Přejít na výpis diskuzí
Vývoj RPG Torment: Tides of Numenera se zaplatil za 6 hodin!
6.3.2013 | Petr Poláček
220 příspěvků
-
"...ve výsledku se vybere hodně peněz. Což na oplátku znamená, že hra bude větší, než třeba tvůrci plánovali a její vývoj se prodlouží."
Domácí úkol pro statistika: Pokud je délka vývoje přímo úměrná vybrané částce a předpokládáme-li, že typický donátor podobné hry má teenagerovská léta dávno za sebou, jaká je průměrná mortalita ve sponzorské skupině? Jaká bude procentuální šance, že dárce ještě před vydáním zažije kouzlo opouštění tělesné schránky místo ve hře na vlastní kůži? A nakonec otázka, která se logicky vtírá: Nebude pozůstalým darovaná suma scházet třeba při pořizování smutečního věnce? -
Najprv som nemal v plane prispievat, ale ked som sa docital, ze v time maju 2 z 3 writerov povodneho planescape-u tak som im tych 20$ proste musel poslat. *4*
-
The WarZ, A:CM, DA2 a spousty dalších ukazují že vydavateli je to naprosto u prdele:)
-
myslis jako "zariznuti" Aliens: Colonial Marines?
-
Myslíš, že mu maminka ve 8 letech zařídila účet?:)
-
Tiery už mám vybraný dva. Teď se budu muset rozhodnout *8*
-
u Wasteland 2 byly tiery pro Paypal totožné s těmi standardními, takže bych se nebál si tier vybrat už teď.
-
ucho: Zkoušel jsem to a je to v pohodě. Necítil jsem potřebu něco dokupovat. Navíc to ani není to hlavní. Singleplayer bude pořád placený. Factions zatím beru jako ochutnávku hratelnosti a grafiky, která je prostě báječná.
-
všiml jsem si, F2P, což mě trochu odradilo :)
-
The Banner Saga: Factions je na Steamu. Jeden z prvních úspešných a větších Kickstarterů. Z Wasteland 2 přece bylo vidět gameplay video a rozhodně to nevypadalo špatně.
Edit: Když tak nad tím přemýšlím, tak i Broken Sword ukázal video, Planetary Annihilation teď začalo odhalovat obrázky jednotek a terénu, z Shadowrun Returns jsem taky viděl pár krásných screenů, z Star Citizen bylo nějaké to video, Castle Story pravidelně ukazují postup,.. Takže já nemůžu říct, že jsem z toho nic neviděl. -
U vydavatelů máme alespoň jistotu, že hodně špatnou věc zaříznou (i když někteří jsou schopní vydat alfu, nebudu jmenovat, abych neurazil). Zajímalo by mě, jestli by na KS byl někdo schopnej vybírat další peníze na "dokončení vývoje". A pokud ano, kolik lidí by "přispělo".
-
Petře, všichni jsme viděli gameplay Wastelandu2, který byl důkazem toho, že Fargo dovede dát hře z Kickstarteru reálný kontury, tzn. že se zatím ukazuje jako schopnej manažer. Za druhé hry, které má Fargo na triku (a nikdo mu neházel klacky pod nohy), nikdy nebyly nicky, jeho síla je v oragnizování a v tom, jakými lidmi se obklopuje. A víme, že tam má McComba a Saunderse a to nejsou žádný ořezávátka. Prostě mi přijde, že šance na neúspěch je hrozně malá...
-
Nebyl náhodou duchovní nástupce Baldur´s Gate Dragon Age: Origins? *3*
-
Zatím nemám důvod být s ohledem na ty velké Kickstarter projekty optimista, nic z toho jsem neviděl a nehrál. Až uvidím, že Wasteland 2 třeba stojí za to, tak trošku slevím. Do té doby se můžu jen těšit a být zvědavý, ale nic víc. Samozřejmě si přeju, aby to dopadlo skvěle, ale....
-
AAA hry jsou většinou ty hry, co mají technologicky epic grafku a dabing hollywoodských hvězd. Takové hry, pro mně osobně, nikdy AAA hry nebyly a nebudou. :-)
-
Po tomhle risku je mi prd a stejně tak po Fargovi (on není ta hlavní tvůrčí duše a nikdy nebyl). Je to jako zmiňovat, že až si půjdu zase jednou do redakce pro úplatek (D'oh!), mohl by do mě bacit blesk. Fuck it! \o/
-
Gratuluju Brianovi a jdu mu prihodit ;-)
-
ne, jen herni zurnalista (nebo snad zehralista?). a kdykoli utracis penize, tak je dobre byt trochu pesimisticky, dokud te vyrobek nepresvedci o opaku :).
-
tak to je riziko kazdyho kickstarterovyho projektu...
-
nejde jen o to ale kazdej biznismen vi jak tezky je sehnat penize a tohle je vysmech, proč se treba takhle nevyberou penize na vystavbu silnic nebo zdravotnictvi nebo ja nevim co