Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • skvelá hra! Škoda, že dnes sa nič podobné nerobí.
  • Mopped
    Je to jeho osobní názor a je třeba ho respektovat. Navíc nevidím důvod na něj vůbec reagovat. Pokud těch frajerů bude tisíc, je třeba se zamyslet.
  • smejki
    no vidíš. a teď si představ, že sem naběhne frajer, kterej začne řičet, že grimrock stojí za pendrek, protože to není předrenderované pseudo3D s naklíčovanými živými herci jako Stonekeep a protože, co já vím, nemá 8bitový hudební podkres a jede v rozlišení vyšším než 640x480. Ten samý člověk by zároveň požadoval, aby hra vznikla za hubičku, měla editor a aby žádné dvě stěny dungeonu nebyly stejné.
  • Máš pravdu, zní to namachrovaně. Přišel jsi sem, všechny jsi poinformoval o tom, že je ve článku plno polopravd a mylných tezí, se kterými hluboce nesouhlasíš, ale vůbec ti to nestojí za to cokoliv rozebírat nebo jen specifikovat. Ještě jsi kolem sebe udělal auru nějakého tajemného herního guru a zakázal autorovi uvádět nějaká blíže nespecifikovaná tvrzení.

Zbytek (a to jen za předpokladu určitého odhadu toho, o co ti vůbec jde) viz Cahir.
  • smejki
    redaktor nadává na hráčskou obec a na fanoušky, kteří si "dovolí ozvat"
    Pan redaktor, jímž není, nenadává na na fanoušky, kteří si dovolí s ozvat, ale na fanoušky, kteří vymýšlejí blbosti a spřádají vize, které popírají samy sebe hned na několika úrovních. Sám mezi ozývající se skupinu patřím, ale nekecám do toho, čemu nerozumím. Té hře jsem navíc přispěl víc než drtivá většina donátorů, takže si osobuji právo vyjadřovat se nejen ke hře, ale taky ke komunitě, která mi v určitých věcech pije krev.
  • Reakce na Moppeda
  • Bohužel nemohu soudit, jelikož jsem zatím Grimrock nehrál. Nicméně, jde o to, že Grimrock jenž vychází z D&D nemusí být taky stryktně 8bitová - 2Dhra, aby mohla být považována za old-schooů ne?
  • Vis, ono tezko byt otevren argumentum, kdyz polovina je ad hominem a duha je o tom jak sis vsechny nedostatky fanboyovane hry vymyslel a nikomu jinymu (evidentne) nevadi.
    Dneska je moderni mit v diskuzi patent na pravdu. jejdasek je krasnej priklad.
  • Ted se priprav, budes umlacen patentama na pravdu. *15*
  • Mopped
    Třeba jako Legend of Grimrock.
  • A jak by podle tebe měla vypadat v roce 2012 hra ze staré školy?
  • Mopped
    Co je potřeba obhajovat na tom, že někdo chce hru ze staré školy? Bez blbostí, které prosazuje dnešní herní byznys a dnešní manažeři. Nezaložil to Fargo právě kvůli tomu? Věřím, že většinu peněz poslali právě ti idioti, jak je kolega nazval.
  • Hra ma klast odpor, kdyz ho neklade tak k cemu je cely system navysovani levelu, zlepsovani schopnosti a ziskavani lepsiho EQ? Je to pak uplne k nicemu a jedna z hlavnich slozek RPG, podle me ta vubec nejdulezitejsi, se uplne vytraci. Kdyz nema hrac kam couvnou a jenom pohne posuvnikem doleva co je to pak za hrani. Stupne obtiznoti maji zamaskovat skutecnost, ze neexistuje dostatecne kvalitni a atraktivni cesta k uspechu stadardni cestou, tedy samotnym hranim, ze system levelovani a zvysovani skillu je jenom atrapa. Ted je doufam jasne, ze me stupne obtiznosti vubec nevadi, za jejich pouzitim je totiz velmi casto schovano to co dela dnesni rpg takovym jaky je. *3*
  • Myslím, že kolega chtěl říct, že nezáleží na tom kdo má pravdu, ale na tom zda-li si svůj názor umí obhájit a nekydá hnůj už jen z principu.
  • Mopped
    A podle čeho usuzuješ, že ty vaše názory jsou lepší, popřípadě pravdivější než názory „hardcore staromilců“?
  • ucho
    ono je nastavení obtížnosti a nastavení obtížnosti. a ruku na srdce, většina nastavení stojí za starou belu, protože je to jen o velikosti zdraví a účinnosti zbraní. takové nastavování obtížnosti je o ničem a hru to moc neobohatí...
  • Cahir
    V tom článku se (v části o kritice) v podstatě nepíše o ničem jiném, než o lidech, kteří odmítají věci už z principu, aniž by jim rozuměli. Bez urážky, pokud někdo věci zavrhuje jen proto, aby naplnil pochybnou představu hardcore staromilce, přičemž není otevřen argumentům a sám se na žádné nezmůže, je to idi*t. A to neplatí jen u hráčů. Pokud máš rozumné důvody pro to, proč máš na hry názory takové, jaké máš, článek o tobě není.

Podle mě smejki vystihl vředy herní komunity velice dobře a pravdivě.
  • Trol.diskuzni
    Smejki tímhle článkem jenom ultimátně trolluje, nic víc.
  • Trol.diskuzni
    Smejki tímhle článkem jenom ultimátně trolluje, nic víc...
  • ruthan
    Vim, ze to bude zni namachrovane, ale je to jednoduse pravda, zdejsi clanek nebo diskuze mi nestoji za to, abych tady 30 minut vypisoval 10 bobovy elaborat.
    Nicmene jen chci rict, ze nechci, aby zustalo bez povsimnulti, ze autor zde uvadi spoustu poloprav a mylnych tezi, se kterymi nesouhlasim a kterymi me urazi (partrim z velke casti mezi staromylne, ktere nepochopil). Navic z toho, jak popisuje nektere hry jsem nabyl dojmu, ze nema ani nahrano tolik, aby tyto teze mohl, bez hodne velke poklony (IHMO notace) uvadet.
    Tot vse.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit