Přejít na výpis diskuzí
Xbox One si prý výkonově polepšil, ale velikost RAM zůstane
13.7.2013 | Adam Homola
496 příspěvků
-
To je hodne prehnany nazor. Jiste plati to pro uzivatele kteri pocitac vyuzivaji tak pro surfovani a uznavam ze takovyto uzivatele tvori mainstream.
Jenomze je spousta lidi pro ktere je pocitac pracovni nastroj. A spousta lidi ktery jej potrebuji pro svuj konicek. A spousta hernich nadsencu kteri nejenom konzumuji ale i tvori herni mody.
Takze vas koment je poradne placnuti do vody nic vic nic min. Uvazovani trendycool metrouska ktery potrebuje tablet ako soucast image. A mysli si ze vsichni jsou jako on. *1* -
Jenže omezení RAM neni jen o tom, jak veliké jsou textury, je to i o tom, jak velké jsou levely a dlouhé loadingy, kam se musí zase data do ramky nahrávat. V budoucnu bude požadavek nemít žádné loadingy, na nic se nečeká a to je potřeba mít velkou RAM.
-
Souhlasim! Pc jak ho zname dnes brzo skonci v muzeu. Tento trend vyvoje na privetive konzole je jednoznacny, PC fanatikove z games se nediavaj na prodeje hw/na male trzby steam okrem slev... ktere kupuje +- 500K lidi coz neni ani jedno procento konzoloveho herniho trhu.
-
Ty seš dobrej srandista. A můžeš mi jako říct, na čem ty hry budeme programovat? *15*
-
Líbí se mi jak se lidé vztekají kdyz slysi pravdu o tom, ze PC jako takove, je jiz v podstate mrtve, prodeje jsou na dne, horsi to nikdy nikdy nebylo, a bude hur, za par let se proste sestavy nebudou nabizet vubec, budou tu jen tablety, mobily a konzole.
Samozrejme, nektere prvky z PC preziji, jako klavesnice, mys, tyhle periferie si clovek bude moci poridit kdykoliv a v podstate ze sveho zarizeni (tablet, konzole takove PC vytvorit) ale klasicka bedna, monitor, klavesnicey mys, to je minulost a skonci jen v muzeich a vedeckych laboratorich, nam mainstreamakum bude stacit slabsi modernejsi, mobilnejsi a uzivatelsky privetivejsi (zapnu a jedu) zarizeni. Tohle je trend a nikdo s tim nic nenadela. Trh se prizpusobuje tam kde je vic penez, a v PC to uz neni a nebude. -
Samozřejmě, že to má 8GB ram do budoucna, ale určitě dřív zastará samotná grafika a procesor, než bude limitující paměť ram.
-
A ty vycházíš z toho, že je 8GB RAM pro konzoli hodně? Když na Xbox ONE bude k dispozici jen 5GB, tak spíš za těch 5 let konzole s velikostí RAM zase budou mít problémy oproti PC, než že by to byla nějaká rezerva do budoucna.
-
Podla mna skor ide o to porovnanie moznosti konzola vs PC, uzavrety jednoucelovy system vs otvorena platforma s moznostou vlastneho software. Nemozes porovnavat platformu x86 vs vznik konzol, to je hlupost.
-
Napadlo někoho z vás, ž to má 8GB třeba i do budoucna? Kdo ví, jak dlouho tu (zase) stávající generace bude, teď se vám to zdá hodně, ale co třeba za 5 let? Třeba jen budou chtít držet krok i v dalších letech a ne jen v době, kdy konzole vyjdou.
-
Je to lahka matematika, ak sa rozlisenie textur zdvojnasobi, tak sa plocha zvacsi stvornasobne. Ale ono ak bol doteraz standard 256x256, cize ako z kosa vytiahnuty raz uz pretraveny obed, tak teraz by uz mohol byt standard aspon 1024x1024. A samozrejme k tomu vsetky tie enonuno bump a paralax mapy, tak optimalizovat imo budu musiet stale.
-
Většina článků na games mi příjde jako reklama na konzole. Pokud to opravdu až tak potřebují, tak dobrá, PC se daří i bez toho. K věci, myslím, že pár procentík k výkonu už nic neřeší, pár fps navíc už ničemu nepomůže. Hardware na úrovni dnešních průměrných herních PC, který má sloužit minimálně dalších 5 let, mi příjde jako hodně špatný vtip. Když jsem viděl tu rádoby über grafiku nové generace, zcela jsem si rozmyslel už dlouho plánovaný upgrade PC, myslím, že se svoji 4 roky starou sestavou, kde jsem upradoval jen grafiku, ještě nějaký čas vydržím. Jediný přínos nových konzolí vidím v tom, že je teď každá připravovaná hra open-world, protože se jim to konečně do tý paměti vleze, ale jestli to těm hrám pomůže nebo ne, to se teprve uvidí. Jako velký fanoušek série Metal Gear z toho mám upřímně dost obavy, protože open scény v MGS4 byly to nejnudnější z celý hry. Nejsem žádný velký odpůrce konzolí, vlastním PS3 a chystám se na ni zahrát minimálně The last of us a Beyond. Konzole příští generace mi ale příjdou jako zbytečný počin, který by klidně mohl ještě pár let počkat, možná by jsme se pak dočkali i toho slibovaného 4K rozlišení. Popravdě, mě i většinu lidí o koupi konzole nepředvědčuje hardware, ale exkluzivní hry a v tomhle ohledu zatím není moc o co stát. Ještě dodám něco k tý optimalizaci, je sice pravda, že pro jeden druh HW se optimalizuje líp, ale velmi z toho vytěží i AMD, které to opravdu potřebuje, protože nvidia a hlavně intel jsou s výkonem už někde úplně jinde a určité dotažení AMD snad alespoň trochu rozvíří stojaté vody PC hardwaru, který se bohužel už několik let nemá potřebu někam posouvat.
-
Che-che-che. Davam libi ciste za pobaveni. Trolove neumi pouzivat google, ale to ty taky ne, navic jeste mozek.
-
Najdi si holku a neřeš pí*oviny ;-)
-
To čachrování s velikostí RAM značí, že konzole se bohužel víc stávají PCčkem. Dřív by bylo 8GB RAM neuvěřitelně moc na konzoli, ani by vývojáři nevěděli, co s tím mají dělat, ale když v Xbox ONE jen samotný systém zabere 3GB! (to je něco strašnýho), tak těch 8GB zas tak moc teda neni. Ty doby, kdy hry na konzolích byly maximálně optimalizované na hardware a pamět jsou s touhle generací nenávratně pryč.
-
Bylo by dobre si nejprve ujasnit, co je to pc, protoze pc jako takove je pomerne mlada i kdyz uspesna vyvojova vetev pocitacu se specifickou architekturou a vlastnostmi, se kterou prislo IBM. Dnes uz ale kdejaky nevzdelanec nerozlisuje mezi pocitacem a pc jako specifickou architekturou a klidne jako pc oznacuje ENIAC, jednoho z nejznamnejsich zastupcu salovych pocitacu.
A pokud tomu dobre rozumim, tak rec je o pc jako prave o one specificke x86 architekture, ktera je mladsi nez konzole. Pokud bychom se bavili o pc ve smyslu jakehokoliv pícitace vcetne ENIACu, pak je nutno konstatovat, ze i konzole jsou pocitace a nema smysl resit otazku co bylo driv.
A pokud se na to podivame z pohledu herniho prumyslu, pak jeho zaklady polozili videoherni automaty a ty jsou duchovnim predkem prave konzoli, ktere moznosti hernich videoautomatu prinesly do domacnosti. -
Já bych všechny ty konzole a počítače zrušil, každého jenom otravují *15*
-
Navic na nich hraji jenom proto, ze klavesnice+mys a instalovani her na pc uz je na ne moc slozitej proces. Nedejboze kdyby se jim neco posralo, to by hned museli volat servisniho ajtaka a na to nemaji. Dokazali si nasetrit za ty roky jen na konzoli a jinak jim staci par her, co jim rodice daji pod stromecek kazdej rok a jsou spokojeni. Jelikoz o svy mizerii vedej, tak si vylevaj ten svuj nerd rage aspon tady na foru vykrikama konzole win, pc sux.
-
A co takto trochu faktov?
http://techreport.com/news/24575/pc-gaming-market-grew-8-in-2012
PC trh rastie 8% kazdym rokom a za 5 rokov sa takmer zdvojnasobil.
Celkovy podiel na trhu je u PC vyssi ako na ktorejkolvek platforme osobitne, voci celkovo ''konzolovemu trhu'' je trend a predikcia tiez pozitivna.
http://www.gamersnexus.net/news-industry/610-pc-games-revenue-outmatch-all-consoles-combined
Kazdorocny pokles konzoloveho trhu je fakt...to ako ho ozivia nove konzoly je zatial len odhad.
Takze sucasny stav PC trhu je velmi dobry ;-) -
Vydavat ENIAC& spol. za PC je nepricetne :-).
-
A ty si nepochopil zase to, ze je sice pekne, ze sa da na konzoly optimalizovat ale ked je vysledkom low kvalita tak je to aj tak k nicomu.
Na PC sa optimalizuje horsie ale zase kazdy si dopraje taku kvalitu, ktoru preferuje a na co ma. Volnost vs rozhodnutie developera co mi musi stacit.