Přejít na výpis diskuzí
Zahráli jsme si XCOM 2 - vypadá a hraje se skvěle
12.12.2015 | Lukáš Grygar
143 příspěvků
-
Já vim, že se autor opravdu až křečovitě snaží napsat "vtipnej" článek, ale vyznívá to spíše trapně .-(
Snad se neurazí když řeknu, že může být OK redaktorem v dnešních tuzemských poměrech, ale bohužel na zahraničí, nebo zkušenější/starší redaktory prostě nemá. -
ale to na konzole nevyjde, počkat najednou je ti pc platforma dobra...
-
customizace je nejlepšíííí *14* *14* *14*
-
Tak vypadá to luxusně, hodně se těším na pokračování příběhu a na vytvoření svého týmu... Awww bude zase sranda hledat v zahraničních kalendářích cizí jména a dumat nad badass nickem...
Jsem rád, že zapracovali na editoru postav, teď budu mít ke svým vojáčkům eště větší vazby... Musím říct, že už už bych na steamu předobjednal, ta mimozemská hlava z lidských lebek mě o to přímo prosí... -
né každý hraje hru pro nahonění ega...
-
Hej dele, tak doufám, že máš manželku a kupu dětí a předáváš své skvělé geny dál ať to lidstvo tak moc nedegeneruje, pokud tedy budeš jen brečet u diskuzí a pořádně někoho neojedeš, tak s tím nic neuděláš, tak se chlape postav(dvojsmysl haha) k tomu čelem.
-
Psychotic: Popírání faktů je známkou fanatismu. Nevím, co víc bych na to řekl.
EDIT: A haháček nahoře už začal naklikávat. Chudák degenerovaný. Ke štěstí mu stačí hodně málo. *15* -
del0: Vše, co jsi označil za fakta, jsou osobní názory. Nevím, co víc bych na to řekl.
-
Muff: Sám už začínám bědovat, že jsem blíž a blíž k hrobu, a zvažovat nákup drahého vozu jako náplasti na tu duševní krizi, takže klid, pro veterány mám pochopení :-) Jen mě mrzí, že jsem součástí minority hráčů, kteří pomalu každou "chybu", na kterou si někteří "odborníci" stěžují, vidím i v těch starších hrách. Příklad:
Ve zdejším Fight Clubu si Smejki stěžuje, že Fallouty 3 a 4 jsou "blbě napsané" a že hlavní dějové linky jsou o ničem. A jaksi pozapomíná, že jeho (i můj) milovaný Fallout 2 má jako hlavní zápletku prachbídný fetch quest. A v pustině, kde pobíhají gangy nájezdníků se samopaly, bez větších problémů sto let existuje vesnička, kde borci poskakují v bederních rouškách a oštěpy loví gekony, a to prosím co by kamenem dohodil od největší základny otrokářů v oblasti. To ho do nosu nepraští? Ale u moderní "konzolovky" si sebemenší nelogičnosti všimne hned.
Chtěl bych požádat, abyste zase vy veteráni chápali mě, když mi takové věci přijdou trochu frustrující :-) -
"Ale kdepak. Pokud někdo nechce, abych si myslel, že chce jen machrovat, pak stačí... nemachrovat."
Hmmm. Nějak si se nám do toho zamotal. To, že jsou konzole "casual" herním zařízení, je fakt. To, že se hry obecně zaměřují na tzv. lowest common denominator neboli "průměrného konzumenta" (ať už to zní jakkoliv urážlivě, je to jedno, jedná se o marketingovou terminologii a strategii), je fakt. To, že jsou hry většinou stavěný tak, aby hráče vedly za ručičku, je fakt. To, že dřív měly hry mnohem větší hloubku, je taky fakt. Možná si pleteš dojmy s pojmy, ale on tu nikde netvrdí, že lidi, co hrají na konzolích, jsou hlupáci. Jen, že ty hry jsou navržený jak pro hlupáky a on se jim necítí. To, že s tím máš problém...ehm... není náš problém. Chtělo by to trochu líp číst mezi řádky a méně vztahovačnosti. Mimochodem, to, že lidstvo degeneruje, je taky fakt. Několikrát vědecky prokázáno. -
Jsem lehce pod 40let. Pravda je na obou stranách. Samozřejme dnes jsou jiné trendy a nemá cenu brečet nad tím co bylo. Na druhou stranu pochop nás starší, hráli jsme hry co dokázaly vtáhnout příběhem, měly atmosféru a daly se hrát dlouho (v dnešním herním světe bohužel už neznámé), člověk měl strach, stačila malá chyba a postava umřela, mise prohraná, při smrti nedejbože ztráta XP! :D Dneska má každá hra automatické obnovování života, i u koridorovky je mapa a pro jistotu ještě šipka. Nuda... Omluv prosím nás staříky, že si povzdechneme nad naším herním mládím :)
-
Ale kdepak. Pokud někdo nechce, abych si myslel, že chce jen machrovat, pak stačí... nemachrovat.
Kdyby řekl "Mám rád komplexnější hry", neřeknu ani popel, maximálně mu slušně připomenu, že ta hra není dělaná jen pro něj a jistě vycházejí i jiné hry, které mu budou koštovat. Když ale začne cintat něco o vyšších a nižších IQ a jejich spojitosti s "tupými konzolovkami", tak to pardón, že z toho čichám jakýsi pocit nadřazenosti... -
Líbí se mi (ne)logika lidí typu Psychotic, kteří si myslí, že když má někdo rád komplexnější hry (vlastně komplexnější cokoliv), tak to dělá jen proto, aby mohl machrovat před okolím.
"jsem zahanben tvou genialitou a nadřazeností tvého vkusu"
Typická vztahovačnost a zakomplexovanost. Hej, ty preferuješ něco, co já ne a to něco je sofistikované, takže si automaticky hraješ na něco víc, než já. Lolík. -
Ked som hral tento novy Xcom prvy krat, tak som cakal povodnu hratelnost a bol som naozaj zklamany. Ale po case som so dal znovu s Enemy Within a uz som to bral ako inu hru a naozaj ma to bavilo. Na povodne ufo a jeho moznosti to sice nema, ale stale je to paradna takticka hra, tak snad dvojka bude este lepsia.
-
Když to vezmeš takhle, původní XCOM byl také dost repetetivní. Sestřelit ponorku, jít na misi, postřílet cizáky, vyzkoumat zbraně, vyrobit zbraně, postavit budovy, najmout lidi, prodat zboží, sestřelit ponorku, ... Jaké vidíš rozdíly mezi oběma díly kromě grafiky, přepracovaných misí a příběhových událostí v novém díle? Osobně jich právě moc nevidím, tak mě zajímá tvůj názor.
Ještě k časovému limitu: Nedostala se ti kdysi do rukou strategie Earth 2150? Celý příběh byl postaven na tom, že vzrůstá aktivita slunce a do (tuším) 180 dní sežehne celou Zemi. Během kampaně jsi měl přesně 180 dní na to, abys stihnul nashromáždit určitou sumu peněz na stavbu obří evakuační lodě a ještě jsi musel jezdit na mise bojovat a vytěžit co nejvíce surovin. Pokud to v XCOMu bude podobné, zcela jistě to nevidím jako zápor. -
You, sir, just made my day.
-
Ó ano, subjektivní preference lidí jsou "degenerace lidstva" a co nepotřebuje investici stovek hodin herního času jsou "tupé konzolovky" a pro lidi s "nižším IQ". Jasný, rozumím a jsem zahanben tvou genialitou a nadřazeností tvého vkusu.
-
Degenerace lidstva v přímém přenosu co jsi teď předvedl. K čemu taková hra, která dělá všechno za tebe ? Mám 30+ a necítím se, že bych měl mít nižší IQ a prahnout po tupých konzolovkách. Naopak, chci hru, co za to stojí se vším všudy, tak jako dřívv, jinak je to o ničem.
-
No ja nevim hele.. predstava ze dva dny vyckavam nahej na pozici snipera az se objevi nepritel a v tu pravou chvili mi ledovy vanek ofoukne kulky... byl bych rad i za tu ksiltovku ;)