Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pan Jejdasek by si mohl vytvořit účet. Za prvé je jeden z mála, který to má v hlavě srovnáme, takže bych si chtěl být jist, že je on je to osobou a za druhé by to zlepšilo diskuze a zdejší idioti by ti už nekradli nicky
    • nevim,proc uz davno neni zruseny anonymni odesilani komnentaru
      • Ze stejnyho duvodu, proc tady na tebe skacou obri reklamy na produkty nesouvisejici z hrami, produkty, ktere maji pochybnou moralni hodnotu. MONEY!!! Money. money, MONEY!!!!
  • Keyz
    Jinak jak může být dnešní hráč rozmlsaný? To znamená, že takový člověk si vybírá jen to nejlepší a nejkvalitnější, přitom podle prodejů vedou zjednodušené hry pro masy.
    A tam není prostor pro tak kvalitní hry aby to ocenil hlavně opravdový znalec. Když to musí prodat x mega kusů.

Stejně jako rozmlsaný jedlík nekonzumuje klasické jídlo na které je všude reklama a stojí pár korun.
  • to je divne.. nejak jsem jeste nenarazil na chybu ve hre.. grafiky hlavne pri tvorbe postav jsem se lekl, ale pozdeji jsem zjistil, ze to je jedno protoze mam porad odzoomovano a pak to vypada hodne pekne, i kdyz Torment bude deteilnejsi.. dalsi vec.. proste jsem do toho ponorenej stejne jako u starejch Falloutu, takze za me teto recenzi zcela nerozumim asi hraju jinou hru :D ale kazdy muzeme mit svuj nazor.. ja jsem spokojen, myslim, ze hodnoceni na metacritics odpovida 8/10
  • Veskoslav
    Necekal jsem,ze se recenze v Levelu a Games budou tak zasadne lisit a ukazi zcela odlisne nazory. Nic proti Smekimu,ale tady mi to prijde jako za kazdou cenu udelat rozbor aby hra nedopadla dobre. To je jako rozbor na Eurogameru na noveho Aliena. Podle hesla, kdo chce psa bit, hul si vzdy najde. Rec3nze je zajimava a obsahla, ale na pomery Games se snazi hledat chyby i v sebemensim detailu. O to vice jsou pak humorne recenze na Cod ci BF s vysim hodnocenim. Je to jenom cislo, ale nemyslim si,ze je to tak spatna hra, jak se Smeki snazi naznacit. Pokud by stejnou merou meril i Fallout 3, dopadl by jeste hur. Her jako W2 skutecne moc neni a clovek se zde vyradi do libosti, nachazi skryte lokace,potkava nove lidi atd a nediva se za 3 hodiny na zaverecne titulky a nezaplatil za to dvakrat tolik. Pokud Games hodla pzat timto stylem vsechny recenze,budu. Rad. Ale pokud to Smeki hodla aplikovat jenom tady, u W2 a to jenom proto, ze je to W2 a nasledne pak dostane nejaka hra typu CoD opet to same hodnoceni jako kazdy rok, tak je to spatne.
    • zase si napsal sranec Veskoslave. Takže protože takových her moc není a je to retro, tak musí padat 9 a 10 jo? Nezajímá tě, že ta hra má kompetně rozbitý rpg systém, příběhově je naprosto stupiní, level desing v podsatě neexistuje, nemá nějaký řád, prostě tam mrdali objekt vedle objektu atd. bych mohl pokračovat, ale tobě je to jedno, jelikož takových her tu moc není. Víš proč má CoD více než toto? Protože ta hra funguje jako hra, není zabugovaná, je tam funkční mp složka a akční složka není rozbita jako ta RPG u Wastelandu. Kapišto?
    • Chim
      V podstatě jsi napsal totéž co já, ale i tak ti za to plagiátorství plusko dám. *1*
    • Srovnávat CODY ci BF s tahovou rpg. Hmm hustý *1*
      • La_Furia_Roja
        On spíš srovnával hodnocení těch her.
        • No mne z toho tak nějak vyznělo - Protože je Wasteland exkluzivní a nejspíš podobná hra jen tak rychle nebude - mělo by to dostat lepší ohodnocení nehledě na kvalitu. *7* .

Edit: A protože COD je tu každý rok, tak nehledě na kvalitu by to mělo mít slabší ohodnocení.

Jinak COD nemůžu hodnotit - já je nehraji a nebaví mne, ale jestli je to povedená střílečka - tak proč ne? *4*
    • schali
      Myslím, že recenze je zcela bezpředmětná. Hrál jsem Fallouta v roce 1997 a zahrál jsem si ho shodou okolností i letos a tahle hra snese srovnání(kvalitativně je podobná). Výsledek recenze není otázkou jiného pohledu na hru, problém je úplně někde jinde a lituju lidi co se nechají zmanipulovat a odnesou si předpojatý názor nebo si hru ani nezahrají. Tohle by Anatasov nikdy nedopustil *3* .
      • Možná sis toho nevšiml, ale Andrej už asi 15let nepíše, dost pokrytecký jmenovat někoho, kdo už přes dekádu neni v oboru v kontextu s touto recenzí a považovat to za nějaký "argument"
    • to je za 10 plusiek
  • zekinth

To už dnes opravdu nejde vymyslet hra která by se dala hrát bez záseku, a bez nutnosti shánět rady na internetu jak se dostat ve hře dál? Víte, hrát jen tak pro radost. Přece... peníze jste dostali, tak vám snad může být jedno jestli hru dohraju za jeden den, nebo za jeden týden. Já se chci u hra bavit! Slyšíte to volové? BAVIT! Víte co to je? To není neustálé přešlapování na jednom místě, a nahlížení do návodu. Proč na tohle šlo myslet při vývoji her před dvaceti lety, a dnes to nejde?

• Děkuji autorovi za objektivní a VELMI výstižnou recenzi, moje výhrady s hrou jsou v podstatě totožné a opravdu nerozumím té záplavě 9 a 10 na MC nebo jinde; nechci přetřásat již znovu řečené (btw pevně danej loot byl typická záležitost oldschool RPGček, uniká mi teda proč se tihle údajní staromilci uchýlili ke zvěrstvu generování po vzoru DA:O apod.), ale u deset let starý německý lowbudget Fall: Last days of Gaia strčí W2 hravě do kapsy. Fargo nasliboval a zklamal.. po 4 hodinách šla hra z disku a nahradil ji asi po 20-té Fallout 2.
    • to mas blby no, tak bez hrat f2, sup sup.
      • už je dohrán...
  • Prilis porad nechapu proc kazdy hned v souvislosti s touto hrou zminuje Fallouty(autore recenze dokonce hned v uvodu). Je to pokracovani Wastelandu,ne kopie Falloutu.
    Tak nebo tak,tahle hra se uz zaplatila a ti kdo si ji zaplatili jsou vicemene s vysledkem spokojeni. Ten zbytek hracu co si ji koupi az po vydani,to uz je jen bonus.
  • Keyz
    Kdyby se přesto, někdo rozhodl "naprosto zabugovanou kopírku jiné hry, s klišé questy" hrát tak:

Více xichtů do hry
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.781722505188171.1073741836.349361458424280&type=3
    Dejte do složky MyGames/Wasteland2/CustomPortraits

Wasteland 2 Ranger Editor (edituje uložené pozice a je možné měnit skilly atd.)
    http://home.comcast.net/~cinful75/WL2/
  • PCfanos
    Tak po přečtení recenze v Levelu,už fakt nerozumím ničemu. Tady hra dostane 6/10 a v Levelu plný počet, doporučení bez výhrad. Přitom oba plátky vytváří jedna a ta samá skupina lidí. Měl jsem za to, že recenze by měla čtenářům dát co možná nejobjektivnější pohled na hru a hodnocení by mělo aspoň přibližně odrážet názor redakce. Šéfredaktor by měl zjevně extrémní názory jak do + nebo - odfiltrovat nebo jim poskytnout prostor jako Vávrovi a jeho 100 důvodů proč nenávidím Skyrim. Recenze Smejkiho na mě působí jako dopis zhrzeného fanouška vývojářům, kterým věnoval několik set doláčů aby vytvořili jeho vysněné pokračování Falloutu a ti jeho vysoká očekávání nenaplnili, tak jim to dal sežrat. Mám pro něj pochopení, sám jsem byl stejně nasr***nej na Bohemku kvůli Armě, nebo Bioware po DA2, ale to nic nemění na tom, že podobně ovlivněný pohled na hru by se neměl vydávat jako oficiální recenze.
    • ucho
      proto jsem od začátku věděl, že smejkiho recenze bude špatná. a světe div se, je špatná.
      • vonTossis
        A kdyby smejki dal 9/10, tak je recenze dobra, ze?
        • ucho
          ne, o známku tu vůbec nejde. smejki byl prostě špatná volba pro recenzování této hry, protože je zaujatý od samého začátku. to souvisí s různými očekáváními. ve finále pak nerecenzuje hru jako takovou, ale dostává se zde do stavu, kdy má na jedné straně vysněnou hru, kde vidí, jak by mělo vše fungovat, a pak to porovnává s touto hrou. tím ale dochází značně ke zkreslení názorů na určité věci v té hře, protože třeba nesouhlasí s něčím, co je nějak uděláno, přestože je to záměr a funguje to tak, jak má.
          podle mě je například chyba, že hru recenzuje někdo, kdo pečlivě sledoval její vývoj, kdo hrál betu a podobně. pro mě je ideální recenze taková, kdy si ke hře stoupne nějaký zkušený hráč/recenzent a prostě hru hraje. napíše pak své dojmy, klady, zápory a nějaké shrnutí. ano, bude to stále subjektivní názor, ale jen takto lze docílit nějakého univerzálního přístupu k hodnocení her. smejkiho rozbor bych bral jako nějaký blog, uživatelskou recenzi, který přiblíží hráčům hru z toho jiného pohledu. ale rozhodně ji neberu jako profesionální recenzi. smejki v tomhle prostě profesionál není. určitě není špatné mít "recenze" tohoto typu, ale podle mě není dobré je míchat s klasickými recenzemi.
          takže ve zkratce. ne, vůbec tady nejde o hodnocení, jde o přístup recenzenta a o to, jak vnímám, jak by se měly psát profesionální recenze. samozřejmě lidem, kteří toto nerozlišují, to nebude dávat smysl a bude jim to jedno.
          • vonTossis
            Chápu to a smysl mi to dává a přesto tady nemůžu souhlasit. Já vývoj nesledoval. Sledoval jsem jen úvodní kampaň na KS. Přesto jsem se během hraní setkal se stejnými problémy, které me štvaly úplně stejně jako smejkiho. Naopak si myslím, že jeho pohled je velmi precizní a vidím, že si dal hodně záležet. Bez ohledu na tuto recenzi je pro mě W2 zklamáním a hrou průměrnou. Navíc jsem hrál Divinity, které za menší oblast finanční obnos (alespoň z KS) přineslo opravdu funkční RPG. Wasteland má pravdu výrazné kiksy v samotném designu. Smejki, díky tomu, že to neodfláknul, je dokázal vypíchnout a hru zhodnotit rozumně tak, jak si to ta hra zaslouží. Mohl bych spekulovat o jiných hodnoceních na games.cz, protože i tak je Wasteland mnohem lepší než spousta zde výborně oznámkovaných her. To je ale jiný příběh. *4* Každopádně ti děkuji za hodnotný názor. *3* Prostě se akorát neshodneme.
    • vonTossis
      Ovlivněný asi budeš ty. Za a) recenze je individuální a je jedno, že je to stejný tým. Jednomu člověku něco sedne a druhému ne. Za b) alespoň mně ta recenze přijde kritická tak akorát. Spousta lidí si tu stěžuje, že se v tom schválně hledají chyby. Mně naopak přijde, že recenze poukazuje na podstatné nedostatky. Chce to akorát sundat růžové brýle. Můžeme se handrkovat o tom, že je to pro hardcore hráče. Ale to stejně neobhájí tu hromadu přešlapů v designu. Ta hra je většinu času prostě pruda a nikterak velká zábava.

EDIT: Ale pokud tě ta hra baví, tak se můžeš vykašlat na nějakou recenzi na games.cz a prostě si to užívej. *4*

EDIT2: Jinak však souhlasím, že by se mělo hodnotit podle nějakého mustru. 6 bodů je zasloužených. Pak by samozřejmě poslední CoD mělo mít max 4. (a ano dokonce jsem ho chvíli hrál)
      • Vrook
        Nebo může napsat svojí recenzi, abychom viděli, jak vypadá ta bájná objektivita.
    • mg, tak to hodnotili dva různí jedinci, představi si, že se dva lidi neshodnou na jedné hře, jaká to strašná troufalost, navíc ta hra je odpad a buď rád za recenzi od recenzenta, který se hře věnuje ve všech článcích už od oznámení a v tomhle žánru se vyzná.
  • Keyz
    Btw, také se někdo lekl při startu nové hry? Jak se v menu pohne ten Scorpitron *15*

Osobně to bylo více jak u nového vetřelce, kde čekám že něco někde bude (i když se tam stejně leknu)
    • Jsem z tvých komentářu dlouhodobě unaven, 95% jich je zbytečných jako u Jacka či Veskoslava.
      • Keyz
        To je pak je velice jednoduché. Nečíst, používat ten program na blokování registrovaných uživatelů a oba budeme spokojení *3*
        • Jack1947
          To snad ne i ty by ses stal... ehm nepohodlným. *2*
      • Mega troll... a nudny trolll

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit