Přejít na výpis diskuzí
XCOM: Enemy Unknown - videorecenze
15.10.2012 | Pavel Dobrovský
214 příspěvků
-
nemas v tymu nejakeho cecha nahodou?
-
Jo to jsem myslel dík.
-
Tak jestli hra podporuje mody tak se třeba časem dočkáme i Opravdového Xcomu ....
-
taky sem se vtipne schoval za stenu ufa a myslel si, kdovijak nejsem v bezpeci, pak mi blbej malej emzak s nafouknutou hlavou ustrelil celou stenu, za kterou se vojak krcil a druhej mu poslal smrtici davku... ta hra se s clovekem moc nemazli (na classic obtiznost), musel sem to jakozto zacinajici hrac xcomu zmenit na normal, protoze jinak to byl fakt spis silenej stres... zadny prachy/ spousta tuhych nepratel a neucinny zbrane kuli nedostatku casu na vyzkumy. tezsi obtiznost a iron man mod je fakt pro masochisty
-
Na jednu stranu tě chápu. Ale zase musíš chápat i vývojáře. Vem si,že kdyby udělali starou dobrou XCOMovku akorát do téhle grafiky třeba. Tak by si to nejspíš tolik lidí nekoupilo. Lidi jsou v téhle dobře línější (většina) a nebaví je tolik přemýšlet u her. Já bych taky ocenil větší rozmanitost map,výzkumu,budování základny a další věci.
Psal jsem to už jinde v komentáři a doufám,že časem udělají Datadisk (ne DLC) nebo další díl,který bude více promakanější a detailnější co se týče toho co tu píšeš. Ale tím co se líbí menšině se nezavdečíš většině.
Jinak FIRAXIS před vydáním řeklo,že bude podporovat mody. Už i nějaké jsou,ale hra je venku chvíli,takže není zatím moc o co stát.
Zde je odkaz na stránku s mody: http://xcom.nexusmods.com/mods/categories/ -
Hra dobrá, ale tí ktorý hrali orginal z pred 20 rokov pocitujú istú frustráciu
teda aspon ja ju pocitujem, strašne vela vecí mi tam chýba, ktoré v hre čo zaberala 5 000 krat menej boli a boli ovela lepšie spracovane. Tento Xcom je len o misiach, správa základni je tam uplne plocho vágno zbytočná. Chbýba mi ta euforia z budovania, nakupovania zbraní, delenie vedcov na vyskumi, vobec ekonomika , tu to je ale je to ovela plochšie - "jednoduchšie" akoby vo firaxis predpokladali že ludia su idioti a nezvládli by to.
strašne ma štve akým sposobom riešia obťiažnosť, = obmedzením mojich možností. 4/6 vojaci na bojisku. uplná vtákovina a ešte k tomu max 1 raketa mat 1x granát.. kde je moznosť zobrat si zbrat od padleho vojaka, a ked si spomeniem ako som v Xcom 2 z emzackej zakladne na chrbte vynašal omraceneho kraba navigatora tak mam naval nostalgie a tato hra mi ho nie a nie usopkojiť
dobrá hra, ale nie pre tých čo hrali orginál -
To jsem jediný koho ta hra zklamala?
-
Psal jsem,že helmy a další výbava jdou přídávat,ale musíš mít DLC Soldier pack. Které bylo k dostání jen pro předobjednávky.
No hele nějaká taková hra byla určitě to si pamatuju. Ale bohužel si nevzpomenu na název. -
Hra je super, ale vadi mi automaticka zmena vyska kamery. Vzdy kameru oddialim, aby som lepsie videl (skoda, ze zoom nie je vacsi), ale po prepnuti sa na ineho vojaka sa kamera opat priblizi tesne za neho. Je to mozne nejako zrusit? Dik.
-
tak proc to nehrajes v rustine?
-
Ja myslim ze vzledem k ty baculaty grafice uz to je uplne jedno. Grafika je neco ceho jsem si prestal vsimat hodne brzo.
-
Jinak jak nekdo psal ze mu mizi vybaveni tak mel pravdu zmizeli mi 4 laserovy pusky...
-
http://cloud.steampowered.com/ugc/939257693840184374/C5CAC1C69502B6D70C907B5D1B70B939AE31570C/ s těma helmama si myslel tohle?
Jinak v té obtížnosti mě příjde skok celkem zásadní ... hlavně emzáci dostanou mnohem větší hit chance a critical chance takže potom si užíváš smažených vojáků na jeden zásah. -
Docela me prekvapilo, jak se hra dobre hraje na gamepadu, puvodne jsem ho zapojil jen ze zvedavosti a nakonec u nej zustal :).
-
Jestli jde přidat helma to tedy nevíš?
V Total War sice ano to jsem nemyslel.
Klidně bych to viděl bez možnosti přímo velet.Prostě hrát za prezidenta.Jen vidět reporty jak se co podělalo.
Jinak dík,za odpověď.
Ta obtížnost Classic vypadá dle popisu zajímavě,obával jsem se toho aby nepřidala pouze HP protivníkům jak to bývá běžné. -
Pokud jsi měl hru předobjednanou (ale dá se najít ještě teď ta verze hry s DLC), tak mát více úprav výzbroje,barev a takových kravinek.
Určitě se dá do konce hry vyzkoumat všechno, ale potom jsou jednotlivé zbroje,zbraně,výbava drahé na materiály.
Podle některých je docela větší skok z obtížnosti Normal na Classic. Nepřátelé dávají častěji hit,critical,jsou chytřejší o něco. Jsou častěji hrozby UFO a dopad na svět je zřetelnější (Panika,odchod státu z XCOM projektu což znamená méně financí pro vás jako Velitele projektu).
Armády bojují v hrách Total War například. Ale bohužel ne proti mimozemšťanům. -
Scrollovacim koleckem menis vysku ve ktere operujes. Kdyz to udelas spravne tak se ti to s tou strechou nemuze stat. Co se krytu tyce tak jen snizuje pravdepodobnost ze te zasahnou ale zasahnout te porad muzou.
-
Dost her má ruskou lokalizaci.To nemáš zas tak špatný *4*
-
Lze nějak zapnou helmy aby vojáci vypadali jako vojáci a ne jako modelové na kadeřnické přehlídce?
- Kolik zhruba % lze vyzkoumat (zbraně,brnění atd) do dokončení hry?Často bývá ve hrách nadbytek surovin.Zde by vzhledem k válce hodili to nějak značně redukovat (jestli to již není)
- Jaký vliv má změna obtížnosti na hru?Jsou odolnější potvory,slabší zbraně anebo potvory lépe chovají?
- Btw je něco podobného kde vedu armády a ne jedno komando?Ze bych si dokázal představit hrát to za stát a ne za partu lidí.Sem se vyloženě hodí vidět umírat tisící bojovníku v nerovném boji s ufony.Bylo to správně na ho*no. -
Já nešťastník jsem si XCOM taky pořídil, abych zjistil, že i na normál dostanu na frak. :D Jinak kamera mě štve hodně při hodu granátu.Taky se mi stává, že chci poslat vojáka do budovy a on vyleze na střechu, kde ho odstřelí nebo se mi zobrazí, že bude krytý, ale když doběhne, tak stojí mimo kryt. :D Taky jsem nepochopil zabití přes betonovou stěnu, stěnu ufa, přes korbu dodávky atd. Jinak potěšilo, že i na šest let staré mašině se vše hýbe a loaduje neuvěřitelně rychle.Budu tomu muset dát více času.