Přejít na výpis diskuzí
Warhammer 40k: DoW II - Retribution - recenze
19.3.2011 | Tomáš Jung
123 příspěvků
-
ty radsej uz nic nepis...
-
kartova hra? warhammer? toto je warhammer 40k a to sa od klasickeho warhammeru z fantasy stredoveku lisi viacej nez len cislovkou.... a ked uz chces byt presny, tak WH aj WH 40k maju zaklad v doskovej hre a ta nema budovy a zakladne, DOW II priblizili viacej doskovej hre a mne sa to tak paci vacej
-
Ved prave o to ide myslím že to zmenili a výsledok je velmi podarený a vtipný. Tie hlášky su genialne.
-
Napr. Kouřovej raketomet a popis k nemu: "Dyž vystřelíš tak skrz ten kouř neuvidíš, takže i když netrefíš mužeš delat jako žes trefil." Neviem čo tam je v angličtine ale pochybujem že taketo vtipne hlašky.
-
Viděl jsem české verze knih a jiných her z WH a WH40K a žádná nebyla lepší, než originál - naprostá většina se ani z daleka nepřiblížila originálu. A ty věci, které si uvedl neznějí zrovna nějak zajímavě...
EDIT: Věc druhá - překlad nemůže nikdy znít lépe, nežli originál, protože ho musí zákonitě změnit (pokud chceš tvrdit, že je lepší, musí býti změněn) a už to není to, co autor zamýšlel. A u Warhammeru (40K) to platí dvojnásob. -
sry toto malo byť inde ako reakcia na TJ Blade
-
Mal som ny mysli popisky predmetov, hovoreného slova tam zas tak moc nie je. Napr.: "Fakt dobrý obří kladivo" a popis: "Todle kladivo je lepčejší než vostatní míň dobrý kladiva." A rozhovory su tiež lepšie než to čo hovoria anglicky. Videl si českú verziu že mozes porovnavat?
-
Jediný tank, který sedne k popisu "extra těžký tank" je Baneblade - http://wh40k.lexicanum.com/wiki/Baneblade
-
tuším je to tank Bane Blade
-
nerikej, ze jsem vyprovokoval nekoho, kdo me oznacuje za decko (dle veku)! super! a jeste takovy naherny nick, plny historie!
-
Orkové jsou teda ze všech ras ta poslední, u které bych řekl že překlad může být lepší jak originál *1*
-
no slovensky to možná tak nevypadá, ale česky je to fakt divný slovo *1*. Mimochodem: neznám, nehrál jsem, takže jak že je ten originální název?
-
Proč píšeš, že si Warhammer miloval, když se recenzuje hra z WH40K?
Za další, Dawn of War je hodně malá část 40K, takže příště raději piš přímo o DoW, ne o Warhammeru 40K.
Není z toho RPG podle karetní hry, ale RTS/RPG podle deskovky - nebýt té deskovky, nikdy by tu žádný Dawn of War nebyl (a nebyl by tu ani Starcraft).
A nauč se česky. -
Nějaký příklad? Osobně nevěřím, že by česká verze měla lepší text (hlavně, když se podívám na překlad jednotek), nežli anglická. Trpaslíci, greenskins a vlastně i ostatní ve fantasy (kde se jazyk drží částečně staroangličtiny, což překlad již nezvládá a dosti to ničí atmosféru) a Orkové ve 40K jsou mnohem lepší v originále, ačkoli jim člověk angličtiny neznalý absolutně nerozumí - není to náhodou Tvůj případ? Jenom se ptám, nemyslím to nijak zle.
-
sry myslel som DoW 2 zakladnu hru nie DoW 1
-
Neviem ako to autor myslel. vyhodou Retribution je to , že mas na vyber hrať tu istu kampan za asi 8 ras ale na druhej strane je ta kampan pribehovo chudobnejsia a ovela kratsia ako DoW 1. na tvojom mieste by som sa spytal za koho chces hrat kampan, ak si odpovies ze ze space marines, tak by som siel do DoW 2 zakladnej hry. Ale casom mozno budes chiet skusit aj multi.
-
V recenzii je zopár chybiek napr. zmienka o technickej zastaralosti je nezmysel, ze je kampan pripravou na multi je tiez blbost kedze v kampani su uplne odlisne jednotky s inymi schpnostami, ze je AI hlupa je blbost, proste su tam skripty a ked sa skript spusti tak jednotky utocia ako mozu. nejaky priestor na AI by som tam ani nevidel kedze kampan sa stylom hrania podoba skor na hacknslash rpg. Ak chcete hodnotit AI spustite si prestrelku (skirmish) a uvidite ze AI je na slusnej urovni podobne ako v jednotke.
-
Multiplayer me vubec nezajima. Ale precetl jsme si pecliveji recenzi a je tam hned nekolik zminek o tomto datadisku jako idelanim pro nas 'nezasazene' svetem WH. *1*
-
Ide o to že ludia s retribution nemôžu hrať s ludmi so zakladnou hrou alebo chaosom, cize cela komunita je v retribution. A aj tak to prilis vela ludi nehra. Ak ti ide len o kampaň tak v základnej hre je solídna ale môžeš hrať iba za marinákov a prídes prakticky o multiplayer lebo tam nebudu ziadni ludia. chaos som nehral kampan.
-
Přesně tak, CoH a DoWII mají podle mě nejhezčí grafiku ze všech strategií i po takové době. Celkovej design, barvy, efekty a propracovanost, modely... oproti ostatním RTS to mají opravdu vypipalný, ten jejich engine je prostě nej.