Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Cahir
    Jen si tu hraju na prognostika, nic víc. Co se týče toho, jak se to bude hrát, tak zas tak zásadní změny v gameplayi nejsou.
  • Jak se to bude na tabletech prodávat ti snad může být jedno, ne? Tvůj příspěvek je plný nějakých podivných stereotypů a předpokladů o tom, kdo a jak hraje na tabletu a že to jsou všechno blbci. Určitě existuje plno lidí, kteří třeba i původní hry hráli nebo o nich slyšeli, teď už třeba na PC nehrají, mají tablet a rádi by si to zahráli na něm a nebudou to hrát v metru. To mi přijde jako rozčilování se xbox/ps fanatiků nad tím, že nějaká jejich milovaná hra vyjde na tu druhou zlou konzoli. A port na tablety je z hlediska ceny/úsilí určitě zanedbatelný oproti nějakému pořádnému remaku celé hry, takže bych neřekl, že při vykašlání se na tablety by to bylo někde úplně jinde.

(btw raději poznamenám, že jsem nikdy žáden tablet neměl ani nedržel v ruce a ani to neplánuji)
  • Já myslím, že místo čekání na rozumné protiargumenty bychom si měli počkat na finální produkt a výsledky prodejů. Zatím víme vcelku prd o tom, jak se to bude hrát, a už vůbec nic o tom, jak se to bude prodávat. Vydání je za dveřma, takže proč kvaltovat s odsudkem?
  • Samozřejmě, že Ph.D. je "velký doktorát".
  • Thorleif_cz
    Já jsem hlavně, opravdicky, upřímně a zcela od srdce rád, že se okolo této série začalo opět něčo oficiálního dít. Ať už to dopadne jakkoliv, teď mě to naplňuje optimismem, i kdyby se nakrásně pustili do BG3 a naprosto geniálním způsobem to zpackali, tak rozhodně nesmažou tu klasickou sérii.

Vítám snadno instalovatelný modpack TuTu+Widescreen+BG1 GUI, jelikož postahovat a instalovat tuto trojku + další mody a hlavně bugfixy a patche zabere dost času... Už jenom toto pro mě osobně opravňuje předobjednávku... Další (navíc lokalizovaný) obsah + lokalizovaná dlcčka (pokud budou stát za to) beru všemi deseti.
  • Mno, nový obsah mimo hlavní hru (proč?) je v podstatě nanic, nové postavy mi přijdou na BG1 příliš exotické, všechno ostatní je už upraveno pomocí modů nebo to tak prostě je (640x480 mi v BG1 stejně přišlo lepší). Grafiku evidentně neupravili a ze screenů je patrno, že nové lokality jsou ještě rozmázlejší než staré. Je to sice pěkný pokus a pokud bude mít mezi novými hráči úspěch, jedině dobře, ale nějak necítím potřebu...
  • Na tuhle edici BG se velice těším, převedená grafika, pár nových map, questů a NPC a hlavně je tu reálná možnost, že se nakonec dočkáme i třetího dílu.
  • Ten lepsi vyvoj postavy je zpusoben tim, ze IWD jede uz na 3 a 3.5 edici pravidel ... zatim co BG1 jede na ADnD a BG2 je ADnD s prvky 3. edice.

Osobne se tesim, jenak proto, ze BG1 me tak trochu minulo a druhak doufam, ze v ramci vylepseni predelaji i AI NPC a pridaji jim do repertoaru dalsi kouzla atp. Zkratka aby souboj s Lichem nekoncil tim, ze Jaheira + Vicconie hodi Sunburst a je vymalovano. Rozhdone by bylo super, kdyby vybalancovali obtiznost pro 6 postav, protoze v puvodni hre bylo naprosto zbytecne brat 6 postav (ba naopak to bylo spis kontraproduktivni a moje oblibena smesice PC Swashbucker dual do maga, Vicconie (lepsi cleric ve hre neni) a Jaheira).
  • Tak to je super, protože dvojka mě bavila o dost vic jak jednička a obsah navic by mi rozhodně nevadil, alespon budu mit o duvod vic dohrat to po sedmé *14*
  • Thanes
    Jediný problém mi přijdou pravidla - pokud se nemýlím, tak BG1 i BG2 jedou ještě na DaD 2, který jsou fajn, ale nabízí např. warriorům dost málo možností. Můžou nosit těžký brnění a spešl zbraně, ale schopnosti (alespoň na takhle nízkých úrovních) nemají žádný. PC má ale zase schopnosti sám o sobě takže se to dost vyvažuje :)
  • Cahir
    "este by som uviedol, ze rozdiel v cene pre PC/Mac (20 dolarov) a iPad/Android (10 dolarov) je sposobeny tym, ze iPad/Android verzia nema vsetky novinky priamo v sebe ale je nutne ich postupne dokupovat (vysledna cena za hru aj so vsetkymi novinkami by tiez mala byt 20 dolarov)" - http://forum.baldursgate.com/discussion/2101/podrobnosti-o-bgee

Kdo ví, jestli vůbec budou mít zájem to pirátit...
  • Cahir
    Z hráče CoD neuděláš hardcore RPG fandu. To můžeš rovnou zavřít krám. Vývojář má v první řadě vědět, kdo je jeho cílovka, pro koho tu hru vlastně dělá. Když chceš udělat něco, co se bude líbit všem, nakonec všechny akorát naser*š. Podle mě Trent a spol. prostě nevědí (neuvědomují si), kam tímhle vlastně míří, a proto to bude fiasko. Rád bych se pletl...
  • No já se už těším na to, až budou nadávat a ztěžovat si, jak jim to na androidu všichni pirátí *7* Páč to podle mě tak bude.
    Jak je to vlastně s tou multiplatformou a hrou? Jedna cena a vyber si kdykoliv jakoukoli verzi hry? Nebo jedna platforma, jedna cena?
  • Treba to naopak bude mit pozitivni ucinek na tu "youtube generaci" nebo na nektery lidi urcite.
  • Thanes
    Tohle je to hlavní, s čím mám problém. Jsou i konverze (EasyTuTu), které dostanou BG1 do enginu BG2, čili se vším, co Trent slibuje. Widescreen mode zase zajišťuje rozlišení až bůhvíjaký, tam taky není toho moc potřeba asi měnit. Trent si hlavně už asi 2 mesíce stěžuje na vysoký pirátství na Androidech a pak na přepracování UI.
    Uvidíme, jak to dopadne.
  • Akurát že PhD nie je veľký, ale malý doktorát, veľký je DrSc. Teda možno v Česku je to iné, ale dosť pochybujem. *15*
  • Thanes
    Mám, tohle to bylo, super záležitost, doufám, že to tam půjde znova :) http://www.gibberlings3.net/bg1npc/index.php
  • Cahir
    No, za rok a půl vývoje jsem čekal trochu více, než 10 hodin kampaně navíc a 2 postavy... A podpora pro tablety mě fakt netankuje. Jsem jedinej, kdo si myslí, že vrážet BG na tablet je hovad*na?? Tohle nejsou žádný Angry Birds, tohle prostě není hra pro "youtube generaci", která má na všechno pět minut - zapařit v metru, a pak dál pokračovat ve svým hektickým dni. Jakmile si k tomuhle člověk sedne, prosedí u toho odpoledne, musí do toho pořádně proniknout. Fakt si nemyslím, že člověk zvyklej na ty srág*ry z tabletu bude mít dost velkou trpělivost na to, aby proniknul do pravidel DnD a hlavně do příběhu, kterej se, přiznejme si to, rozjíždí hodně pomalu. Tohle prostě není hra na cesty, duh! Jestli Trent tímhle rozhodnutím míří na prodeje, tak se podle mě pořádně spálí. Měl se zaměřit na komunitu, ne na nový hráče, ne na mainstream, kterej se mu na tuhle oldschoolovku zvysoka vys*re. A komunitu zajímá, jak moc velkým faceliftem hra prošla, na nějakou multiplatformitu kašle. A ten facelift je za rok a půl bídnej, to je prostě fakt.

A to samý platí pro kooperaci: V bg je kooperace o tom, že si kámoši vyčleněj několik dní a do toho světa se ponořej, ne že si to daj o přestávce na lavičkách... Čekám na rozumné protiargumenty, protože si fakt nejsem jistej, jak celej tenhle projekt vnímat, ale zatím si stojím za tím, že tahle hra potřebuje víc než pár hodin novýho obsahu a multiplatformní podporu, která se stejně naprosto mine účinkem.

PS: Fakt jsem tu grafiku čekal lepší. Alespoň modely postav mohli předělat.
  • Thanes
    Je právě i pro jedničky, aspoň myslím, že jsem s ním hrál :) Tam byly ty dialogy o dost chudší než ve dvojkách a tohle to hodně napravovalo.
  • No jo fakt, máš recht.Když já jich mám tolik, že jsem zapomněl kam se dávají.
    Ach, chtěl bych být v takové situaci jako tady kolega magistr Bouzek.
    *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit