-
V globále máš pravdu, naštěstí jsou i výjimky :). Třeba Witcher 3, Mass Effect 3 byl herně lepší než 2, i když tříbarevný závěr na konec ten příběh trochu zabil.
Je pravda, že dnes je většina AAA her prostě dělaná jako zábava pro děti, aby nebyly náhodou frustrované z velké obtížnosti. Múj syn má 12 a je z aktuálního UFA nadšený, takže chápu, že své obecenstvo si určitě najde. -
Dohráno na obtížnost commander bez tutorialu a bez ironmana za 18h. Zdaleka není nutné "vše vybít" ale jen zaměřit se na úkol, splnit, zdrhnout. Jde to stihnout i rychleji, nejsem žádný závodník.
Multiplayer neřeším, ten jsem nespustil a nezajímá mne.
To že tebe baví vybíjet stále stejné 3 členné skupinky s téměř nulovou inteligencí je tvá volba, proto píšu, že jde o jednoduchou hru pro masy naprosto ve stylu dnešních AAA her (čest světlým výjimkám jako Witcher3). Hlídáš si agro abys nalákal jen jednu skupinu, granátem shodíš cover, odhaleného protivníka sejmeš. Když se mineš load a posun o políčko jinam (přes to že je to horší pozice, tak trefíš, protože hra kalkuluje zásahy z daných míst na začátku kola).
Vetřelci jsou totálně blbí, slepí a hluší - protože 10m od nich bouchne granát, spadne polovina baráku a oni si nerušeně diskutují, protože tvůj panák nevlezl do jejich "agro range". Takových logických nesmyslů je hra plná.
Nikde nepíšu, že není zábavná, bavil jsem se a až budou DLC, (nebo rozumný AI MOD), zahraji si to ještě jednou. Ale čekal jsem víc.
Mimochodem, podívej se (pokud umíš i jinou řeč než slovenčinu) na zahraniční recenze. Recenzenti obvykle dávají o 20% vyšší hodnocení (80-90%) než pak uživatelé, pro většinu fandů původní hry z roku 1993 je to spíše zklamání. -
muze byt. muze byt i tak, ze maj proste "vybribeny" vkus ;) vytribenym se stava rekneme zkusenosti. aby se nekdo mohl stat napr kunsthistorikem tak toho kumstu, ale i odpadu, musi napred videt dostatecne mnozstvi. Jiste, ze Avengers asi starsi generaci nenadchnou, budou kasovni trhak. Na zlaty fond kinematografie vsak asi nedosahnou.
-
No dovol? Pouzivat u hry dve ruky je pre niekoho neskutocne namahave :D a to plytvanie casu nez pohnes rukou.
-
U teba je otazne ci je to hrou, ja s tym problem nemam a vacsina recenzentov tiez nie. Prosim doporuc aspon 3 tahove strategie za poslednych 5 rokov, ktore nepovazujes za odpad :) Okrem xcomu nemam co hrat.
-
Co cakas od pokracovania? Zober si CoD seriu, GTA seriu, alebo Asasina, pokracovania su podla teba datadisky, lebo je to len vylepseny predchozi diel. Okrem postav, priestorov a pribehu je to to iste s rovnakou, pripadne vyladenou mechanikou a to chceme,lebo nas to bavi :) Zober si inovacie ako CaC:4 katastrofa, na inovaciu fallouta do 3D nadavanie. Cokolvek vymyslia, vsetko zle.
-
myslim, ze vsetci diskutujuci, ktori placu nad UFOM spred 20 rokov su ekvivalent dochodcov, ktori placu za zlatym socializmom
ach, ten spomienkovy optimizmus
ked sa vam nieco nepaci, tak to nehrajte, nemusite tu teraz dat vsetkym najavo, aki ste super gameri, lebo ste 20 rokov dozadu hrali povodne UFO... to som hral aj ja a prisla mi to blbost, UFO Enemy Unknown a XCOM 2 su velmi dobre a hratelne hry, ktore ma bavia a pritom som 16 rokov mal ked vysiel Max Payne -
1. opakovana hratelnost nulova? presiel som to koncom minuleho tyzdna a hram to opat - ako aj single, tak multiplayer
2. 15 hodin???? kampan som hral 36 hodin a aj to som niektore veci urychlil, aby som dosiel do konca, kludne sa to da natahnut aj cez 40
pises tu riadne sprostosti, predpokladam, ze si si zahral par uvodnych misii -
Je to jednorázová zábava, opakovaná hratelnost je minimální až nulová. Logika je často znásilněná jen proto, aby jednoduché mechanismy, na kterých je postavená alespoň nějak fungovaly. Posun proti předchozímu dílu minimální. Typická "masovka", která nesmí být moc těžká, nesmí se u ní chtít moc přemýšlení, aby ji každý snadno dohrál a dokoupil DLC.
Díky nepředvídatelnému a často nelogickému random faktoru se stává IronMan na vyšší obtížnosti noční můrou a není to ani tak o taktice jako o náhodě. Bez IronMana zase jde o velmi lehkou hru.
Nesmyslná logika například u projektu Avatar, kde se z taktického hlediska vyplatí pokaždé ignorovat hysterické výlevy a čekat vždy na poslední hodinu odpočtu a pak teprve vetřelcům odbouchnout základnu (čímž shodíte dílky projektu a navíc jste "vydělali" 10-20 dnů odpočtu pro svůj vlastní výzkum a vývoj jako bonus - a to opakovaně) je pak už jen třešinkou na dortu herní (ne)logiky.
Za mne 7/10 (z toho bodík je jen za jednoduchý modding system), jednorázová zábava na cca 15 hodin hry v ceně 80kč/hodinu není až tak tragická, ale čekal jsem od toho víc, než defakto datadisk k předchozímu dílu bez zásadnějších změn k lepšímu. -
Vobec nejde o graficky efekt ale o moznosti, samozrejme ze vojst oknom do budovy je logicky mozne a aj da to robi. Rovnako je na tom aj otvaranie dveri bez opustenia krytu....v starom to bolo naozaj desne
-
Hra je to fajn o tom žádná, ale s tím množstvím bugů co tam je a některými perky, co jsou strašně nevyvážené, bych řekl, že to mohli přece jenom trochu dotáhnout před vydáním. Jednotky co se zaseknou na místě, reloadnutí hry na ironman (protože jste ztratili možnost ovládat vlastního vojáka) což působí přeskočení kola Adventů. Moje zatím nejoblíbenější chyba/bug/whatever byla, když si hráčem ovládaný voják při overwatch roztřílel podlahu pod nohama a přestože, že zapadl do budovy za zeď, advent co procnul ten overwatch se otočil a napálil do ubohého vojáka s bonusem za odhalený cíl zatím co padal. Naštěstí to voják přežil a dostal schopnost zabíjet myšlenkou xD
Ostatně, podívejte se sami: https://www.youtube.com/watch?v=75QV1ONqqOc
17:09 -
Čistě subjektivně: proto je dnes všechno tam kde to je.. Školství jde do Pr*ele.. Lidi co lezou z výšky mají horší level jak průmyslovák před 10ti lety (a už ten tehdy kulhal).. Mgr je každý druhý na potkání, Bc je snad už zanesen v rodném listu. Každý chce TopPrice telefon a nakonec na něm dělá to co jsme kdysi dělali na N3310 a místo pokecu u piva se zavřel do kóje :-)
To mám ještě todle vše omlouvat ?-) Je to totiž chronologické i k tomu jak kam dnes míří a jak se soudí/recenzují (nejen) hry... *11* -
Wasteland 2, urcite nie je lepsia tahovka, ani nahodou ;-)
-
Kazdopadne nenadavam. Mel jsem pocit, ze ti prijde % uspesnosti, tak jak je ve hre zabudovany, jako dobra herni mechanika v tahove strategii. Podle mne tomu tak neni. Neni mozne aby se strelec v dobre pozici netrefil. Dobra pozice muze znamenat uhel, kryti, jiny faktory jako nevim de/buffs atd nicmene to vse je soucasti dobreho planu, tedy srdcem dobre strategie. V XCOM2 je obtiznost v tom jak se vyvarovat nahode. A jeste je to stereotypni.
-
Je to zábavné ale opět je další díl zjednodušený (jako u jiných sérií). Již nebuduji základu jako v EW, prachy se také získávají jinak atd. Alespoň je to pořád podobně obtížné na střední.
Opět tam řada věci trčí skrze objekty a to bych ještě chápal u prvního dílu ale vykašlat se na to u druhého dílu? Špatná práce u 3D hry, kde na to člověk kouká a je to velice vidět. Dokonce to snad udělali schválně. Viz ten velkej robot kterého někdo narval do interiéru a když se postaví, tak má hlavu skrze interiér *15*
Opět hrajeme za modelky a modely (co naděláme, jedou to tak od prvního dílu). % na zásah jsou na blízko vtipná (viz ten obrázek co zde někdo dal, ale opět to tak jedou od prvního dílu)
S většinou recenze souhlasím. 8/10 ( -1 za to zjednodušení a opakované chyby. Čekal byl od druhého dílu hry zlepšení, rozšíření ale zde to tomu tak není. I výzkum je dost omezen.).
Do toho velká náročnost na HW, při nastavení na max (které toho moc nepřinese) a někomu divočí FPS...Uvidíme jak se tomu budou věnovat, na fóru nepíší... -
Můžeš ten tvůj koment prosím přeformulovat? Ani nevím, jestli mi nadáváš nebo dáváš za pravdu či něco mezi tím. Součást taktické strategie (chceš-li) není o tom správně postavit paňáca aby trefil, ale postavit ho tam, kde bude mít nejlepší krytí a zároveň nejlepší šanci na zásah nepřítele. Z X1 jsem byl natolik frustrovanej že jsem to prostě neustál. Sám jsem si udělal převodní tabulku kde bylo 0-80% - haha ani nezkoušej střílet, 80-95% lotérie, přinejhorším bude supressnutý, 95+ - ha 50/50, to by sakra mohlo vyjít!
-
Snad více než mega prodaných kopií na odcházející generaci vývojáře donutí udělat GOTY edici na současnou generaci. Zahrál bych si to, ale hraní na PC už pro mě není :)
-
Strašná kravina a velká chyba několika tahovek. Mají udělat sytém tak, aby dostat se na jeden mm bylo obtížné a když by jsi se tam hráč již dostal, tak by šance byla ke 100% aby to nevypadalo tak hloupě....
-
všem fanouškům se moc moc omlouvám, ale jelikož jsem také fanoušek opravdové strategie a mam rád i staré ufo a Xcom 2 jsem za víkend dohrál do konce tak mohu s čistým svědomím říct že xcom 2 je TOTÁLNÍ HERNÍ ODPAD !!! je to trapné několikahodinové depresivní demo které se strategií nemá nic společného protože pořád musíte pospíchat *11* *11* *11*
-
Mě tam navíc ještě štvalo, že ta skupinka byla provázaná. I když tě ten za dvěřmi neviděl, tak se aktivoval protože patřil k těm dvěma vedle..