Přejít na výpis diskuzí
Xbox One se kvůli hraní musí připojit k netu jednou za den, bazarovky nebude blokovat
7.6.2013 | Adam Homola
213 příspěvků
-
Ja neviem, to si ludia skutocne neviete rozanalyzovat situaciu? Je to jednoduche:
-mame segment hracov, ktory nema peniaze na kupovanie hier za plnu cenu a preto kupuje second hand.
-ked sa zamedzi second hand predaju, tento segment ani nevymizne, ani magicky nedostane viac penazi a nezacne kupovat novinky za 60 dolarov.
-vydavatelia budu chciet hry nadalej predavat, preto budu nuteni pristupit k agresivnejsiemu znizovaniu cien a vypredajom po vzore Steamu.
-ked sa to stane, budu spokojni vsetci - hraci ktori dostanu hru za 30 dolarov namiesto 60 par tyzdnov/mesiacov po vydani a aj vydavatelia, ktori z tychto kopii budu dostavat peniaze.
Dokaz toho, ze taky model funguje - vid PC herna scena. Mnohi tvrdia, ze ked takymto sposobom budu mat vydavatelia monopol na trhu, tak nebudu znizovat ceny - ved preco by to robili. No jednoducho preto, ze tri kopie po 25 dolarov su lepsie ako 2 kopie po 35 dolarov a to je lepsie ako jedna kopia po 60 dolarov. Vsetkym je jasne, ze ludia ktori peniaze na novinku nemaju ich magicky nedostanu a ludia ktori si hru na 60 dolarov necenia tiez magicky nezmenia svoje myslenie. A aj ked je popularne si mysliet aki velmi sprosti su manazeri vo velkych firmach, az tak sprosti nie su...
Co sa tyka toho online kazdy den, osobne mi to nevadi (neexistuje miesto kde by som chcel hrat na konzoly a nemal tam wifi), ale je to podla mna blbost. Nerozumiem preco by nestacilo to ocheckovat len raz - na zaciatku (alebo trebars raz za tyzden/mesiac). Vzhladom na to, ze ja si musim kupit PS4 (kvoli JRPG), tak dufam ze zrovna toto mat nebude (aj ked v principe je mi to jedno, ako som hovoril). Zato dufam, ze bude mat feature spominanu v clanku, kde si budes moct staru hru online vymenit za inu (samozrejme s adekvatnym doplatkom), to sa mi celkom paci. -
-
ne takhle to nefunguje PC nizke ceny drzi warez bez nej by ceny her byly stejne jak na konzolich a ne nizsi naopak jeste by byly vyssi, imho zamezit bazarovemu prodeji snizovanim cen her pro konzole musou uz ted! Proc to nedelaji a prc 2 roky stara konzolovka stoji litr zatimco stejna hra na PC je za 150,-?
-
-
nerobia to aj preto lebo pravdepodobne vsetci chcu hru co najlacnejsie a preto uprednostnuju bazar pred kupovanim za plnu cenu. Okrem toho oni za tie "nehorazne" ceny fakt predavaju a hadajte preco !! KVOLI BAZARU. Nestane sa to, ze si to kvoli cene nikto nekupi a ked to zlacnie tak to uz znacna cast ma kupene a bazar je uz zabehnuty a cenami im konkuruje. Ako sa pri takejto situacii zisti, ze hraci by chceli lacnejsie ??
-
Pretoze ich vydieraju predajcovia ako Gamestop a podobni - vid video od ToalBiscuita na tuto temu. A takisto preto, lebo na konzolach stale nie je takmer vyhradne digitalna distribucia ale to sa casom zmeni.
-
-
-
a co kdyz zrovna ten den nebudu mit chut na hraní
-
Remember: Spravny hardcore gameri hrajou jen ve srubu 150 km od nejblizsi civilizace! A ze jich je desitky tisic, alespon podle jejich vyjadreni ve forech. Takze Xbox One jako konzole pada, no...
-
-
A spravnej hardcore gamer vzdycky vemzes sane, sobi sprezeni a bude jednou denne jezdit doplnit xboxu denni davku internetu. V lete pak na klade po proudu.
-
Tak to si jich v ČR moc nezahraje. Možná tak někdo na Sybiři, Aljašce, nebo v Amazonii *1*
-
-
No ja sem tim narazel, i na funny fact tehle vykriku: To nechci, my u nas nemame internet!!! A proto vam sem pisu... z internetu. Abyste vedeli, ze ho fakt nemame.
-
-
O tom to ale přeci není. Když se někomu nelíbí ověřování na internetu, tak je to přeci kvuli tomu principu, že je to nutnost. Je to věc, kterou ty jako uživatel nepotřebuješ, je ti to vnuceno. Kdyby to bylo jako volitelná možnost pro kontrolu aktualizací, tak by nikdo neřek ani ň.
-
-
Takhle bych to nevidel, nikdo te nenuti COKOLIV delat, je to to samy, jako se ti aktualizuje datum a cas v mobilu. Ani o tom nevis. Proste se konzole sama checkne a je to.Nedelal bych z toho tragedii.
-
-
Pokud ti zrovna nepojede net (bude výpadek), tak si nezahraješ. Tohle snad chápeš ne?
-
Zapnes Xbox, checkne se, behem par vterin hrajes? Kde je konkretne problem?
-
No takhle to právě že neni. Zažízení, které aktualizují datum a čas z internetu, jako mobily, počítače, atd. je aktualizují až když se to na ten internet připojí. Do té doby nemáš zablokovaný mobil, prostě se to sesychnronizuje až je to připojené. Takhle to má být i u Xbox One, ale samozřejmě jde v podstatě o DRM, která může někoho obtěžovat, nebo omezovat. Výtky k tomu jsou naprosto oprávněné.
-
-
-
-
-
-
S tím připojením jednou za 24 hod a diskuze kolem toho my příjde uplně směšná oproti tomu co se my stalo u kamaráda. Vzal jsem konzoli a hry a že pustím jeho synovi FORZA 3, sice jsem ji delší dobu nehrál, ale kluk si aspoň zajezdí auta a projede se v Audi :-) Ale víte co se stalo, zapojili jsme konzoli XBOX 360 Slim přes HDMI a chtěl se připojit přes Wi fi ale nepodařilo se nám to a na pevné připojení jsme to měli daleko, tak říkám nevadí můžeme hrát off line. Dal jsem hrdě do konzole FORZA 3(kterou jsem min. 2 měsíce nehrál) a víte co se stalo???? Po úvodním videu které Vás zavede do menu se my ukázala tabulka kde bylo napsáno abych aktualizoval data a dál mě to nepustilo. Žádný menu, žádný auta prostě nic, kluk byl smutný, já naštvaný. Kdyby my to udělal XBOX ONE, tak to pochopím ale XBOX 360 ???? Proto my příjde směšný tydle debaty o hraní bez stálého připojení a jednou za 24 hod se připojit. Od teď vím, že to budu mít prostě zapnutý furt a než někam pojedu tak si rači všechny hry projedu a aktualizuji. Byl jsem Xbox xák od roku 2002 a budu i nadále a proto budu kupovat Xbox ONE :-)
-
-
Tak to jsi dost tolerantní. Že neni možné hrát hru, kterou už jsi hrál, protože je tam nový update, a nepustí tě to dokud ho nestáhneš je uplně špatný design Microsoftu. Neni k tomu žádný důvod, jen že to Microsoft navrhl blbě.
-
-
Jinak běžná věc u her na androidu. Polovinu z nich bez připojení na tabletu vůbec nespustím, protože vyjede kontrola aktualizace a ta jen porovnává jestli hra je aktualní a stejně mě to nepustí *1*
-
-
upřímně.. ty si myslíš, že to fakt jen kontroluje aktualizace? :-) Když šla hrát ta hra bez nejnovější aktualizace před dvěma měsícema, tak by mohla jít hrát i teď.. je to jen buzerace a debilní "ochrana", která bohužel a opět buzeruje jen nás majitele originálek. A samozřejmě bez připojení jsi v hajzlu..
-
-
Netvrdím že to ty aktualizace kontroluje, jen to tam píše a je jasné že to musí jít hrát i bez toho. Ochrana stejně k ničemu, spíš se musím smát, jak lidi píšou za ty peníze to nestojí kdyby to stálo xxx tak to koupím. A pak člověk vidí jak se kradou hry na android, které stojí dvacku.
-
-
Prijde mi to ze delas MS jen reklamu, napises jak jste byli se synem zklamani a presto si novy xbox koupite..a pritom , podle me, pises nesmysl
-
Muzes mi rict jak x360 zjistil ze potrebuje nejaka hra update kdyz nebyl pripojenej k netu?
Zni mi to jako nesmysl co pises, kdyz je nejakej update ke hre tak to xbox napred nekde musi zjistit a kdyz se nemuze pripojit nema kde to zjistit, tim padem ti tezko hodi tabulku ze hra potrebuje update.
-
-
-
-
-
-
" Xbox One jen doplatil na neschopnost Microsoftu říkat věci otevřeně hned od začátku. Připojení jednou za den není tak ďábelské, Kinect půjde deaktivovat a půjčování a přeprodávání her minimálně ze strany Microsoftu taky půjde, byť s určitými omezeními."
Ja si spis myslim, ze to co MS rikal drive myslel vazne... ale po vseobecne rakci na internetu to proste zmenitm musel jinak by si to moc lidi na hrani nekoupilo ;) /a jako multimedialni centrum uz bych radsi poridil do obejvaku pocitac nez xbox/ *1* takze to mozna je tak trochu experiment -
-
Neni dabelske? Kdo net nema vubec, tak je stejne v pr.... A ver tomu nebo ne, X360 je rozsireny jak v armade USA, kde si ho berou vojaci na mise, tak napriklad ve Francouzskych veznicich (neptejte se mne proc). A ani na jednom miste net urcite nemaji.
A ty poznas deaktivovany kinect? To, ze nekde zaskrtnes off neznamena, ze je to opravdu vypnute.
A ano, Microsoft vlastne nic, to zalezi na vydavateli. Ale MS je ten, kdo tu konzoli tak navrhnul proboha. Takze ted, po tom shitstormu udelali radoby zmeny, na ktere jim skoci snad je tupa ovce.
-
-
K čemu mi to bude?? vždycky byla konzole od toho abych ji vzal ke kamošovi na chatu atd a tam sme mohli zapařit, ale oni to zazděj debilnim připojenim.
-
-
jestli si jezdis na chatu zahrat na konzoli tak potom te vazne lituji
-
-
a to jako proc? dojedes v patek, zaparite na konzoly, nebo zkouknete film, rano se vstane, zase se chvili hraje, pak se nekam vyrazi do prirody, odpoledne grilovacka, a v nedeli se vzpamatovavas po "grilovacce"(chlastacce), pomalu se chystas domu a u toho hrajes naky gamesy... Podle me super vikend..
-
-
-
Bud jsem asi dementni a nechapu vyznam clanku, nebo pan Homola papouskuje neco, co si nekde precetl od MS a blbe to prelozil a vuuubec se nad tim nezamyslel...
Paradox nastava v okamziku kdy pise:
Ale začněme tím pozitivnějším: své hry na Xbox One budete moct sdílet až s deseti rodinnými příslušníky nebo kamarády a vaše hry bude moct hrát kdokoliv. Tím se vyjasňuje jedna z těch divočejších spekulací.....
a ted...
Podobně budete mít možnost hry půjčit kamarádům. ......Podmínky jsou ale dvě: za prvé budete moct půjčit hru jen lidem, které máte na Xbox Live v přátelích alespoň 30 dnů a za druhé můžete každou hru půjčit jen jednou. Takže už žádné složení se na hru v pěti lidech a následné půjčování. Jen jednou a jen tomu, koho máte ve friend listu alespoň měsíc.
Tak a ted mi to vysvetlete... Kdyz dle tvrzeni mi XBOX dovoli hrat hru az deseti kamaradum nebo rodinnym prislusnikum, jak to jako XBOX zjisti?? Musim je mit ve spesl nemenne skupine na friendlistu nebo jak? Budou to moci hrat na jen one prvne aktivovane konzoli, nebo si to bracha flakne v druhym pokoji do sve krabice??? Nebo kamarad si to odnese domu a dohraej si to na sve krabici??? Takze vysledek??? Hodim si pet kamaradu do sveho family-listu slozime se na hru a zase se muzou jit klouzat??? Jedine co tim zmuzou, ze se zase nejake sikovne nactilete dite obdarene super kebuli a hackingem koukne pod poklicku a rozebere jim to na prvocastice a muzou se jit klouzat... A chytrejsi pujdou a koupej si PS4... Neb kazda spekulace a vyrok MS je vysmech vlastnim zakaznikum do oci... :( -
-
Tohle bohužel MS nerozepsal do x odstavců, jen to stručně zmínil. Sdílení s deseti rodinnými příslušníky alespoň já osobně chápu tak, že tam budeš mít vytvořené nějaké profily pro bráchu, ségru, mamku, taťku, babičku, dědu, prababičku apod., přes které se ti ten příslušník na Shared Games dostane. A své Shared Games tak budeš moct sdílet s deseti profily. A sdílet jako "virtuálně". Zatímco to druhé, to půjčování kamarádům, je to, že někomu dáš do ruky Blu-ray s hrou a on ji bude hrát na svém profilu.
-
podle mne tím je myšlena jedna konzole, ale s více uživateli...
-
-
Ale zase se píše, že hra není spojena s konzolí ale s účtem, takže pokud účet přihlásím u kamaráda na konzoli, mělo by to fungovat normálně.
-
-
ale zároveň může být účet svázaný s konkrétní konzolí a defakto by byl nastaven jako účet vlastníka konzole... Nebo tak nějak... Ale nevím, jen hádám :-)
-
-
Taky nevím, ale přišlo by mi to divné, to by mohli svázat ty hry rovnou s konzoli a nemuseli by to dělat tak složitě přes účet *1* Já si hlavně počkám na hry co budou :)
-
-
Ja na ne s##u!!! :D
-
-
-
-
-
-
Ono je to on-line připojení asi nutný: pokud si koupím hru a mám k tomu i on-line verzi, pak můžu nainstalovat hru a hrát ji s pomocí "registrace" u microsoftu (bez vkládání dvd). Kdyby totéž dvd použil někdo další (bez on-line připojení), mohl by hrát s toutéž licencí. Tohle je asi jediný způsob, jak zpřístupnit uživatelům možnost hrát bez ověřování přítomnosti originálního média.
-
-
Ale nic neni nutný. Nechápu, jak tohle můžou lidé obhajovat, že je to dnes už nutnost. Není. Normálně by se to dělalo tak, že hra se po internetu ověří bez toho media, když připojení k internetu je. A když není, tak pak bys teprve už musel tam to dvd dát. Nebo ověřit aspoň jednou, ne každý den. Je to o té možnosti, ale jakmile ti to vnutěj, tak to neni nutnost pro tebe, jako uživatele, ale pro Microsoft, nebo ty vydavatele, který to tak chtěj.
-
-
Ok, tak situace: nainstaluju, zaregistruju, prodám/půjčím hru tobě. Já hraju s on-line registrací, ty hraješ s ověřením DVD v mechanice. Je to ok? Asi ne.
-
-
Ano, je to ok. Ten s mechanikou by musel byt porad offline a navic to na vic jak dve kopie nerozsiris, takze o zadne velke uniky penez by se tak nejednalo.
-
-
Je to OK z akeho pohladu? Z licencneho urcite nie. To je asi tak OK, ako keby ten druhy tu hru upiratil... Z moralneho pohladu to moze byt pre jednoho OK, pre ineho nie. Mne je to v podstate uplne u prdele, ale narozdiel od inych ludi plne chapem vydavatelov, ktori proste nie su spokojni s tym ze kopa ich uzivatelov hra ich hry bez toho, aby im dala co i len cent. Keby som mal biznis, ani ja by som s tym nebol spokojny.
-
-
Ok je to proto, ze by tim vydavatele neprichazeli o penize. Mit moznost udelat druhou menecennou kopii neni zadne riziko. Uz dnes si treba koupenou hru z PSN nainstaluju pod svym uctem na kolik PS3 jenom chci a dal bude na te konzoli fungovat pod libovolnym uctem, a presto to nikoho netrapi. Uniky timhle smerem jsou minimalni, zato obtezovani zakazniku pri tom novem systemu bude obrovske.
-
-
-
-
-
-
Tak procitam si vyjadreni nekterych vydavatelu, a nakonec to asi nebude tak zhavy jako to vypada/jak si myslime...EA je asi tutovka ze bude bazar blokovat, ale jinak to asi nechaji byt tak jak je... Tak ted uz jen doufat ze na E3 ukazou neco novyho a ne nejakou TV
-
abcd:
To se stane uplne jednoduse, staci vycistit cache na disku a update se smaze.
A pokud je ve hre ulozena pozice z doby kdy tam update byl, tak se proste bez nej nenahraje. -
-
Coze?? to si delas legraci ne,..Kdyz vycistis cache na disku tak se samozrejme zadne updaty nesmazou..oblbuj nekoho jineho..
-
-
radsi se nevyjadruj k necemu cemu nerozumis:
Při vymazání mezipaměti jsou dočasně odebrány následující položky:
dříve stažené aktualizace her; při dalším spuštění her se zobrazí výzva ke stažení těchto aktualizací.
http://support.xbox.com/cs-CZ/xbox-360/settings-and-initial-setup/clear-system-cache
-
-