Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • jsem backer, hru jsem rozehrál asi po pěti dnech od vydání... strávil jsem s ní celou sobotu, přičemž mi večer došlo, že vůbec nevím, proč jsem to vlastně hrál tak dlouho... takže jsem to odinstaloval a vrátil se k Divinity
    • No vidíš, já jsem taky backer, začal jsem to hrát hned jak to vyšlo a po 50 hodinách jsem to dohrál *3*
  • Hra mě celkem bavila, jsou v ní originální nápady a vtipné hlášky. Zasekávání zbraní lze vyřešit primitivními upgrady zbraní, na které stačí základní skill. Chyby jsem neřešil, protože jsem téměř na žádné nenarazil a větší se dají po 15 minutách strávených se strejdou Googlem vyřešit editací xml save souboru, což není nic těžkého a lze to provést v obyčejném poznámkovém bloku. Nehledě na to, že bugy se prostě časem odstraní aktualizacemi.

Co mi trochu vadilo, bylo nízké rozlišení textur, i když to na hratelnosti neubíralo, ale přeci jen hra mohla vypadat lépe. Opět si ale myslím, že se dá do budoucna čekat nějaký hi-res pack.

Osobně vidím hru na 8/10... pro mě díky vyčichlému a nevýraznému konci. Z recenze jsou cítit emoce hráče, který hraje hru možná už od alfy, nelíbí se mu některé její části a marně čeká na jejich změnu, a protože změny nepřicházejí, odrazí se to na výsledném hodnocení hry. Chápu, že recenze nemůžou být objektivní, ale tohle mi přijde jako práce amatéra a ne herního novináře.
    • Keyz
      Co jsi editoval v xml save souboru? Jestli to byl nějaký bug, tak celkem velký když tohle bylo potřeba.
      • Nechci moc spoilovat, ale nějak to popíšu.

V prvním případě to nebyl bug jako spíš lehký cheat :). Protože jsem jeden quest dělal moc dlouho, měl jsem půlku skupiny nakaženou nevyléčitelnou nemocí a nechtělo se mi hrát celý den znovu. Stačilo umazat pár řádek.

Druhý případ je opravdu velký bug. V jedné misi se jeden člen skupiny může stát rukojmím a problém nastane při jeho opětovném připojení ke skupině. Maximální počet členů je 7, ale i když máš zrovna jen 6, hra nahlásí, že máš plnou partu a postava zůstane stát bez možnosti dialogu a dodatečného připojení ke skupině. Opět stačí jen přepsat jednu hodnotu v xml z true na false, ale předpokládám, že tahle chyba bude opravena mezi prvními (možná, že už je).
    • Mne spis zarazi, ze zrovna takovahle recenze trvala tak dlouho (o:
      • Dyt to tam jasne vysvetluje: hra ho nutila cist desitky rozdilnych textu o stejne veci a neustale loadovat hru, aby mohl otevrit vsechny zamky :D
        • :D Osobně si myslím, že je na hráči, jestli bude otevírat zámek s 15% pravděpodobností úspěchu a současnou 50% pravděpodobností na zaseknutí zámku 10x, nebo jestli si počká 1-2 úrovně, kdy se pravděpodobnosti kritického neúspěchu dramaticky snižuje.
  • Ta hra je skvělá, zatím jsem jen v polovině, ale musím říct, že to je fakt výborný, stejně jsem se bavil i při divinity original sin. Recenze se mi zdá nějak moc zaujatá, já bych to viděl minimálně na 8/10.
  • recenze okopírovana z pcgameru *7*
  • hate HATE
    • nenávist NENÁVIST
      • díky
        • Raději nahoď nějaké další slovíčko. Tyhle koutky výuky anglického jazyka mají velký edukační přínos.
  • fallanga
    Že je FNV lepší než tohle? Nic proti, ale tohle je 100x lepší hra než FNV a k původním Falloutům má tohle mnohem blíže než FNV.
    • Vrook
      Jde o to, z jakýho pohledu to hodnotíš. Třeba atmosféru a celkovu absurdní filozofii světa Falloutu, která z něj dělá právě to něco víc, než obyčejnej post apo titul, vychytává právě FNV naprosto geniálně. Wasteland nikoliv. Nebo alespoň rozhodně ne tim falloutovskym způsobem. Je to o tom, co pro koho Fallout znamená. A pak se na to dá koukat právě těma různejma úhlama. Třeba z jednoho pohledu je Wasteland víc jako starý Fallouty proto, že je to izometrický. Pro mě je to třeba naprosto krátkozrakej přístup, pro někoho ne.
      • fallanga
        Já jsem si od toho nikdy nesliboval Fallout. Ano, beru to jako nástupce Falloutu, ale to jen z toho důvodu, že F3 ani FNV nemá na to být nástupcem této legendární série. To, že je to izometrické není hlavní věc, ale už jenom tohle z toho dělá lepšího následníka Falloutu, než FNV. Pak je tu několik dalších věcí, jedna z nich je například, RPG prvek, který v nových Falloutech je jaksi nepotřebný a zvyšování úrovně je důležité jen kvůli životům.
      • Keyz
        Třeba frakce se mi ve Wasteland 2 libí. Celou dobu slyšíš v rádiu jejich vysílání a nevíš co čekat, pak na ně narazíš stejně okrajově a to je super. Více věrohodné, než mutanti co kecají ve FNV na každém rohu. To bylo neskutečné vtipné. A vedle stojí vesnice, které to je jedno....
        • Vrook
          Tak marná sláva, Fallout nikdy nebyl a ani neměl bejt o věrohodnosti. Podle mě člověk, kterej dokáže nasát ten mood Falloutu, kterej jeho tvůrci dokázali vytvořit a naservírovat, tohle nebude nikdy porovnávat. Člověk, kterej to nepochytí, bude řešit, co by bylo reálnější, jestli jsou postavy věrohodnější, jak moc dobrej je combat systém a podobný hovadiny. Ale o tom Fallout neni. Fallout je state of mind..
    • FNV je vyborna hra. Temer kazdy quest jde vyresit nekolika(tzn vice nez dvema) zpusoby,ktere jsou opravdu odlisne(boze,kdy tohle naposledy v RPG bylo?),obrovsky svet kde bez prozkoumavani prijdete o pulku hry a i po patem hrani stejne budete nachazet nove questy, postavy z Falloutu a konecne i uzitecni a zajimavi spolubojovnici. Nekomu nesedlo provedeni 3dperson,ale s tim uz ja nic nenadelam.

Wasteland 2 je take fajn,ale neni to pokracovani Falloutu a ani se tak pokud vim nikdy netvaril. To jsou jen vysnene predstavy nekterych hracu.
      • fallanga
        To vše je sice pravda, ale už to nemá tu pravou atmsoféru Falloutu (kde jsou hromady smažek v každém městě?), RPG systém je tam naprosto na nic, bugy na každém kroku, minimální obtížnost a pustina, která přetéká životem. A kvůli tomuhle se mi FNV nelíbí.
      • Keyz
        Opravdu výborná hra. Klasicky je tam chyb jak máku a mnoho patchů. Debilní karma systém, kde něco uděláš změní se karma hráče a NPC na to reagují. Prostě nějaká moc změní karmu hráče a dá to vědět všem NPC. Naprostý nesmysl. Generické lokace, díky té stavebnici ze kterého to je uděláno.

Tedy bugama jsou na tom třeba stejně, také to je hnusné a bylo to hnusné v době vydání. A NPC se chovají stejně blbě jako všude. Dole pod nějakým táborem jsou nějací šmejdi a NPC v daném táboře, to nezajímalo... Co, tam máme dále? Aneb věta o slavných hlavách zde dostává korunu *3* Když chceme mí kritiku jak se patří.
        • ?? Bugu tam par bylo,ale to se u open world hry tak nejak ceka. Rozhodne nebyly zadne zasadni. Karma system byl v podstate stejny jako ve Falloutu,takze nechapu na co si stezujes. Pomohl si par lidem ve meste a za to jsi byl jejich hrdina. Co je na tom debilniho?
          Lokace a grafiku vubec s tebou resit nebudu,to je velmi subjektivni.
          No a problem s NPC jsem take nemel. FNV neni bez chyb,ale porad je to pro me nejlepsi open world hra co kdy vysla.
  • Smejky můžu se tě zeptat jak bys hodnotil New Vegas? Díky za odpověď.
    • smejki
      jistěže
      http://www.madbrahmin.cz/index.php?dir=falloutnv/recenze&id=FNVreview_smejki
  • PCFanos ...amen.
    Som este viac na zaciatku, cca 26h , bavim sa kralovsky.
    Suboje ma vylozene bavia a nesnazim sa im vyhybat ani na global mape, zdlhave su primerane urovni nepriatela, rovnako ako napr. v Divinity. S vela výhradami z recky sa da suhlasit ..ista miestami nelogicnost, grafika a technicka stranka su nedotiahnute, random loot generator je zneuzitelny rovnako ako v Divinity kde to bolo ovelôa viac citelnejsie vdaka sanci na legendarne kusy skoro vsade ,no celkovo je to hra ktora bavi a
    zakazdym mam problem sa od nej odtrhnut je u mna dost zriedkavy jav. 8/10 momentalne.
  • No názory aj recezie na túto hru sú veľmi rozporuplné, ja tú hru nechám uležať, kúpim za pár mesiacov a potom si urobím vlastný názor *5*
    Teraz sa chystám znova rozozhrať pôvodný Fallout 2, ak dobre rátam, po 12-tich rokoch a prvýkrát v angličtine, tak som zvedavý :)
    • Ja som natom tak nejak podobne. Akurat, ze som rozohral Fallout 1 :)
    • Paulcz
      Uff, to už je tolik let ? September 30, 1998 co to vyšlo :)
  • ja myslel že projkety z KS jsou hodne o zpetne vazbe backeru, i když chápu že je težke na foru sehnat nejakou ucelenou zpetnou vazbu, ale jde to. tak by se dalo rict že wasteland 2 je takový jaký ho hráči chteli mít

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit