Přejít na výpis diskuzí
Z RPG od Obsidianu se stal nejúspěšnější herní Kickstarter projekt
16.10.2012 | Petr Poláček
103 příspěvků
-
Taky si myslím. Je fakt, že unity engine jim ušetří spoustu času, ale pokud z toho chtějí mít vychytanou, vybalancovanou a hlubokou hru, bude třeba to řádně poladit.
-
Úspěch PE je daný reputací Obsidianu a jejich předchozími hrami.
Proč někdo dělá kickstarter na podporu hotové hry?
EDIT: A btw. PE je taky indie. -
Taky jsem koukal :-D
-
A jsi si jistej, že ta hra vůbec někdy bude za 50 doláčů?? Možná to budou od začátku prodávat jako budgetovku...
-
Jedna stará kočičí moudrost, která se sem teď moc hezky hodí, říká: "Co to sakra meleš, ty vořechu?"
-
Teď se na to koukám prvně a fakt na mě působí jak prosté okopírování PE. Dokonce i odměny mají stejné.
-
Aneb novej druh PR. Milonarska firma a uspesne studio musi bezet prez kanaly na kickstarter, a lidi jim to zerou.
Zato dobre hotove indie hry tam casto nevybeoru ani 30%... -
Do dubna 2014 to podle mě nemají šanci stihnout. Tohle potrvá min. 2 roky.
-
Shaker je především oběť toho, že to celý od začátku působí jako naprosto nepromyšlenej pokus svézt se na popularitě ostatních kickstarterů. V tom videu neřekli vůbec nic, kromě toho, že osmdesátkrát zopakovali, že to bude "old school". I tak základní informace, jako že to je 1st person nebo základní nastínění settingu, doplňovali až později.
Nepomohla ani skutečnost, že ani jeden z nich za posledních deset let žádnou pořádnou hru neudělal. -
SHAKER je imho obeť veľmi zlého timingu. Asi si vývojári mysleli, že sa zvezú na vlne úspechu Project Eternity, ale Obsidiánske RPGčko ich miesto toho plne zatienilo. Mali pár týždňov počkať a KickStarter kampaň rozbehnúť až potom. Ozaj škoda, ten projekt vyzeral sľubne.
-
(Skvělá portrétovka!)
-
Mžno len nevedia, aké ďalšie podlažie vymyslieť -- na tom dolnom už vidno nejaké podzemné jazierko, takže na to jedenáste podlažie by som tipoval nejaké fantasy Rapture *3* Btw, pri pohľade na ten nákres ma napadá, či diazajnérovi v poličke na knihy netróni aj Malazská kniha padlých... *7*
-
s tim objemem penez nejsi sam :). i kdyz nejsou perfektni, samozrejme.
-
Dohrál jsem Alpha Protocol a zvýšil pledge. Snad se PE povede.... A jsme na 3,55 M USD. Když přičteme Paypal, tak to dělá 3,65M. To je peněz. *3*
-
Právě v počtu hráču Obsidian Double Fine nepřekonal a ani nepřekoná, rozdíl je právě v tom, že Double Fine prodávali minimálně za 15$ kdežto Obsidian za 25$.
-
Za tech 20 babek se to da koupit i ted, staci reloadovat a kazdou chvili to nekdo pusti a hned to jinej koupi. Staci byt rychlej *5*
-
víc peněz z KS -> větší a lepčí hra. ve finále za stejnou cenu pro zákazníka. Ať už za $25 z KS nebo za plnou ($50?) na GoGu. To už bych radši dal na ten KS. Nezapomeň, že si k tomu (páč je to digital tier) můžeš přihodit nějaký digitální bonus. Např. (teď plácnu, páč se mi nechce hledat přesná suma) $20+$10 = DRM free kopie + digitální soundtrack. Takže i když to už na KS dorovnáš na plnou, budeš toho mít víc než když to koupíš až pak na GoGu. Navíc díky tomu, že je to digital tier, nestoupnou tvůrcům náklady na distribuci a tím pádem to, co dáš navíc, půjde přímo do hry. :-)
-
Teoretické datum vydání je duben 2014. Viz Kickstarter - sloupeček s výběrem vkladu - u každého vkladu, kde získáš plnou hru je napsáno Estimated delivery: April 2014.
-
tak já teda předpokládám, že to vyjde nejdřív někdy za tři roky... nespěchejte, hlavně ať je to boží :)
-
Mám dojem, že 11, akorát to nestačej pořád updatovat...:)