Přejít na výpis diskuzí
War Thunder – manuál pro začínající piloty a tankisty
21.12.2014 | Jan Olejník
163 příspěvků
-
Tak mě teď napadlo, nechcete si raději na další Gamesplay z WT, tentokrát zaměřený na tanky, pozvat tady tohoto člověka?? https://www.youtube.com/channel/UCrMyHXL7gDUVniyT0A8h-0A
-
Ehm, jde o to že T-90 má 46,5 tuny a tohle zvládne, proč by to neměl zvládnout lehký tank kde je poměr síly motor k váze tanku úplně jiný?
-
Tak teď to prosím neberte jako nějaké haterství, ale spíš jako dobře míněnou kritiku. Honza Olejník má opravdu nahráno ve War Thunder velmi, velmi málo na to aby psal manuál... Podívejte se na nedávné gamesplay video s Pavlem Dobrovským a Honzou Olejníkem https://www.youtube.com/watch?v=2Mn-rT6SoxM a snadno zjistíte, že janys_CZ, což je Honzův nick ve hře má na začátku videa 7 lvl a končí na 8 lvl . Dále se dá snadno zjistit, že na 3 tier se dostal jen s Rusy. Zbytek národů jen 1 tier, dvojplošníkové zálohy. Vzhledem k tomu, že se v článku vyjadřuje k různým taktikám létání u různých tipů letadel a národů, tak je mi jasné, že nám nepředává svou vlastní zkušenost. A já se ptám, byl pro redakci Games.tiscali.cz takový problém sehnat si člověka, jako poradce, který už má se hrou víc zkušenosti a s jeho pomocí napsat mnohem erudovanější návod pro začátečníky a nespoléhat se jen na "strýčka Googla"??
Na závěr bych ještě rád zmínil jednu úžasnou závěrečnou scénu s Gamesplay videa cca od 1:19:45 (realistická bitva), která myslím hovoří o zkušenostech autora návodu za vše. Pavel právě zkusil se svým dvouplošníkem zautočit na nepřátelské letadlo, Pavel: "ono mi to neukazovalo zaměřovací ten" (myšlen terč předstřelu, který se zobrazuje v arkádovém režimu hry), Honza: "hmm, hmm, a smích". Místo aby Pavlovi vysvětlil, že v realistické bitvě se předstřelový terčík nezobrazuje a zaleží jen na hráčově zkušenosti a umu jestli se trefí, tak se Honza s prominutím jen tlemí. Dále je vidět že po útoku na nepřátelské letadlo hra Pavlovi hlásí "asistence při zničení" což jasně značí, že protivník byl zničen a Pavel jako začátečník se ptá: "to znamená, že jde k zemi"?? Honza: "no asi jo, moh by, střel ho ještě, aha došla munice" atd... No nezlobte se na mě, ale tohe je vážně fraška. Z toho úplně čiší, že Honza Olejník poprvé v životě viděl realistickou bitvu a měl Pavlovi, jako ještě většímu začátečníkovy radit. Tak tomu říkám skvělé profesionální letsplay video milý čtenáři, které Vás má navnadit k hraní WT. -
Za Rusy je to asi ještě větší zábava, to je fakt :D
-
JJ. Ono prakticky všechna taková pravidla se občas vyplatí porušit.
-
Ne všechny. Německé mají vcelku rafinovaný způsob převodů, aby nedicházelo ke ztrátě rychlosti... a Tiger má volant.
I když to ve hře není. -
WarThunder je suprová věc!Letadlům moc neholduji,ale od doby,co jsou pozemní jednotky,nic jiného ani nehraju.Za rusy už nějaké ty pětky mám a zábava je to skvělá :)
-
Výšková převaha je jasná, ale někdy se držet těsně nad zemí vyplatí. A je to vtipný...když letíte těsně nad nerovným terénem a manévrujete, a nepřítel se srazí třeba o skálu :D
Takhle jsem setřásl už nejednoho protivníka třeba na mapě Jungle (jestli se nepletu).
Platí ale jen pro "nezkušené" kteří to pak nestihnou vybrat :) -
jn.. lenze tu smyk spravi kazdy tank na kazdom povrchu pokial nema plne vytrenovanu posadku a patricne vylepsenia,,,
tak ci tak je WT pre mna zabavnejsi nez WoT -
Tak tak... a hlavně se lidi bojí mě, když v tom Yak-9T lítám jí *1*
-
Můj soukromý názor - Tiger II s henschel věží má v současný době NEJHORŠÍ matchmaking v celý hře! Teoreticky by měl bejt stavěnej většinou proti IS-2, IS-3, T-44. Ve skutečnosti za němce neexistuje nic s BR 8, takže rusáci s vysokým ratingem čekaj deset minut ve frontě a jakmile se zapojí dost tigerů, prskne je to k těmhle rusům. Výsledek je samozřejmě totální masakr a rusáci vyhrajou bez ztráty kytičky. Čestně prohlašuju, že jsem neměl s Henschelem ani JEDNU bitvu, ve který by nebla T-54 nebo IS-4, ani jednu! Nakonec jsem tenhle stroj naprosto frustrovanej přestal hrát, protože se to fakt nedá. Být celý týden bez jediné výhry jsem prostě nerozdejchal.
-
Smyk by měl teoreticky udělat každý tank, když to rozjede a bude na kluzkém povrchu . Ovládají se přeci brzděním pásů. Tedy jedním přibrzdí a pak se otočí.
