Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ronox
    Poslal jsem vždy 50-100 USD. Project Eternity, Star Citizen, Dreamfall, Wasteland a teď Torment. Vždy podle aktuální situace peněženky :D
  • Za příspěvek + 1, ale divím se, že ho ještě nesmazali. Mě tady dali ban a mazali daleko mírnější komenty.
  • "Nebo to bude úplně jinak a hry jako Project Eternity nebo Wasteland 2 budou mít pyramidální úspěch a pak třeba i EA začne dávat prostor menším projektům od osvědčených tvůrců. Uvidíme."

ja dufam ze nie, lebo ked sa to dostane pod kridla EA alebo UBI alebo etc, tak sa bude opakovat historia a tie hry sparchanteju
  • MrSanta
    Zisk očekává každý. Problém osobně vidím ve velikosti předpokládaného zisku. Jak už píšu víš, pár miliónů třeba EA asi nevytrhne.
    S tím závazkem to na tom Kickstarteru bude možná horší než třeba u vydavatele. Když po*erou hru pro vydavatele X, tak jim maximálně nedají prachy na další projekt. Firma ale může přejít k někomu jinému a navíc můžou nadávat, že za zkaženou hru může vydavatel, protože jim skrouhnul rozpočet / nedal dost času na dokončení / nesmyslně zasahoval do konceptu. U Kickstarteru žádné takové výmluvy nepřipadají v úvahu. Peníze mají, termín si taky stanovili sami a do vývoje jim nikdo nemístně zasahovat nemůže. A když nedodá kvalitní hru, když si vlastně můžou dělat co chtějí, tak jim pak už prachy nedá ani nas*aná komunita ani velký vydavatel.
  • Osobne som nikdy neprispel na ziadny KS ale zo zaujimavosti, aku ciastku ste na nejaky KS projekt uz poslali ? Niekto i vyssiu nez je standardna cena Ackovej hry ?
  • Jason_dinAlt
    Souhalsím, že: Herní průmysl funguje. Slovo "špatně" nebo "dobře" je jen relativní pojem, kde záleží na úhlu pohledu. Pro jedno je stejná věc "špatná" a pro jiného "dobrá". A protože každý člověk je unikátní, pak je pochopitelné, že existuje skupina lidí, která hry krade, skupina která je řádně kupuje a také i skupina, která je ochotna investovat do rozjetých projektů.
    Ne nadarmo se říká: Sto lidí, sto chutí.
  • Keyz
    Lepší než být ve ztrátě, to pak těžce získám další investice a když tak tam budou tvrdé podmínky.
    Tohle je prostě lepší. I když to uděláš tak,že to bude bavit fanoušky a moc se toho neprodá tak co. Nejspíše se zaplatí další.
    Velký výhoda,že nemáš ten klasický závazek.
  • Dnešní generace = děti hrající kraviny bez vkusu X Dospělí = mistři, kteří hráli pecky za mlada. Naprosto ultimativní racionální analýza. Samotnýmu ti je 20, ale budeš tu kydat. Úvaha jak řiť kolego...
  • x_ander
    No částečně tam ten závazek je. Když to poděláš, tak sice nebudeš ve ztrátě, ale nikdo ti už na žádný projekt nic nedá...
  • Nemyslim si, ze to plati pro vetsinu lidi kteri na kickstarteru podporuji oldschoolove RPGcka, ale pochopitelne je to jenom muj nicim nepodlozeny pocit. Proste mi to k nim nesedi ;-)
  • Keyz
    Podstatný rozdíl je právě v investici. Vydavatel investuje a očekává zisk. Zde získáš peníze darem tedy když to poděláš nemáš takový závazek vůči tomu kdo do tebe investoval prachy.
  • bohužel dětí hrajících kraviny je stále ještě mnohonásobně víc než dospělých, kteří hráli za mlada (a ještě je to pořád nepřešlo), takže jsou ochotní na tohle dát prašule...
  • Bohuzel uz jsem prispel na Limit Theory, Star Citizen a Elite Dangerous. Jinak bych jim prispel i na toto. Nastesti to zvladli i bez mne.
    A az si vy, chytraci, co tu kroutite hlavou, jak muze nekdo dat penize na Kickstarter projekt, budete za dva roky nejakou z techto her kupovat (i kdyz u vas to vidim spis na stahovat), tak si vzpomente na ty svoje kecy, co jste meli a ze nebyt lidi, jako ja, tak mate kulove.
  • MrSanta
    Každej dává podle velikosti své peněženky. Někdo nedá nic, někdo dá 20 dolarů, někdo dá 1.000. Ti co přispívají většinou neřvou, že nemají dukáty. Spíš řvou, že nemají na hraní čas jako dřív *1*
    Já dal akorát 35 $ na Project Eternity a teď uvažuju nad Tormentem. Jak Obsidianu, tak inXile věřím. Jsou to zavedená studia, které za sebou už nějaké hry mají. Pravděpodobnost, že hru nedotáhnou, je malá. Že obě hry budou nehratelné pitominky je taky velmi nepravděpodobné.
    Za cca 700 korunek mám hru předobjednanou vč. soundtracku, collector knížky v PDF a kuchařky *15*
  • No né. Tak kam člověk dává své peníze, je jeho věc, ale vždycky mi to prostě přijde strašně vtipné, když každej řve, že nemá a přitom lidi cpou prachy do podobných věcí, ale to se samozřejmě netýká jen kickstarteru, ale to je na jinou debatu, která sem vlastně ani nepatří.
  • Za vyvrhele ne, ale za kok*ta jo.
  • Já tady budu asi za vyvrhele když řeknu, že je mně to u řiti, co? *15*
  • Nerozumim, hru od ea si kupuji az po te co vyjde a vim jaka je, zda mistoji za to nebo ne, nefinancuji jim zadne projekty.
  • Kein
    No moment! W2 ještě nikdo nehrál. Znám hodně her co na videu vypadají skvěle...
  • Je to smutne, ale skutecne casto ti sami lide pirati a zaroven kupuji nejiste hry, stejne jako nadavaji na pokracovani a pak nekupuji nove znacky. Je to rozdil mezi retorikou a skutecnym chovanim.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší