Přejít na výpis diskuzí
Warhammer 40k: DoW II - Retribution - recenze
19.3.2011 | Tomáš Jung
123 příspěvků
-
Konečně někdo znalý historie Craftů. ;)
-
Tak můžeš u pár napsat Rasu a typ jednotky. Sám mám anglický manuál, protože jsem kupoval Collectorku z Británie, takže se (naštěstí) na těch překladech nemohu bavit.
-
S touhle sračkou sem nechoď, nebýt Warhammeru 40K, tak tady ten slavný Starcraft ani neni...
-
Kravina Starcraft 2 je lepší todle ani nikdo nehraje 4 hry public a na random 3v3 čekáte 15 minut a pak mate ve hre 3 laggery. *11* *11*
-
České názvy jsem náhodně přepsal z manuálu, můžu ti maximálně říct, co je od jaké rasy, protože v tomhle se jeden nevyzná.
-
Ne, pouze si někteří chtějí za své peníze užít vše, jak to jde. Proč například ve Švédsku anglicky umí snad každý? Protože se nedabuje. Lidé tam myslí na to, že angličtinu budou potřebovat téměř všude, takže se jí učí i starší lidé. A jak jsem psal, u Warhammerů se bez češtiny neobejdeš... A názvy jednotek se v naprosté většině případů nepřekládají! Ani německé weby o Warhammeru (40K) je nepřekládají!
-
Hrál jsem první DoW v češtině a angličtině, četl jsem tuny knih z Warhammeru a 40K v češtině a angličtině, a viděl jsem obrázky s českým překladem, viděl jsem nesmyslně přeložené jednotky, které se prostě nemají překládat... takže s klidným svědomím můžu tvrdit, že originál je lepší. A jak jsem psal, originál v podstatě musí být lepší, protože Warhammer je britský výtvor, na kterém pracují Britové (Irové...), Američané a Australané - vždy je hlavní jazyk angličtina a bez její znalosti ten svět nikdy nemůžeš pochopit/vnímat, jako člověk angličtiny znalý - mnoho materiálnů nemá překlad do žádného jazyka. A k dabingům, kromě originálu absolutně nestojej za zmíňku, protože jsou hodně chabé...
-
V ostatných vyspelých krajinách hru aj dabujú. To len malý český človek sa hanbí za svoj jazyk a potrebuje liezť niekomu niekam. Alebo si chceš pripadat cool zato že hráš hru v anglickom jazyku, wow všetci padnu na zadok si klasa. Mimochodom podivňák je super preklad, kt. znie dobre a je aj verny originalu.
-
Nemůžeš napsat, jaké jsou originální názvy? Už Baneblade mi dal zabrat, a kdyby nebylo v recenzi psáno, že je to "extra těžký tank", tak bych nikdy netipoval Baneblade. Názvy by se měli nechat v půdovním znění, aby v tom nebyla taková paseka - navíc Imperiální/Císařská garda...
-
A ty si videl českú verziu aby si mohol tvrdiť čo je lepšie? Predstav si že v niektorých krajinách tu hru nielen prekladaju ale aj dabuju.
-
Bohužel, stejně jako Necroni a Dark Eldaři se zatím neobjevili. Osobně doufám, že bude ještě jeden datadisk, kde budou - nejlépe, kdyby se objevili také Demiurgové, na které narážel Relic již v Homeworldu...
-
Vtipný je překlad určitě... Mláďata genozlodějů, Zahubitel, Krkavci, Tým s jasným kopím, Podivňák, apod., jo, to zní fakt "skvěle".
-
Tohle tady někdo napsal? Pouze píši, že originál je originál a ten překlad tomu hodně ubírá - cpž je nezvratný fakt.
Jak jsem psal níže "jsou mnohem lepší v originále, ačkoli jim člověk angličtiny neznalý absolutně nerozumí", takže to chápu, že se Ti česká verze může líbit, ale nechápu, jak můžeš tvrdit, že česká verze je lepší, když si anglickou ani neviděl (či jí nerozumíš) a proč někteří zdejší uživatelé ve všem vidí flame... -
A Tau empire zase nic.
-
Mne len vadi ako je v mode kydat na preklady. Predstav si niektori ludia nevedia anglicky alebo sa len ucia *8* *8* *8* . A cesky preklad im poskytne vydarenu alternativu. Ale vzdy sa najde dost kretenov kt. vbehnu do diskusie a zacnu kricat ze preklad suck. Proste deti. *11*
-
Hrám s miniaturami se říká deskové hry, navíc Space Crusade či Space Hulk jsou deskové hry s miniaturami. A když už budeme brát maličkosti, tak karetní hry z WH i 40K jsou - namátkou Space Hulk, Horus Heresy či WH Invasion! (fantasy).
-
Tak Tě zklamu, originál je to samé, ačkoli vtipnější. Zapnul jsem kvůli tomu novou kampaň za Orky, abych měl pár věcí - Naff Ork Armor "Itz betta dan nuffin'... I fink"
Gud Ork Armor "Now dis is betta armor. Better den naff armor anywayz."
Gud Burna "Gud fer burnin runts outta dere hidy holes."
Rokkit Launcha "If it don't blow 'em up, it'll at least blow 'em off dere feets!"
Angry Armor "Stop da damage, but not da pain. Dat way youz can get good an' mad about feelin' all dem 'urts wiv no lovely skars ta go wiv 'em!"
Lukky Teef "Diz fing iz shiny 'n sparkly and itz all mine! And if'n I'z fin da ork wot can grow naz teef like dis, I'z be gettin' even more of 'em!"
Gud 'uge Choppa "It waz a great Ork who took a choppa and put an engine in it!"
Takže stále si stojím za tím, že originál je lepší. -
Steam je kravina, me GFWL nedelal zadne problemy. GFWL byl o moc lepší pro komunitu, treba te nekdo nasr.l tak jsi mu mohl napsat spravu jakej je kkt a mohol si mu poradne vynadat. tady muzes psat jen lidem co mas jako pratele a na Steam rozhrani abys mel GPS navigaci tak je to neprehledny. (ted tady nekdo na 100% napíše jak je steam supr prehlednej tak vam prede odepíšu dete se vycpat *11* )
-
Steam je asi tak milionkrat lepsi nez windows live, Mel sem DoW 2 i CHR a skoro vzdycky me to fakovalo s natem a podobnejma pitomostma, hral sem sice jen betu Retributionu coz byl ciste multas ale musim rict ze je steam opravdu lepsi.
-
teda, aby som bol presny, tak zaklad nemaju v doskovej hre, ale v "hre s miniaturamy"