-
Přiznej barvu. Já říkám, že podle celkovýho vyznění tvýho článku bych tipnul, že máš nalítáno v podstatě prd (možná pár set bitev) a naježděno ještě míň. Tedy dost málo na to, abys mohl psát návod - to byl hlavní důvod mých příspěvků. Osobně bych si tipnul, že z jednoho národa máš odemčený letadla tak to třetího, max. čtvrtýho tieru a tím to skoro hasne. Jinými slovy, ze hry jsi vyzkoušel v podstatě tak malou část, že to prostě na psaní objektivního návodu není. Opakuji, že je to pouze můj dojem, nabytý po přečtení tvého článku, nic víc. Je mi jasný, že pokud toho člověk trochu odlítal, může se cítit dost silný v kramflecích na návod, ke kterému se přilípne titulek "pro začátečníky", ale to bych mohl po týdnu třeba v Lineage II taky začít psát návody a všem bych byl pro legraci.
Stejně tak bych si tipnul, že rozhodně nejsi fanda letectví, letadel a už vůbec ne tanků či prostě vojenské techniky, opět jen můj dojem. Jinak samozřejmě nic ve zlým, jsem letitý čtenář a samozřejmě i pravidelný kupující Levelu. Zdar. *3* -
Jen malý dodatek, pro natvrdlé :) .... Ve svém příspěvku jsem neřekl, že hra je špatná, protože z letadlové stránky jsem hrál jen chvíli a to už hodně dávno. Kamarád mi ale říká, že je to dobrá zábava a že je to lepší, než WoA, které už jsem hrál. Nevím, co je na tom pravdy, ale myslím, že je důvěryhodný.
Stěžuji si jen a pouze na nerealističnost, na kterou mi těžko někdo může říct "ne", jelikož jsem se o ní sám přesvědčil. Věřím, že se tato hra se bude nadále vyvíjet a že je rozhodně dost dobrá na to, abych nikomu nemohl říct, že nemá vkus. Nechápu tudíž mínusy na svém příspěvku :(. Ano, chápu, že nedostanu řádnou odpověď na tento problém, že je to zbytečné a že jsou nejspíš od malých dětí, co mě automaticky berou jako hatera, ale pokud můj původní příspěvek vyzněl špatně, tady je specifikace pro ty inteligentnější, na jejichž názoru mi záleží.
Nemám rád War Thunder a raději si jednou za půl roku opět zahraji World of Tanks, kde tanky drží u země a sešrotované tanky nemizí uprostřed bitvy, kdy se za nimi schovávám. Preferuji to tak, ale nehatuji (i když ke konceptu letadla+tanky+lodě najednou se tvářím skepticky). Doufám, že mě tedy ti, kterým je toto mířeno neodsoudí za někoho, kým nejsem :) -
Ehm... tehle tam není, stejně jako například TIE fighter.
-
To je pravda, já si uvědomil, že jsme je vylétal, ještě v době kdy se expil celá uroven letadel, ne jak dneska kdy se expi pojednom.
-
no dobre, nereknu kdyby to bylo jedno letadlo, ale 4 za sebou? bez rozdilu?
-
Tohle je jeden z jejich největších problémů. Tohle a trochu náhodnej model poškození. A fantasy tanky, nebo tanky s malým počtem vyrobených kusů. Fyzika ve hře a jízdní model. Karelia, Jungle a podobný mapy. Zabírání kruhů...
-
nedávno jsem zkusil RB Tier IV za němce, ve slotech pouze T4, MM namíchal 9 x T4 + 1 T5 za němce a 9 T5 za rusy.
naše sestava 6x Tiger II H, 2x Ferdinand, 1x Panther A, 1x jagdtiger
rusaci 6x IS4M, 2x T54 a 1x ZSU 57-2
dal jsem 2x zásah zboku z TigerII H na krátkou vzdálenost IS4ce, bez úspěchu. Je to tuhá mrcha, dá se prý sundat shora, anebo průlez? zepředu.
Po dotazu na fóru jsem byl odkázán ke studiu BR, načež jsem zjistil, že dle BR nám to jen o chlup nesedělo.
Naši zůstali bránit základnu, IS4 se jaly masakrovat tuleně.
Match Maker má v týhle hře daleko k dokonalosti, většinou skřipu zuby, ale dá se to vydržet, kromě výše zmíněné situace. -
Zdar, díky za reakci. S tou myší je to jenom nešťastně formulováno. Samozřejmě že je klávesnice potřeba kvůli vývrtkám, klapkám, vysouvání podvozku, shazování bomb atd. Smysl té věty je, že v arkádovém režimu prostě někam namíříš kurzor a letadlo tam bez keců letí - tzn. hromada věcí je zanedbána.
- Co se týče dostat se za protivníka - pro začátečníka mi to přijde lepší rada než říct "jděte do nich čelně", protože pak to končí otravnýma head-on kolizema.
- Dávkování střelby - to je asi na dlouhou debatu. Já když jsem jel zezačátku nonstop kropení, tak se mi ty kulomety/kánony fakt často zasekly. Skilloval jsem spíš vitalitu pilota, protože mě štvaly takový ty náhodný sestřely.
- Vzdálenost střelby - zase, nejde to brát univerzálně a doslova ve všech případech. Ale co je teda lepší: když hráč zahájí nonstop palbu jakmile uvidí v dálce naváděcí terč nebo když raději pár vteřin vydrží a dostane se do lepší pozice? Když zahájí palbu hned, možná něco zasáhne. Možná vyplýtvá všechnu munici a netrefí nic.
- Bitevníky - nejsou to moje oblíbený letadla, moc s nima nelétám. Hledal jsem si proto různé informace na netu a mimo jiné jsem našel třeba tohle: http://www.reddit.com/r/Warthunder/comments/1wb6e1/tips_on_heavy_fighters/ - hodně lidí tam zmiňuje: útoky na bombardéry, útoky na pozemní cíle, boom and zoom atd. Jo, zaměnil jsem kulomety a kanóny, chybka.