Přejít na výpis diskuzí
Wasteland 2 aneb Jak fanoušci dělají hru
3.10.2013 | Pavel Dobrovský
81 příspěvků
-
Já myslím, že by se to v poho vlezlo do 20.000 USD, ale tu časovou náročnost vidím trochu hůř, v těch 7 lidech tak kolem 100 dnů.
-
Je vůbec po tom taková poptávka? Přece jen již více lidí umí anglicky na úrovni aby tomu většinu rozumělo.
-
Jo, hláška pro snipera jak dělaná. Už jenom kvůli tomu bych ho vzal do party *1*
-
zapomněl ses podepsat jako fargoberg, joe.
-
Ty fanoušky do toho přece nikdo nenutí. Ať do namlouvání, přispívání, nebo čehokoliv jinýho, takže fakt netušim, co máš za problém.
-
právě. tohle bez podpory bude peklo. Je to všechno práce tak za 35.000 USD, kterou nikdo nezaplatí. A víme jak lidi dělají, když dělají zadarmo. Tady je potřeba minimálně kvalitní manažer a korektor, který dohromady unifikují hesla, rozdělují práci, hlídají kontext, konzistenci řídicích znaků, whatever. Pro 7 lidí po večerech, to je na 60 pracovních dní (4 hodiny á den). Jinak samosebou nepochybuji o tom, že si případná lídr najde ještě nějaké dobrovolníky.
-
no na takový množství textu to ani pro těch 7 nebude žádnej med. navíc ve více lidech se hůř hlídá výstupní kvalita. každopádně by to chtělo alespoň 20 lidí. taky dost záleží, v jaké formě ty texty mají, jestli na to mají nějaké vlastní tooly, kde člověk snadno zjistí kontext a podobně... aby to nebyl jen text, kterej máš přeložit.
-
InXile mi dnes potvrdili, že (polo)oficiální český překlad nebude možný, nicméně u dalších projektů se nevylučuje. Za prvé na to nemají peníze a čas a za druhé si chtějí svou produkční lajnu otestovat na již dané množině jazyků. Takže pokud překlad Wastelandu, tak pouze čistě fanouškovský - gratis a bez plné podpory. A na to bohužel nemám čas a ani nervy. Nicméně je mininálně na madbrahmíně několik (7?) lidí, kteří jsou ochotní jít do překladu i za takovýchto podmínek (i já bych přispěl, ale pouze omezeně a jen jako řadový překladatel), takže pokud by se někdo chtěl ujmout jeho řízení, tak ať se tam zjeví, nebo ať mi napíše o kontakty. Servus.
-
Uz jsem ani nedoufam, ze se jeste doziju poradny hry. Dekuji vsem, co se podileji na jejim zdarnem dokonceni.
-
Fargo není svatý, ale zaslouží si respekt...
-
na Falloutu Tactics se mi libily otevrene mise a ruzne moznosti postupu, Wasteland 2 mi ale porad pripada jako takovy poustni koridor, jestli tomu tak opravdu bude, asi to pro me nebude mit velkou hodnotu
-
paráda ešte sa chváli, že fanúšikovia mu nahovoria za smiešny peniaz hru, porobia veci do hry za almužnu a on zlíže smotanu...vidno že je zo židovskej bankérskej rodiny, Bildeberg skupiny...kks a takýto ľudia ešte žobrú peniaze od lúzy...tento svet je chorý, demokracia nefunguje....
-
O Wasteland 2 je pořád tolik informací, žblebtů, povídaček a videí, že už to snad ani nebude mít cenu hrát *15*
-
Tak jo
-
to bude fiasko jak delo...indie hra za niekolko mega, čo vyzerá ako by ju vyflusol IT študent cez víkendy zadarmo....ale aspon si Fargo kúpi za vaše peniaze nové Masserati a vilu na Seycheloch *14* *14*
-
reakce na Tomas Hala (anonym)
-
Lžeš a kecáš kraviny...
-
Promin, ze to tak napisu, ale tohle je presne takovej bullshit kvuli kterymu sem prestal sledovat madbrahmin. Vsechny ty nazory co sem tam cet na F3 se zakladali na jednoduche lince dela to bethesda a neni to isometricky a proto se to tam strhavalo. U NV uz si tam zvykli, ze to neni iso a najednou to bylo bozi. Co se tyka humoru tak to je dost slozity, fallout proste ma to schema nahozeny starym interplayem kde proste byla kombinace humoru bez pointy ala monthy python, satyry, prizemnich joke jako v americkejch komedii a te horkosladke prichuti. To prave v NV skoro neni. V F3 je z toho vsechno, je pravda ze abys ten humor nasel tak musis projit vsechny ty vaulty protoze ty sou na tom nadherne vystaveny.
-
Fallout je velkou merou o specifickem humoru, ktery dle meho Bethesda vubec nedokazala ani napodobit. Take je o propracovanych postavach a poradnych dialozich. Fallout 3 nema ani za mak dobre dialogy (ve skutecnosti jedny z nejhorsich, ktere jsem v RPG zazil) a postavy jsou jen pres bethesdi generator ksychtu vygenerovana individua (stejne, jako v pripade Oblivionu). Atmosfera ve Fallout 3 je navozena jedinou veci - grafikou. A to je dle meho zatracene malo na plnohodnotny Fallouti titul.
-
Kdyz uz sme u toho Fallouta, tak ted sem paril tu betu Project Brasil, je to fajnove vyvedene akorat je fajnove vyveden jen ten prvni vault zbytek prirody, ktera je teda bomba je opravdu udelana s vkusem, kdyz nekam spadnes tak opravdu zazijes ten pocit cloveka co spadnul do kanonu a nahore stojej lidi co ho kropej, ale jinak nikoho nepotkavas a je to spis strilecka, doufam ze tu venkovni cast taky poradne dodelaj. Jinak mam z tech lidi hodne dobrej pocit. Rozhodne respekt.