Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jo aha, ty hledas dokonalou hru?! No..... hledej dal. *6*
  • Ale vždyť kromě pár pubošů nikde nikdo nemachruje. Osobně nevidím důvod, proč popírat technickej pokrok, když se dá slušnej HW sehnat dnes za babku. Moje mainstreamová 560ti, teď už minulý generace (a že šestková řada opravdu je znatelně výkonnější), mě před rokem stála 6k, teď se dá sehnat i za cenu kolem pěti. A při konzolovejch portech se na maximálních detailech sotva ohřeje. Vize je taková, že ji ještě dobu měnit nebudu muset.

Konzolisti by stejnak prd řešili. Zas by koupili dotovanou krabičku za pár tisíc, zas jim vydrží řadu let a zas budou na hrách platit víc než PCčkaři. Kde je problém?
  • Cože??? :D
    Jak někomu málo stačí, aby si nachcal do trenek...né promiň
    Jinak souhlasím s tím, že konzole někdy dokážou věci při jejich výkonu až nemyslitelné.
  • Nieco ako http://www.youtube.com/watch?v=LylwfeOM7EI? alebo http://www.youtube.com/watch?v=mQn-cpmp-Wg. Granaty scenou nehybu, a pod. Super fyzikalny model.Nemyl si nascriptovane efekty s fyzikou.
  • Fallon
    Ono je hlavnou otázkou čo sa pod tým "next-gen" vôbec myslí. Je to viac grafický skok: particle efektov, viac polygonov a ostrejšie textúry alebo viac výpočtovej sily:teda lepšia fyzika, AI, poprípade nejaké nové metódy ovládanie(ovládanie pohybom,zvukom...)? A keď už tak, tak o koľko poskočíme.
    Pôjde sa rovno na súčasnú generáciu grafáren alebo sa len vezmú pár rokov staršie kúsky(stále silnejšie ako tie v súčasnej generácií samozrejme), pôjde sa na 1GB ramky alebo sa rovno zamieri k 4GB alebo snáď 8GB. Zakiaľ toto všetko nevieme tak sú podobné vyhlásenia aj úvahy zbytočné, páč sa nie je o čo oprieť.
  • Jestli na to máš, pak je to bez debat, ale ne každý je při penězích znáš to.....
  • ubohý r*tard ... po prvej vete nemusím ani ďalej čítať...
  • videl si tu "mizernú" grafiku napr. v AC3 a to FPS na ktorom to beží? Nie? myslel som si ináč by si takýto blábol nenapísal
  • Ano viděl jsem, ale ty si nedovedeš představit nic lepšího? Zas až tak těžké to není.
    Samozřejmě udělat něco velmi kvalitního vyžaduje dostatek umu a lehké to není, ale kdyby k tomu byli nástroje a chuť vymáčknout s PC plný potenciál tak by se děly věci. Potenciál pc podle mě nastínil už Zaklínač 2. Jsem asi jeden z těch, které už to moc nebaví hrát pořád dokola to samé podle stejného konceptu. Vývoj herního průmyslu rostl raketovým tempem a teď pár let stagnuje a jen lehce kosmeticky vylepšuje. Doufám, že nové konzole ukážou už konečně nový směr a zárověň pozitvně naladí počítač k lepším výkonům... ale moc tomu nevěřím.
  • Hral jsi treba treti Uncharted? Tam na "mizernou grafiku, spatnou AI, spatny fyzikalni model, zvuky.." nenarazis ani omylem.

Proc to vubec pisu, kdyz mam pocit, ze jsi PC hrac only. *7*
  • Jsem PCčkář :D a mám dokonce i nadupaný stroj a přesto souhlasím. Grafika není a nikdy nebude vše, ve hrách mi vždycky šlo hlavně o hratelnost, rozmanitost možností co ve hře dělat, grafika je spíš jen taková sladká třešnička na vrcholu dortu, vše ostatní je již skryto uvnitř :)
  • Tak si to zrekapitulujeme. Ano konzole brzdí vývoj, ale proč nemít 8 let živou konzoli když lidé nakupujou. Nynější konzole mají malý výpočetní výkon, což souvisí s mizernou grafikou, špatnou AI, špatný fyzikální model, zvuky.. prostě se vším co jsme schopni vnímat! Bohužel tento neduh se potom samozřejmě přenese ve většině případů na počítač, který má 100x větší výkon, ale čirou náhodou běží tak nějak plynule jenom díky cílené, mizerné optimalizaci, aby mohli grafické společnosti pořád být "trendy". Sice je to čistá spekulace, ale kdyby nebyli konzole tak PC hry by nejspíše vypadaly úplně jinak /lépe po všech stránkách/.
    Moji správnou myšlenku potvrdí příchod nových konzolí, bude to skok kupředu, ale počítačů se to nijak nedotkne a budou minimálně v začátku srovnatelným partnerem. Tudíž kdyby využili plný potenciál co se v nynějším herním PC skrývá myslím, že by jsme všichni měli huby dokořán.. ale nebudeme protože existuje piráctví a přeci jenom konzole má v dnešní době větší marketingový potenciál...škoda
    ...
    Jinak Dan Vávra dělá "next gen" titul určitě efektivně s novou firmou, tak snad nebude existence nového titulu vyžadovat enormní až nesmyslné sumy. U všech stejně asi sežere reklama nejvíce peněz, nevím.
  • To co pohnojilo hry jsou prave konzole. A ted me ukamenujte
  • Vývoj PC her je drahý, o tom nikdo nepochybuje. Ovšem proč? Nehodlám tu dělat jakoukoli analýzu, ovšem musím se pozastavit nad tím, jakým způsobem jednotlivé vývojářské společnosti fungují. Když se podívám, jak nedokonalé a až hloupě nedodělané hry (každá taková chyba přitom může naznačovat problematické fungování společnosti) jsou, jak špatná je komunikace vývojářů s komunitou resp. se zákazníky a jak nedokonale se mnohdy tyhle firmy prezentují, musím hledat velké náklady na vývoj také mj. v naprosté neefektivitě vývojářských společností. Když k tomu přidám někdy zvláštní vztahy mezi vývojáři a vydavateli, které efektivitě také neprospívají a zároveň přehnané náklady na platy, pak tu máme minimálně část odhalených zbytečně vysokých nákladů.

A prosím pěkně, netvrďte mi, že nějakou koridorovku s herní dobou 8 hodin musí vyvíjet stovka vývojářů. Kor když engine je hotov. Také náklady na prezentaci mi tu a tam nepříjdou adekvátní. Někdy i obchodní model je neadekvátní resp. neefektivní.

A samozřejmě si nemyslete, že když jde o soukromé společnosti, že se v nich všichni chovají efektivně. To je mýtus a jasný nesmysl. Jednou z příčin příliš vysokých nákladů bych tedy viděl neefektivitu.
  • XorxoxTalarius
    Tak to co brzdi soucasne vyvojare je dle meho nazoru to, ze musi spoustu veci rozchodit na "prehistorickem" HW. V tomhle se da s riditelem T2 souhlasit. De facto vykonejsi HW jim usnadni vyvoj, jelikoz nebudou muset trikrat navrhovat, dvakrat implementovat a desetkrat optimalizovat, aby to fungovalo. Takze ano. Nove konzole urcite usetri cas a tedy i penize.
  • Ronox
    To že většina si podtím myslí právě grafiku. Když si na konzoli zahraju GeoW 3, LA Noir, Skyrim, Sleeping Dogs tak u každýho vidím něco super. Já vím zním jak nějakej rodič co vzpomíná s dobrou na komouše, ale dřív na přelomu tisíciletí ty hry měli kouzlo. Pushovali hranice v hratelnosti a možnostech hráče. Teď se snaží každá vypadat jak naleštěný h*vno ale, že by posunuly něco dál už moc ne. CoD jako jedna z mála her vlastně změnila FPS žánr. Jestli k horšímu nebo lepšímu o tom se tu hádat nebudu, ale stalo se to. Proto mě například překvapilo Dishonored. "Malá" mapa a hromada možností, stejně jako Deus Ex: HR krom boss fightů. Nějak spojení vžití se do hry díky skvělé grafice mi nejde k sobě, když jsem prožíval starého prince, dooma, wolfensteina, duka, forsaken atd. Nedávno jsem měl takový pocit u Dark Souls a DayZ, kde se mi zase vráží do krve pořádná hratelnost spojená s emocema.
  • slušněj fail.. to se nedá jinak napsat. ze čtení tvých výplodů mě bolí hlava. *7*
  • K tomu BF2, to je jasná lež. Další lež je v tom, že tu není dost PC exkluzivit s velkými prodeji. Těch tu je dost - viz veškerá MMO mimojiné. Že konzole a konzolovost ničí hratelnost mnoha her, snad ví každý normální hráč. Viz konzolovost mnoha posledních her - mj. Skyrimu. BF3 by bez těch debilních konzolí možná vypadal a hrál se jako Battlefield. *7*

Že by se hry bez konzolí nerozvíjely je jen přihlouplý mýtus podobně laděných hráčů. Tak to prostě není. Kdyby ano, na PC nevychází jediná hra. *7* *7*
  • rád budu solit za nový železo pokud moje oblíbený hry budou vypadat líp a líp. Ted mam na mysli třeba Arma 3
  • UE4 maj vyvojari uz k dispozici.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit