Přejít na výpis diskuzí
Welcome Back PSN program spuštěn, Sony ale dál trpí
4.6.2011 | Martin Bach
123 příspěvků
-
To už mi přijde jako trošku laciný argument, jak je ospravedlnit, ale budiž. Myslím ale, že nezveřejněním plného rozsahu svého selhání by si Sony ublížila nadvakrát a to by hoši z managementu neradi dopustili. Nezapomínejme, že je to právě japonská firma, která se v současnosti brání, nikoliv útočí.
-
Přečti si tuhle větev vlákna, jediný co říkám příspěvkem na který reaguješ je jen to, proč ti hackeři zveřejnili onu "trofej", kdyby se nepřihlásili a neukázali důkaz, o tom, že se nějaký útok stal a že se něco ztratilo, tak by si se jinak ze strany Sony ztěží něco dozvěděl.
-
Já taky neznám vědce a věřim jim, že je Země kulatá a na ověření fakt nemáš čas : ) to je holt těžký dneska někomu věřit když ho neznáš a proto logika je poslední bašta a ta velí že Sony má asi milionkrát větší důvod lhát a manipulovat než ti crackeři. Já neříkám jim být vděční, já to řekl pouze jako argument pro moje tvrzení, že účelem útoku nebylo skutečně poškodit zákazníky.
Prvotním spouštěčem bylo podle nich to co Sony sama dělala, to znamená odstranění funkce OtherOS, špiclování uživatelů internetu, pronásledování geohota, chvástání se. To byl podle nich ten důvod, to kdy ten útok proběhl tomu i celkem odpovídá, jinak by přeci zaútočili už mnohem dříve ne? Nebo by zaútočili na stovky jiných firem co maji teoreticky daleko menší zabezpečení, ale oni si vybrali Sony, náhoda? Kdepak, nemyslím si. A že účelem bylo zranit Sony? No samozřejmě, jak jinak by si je chtěl potrestat za jejich svinstva? Tím, že budou blokovat hraniční přechody s Rakouskem? -
Takže tímhle prostě říkáš, že účel světí prostředky. Klidně ať ty data ukradnou pokud je to pro "dobrou" věc. To jsou určitě všichni které kdy nějaký hacker napadne hned klidní. To, že se tentokrát nestaly žádné škody neznamená, že by je měl někdo obhajovat.
I když chápu, že se mohli snažit ukázat na to jací jsou darebáci ve firmách, tak udělali hodně špatným způsobem, protože tak jak tak, útokem hackerů jsou vždy poškozeni obyčejní lidé. Je to prostě medvědí služba. -
Napsal si to dobře, vím o tom, ale působí to tak, že odsuzuješ jen stávku doktorů ne stávku jako takovou jak si řekl teď.
To neni o zásadách i když opravdu zásadový jsem, ale já prostě nejsem z těch co když je nespokojenej tak brečí ať mi někdo pomůže. Kdybych byl na pozici špatně placený nebo nevyhovující práce, tak prostě půjdu za lepší a ne zneužít mojí profese a společenského dopadu té profese k prosazení svých zájmů, všichni ti uplakánci co stávkujou snad moc dobře věděli jakou práci dělaji a kolik za ní budou brát. Já jsem za přerozdělení peněz od např. politiků k doktorům apod. to by bylo v pořádku, ale ne oškubávat obyčejný lidi, kteří ty prachy musí dá, protože se bojí, že se nedostanou do práce, nebude je mít kdo ošetřit apod. Ale to je na delší debatu o politice. Ta stávka doktorů byl stejně jen bluf, věř, že by stejně neodešli. Každopádně vyhovět stávkujícím ohledně platových podmínek je vždy chyba, já uznávám pravidlo "s vyděrači se zásadně nevyjednává" Vsad boty, že to nebude trvat dlouho a podobné stávky např. doktorů tu budou zas, však když to vyšlo jednou...Sátvka je trestně postižitelná u hasičů, armády apod. tyhle složky to mají tuším ze zákona zakázaný, stávkovat můžou tak maximálně mimo službu což ale neni stávka, u armády tuším nemůžou protestovat vůbec, ale nejsem si jistý. Stávka je legální ale v podstatě je to svinstvo stejně jako to crackování, a já neposuzuju správnost jednání podle opory v zákoně, takže pro můj pohled na správnost jednání nejsou zákony důležité.
Cracker není spasitelem lidstva, to byla jen reakce na činy Sony jak to tak chápu já, ukázali na nedostatky aniž by ublížili zákazníkům pokud tedy nepočítáš ten herní půst, špatný čin to je, ale nedramatizoval bych to. Nezapomínej prosím stále na to, že ukradli jen data, a zatím nedošlo k jejich zneužití což znamená, že už k tomu asi nedojde, vzhledem k tomu, že si lidé změnili hesla atd. Takovej stávkující krade vyloženě peníze. Já je neobhajuju, ale koukám na to trochu jinak. -
To už to hodně překrucuješ a dá se na to odvětit jen jedno...
