Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Daniell605
    Mě ty dvě hry zdarma stáhnout nejdou..
    Jo když jsem včera zapl store, tak jsem si vybrat mohl, ale vyjel jsem z toho a pak uz mi to neslo. Nikde nevidim ikonku kde bych mohl najet na no abych si ty dve hrym ohl vybrat.
    Na hlavni strane je velka ikona welcome plus, na to kliknu ae pak uz dal nemuzu. Jen do PS +... poradte pls
  • Já osobně Sony nemám rád (i když mám PS3), jejich nesmysly jim rozhodně nežeru, ale chválit hackery kteří okradli zákazníky sony aby poukázali na problém mi příjde opravdu od tebe hodně hloupé.
  • říká někdo, kdo má Bin Ládina jako avatara :D :D
  • Je to dobré vědět do budoucna, protože kdyby někdo chtěl ty daje zneužít, tak se tim nebude někde chlubit, to dá docela rozum, je to jako ukrást z banky miliony a pak se tim chlubit. Ted si možná někteří začnou vážit svého soukromí a nebudou důvěřovat kde kodmu, a už vůbec ne zrovna Sony, který neni schopný zabezpečit tyto citlivé informace ani víc jak měsíc po tom velkém útoku, je vidět, že udělali prd, uběhl čas a ukazuje se, že jejich zabezpečení je stejně fórový. Vystavení údajů neni nic tragickýho, pokud neni člíověk úplnej trotl, tak už má dávno jiný hesla atd., takže zbytečný drama, je to prostě jen důkaz, kdyby náhodou Sony celou věc zlehčovala a bagatelizovala.

Jen pro představu, takový stávky stojí nás všechny a ekonomiku daleko větší prostředky než tyhle problémy Sony, navíc nezaujatý lidi to zásáhne v podstatě jen tak, že nemůžou hrát, velká tragédie, větší než nemožnost dostat se do práce apod.

p.s. nejsou to hackeři, ale crackeři.
  • Jde vidět, že se tu najde i někdo kdo trochu nad tímto tématem přemýšlí a ne jen tleská hackerům, jak krásně někoho okradli. *4*
  • Ne všichni hackeři jsou svatí. Stejně tak nesympatizuju s demostrujícíma náckama nebo stávkujícíma komunistama. Pointa je nad každým takovým konfliktem střízlivě přemýslet a ne jen tupě baštit, čím nás krmí PR Sony.
  • ja jim to tem Sonakum preju, ne hracum, ale firma si toto zaslouzi, jen at je pekne potrapi
  • No na to jsem přišel jednoduše. Co se týče stávky, tak ta většinou nastane, když určitý druh zaměstnanců není s něčím spokojen, např. když stávkovali doktoři, protože se jim nelíbilo, že s nimi stát nejedná o zvýšení platů, proto přestali vykonávat svou práci. Hodně zjednodušeně to znamená: nedostaneš prachy za práci, tak něděláš. (osobně odsuzju, že zrovna doktoři šli do stávky). Většinou tak nastane když se tito lidé dostanou do situace, která běžnýmy prostředky nejde řešit a proto jsem napsal, že těmito prostředky neokrádáš lidi úmyslně.

Na druhou stranu, vem si takového hackera (Kuřvuřt to napsal stylem, že myslí všechny hackery, jeho chyba, že nenapsal konkretně hackery "bojující za lepší zítřek" *1*)
    ten si někde sedí, hezky v teple a z nějakého důvodu (který je dobře znám jen dotyčnému hackerovi) ukradne osobní data tisíců lidí aby pravděpodobně poškodil firmu se kterou okradení lidé nemají téměř nic společného (kromě toho, že jí museli dát osobní data, bez čehož, by nemohli využívat služeb dané firmy). Nezapomeň, že byla ukradena i data o kreditních kartách i když se jim nepovedlo ukrást bezpečností kódy. Spousta hackerů krade přímo peníze, jak jistě všichni dobře víme.

proto mě přišel názor Kuřvuřta stejný jakoby napsal, že bankovní lupič vykrade banku aby upozornil na to, že policie nedělá dobrou práci a že banky vykořisťují své klienty.
    (neber to doslova je to jen hodně za uši přitažený příklad)
  • Zdravím, já se zamyslel a vychází mi, že težko můžu hájit člověka ("hackera") který se tváří jako že upozorňuje na chyby korporací, ale pak ty nakradené údaje v pohodě vystaví na net jako trofej, ať je k dispozici skutečným zlodějům. A v tom je - domnívám se - skutečný rozdíl mezi stávkou a hackováním: stávka upozorní na problém, hack ten problém vytváří. K čemu je mi dobrý vědět, že se hesla dají ukrást, když už jsou vlastně ukradená? Proč mám brát vážně skupinu lidí, která touží své útoky vysvětlovat jako službu společnosti, když jasně vidím, že mně jako zákazníkovi to jenom uškodí?
    Mám jeden neoriginální názor. Jasně, hack vede k pozdějšímu posílení prevence bezpečnosti. Ale kdyby nebylo hackerů, žádná prevence by ani nebyla nutná, (jednoduše řečeno, není zlodějů, není zámků), a TO je kořen problému a důvod, proč nemůžu stát na straně GeoHota, LulzSec a dalších, a upřimně ani nevím, jak někdo může.
  • no FAIL je posledni dobou cela spolecnost Sony s tim co predvadi
  • Tak tohle si jejich (IT) security department teda do CV asi nezapíše =D
  • Já se tě ptal první, tak mi na ty otázky odpověz a pak odpovím já, Quid pro quo.

To je těžký když to posuzuješ takhle, to mně Hitler nebo mojí rodině taky nijak neublížil.
  • keny11
    Mě Sony nijak neublížila. A odpovíš mi na ten Linux?
  • v položce "Welcome Back" mám jen PSN+, žádný hry :(
  • Hm, na to si přišel jak? Když se stávkuje v dopravě a nedostaneš se do práce, tak to nikoho nepoškozuje a neokrade jo? Zkus nad tim trochu přemýšlet, je to daleko citelnější poškození nezaujaté osoby než to, že si nemůžeš pár dní zahrát svojí oblíbenou hru.

Originální názor to je a nutí k zamyšlení, něco na otm skutečně je.
  • Pokud vím, tak ani u stávky, hladovky nebo demonstrace neokrádáš lidi, kteří s tím nemají nic společného, alespoň ne úmyslně. A jestli nám tady chceš tvrdit, že jsou vastně hackeři ti hodní, kteří hackují pro dobro lidstva, tak jsi pravděpodobně trochu zvláštní člověk. Ale rozhodně bych řekl, že je to originální názor. *7*
  • Já se tě snad ptal jako první a tušim, že na tři jednoduchý a konkrétní otázky, někam se ti zatoulaly odpovědi.

Nejde o to se pouze zapojovat, jde o to jak zapáleně hájíš všechny kroky Sony a PS3, ještě jsem tě neviděl říct na jejich adresu něco kritickýho, i kdyby firma Sony žrala děti, tak to jistě nějak šikovně ale plně dementně omluvíš.
  • keny11
    No tak mi napiš k čemu je PS3 s Linuxem. Zapojuji se do diskuzí které mě zajímají a jelikož jsem vlastníkem PS3 tak jsou to hlavně články o konzoli a hrách. To je novinka že?
  • Takže podle tvého způsobu uvažování je na palici bojovat proti nečemu, pokud bylo poškozeno jen malé množství lidí, je to tak? Když přijdu k tobě domu a odstraním něco co si stejně nepoužíval a ani ti za to nezaplatim kompenzaci, nebudeš proti tomu mít námitek, je to tak? Když nevíš k čemu se PS3 s linuxem dá použít, tak je to jedna věc, druhá věc je o tom rozumovat a vydávat svů názor pramenící z neznalosti za bernou minci. Tato funkce se stala cestou k nabourání, hm, máš nějaký rozumný vysvětlení proč jí tam teda dávali?

To, že si nějakej placenej diskutér nesoudim podle odlišnosti nebo hlouposti názorů, soudim to čistě z toho, že si pečenej vařenej u každýho článku o Sony a PS3 a vždycky je bráníš ať jde z jejich strany o sebevětší svinstvo.
  • keny11
    Ano je na palici jak bojují za něco tak bezvýznamnýho. Nevim kolik lidí to používalo ale pokud vim tak na PS3 s Linuxem nejdou hrát hry. Tak k čemu potom ta konzole je? To si teda dávali jen nějací technofandové. Vzhledem k tomu že se tato funkce stala cestou k nabourání tak i chápu proč to odstanili. Sice mohli místo toho dát něco na oplátku ale i když nedali neni to důvod k takovým útokům. A proč hned musim být placený od Sony? Jen proto že mam jiný názor než ty.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit