Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ono to je vsechno hezke, jak se nadava na piraty, a ze PC scena zije jen z warezu atd., PC hry se nezaplati. Jenze co je to platne, povidat o tom u nas? V CR? Kde se multiplatformni hry proda jednou tak na Xbox360, dvakrat tak na PS3 a asi tak petkrat a vic na PC nez na konzole? U nas se nejvic prodava PC her a to s velkym prehledem, takze se ptam Dana Vavry, co mi s tim jako muzeme udelat?
  • Bože to je jeden velkej škvár tahle diskuze a celkově situace PC vs. Konzole. Dan moc dobře věděl proč článek napsal tak jak ho napsal ;-). PCčkáři kradou a diví se, že nemají co hrát a konzolistí se zas perou, která z těch drahých krabiček je lepší.

Pokud jsi takové prase, že kradeš (pirátíš) tak buď anonymní a nevylízej z rohu. To co tu čtu je na zblití. "Kradu abych si to vyzkoušel" - Nic si zkoušet nemusíš, hraní není tvá životní funkce.Od zkoušení jsou tu předváděčky, videa atd. Nemáš na to? nehraj. Kradeš? Tak drž hubu a krok.
    Osobně nechápu jak můžou lidé narvat 20 tisíc do mašiny ale 900 za hru jim přijde jako blbí nápad. Smutné je, že 70% negativních komentářů na hry pochází z úst (klávesnic) pirátů.

A aby to nevyznělo konzoloidně, jsem PCčkář. To jen aby mě tu někdo nenazýval fanatikem.
  • Cajk
    To už se dávno řešilo.. Bohužel ceny her dle vydavatelů kompenzujou pirátství, tedy jebou ty hodný, kteří ještě hry kupujou. Oo? Trošku..
  • nerekl bych ze zabijeji ale znacne zpomaluji
  • Tady evidentně někdo neumí číst, že... poznámka o jachtách právě nebyla myšlena vážně, vždyť je tam napsáno "Tvůrci dostanou zaplaceno a s pocitem dobře odvedené práce začnou nakupovat jachty a drahá auta... Nebo ne? Právě že většinou ne..."

O zbytku se nebudu vyjadřovat, to je to samé - point: nauč se číst!
  • krunoslav
    ale co když by si dotyční piráti hru prostě nikdy nekoupili? docela by me zajímalo jaký je poměr mezi pirátama co to dělají jen proto, že cracknutá verze existuje a kolik si řekne, že když to nejde stáhnout zadarmo, tak si to nakonec koupí
    každopádně myslim, že chyba je na obou stranách..plno her jsou (konvertované) srágory, které radši ani nemají demo, pořádný manuál, podporu, atd.
    na druhou stranu nelze vývojářům nadávat, že to tak dělají, když hodně lidí bezcitně krade jejich produkt a ještě jim nadává..přijde mi, že si hráči myslí, že vlastní značku..příklad-zničili mi mé úžasné a milované Crysis..ale oni si se svou hrou můžou dělat cokoliv, ať se nám to nelíbí, nebo ne *1* a komu nelíbí, nechť nekupuje
    já vím, že lidi nemají ta přirovnání z reality rádi- ale když víte, že v pekárně mají hnusné rohlíky, půjdete tam nějaký ukrást a vzápětí po ochutnání to vyplivnete a začnete pekaři nadávat? jestli lidi nebudou jeho rohlíky kupovat, zkrachuje..takže mu zbývá rohlíky polejt cukrovou polevou a doufat, že se na ně chytne víc lidí a třeba si bude moci koupit za to lepší suroviny na skvělé a křupavé rohlíčky, které budou chutnat všem..uvidíme jak tohle celé dopadne:)
  • Kdyby to tak fungovalo, tak by hry levnější byly.
  • Hm... skoda ze oni takhle nepremyslej ... Dobrej postreh!
  • Ceny her šly docela dolů v poměru k hodnotě peněz a bohužel mnoho hráčů manuály nezajímají. Proto má dneska Prima Guides monopol na placené manuály ke hrám.
  • Ohodnotil by som to tak... že PC komunita si nenacha skakať po hlave ako konzolisti... toť môj nazor.
    Suhlasím.
  • fallout
    Já bych v první řadě být výrobcem her pracoval na tom, aby byla hra co nejlevnější. Věřím, že pokud by originál hra stála všude ve světě v přepočtu na naší měnu cca 300 kč, prodali by několikanásobně více her. Pokud nyní prodají milion, při dnešních cenách je výdělek +- 900 000 000. Věřím, že při ceně 300 kč, by se mohlo prodat cca 5 000 000 kusů, což rázem činí výdělek cca +- 1500 000 000. Je to samozřejmě jenom můj názor, beru to podle sebe. Nyní si kupuji při cenách novinek (cca 1000kč) titul, pět kusů her ročně, utratím tedy 5000 kč ročně. Při ceně 300kč za kus bych si mohl za 5000 koupit cca 16-17 originálních her.
  • Jo a ještě něco. Pokud jde o Crysis 2, tak hrál jsem multiplayer v demu (už z dema se dalo lecos vyčíst a bylo jasné co a jak) a mě třeba moc multiplayer neoslovil. Tudíž proč bych hru kupoval? Pro hráče na PC nenabízí Crysis 2 to co by měl, už kvůli tomu zjednodušení a konzolovým prvkům.
  • Není to originální, ale je to bohužel pravda. Ze stejného důvodu mnoho her nemá DLC na PC, ale na konzole ano.
  • *Crysis 2
  • Presne taaaak vsechny konzole do LISU a postaveni dalsi trestat zakonem odneti svobody na 10let!!! *1* *5* kvuli konzolim MRVI jednu hru zadruhou
  • Ano pan Vávra.

Tie čísla o dákom milione predaných kópií a podobne ste aj podložili ? Niesom si istý, ale tak sa mi zdá že, štatistiky PC predajov sú jedny z najhoršie vedených tzn. nikto presne nevie, kolko sa čoho predalo a to nehovorím o digitálnej distribúcií.

To že vývoj hry je nákladný je fajn, ale povedzte mi, k tej vete o jachtách a z ruky do huby.
    Vaša práca, alebo práca 99% populácie spočíva v čom ? Že si za každú výplatu kúpite jachtu, novú telku, nové auto a podobne ? Chcete ma rozosmiať ? 99% ludí funguje štýlom, pôžička, hypotéka, leasing, alebo si rok šmudliká peniaze a potom povedzme ide na dovolenku, kúpi si dačo do bytu alebo si kúpia auto na leasing. Takže táto vaša úvaha o jachtách a neviem čom je úplne mimo. Vývojári hier sú rovnakí ludia ako hoci kto iný a neviem odkial beriete domnenku, že by mal každí z tých 200 ludí v tíme instantne dostávať mesačne príjém, aby si žil jak král dokonca života.

Zdementizovanie hier majú za následok konzole, sám ste to potvrdil. Takže to, že Crysis 3 nebude novým top benchmarkom v ďalších rokoch, to že sa tá hra vlastne v ničom neposunula dopredu ani v grafike, čo bolo tým hlavným, no za to môžme vdačiť konzolám, nie tomu, že sa predalo podla vás málo kópií. Keď je dakto z manažerov v EA nenažraté prasa a chce aby sa z každej hry predalo po 5-6 miliónov alá Call of Duty, inými slovami výraz pre zdementizovanú hru pre ludí s mozgom o velkosti hrášku, to nieje problém predaju PC hier, to je problém tej vašej vety o jachtách a neprimeraných ziskoch.