Sony KRADLA první. -
Právě že ji používám. Pokud se pohybuješ na hraně zákona, tak máš potřebu to vybalancovat k dobru a vždycky budeš tvrdit, že ten správňák seš ty. Pěkné, ale já ty lidi osobně neznám, aby jejich prohlášení mělo nějakou váhu. Že informace nebyly zneužity? No sláva, tak abychom jim za to byli ještě vděčni?
Jinak si nerozumíme, já tady netvrdil, že nemožnost hrát přes internet nebo ztráta e-mailu a hesel je nějaká neřešitelná tragédie, máš pravdu, že ve srovnání s opravdovými kauzami dost nepodstatné. Ovšem mě jde o vztah Sony -hacker -zákazník. Díky Sony mám Ps3, díky hackerům a crackerům nefunkční online. O své informace se dělím s firmou, nikoliv s pochybným expertem přes PC. A uvědomme si, proč se na Sony vlasně útočí, (a teď pozor, použiju logiku!) protože než k útoku dojde, hackeři nevědí o úrovni ochrany na straně firmy, ty díry najdou až při přípravách. Takže prvnotním spouštěčem jejich snah je už něco jiného - zranit Sony, protože má na hackery tvrdý, nekompromisní postoj. A to mi má být něčím sympatické? Znovu opakuji, ještě více než samotný hack mi vadí jejij rádobyčestná prohlášení, ale jeijch pravé motivy vyplývají jen z kontextů událostí. -
To sem se v tom případě špatně vyjádřil nebo jsi možná přehládl větu o tom, že stávku odsuzuju (napsal sem sice, že odsuju stávku doktorů, ale to z toho důvodu, že jsem zrovna o nich psal). Já tvé myšlence rozumím, ale opravdu jsi tak zásadový, že bys třeba ty nestávkoval kdyby ses cítil nedoceněný a měl tu možnost stávkovat. Možná se pletu, ale zrovna stávka myslím, není trestně postižitelná.
Co se týče poskytování dat. Máš samozřejmě pravdu, že bez posytnutí dat si můžeš zahrát. Podle mě pokud někdo zrovna na psn dal třeba své rodné číslo nebo podobná data, je to jeho problém, že je tam dal. Ale vysvětli mi prosím, proč má být zrovna hacker tím spasitelem lidstva, který upozorní na tento problém a naví tím, že to UKRADNE. Pokud vím, krádež je trestně postižitelná.
Takže si to shrnem.
NEUZNÁVÁM stávky i když jsou LEGÁLNÍ.
ODSUZUJI hackeri protože ať už z jakéhokoliv šlechetného důvodu KRADOU.
To je to co se snažím celou dobu tady vysvětlit, Kuřvuřtovo vyvětlení počínání hackerů mi přijde opravdu na hlavu. Zloděj je prostě zloděj i kdyby pak ty data smazal. -
Bud si jistej, že kdyby se tím útokem nikdo nechlubil a nezveřejnil důkazy, že se skutečně stal, tak by ti Sony byla schopna nakukat něco ve stylu jako když pan Burns v Simpsonových vysvětloval jak to bylo s haváriíí v jaderný elektrárně "Šlo o planý poplach, ukázalo se, že do našeho poplašného systému vletěla zatoulaná vrána"
-
Já vím to, že probehl útok, Sony to dala lidem vědět až někdy za týden a během té doby v podstatě měl ten kdo data ukradl možnost je zneužít, stalo se tak? Nestalo a proto je tohle zbytečná dramatizace, účel byl podle mě jen ten poškodit firmu Sony a to se stalo, žádné jiné poškození se neukázalo kromě toho, že lidé nemohli nějakou dobu hrát hry, jestli tomu řikáš poškození, tak je to hodně velká dramatizace, poškozena je jen firma Sony a může si za to sama svými ne/činy. Že tvoří nepříjemnosti? A jak? že udělají odvetnou akci na subjekt, který si za bezpečnost nechává platit ale o bezpečnost se vlastně nestará a prachy jdou bůhví kam? Bud rád, že ten tok dělá někdo kdo neměl v úmyslu někoho okrást a poškodit jejich zákazníky, protože tu možnost měli, takhle upozornili na problém Sony dřív než by někdo ten samý útok udělal s jasným úmyslem okrást lidi.
"Otázka za milion."
Hele, použij logiku, to je nádhenrá věc, věř mi, pokud nevíš komu věřit, polož si jednodušše otázku co PR řečičkama může získat/ztratit firma jako Sony a co PR řečmi může získat banda crackerů či nějaký Geohot apod. takhle se nad tim zamysli a dojde ti kdo má potřebu ve svých prohlášeních lhát a manipulovat. -
bohužel nedá, už to takhle zkouším od včerejška a nejde to *9*
-
Poškození zákazníci by se o tom přeci stejně dozvěděli oficiálními cestami, není třeba se s nimi chlubit - pokud nesleduješ ještě další cíle. A představa, že jedním z těch cílů je i bezpečnější net, mi přijde, s odpuštěním, k smíchu.
