Přejít na výpis diskuzí
Z Bethesdy zní - na grafice záleží, kdo tvrdí opak, ten lže
17.3.2011 | Aleš Smutný
159 příspěvků
-
Ale to je tvoje hloupost. Nechces travit hodiny levelovanim v single RPG,kde je vetsinou silny pribeh,ale tydny.mesice ci dokonce roky levelovani ve hre bez pribehu ti nevadi. jakou ma pak takovy prispevek hodnotu?
-
Ja si nemyslim ze grafika je jedina dulezita vec na hrach. Ale tvuj post je zrejme nestastne nepsany. Ty hry,ktere jsi hral pred 10 lety ,mely na svou dobu grafikou krasnou. To s eklidne vsadim. Jasne ze dnes uz vypadaji treba hrozne
-
Zase plno zvastu, hry jsem hral i pred 10 lety a spousta lidi jeste davno pred tim a ve srovnani s dnesnimi hramy byly graficky na tom mnohem hur a vubec to nevadilo. Urcite lepsi kdyz ma hra prumernou nebo i horsi grafiku ale skvely obsah nez skvele vypadajici hra, ktera vas unudi po prvni hodine hrani. Spis nez kvalita grafiky bych vubec hodnotil spracovani. Vezmete takove wowko, vyslo to v roce 2005 a uz tehdy byla kvalita grafiky nic moc, ale zase pekne zpracovani to plne nahrazdilo.
-
na grafike zalezi a co tak WoWko alebo CSko, hrava to velka masa ludi a nioho netrapi grafika, ale hratelnost, to je podla mna najhlavnejsia vec
-
133 příspěvku? Grafika vždy chytne lidi do křížku :-D (caught in cross-fire)... Popravdě vždy mne nejvíc zajímá ta výtvarná stránka věci.. Pokud bude mít něco mega moc polygonů a super vykreslovaní - ok ok beru to, ale nejhezčí jsou u her artworky.. digitální kreslení... Doopravdy umění *2*
-
většina lidí kouká hlavně na grafiku ale jsou i lidé jako kteří naopak hledají hry s nepříliš propracovanou grafikou protože to obvykle znamená že se tvůrci soustředily na něco lepšího než grafické pozlátko
např: hearts of iron nebo jž zmíněný Mount and Blade a další hry od paradoxu jsou příkladem toho že pokud se tvůrci soustředí na obsah místo grafiky vzniknou skutečně skvělé i když je díky jejich grafice mnoho lidí nezná -
slušnej blábol
-
Já si to, ale neodpustím. SKYRIM nemá žádnou super grafiku, a vůbec nikdy bych nehral solo RPG, kde bych trávil hodiny lvlováním, to možná v MMORPG, ale tohle ne.
-
Stejně jako u hry i u ženský záleží jak k ní přistupuješ, pokud k ní přistupuješ tak, že jí máš jenom jako matraci a jde ti právě jen o tu krásu, budeš spokojenej i s povrchní Miss : )
-
Mě by zajímal ten rozdíl mezi technologií a technikou *1*
To jakože technologie využívá poslední funkce directx a technika je to, že grafik drátěné modely maloval nohou nebo pusou? *2* -
S graficky krásnou hrou je to jako s krásnou holkou. Když je povrchní a nedokáže tě chytnout za srdce, tak to může být klidně Miss universe a stejně s ní nevydržíš.... *3*
-
Ale jo, design byl pěkný. Technologie ale stará x let.
Edit: A neříkám, že mě kvůli tomu ta hra nebavila, ta mě pořád ještě baví ^^ -
New Vegas bylo i přesto na jakém enginu běželo, parádní.. já nevim, ale u takových her mi stačí doopravdy průměrný vzhled (pro někoho podprůměrný odpad)..
-
Podle mě záleží víc na tom, aby hra vypadala dobře × ne na počtu polygonů, rozlišení textur atd. I 2D hra může vypadat skvěle (Braid) a to je extrémní případ.
-
Ovládání je pořád stejné, klávesnice a myš - už asi 15 let. Příběh je taky pořád stejný, tady je jeden problém. Tedy pro zkušeného hráče, pro někoho ne. Ale představ si pohybovat se ve filmové grafice, to by byl úplně jiný zážitek z hraní. Doplnit to zajímavým příběhem, aby probudil v hráči zvědavost a bylo by to celé v otevřeném světě, kde by se pohybovali lidi jako ve skutečnosti. Nebylo by to snad lepší než nějaká kostičkovaná mapa v 256-ti barvách?
-
Bethesda se teda poslední dobou s grafikou moc nepředvedla a chudáci Obsidian museli pracovat s ne úplně novým gamebryem. . .
-
uh, až mě bolí čtení výlevů některých zdejších, kteří si neuvědomují, že grafika má tři stránky - technologickou, technickou a výtvarnou. A na té výtvarné a technické skutečně záleží. a to markantně... tedy pokud nehrajete s vypnutým monitorem
Pokud staré hry kulhají právě pouze v technologii a technice (omezení výkonem neumožňuje vykreslení většího počtu detailnějších věcí, byť by to technologie teoreticky zvládla), pak se nám stále mohou líbit i dnes. A taky, že se líbí. To ale není argumentem pro podporu tvrzení, že na grafice nezáleží. Výtvarně a mnohdy i technicky jsou na tom ty hry totiž stále dobře. -
deleted
-
Tak jelikož New Vegas hraju právě teď, tak nemůžu nic jiného než vřele, co vřele, VŘELE doporučit. Už dlouho mně nic nedostalo tak jako právě tohle. Grafika mi taky přijde hodně v pohodě. Bulvy z ní nikomu sice nevypadnou, ale atmosféru buduje hodně dobře a rozhodně neurazí.
A abych nebyl úplně offtopic: Grafika prodává, to je fakt- stačí se podívat na novinky: video ze hry, screenshoty. Díky tomu může uspět i naprostá blbost ( Far Cry 2 například), hry které vypadají hůř to logicky mají těžší. Naštěstí je spousta lidí, kterým fakt na grafice nezáleží, to by Paradox nevydával další a další díly Hearts of iron a EU, to by nevznikla Penumbra a Amnesia. Kapitola sama o sobě je nezávislá scéna. Stačí jmenovat: Angry Birds, Dwarf Fortress, Minecraft. Myslíte si někdo, že za tohle někdo platí kvůli špičkové AAA grafice? -
Jistě celý team GOG si to taky myslí *1*