Celá táto vaša úvaha je len sfanatizovaná kopa ničoho, ale ofc, je to váš názor konzolového hráča, takže sa tešte, ako malé dieťa na Crysis 3 console only edition a vychutnávajte si to.
  • Upřímně. Z článku čiší náklonost ke konzolím a není to zcela objektivní, ale v mnoha věcech co je tu psáno, musím dát za pravdu. Ale s tím, že na PC je to s prodejem horší, tak s tím ne tak úplně souhlasím.
    Většina lidí co znám kolikrát hru stahují, to ano, ale často pouze kvůli tomu aby si zkusili single-player a ohodnotili titul. Jenomže pokud je hra opravdu dobrá a nabízí mnoho věcí v multiplayeru a nějaké ty bonusy, tak si ji člověk koupí.
    Já osobně teď plánuji koupit Heroes VI, Battlefield 3, Guild Wars 2 i Diablo 3 v tomto roce. A proč? Protože jsem hrál díly minulé. Protože hry vypadají velmi dobře. Protože nabízí dost možností a novinek. A to hlavní - podle mě, budou mít skvělý multiplayer, který si bez zakoupení nezahrajete - asi tak! :)
    Zkrátka, kvalitní tituly si lidé koupí i ve velkém, na PC - jen to musí být opravdu dobrá hra. :) Her vyjde za rok spousta (100 je nejspíš i málo :D). A člověk si nemůže všechny koupit, některé jsou i příšerné a nestojí ani za to - prostě si musí šetřit na to co bude stát za to. No a taky každý má jiný vkus na hry ...
    Ovšem nemám nic proti konzolím ani mě nevadí, že hry nevyžadují super mašiny. Mám sice nový stroj, ale nepotřebuji aby za rok či dva už nestíhal. Takhle to myslim vyhovuje i mnoha dalším, protože si zahrajeme i to co přijde a bez starostí! :)
  • Ano máš pravdu. V dnešnej dobe, ale tie hry čo sa sťahuju nemaju taku kvalitu ako original + chýba MP.
    No nemôžeš tvrdiť, že piratenie zabíja PC komunita. To je lož. :)
    Pokial človek na to má a ta hra sa mu naozaj páči tak si ju kúpi.
    Ano najde sa nejake percento (pravdepodobne väčšie) čo to aj tak stiahne.
    Ale to je tá časť čo nikdy hru nekupi a to PC komunitu neničí, lebo v podstate neničia trh. Len sa tu vytvaraju fiktivne čísla ktore by z toho mohli byť ak by sa hra kúpila.

Najde sa take percento čo vdaka tomu aj hru kúpi. :)
  • Cajk
    Tenhle článek ani nemusím číst a předem vím, co v něm bude:)).. Pořád lamentuješ nad tím, že se produkce neustále zdražuje - tak se na to vyserte! Vykašlete se na malý děti který potřebujou blyštivou grafiku, vykašlete se na piráty, vykašlete se na DRM - udělejte hru, která se bude pěkně hrát, bude mít fajn multiplayer, propusťte všechny ty nenažraný manažery, serte na otravný PR - ze všeho čiší jen snaha vydělat hrozně moc peněz což je demence - takový produkty PC scéna brát nebude. Nejlepší asi bude dělat hry, který by bavily hrát samotný vývojáře a nečekat, že prodám milion kopií. Zkus si představit ten milion lidí jako obrovskou masu.. tolik lidí si do prdele koupilo tu hru!! To je vám málo? Tak je problém v rozpočtu, ne ve spotřebitelích.
  • Tohle je nejak overene?? Nebo jen Vas nazor zhunesenej nutnosti potykat se denodenne s naci ceskou narodni povahou.. On by se Vas nazor docela nabizel... Ale od roku 93 do roku 98 jsem zil v nemecku (zapadnim) a byl jsem celkem mlade, ale pamatuju, ze jsme si hry kopirovali uplne stejne jako tady v Cechach.. a nebyli jsme to jen ja a moji kamaradi (jakoze jsme byli cerny ovce) ale bylo to celkem bezne i u lidi se kteryma jsem zrovna nejak nesympatizoval a byli z jinych vrstev.. Takze s Vami opet nesouhlasim :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit