v 4 a datadisk pouze mag .-) 6 postav je na me totiz az moc a neztotoznim se tolik s nima...
-
Hrál jsem sice BG1 až po BG2 takže jsem třeba neobjektiní, ale BG2 je lepší hra :-p ve všech aspektech imo.
-
radši bych bg2, ale i tak do toho asi půjdu i když podle screenu to vypada jako bg2 s widescreen patchem ne-li hůř.....lepší by bylo asi použít vylepšený engine z icewind dale 2, který mě s widescreen už tak nějak ke hraní stačí a vypadal už o dost lépe imo.
-
CO na tabletu 7" bude to vůbec použitelný? Panáci budou asi moc titěrný, ikonky...?
-
Osobně si také myslím, že s mobilní (tablet) verzí díru do světa neudělaj. Na druhou stranu, patří to mezi hry (dále například Fallouty původní režije), o kterých sem vždy na tabletu (mobilu) snil a myslím, že mají, díky způsobu hraní a stylu ovládání mnohem větší šance na úspěch než například předělávky alá max payne.
P.S.: Grafiku sem taky čekal, že malinko učešou a uhladí, co se týče toho, prozatím sklamání :( -
Paráda. Konečne to prichádza.. Baldur's Gate s podtitulom 'AÍÍÍ NÍÍÍÍÍÍD MANÍÍÍÍÍÍÍ'
-
Pridáme pár questov/npc na úrovni hocakého modu, ubercool a superin podporu pre tablety a hor sa vyžmýkať ešte pár doláčov z mena rpg legendy...
-
cooldown? to myslíš vážně?
-
No třeba na iOS vyšly myslím dva nebo tři remaky klasických starých final fantasy (na androida je zatím jen FF III), zenonia atd. Určitě to šanci uspět má, tablet nemám, ale na telefonu hraju celkem často a když je hra kvalitní, vydržím u ní i ty dvě hoďky (jako třeba osmos), pak se mobil vypne s 0 % šťávy :D
-
Kdyby zamakali na grafice tak by mi to uplne stacilo a zazitek by byl mnhohem lepsi nez u puvodnich BG. Vse by zustalo tak, jak je. Izometricky 2d pohled se mi libi a k BG se skvele hodi. Podpora vsech moznych rozliseni je v dnesni dobe nutna, to sice dostaneme, ale porad je tam ta grafika s rozlisenim 640x480... S grafikou si meli vyhrat! Nemuseli by delat zadne velke zmeny. Jen to trosku vyhladit, doostrit, zmenit textury a konecne udelat equip tak, abych videl co na sobe nosim! V BG jsou 3 skiny brneni a 4 skiny mecu... tady to meli vychytat. Dalsi vec kterou by to chtelo je novy pathfinding, ktery by uz konecne fungoval, jak ma... Od remaku jsem cekal az prilis... nic z toho nedostanu. Z toho duvodu si BG EE nekoupim. Uz vlastnim BG complete edici a dalsi prachy za "toto" vyhazovat odmitam.
-
Co takhle si pořádně přečíst článek, popřípadě info na oficiálních stránkách?
-
Tak pár zastaralých mechanismů tu určitě je.
1) Tehdy se ještě nepoužívala skvělá věc jménem cooldown. Takže každé kouzlo nebo schopnost máš jen několikrát (většinou jen jednou, dvakrát) a po každé bitvě musíš odpočívat, aby se vše doplnilo.
2) Hra je na dnešní poměry velice pomalá. Nedostatek progrese může trochu frustrovat.
3) Autoři si nedali práci s vysvětlováním. Do tajů všech systémů musíš proniknout sám a nejsou vůbec jednoduché. Tehdy se ještě počítalo s tím, že se budeš deset hodin učit základy ovládání.
4) Ve hře je minimální (nebo vůbec žádné?) použití náhodného lootu. Pokaždé padají stejné předměty z většiny nepřátel i truhel a začátečník toho neumí využít.
5) Žádný level-scaling. Ano, já vím, jak je to hádrkór, když tam nic takového není, ale kvůli tomu dost kolísá obtížnost, pokud zrovna nejdeš tam, kam tvůrci chtěli.
6) Ztráta postav!!! Nevím, jetsli to bylo zrovna v jedničce, ale ve starých hrách se často stává, že permanentně kvůli nějaké příběhové kličce přijdeš o vypiplanou postavu i s vybavením. Zážitek, který dočista zničí hru. Ááá, ty vzpomínky na Sephirothovo snížení počtu ňader v družině o dvě...
To by bylo to nejdůležitější. Ale zcela upřímně myslím, že na tom nezáleží. Sám musíš vědět, jestli máš sklon u starých her, které jsi ještě nikdy nehrál, přimhouřit oko a dát tomu šanci. Podle toho by ses měl rozhodnout.
Já to štěstí nemám. Dodnes hraju BG a Icewind Dale, protože jsem je hrál kdysi, ale Planescape Torment nezkousnu, protože ten se mi vyhnul a teď je pozdě. -
Radeji si uchovam vzpominky na puvodni BG
-
Nj, mám na tyhle věci asi dost zkreslenej pohled, jsem holt konzervativní PCčkář :)...
Co se hraní týče, zase jen soudím podle sebe, případně kamarádů. Vždycky jsem si udělal povinnosti dopředu (zlatá léta na střední), hodil se na tejden "marod" a z tý hry neslez, dokud nebylo hotovo. *1* Je to dlouhý, je to hutný a proniknout do mechanik v celé jejich komplexnosti taky nějakou dobu trvá.
A ty osobně si myslíš, že takovýhle oldschool RPG má šanci uspět na platformě jako je tablet? Vyšlo na ně vůbec něco takhle komplexního? Zrovna tvůj názor, případně redakce, na celej tenhle remake a jeho potencialní úspěšnost by mě zajímal. -
Já s tebou teda souhlasím ve všem, tohle až moc smrdí rýžováním peněz. Osobně na nějakou novou edici zvysoka kašlu. Mám doma všechny BG a ID a nemíním dávat peníze za takovéhle malé vylepšení. Plus zase už se ohánějí tím, jak budou vydávat DLC. A jakmile vývojář začne kecat o DLC ještě dřív než hru vydá tak u mě dost ztrácí body. Protože opět mu jde jen a jen o pěníze.
-
mno, ja teda moc nadsenej nejsu a to povazuju BG1 za legendu, ktera se nikdy neopakovala a to ani v BG2. Grafika 640x480 je v dnesni dobe dost velkej problem a s tim zda se neudelali vubec nic, uz tenkrat nebyla nic moc, dneska je to katastrofa. Takze by me zajimalo v cem je ta uprava, protoze original si muzu zahrat i bez nejake enchanced edition. *16*
-
Reaguju na tvůj příspěvek výše: nedá se argumentovat, protože ty sám nedáváš žádný argumenty :) Je to jen tvůj předsudek vůči hraní na tabletech, potažmo vytahuješ svůj způsob hraní BG a ptáš se, co mi na něj. Na to ti můžu říct, že ani v jednom nevidím problém, protože několikahodinové hraní je na tabletech či mobilech u spousty lidí běžné a hlavně jsou k tomu vhodné tituly. A tvé pojetí YouTube generace je dost svérázné a bohužel i poněkud generalizující. Navíc, vyhradit si několik dní po sobě minimálně půl dne na hraní BG? To ses asi zbláznil ne? :) Kde by dospělej člověk s prací, dětma/jiným závazkem bral pár dní po sobě čas? Hodinka dvě denně, jednou za dva dny, hrát si na pohodu..hrál jsem takhle původní BG během učení a dost si to užíval. A nemyslím si, že bych o něco z kouzla hry přišel. Právě naopak, nikdy mě hra nestačila byť jen na minutu frustrovat, což by se mi stalo stoprocentně, kdybych u toho proseděl celej boží den. Pro mě je to zajímavý experiment, a když nevyjde, tak se prdlajz stane, protože to aspoň někdo zkusil. Tohle může celý BG značce jenom pomocí, uškodit už vážně ne :)
-
S tím citováním v prvním odstavci si děláš srandu, ne?
Druhý odstavec jsou jen dojmy, uvidíme, jak to ve skutečnosti je. -
mě to nebavilo hrát s někým, podle mě to není hra udělaná na mutliplayer. Když jsme to před těma rokama zkoušeli hrát ve dvou, přišla mi to jako děsná nuda.
-
" A port na tablety je z hlediska ceny/úsilí určitě zanedbatelný" - Tak to si zase nemyslím. Navíc, těch portů se dělalo víc.
"Určitě existuje plno lidí, kteří třeba i původní hry hráli nebo o nich slyšeli, teď už třeba na PC nehrají, mají tablet a rádi by si to zahráli na něm a nebudou to hrát v metru." - Nějak mi neštymuje rovnítko mezi hardcore RPG hráčem a hráčem na tabletu (je rozdíl mezi člověkem, co MÁ tablet a člověkem, co HRAJE na tabletu), prostě mi to přijde jako jiná cílovka (čest výjimkám)...