Přejít na výpis diskuzí
Vývojářka obhajuje DLC prvního dne, tvůrci prý nejsou zlí
13.3.2012 | Aleš Smutný
283 příspěvků
-
Pěkná ukázka, jak jsou jednotlivé konce "opravdu odlišné". *1* POZOR SPOILER!!!
http://www.youtube.com/watch?v=rPelM2hwhJA&feature=youtu.be -
-
"I feel bad for the colorblind, they only got 1 ending"
LOL!
-
-
bohužel má hráč jedinou možnost jak nějak ovlivnit situaci, a to "volit peněženkou" (na nějaké vyřvávání na fórech firmy zrovna moc nedají). nemusím mít nové hry okamžitě když vyjdou, tak jako tak je můj "mám v plánu si zahrát" seznam her daleko delší než je množství času co na to hraní mám, takže za rozumný kompromis u podobných her u kterých se dá čekat milion-deset DLC považuju hru koupit tak rok po vydání v nějaké "complete" edici, pokud možno zlevněné na pár šupů. Pak je to win-win situace ... já mám dobrý pocit že mám hru legálně a vývojáři/distributor za ni odemě dostali přesně to ho*no které si za tyhle svi*árny s DLC zaslouží. Ale může je hřát u srdce že princip funguje, tu hru kterou si pak za těch 5USD člověk koupí určitě nemá moc snahu prodávat dál do bazaru *1*
-
Pominu-li fakt, že jsou to všechno jen kecy, DLC bylo vytržený ze hry a tak dále, je tohle DLC stejně hrozně špatný. Má čistě informativní hodnotu, kde sází na to, že si to fanoušek koupí jen proto aby objevil pravdu o Protheanech. Podívat se na DLC na youtube je to nejlepší, co člověk může udělat.
-
jsem klidnej DLC nestahuju a nekupuju...je tolik her a já nemám čas *1*
-
-
:) To si taky říkám , vždy když vyjde "nové" Elder Scrolls . A pak se dušuji tím , že jsem ještě nedohrál Tornment .....
-
-
OK, davam pani vyvojarce zapravdu, budu posuzovat DLC podle kvalit obsahu samotneho. A jelikoz si vlastne uvedomuju, ze zadny DLC, co jsem si ke hre koupil, mi za ty penize vlastne nestalo, tak uz si nikdy DLC nekoupim. Jen kdyz bude rovnou pribaleny ke hre ;)
-
jsou to fakt nechutne PR reci, by me zajimalo kolik ta pani za to vystoupeni dostala
jestlize uz tak chteji delat kvalitni krasne super hry, tak at je to DLC, ktere vychazi v den aktivace hry zadarmo, stejne se stahuje z netu, takze zadny argument typu: nemohli jsme ho vlozit do originalni hry tady neplati -
No, když to vezmu z lehce provokativního soudku, tak mi vadí, že si tohle DLC může každý stáhnout. Já si připlatil za sběratelku, abych měl nějaké bonusy a teď si jeden z bonusů může každý koupit za o dost menší peníze, než jsem si já připlatil? Kde je nějaká spravedlnost *15*
-
-
Třeba N7 Weapons ? Sice jsou nahovno krom sniperky, ale mas je tam :D
-
-
N7 gear máš i v základní verzi - tedy aspoň tý z předobjednávky. Jestli se teda bavíme o N7 Assault Rifle a N7 Defender Armor.
-
-
V CE není jenom From the Ashes.... CE stojí o 20 USD víc, těch 10 dolarů rozdíl je asi jiná krabička, art book atd...
Jinak souhlasím, zajímalo by mě, jaká by byla reakce, kdyby to DLC zůstalo CE exkluzivní, jak bylo původně plánováno. -
Jo na to sem se chěl zeptat. Co jsi tam měl navíc oproti mě?:-(klasická verze s 2 DVD). Kromě toho DLC (ten by mě stál 800 BP)
-
-
"Jde o kus, který vysvětlí, proč rozšlapal Pepíček Nanynce košíček? Nebo jde o příběh Pepíčkova strýce, který má problémy s nadýmáním?" WTF? to ma byt vtipne ci co?
Anyway: Bioware a EA vyhlasovalo ze DLC robili az po dokonceni hry, ked cakali na schvalenie microsoftom a sony. Ked uz nemohli s hrou nic robit. Tak jak sa im to da, tak sa hra vydava, cize aj pripadne opravy bugov sa uz na disk nedostanu, musite si ich potom opatchovat.
A zistilo sa ze staci zmenit par riadkov kodu na disku a mate CELE DLC aktivne.
A samozrejme, ked este v leteminuleho roku hra unikla, co hovorili ze zmenia pribeh aby neboli spoilery, tak uz tam bol prothean.
Cize nie len ze su to h*jzli co vytiahnu cast hry a predavaju ju za dalsich 10 dolarov ale este nam aj do oci klamu. A tiez to nie je len nejake trapne DLC ktorych urobili pre ME2 milion, ze novy skin na postavy, ale je to velice dolezita a exkluzivna postava.
Neviem ci moze byt nejaky lepsi priklad svinstiev co vydavatelia a vyvojari kvoli penaizom robia. A ona este bude trepat taketo debiliny, suka. -
-
Budu citovat sám sebe, ale to DLC je bez mise a bez rozhovorů řekl bych ani ne čtvrtinové....
-
-
opakujes sa tu stale dokola tak uz si si za ten cas mohol uvedomit co za sprostost to hovoris.
Je sice pekne hovorit ze tie data z DLC tma boli povodne zamyslane len pre ludi co si kupia CE, ale to je bohuzial tiez len sprostost. Tie data tam boli uz ked hra leakla, minuly rok v juni alebo juli, a to ze by rok dopredu uz mali rozpracovane co bude ako bonuv v CE je s prepacenim sprostost. Do CE sa davaju uplne blbosti co sa daju urobit rychlo a bezbolestne, ako zbrane, skiny alebo cisto len nejaka bezvyznamna misia. A nie nieco co je popretkavane celou hrou.
Nerozumiem ako moze byt niekto taky fanboy EA alebo BioWareu po tom vsetkom co v psolednych rokoch robia. Ja som BioWare miloval, ale prisposobujem sa realite.
Ver si ale comu chces, ked chces verit vymyslom aby si nemusel plakat ze ta zradila tvoja modla, tak to rob. Ale nevnucuj tie sr*cky nam ostatnym, co sa nad tym vieme zamysliet a neverime im tupu propagandu. -
Ale to je prece jedno. Dulezite je, ze tvrdili, ze na tom pracovali az po dokonceni hry a kdyz je cast DLC uz ve hre samotne, tak to znamena, ze to tam melo byt, ale rozhodli se nakonec, ze to udelaji jako DLC. Kdyby to aspon rekli na rovinu, ale ne, oni lzou a to je to, co samozrejme nejvic lidi dopali.
-
-
Ale na té misi a vzhledech pracovali až po dokončení hry..... To že majitelé PC verze (a jenom PC verze) můžou nějak editovat konfigurační soubory a tu postavu odemknout ještě neznamená, že je potom ve hře všechen její obsah. Proč jsou v ní už dialogy jsem se snažil vysvětlit včera (třeba se zkus zamyslet nad tím, proč jsou už v demu...).
A není to nakonec, pokud měli aspoň trochu rozumu a nechtěli vyvíjet dvě různé hry (CE a ne CE), tak to vždycky bylo DLC. -
-
Neznamena to, ze je ve hre vsechen obsah z DLC, a jasne to znamena, ze puvodni zamer byl, ze obsah z DLC mel byt pritomen primo ve hre.
-
-
Na to ti asi neodpoví nikdo. Já jsem několikrát poukázal na to, že tím, že to DLC bylo původně pro majitele CE, bylo rozpočtovaný jakoby navíc (protože CE stojí o 20 USD víc...) a proto to DLC něco stojí. O tom vytržení se mi už znova fakt mluvit nechce, ale jenom stručně: aby jsi nepoznal, že hraješ za DLC postavu, v datech všech misí se nachází i její dabing (viz. demo a ME2).
-
No tak porad je tu ale ten problem, proc tak dulezita cast hry ma byt vytrzena a zpoplatnena pro majitele normalni verze, kdyz driv tyhle day one dlc byly zadara pro vsechny.
-
Ano.
-
Nemam cas cist vsechny prispevky, co se zde napisi. A CE to dlc maji zdarma?
-
Původní záměr byl dát ten obsah pouze majitelům CE (kolikrát to sem ještě budu muset napsat?)
-
-
-
-
-
-
Vývojáři možná nejsou zlí, ale o těch to není...hlavní slovo mají vydavatelé. Velké firmy jako EA a Ubisoft jsou rakovinou dnešního herního průmyslu. Požadavky hráčů je jednoduše nezajímají (proč taky?), slušné jednání se zákazníky nemají zapotřebí, hlavně když ty jejich přehypované polotovary generují dostatečně zajímavá čísla z prodejí...nejlépe pak nechat si za jednu věc zaplatit vícekrát a ještě kupujícího šikanovat nějakou vypečenou DRM ochranou nebo vynucením instalace otřesného Originu, ačkoliv pro jeho používání neexistuje jediný rozumný důvod. Divím se, že všichni řeší zrovna DLC, když tyhle firmy se dopouštějí daleko vetších prasáren. Můj pohár trpělivosti s EA a Ubi každopádně přetekl už před časem, jejich nové tituly budu komplet ignorovat a šetřit si srdce na stáří *4*
-
-
Přesně tak.
Koupě DLC je věcí dobrovolnou. Ale ***** Origin ne, tohle je nutnost. Tedy pro ty, kdo chce ME3 mít. Díky Originu si ME3 nezahraju, dobrovolně si instalovat do PC spyware může jen trdlo.
-
-
větší debilotinu jsem nečetl dlouho:
"...možnost pracovat na něčem několik měsíců a pak to vydat gratis, ale každá společnost takové možnosti prostě nemá..."
ea, je malá společnost no, teď jsi tomu nasadil korunu *1*
hry jako Alien Swarm a DLC od těch zmíněných firem jsou nespočetně krát ZÁBAVNĚJŠÍ a přínosnější komunitě a jsou ZADARMO!
je to prostě jen o krátkodobých (např. ea/activision -> dolovat co to dá, ekonomika to taky nazývá "dojné krávy") a dlouhodobých plánech společností :) -
-
odkdy se to odvíjí od velikosti společnosti? Když něco dělám, tak to stojí peníze. Takže pokud nechci přijít na buben, musím:
- za to dostat zaplaceno víc, než kolik mě to stálo
- použít to jako podpůrnou službu jinému projektu tak, aby rozdíl ve výdělku mezi projektem s podporou a bez podpory byl větší než náklady na vývoj a provoz této podpůrné služby
- vydat to zadarmo, ale mít zcela jiný zdroj příjmů
mám dojem že z ranku lidí, kteří žijí dojmem, že bohatí mohou rozdávat, se rekrutují borci, kteří vyhrají v loterii miliony, aby se za pár let ocitli opět na dlažbě. Bohatý není ten, kdo má hodně peněz, ale ten, kdo dokáže vydělat (ideálně pasivně) víc, než kolik sám potřebuje. To, že je EA velká společnost, neznamená, že si může dovolit ztrátové projekty. Že jsou jejich marketingová a PR oddělení vesměs - budu velmi eufemistický - "nepochopitelná", je věc jiná. -
-
Bohaty je ten, kdo ma hodne penez (ci spis majetku obecne). To jestli ma vetsi prijmy nebo vydaje ovlivnuje pouze to, jestli sve bohatstvi rozmnozuje nebo snizuje. Samozrejme ze postupnym snizovanim bohatstvi muze zchudnout. Ale to ze nekdo ma vetsi vydaje nez prijmy nutne neznamena, ze je chudy.
Podstatnejsi je si uvedomit, ze bohatstvi neni vsechno a clovek ke spokojenosti muze dojit ruznymi cestami, treba i naopak chudobou a asketismem. A i kdyz bohatstvi muze nektere lidi ucinit stastnymi, tak jinym nepomuze a nektere dokonce ucini nestastnymi. -
-
Smejki tady mluví o tom, jak musí firma fungovat, aby přežila, zatímco ty žvatláš o nějakejch spirituálních návodech na život.
Jo všichni bychom chtěli, aby na světě bylo hezky, aby jsme se drželi za ruce, byli na sebe hodný bla bla bla. A co to má společnýho s ekonomikou, s tím, jak se má správně vydělávat? Nic.
-
-
-