-
Ty jo, jeste dva takove "deja-vu" prispevky a si tu fotku asi zmeni.
Ja mam taky cerveny ocicka a barva HW je zelena, no a ? :) -
A nemáš primárně pocit, že tě okrádá ona firma? Zákazníkům slibuje ochranu svěřených údajů, jež však fakticky neexistuje. Tohle je první loupež...
Menší zlo proto je, ať jsou zákazníci poškozeni a hned o tom vědí, než aby jejich data někdo zneužil potajmu. Ostatně to, že "správný" hacker si data nenechá, neřku-li nezpeněží je sice ohraná písnička, ale platí. -
já remcám rád. Ale jinak díky, opravdu jsi mi pomohl s takovouhle možná budu mít i důvod ps3 zapnout *1*
-
To moc dobře nechápu. Tak buď to je zbytečný drama, jak píšeš ty, anebo to je otázka sekund vzít heslo a prubnout ho na tvoje účty, jak píše někdo pod námi. Každopádně si rozvrhněme časovou osu: kdy se útok odehrál - kdy byly nahackované informace zveřejněny -- kdy se k nim dostal někdo, kdo neměl --- kdy sis pustil zprávy a dozvěděl se o útoku. Chápeš, co mě na situaci s hackerama znepokojuje? Je kolem nich příliš mnoho paradoxů, abych je mohl brát vážně, nejhorší z nich to, že zabraňují nepříjemnostem tak, že je TVOŘÍ. A já jim to mám jako věřit? Pokud má Sony PR kecy pro veřejnost a my se jim naučili jim nevěřit, proč to má být s Geohothem, Anonymous či Lulzsec jiné? Otázka za milion.
-
Tak hlavně, stávka nastane primárně ve státním sektoru, a primárně tam, kde je možný někoho vydírat, tím vydíraným je vždycky nezaujatý a nevinný občan, to si uvědom, v tom je smysl stávek. Nebo si snad někdy viděl stávkovat úředníky třeba z finančáku? Asi těžko, ti by totiž neměli jak tlačit na pilu, ti by nikomu nechyběli a na jejich místo čeká plná pr**l dalších. Viděl si snad stávkovat zaměstnance soukromých firem? Asi těžko, opět, ti totiž taky nemají na koho tlačit jelikož soukromník se s nimi vypořídá po svém a nebo prostě řekne "Nelíbí? Tak běž, mám tu na tvoje místo další". Takže stávkují jen doktoři případně policajti, hasiči, dopravní podniky apod. Hasiči a pár dalších má ale pech, že ze zákona maji stávkování omezený. Ale pointa je jasná, vydírat, kdyby nemohli vydírat, nemohli by stávkovat. Dále se to týká jen profesí, kde nejsou lidi snadno nahraditelní a na tom všem stojí stávka a oni jsou si toho moc dobře vědomi když stávkují.
Lidé firmě nemusejí dávat žádná data pokud nechtějí, nutil je snad někdo? Nenutil, mohli to odmítnout nebo třeba zorganizovat stávku více lidí, že se jim nelíbí poskytovat soukromé údaje. Jak souvisí soukromé údaje se hraním hry, mně upřímně hlava nebere, snad mi nějakej pařan z PSN vysvětlí na co mám poskytovat jméno, adresu, rodný čísla a já nevim co všechno na to abych mohl hrát hru, na demenci, proč jsou lidé líní vyplnovat číslo kreditky znovu a proto radši nechají vše uložené pro budoucí platby, na to už se radši ptát nebudu.
Tvoje přestava hackera/crackera se stávkujícím se liší jen v tom, že podle tebe cracker sedí v teple, zatímco stávkující musí stát venku aby bylo jeho hulákání slyšet a vůbec se o ně někdo zajímal. Cracker krade údaje (zatím neni žádná zpráva, že někomu bylo něco ukradeno jako následek za prolomení PSN) a stávkující kradou peníze nám všem tim, že nepracují ač mají, poškozují práci ostatních tim, že jim brání se někam dostat atd. stávka stojí skutečně stovky milionů. Na jednu stranu obhajuješ stávku, na straně druhé odsuzuješ crackery za nabourání PSN, pokrytectví. -
Kdybyste vy dvě tupý hlavy jen neremcali, a podívali se na ty instrukce, co jsou na Playstation blogu, zjistili byste, že se tam dá úplně jednoduše vrátit přes Account Management - Transaction Management - Services - Free Games.
Sheesh. -
Mám stejný problém, asi musíme doufat, že sony jednou za čas zkusí i něco vyřešit pořádně a ne jen psát o tom, že tu ta možnost byla (i když ne plně funkční) *1*
-
"No tak mi napiš k čemu je PS3 s Linuxem." - znám podobnej:
Wiggum - "Zatýkám tě za vraždu, Tony."
Tony - "Co je to vražda?"