Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ikdyž mnozí z nás ví co jsou zač tyhle PR bulšity, tak musím uznat, že kdyby byla aspoň polovina pravdou (jak to tak bývá), tak se máme opravdu na co těšit. Jestli máte peníze na jedinou hru a všechny pařby vždycky stahujete, tak snad máte jasno do čeho investovat. Já tedy ano. *3*
    • S tou investicí mám samozřejmě na mysli Rambo: The Video Game (jak jinak) *1*
      • Jak jinak :D a ještě bych k tomu přihodil Garry's incident, to je taky hra pro labužníky
  • Ty konce se liší jen v detailech, jak Geralt reagoval na jednotlivé postavy. Asi to bude zase např. osm velkých konců + malé eventy k tomu. Jsem zvědavý, jak se popasují s epic story+ open world. Ale tihle kluci a holky z Polska na to mají. Jako jední z mála. I když tam mají tu divnou Varšavu, že Karle?:D Co se týče porovnávání, oba díly jsem hltal stejně. A zůstal dle možností neutrální a dobrák :) Alespoň napoprvé. Když už je svět Zaklínače v chaosu, nebudu přilevat olej do Igni.
    • Keyz
      To by mě zajímalo jak jsi zůstal neutrální ve 2. Na to jsem nepřišel a na fórech ani není shoda co je vlastně nejlepší pro daný svět a pod.
      • Zle rozmýšľaš. To je na Zaklínačovi krásne, že nikdy úplne dopredu nevieš čo tvoje rozhodnutie znamená a že niaky obyčajný Zaklínač nemá moc meniť celý svet,len sa občas niekde pripletie a ovplyvní smer akým sa to bude uberať dosť často tak ako ani sám nechcel. Nikdy totiž nemôžeš predpokladať čo urobí protivník.
        • Keyz
          Jn. Právě proto si jedu vlastní cestu ale rád bych viděl ostatní. Hrát to 16 znova nechci. I když jsem to hrál více krát.
      • Dvojka v tomto o hodně těžší. Je jasné, že cesta za Rocheho nebo Iorwetha byla daná. Ale snažil jsem se třeba po vzoru knížek pomáhat nejen lidem, ale i monstrům. A zastával jsem ty méně radikálnější politické názory. Samozřejmě nešlo být vždy objektivní. Například jsem Geraltovi přál co se týče vztahu s Triss. Yennefer je mi nesympatická.

Jedničku jsem dohrál jen neutrálně. Uznávám, že tam to bylo mnohem lepší.
        • Keyz
          Zajímavý. Ve dvojce jsem monstrům nepřál v 1 ano. Nenašel jsem tak silný důvod k tomu abych se vykašlal na práci zaklínače (za prachy zbavovat lidi problémů s monstry).

Jsem opravu zvědav na dopady do 3. Podle mě to bude minimálně protože, by to nešlo jinak dobře udělat. Vlastně ve 2 šlo mít naprosto rozbitý server a nepřítel by ho měl zabrat lehce anebo naopak silný server.
  • Magister_Peditum
    No, raději pár, ale výrazně odlišných konců, než desítky, lišící se jen v pididetailech...
    • Hra bude mať 3 rôzne epilógy, takže výrazne odlišné konce budú minimálne 3, takže nie je čoho sa báť si myslím :)
    • trolo
      tak im napis ze chces zelenu, cervenu a modru.
      • Magister_Peditum
        Myslel jsem trochu výraznější rozdíly než jen to, do jaké barvičky vleze Shepard. *15*
        • Héj, tak to vůči komandérovi není fér...zpracování konc(e/ů) bylo opravdu trochu trapné, ale osobně mě zaujal filozofický rozměr finálního rozhodnutí. A to, že to působilo tak nějak "stejně" právě tím zpracováním sice dokazuje to, že průběh celým příběhem a váha rozhodnutí v průběhu Shepovy cesty byly tak nějak nedotažené/nepromyšlené. Na druhou stranu které hře se povedlo zakončení s takovými důsledky pro celé civilizace? Volat po pořádném zpracování konců můžeme jen marně, protože zejména "zelený" konec je něco, co o pár řádů přesahuje naši představivost a zpracování důsledků by bylo v tak malé (ikdyž na herním poli relativně rozlehlé) komunitě vývojářů automaticky považováno za špatné a nedotažené. Tak se dopracovali ke stejnému výsledku i bez té marné snahy...tak to vidím já *1*
          • Magister_Peditum
            Zelený konec byla jasná prohra. V podstatě se o to samé celou dobu snažili Reapeři. Zajímalo by mě, co by se stalo, až se zase někde vyvine organický život. *15*
            • No právě, že se o to snažili Reapeři, ale trochu neohrabaně...ten zelený konec je přecijen víc cool. Otázkou spíš je, jak by na to galaxie ragovala...
    • Souhlasím, mně by stačil i jeden pořádný konec. Už dvojka mi přišla hodně roztříštěná a konec byl pro mě její nejhorší část.

V dobách MMO se to nezdá, ale 120 hodin je hodně dlouhá herní doba. Jsem zvědavý, jestli tam bude tak dlouho co dělat. To už se podle mě nedá vyplnit vedlejšími úkoly (zvlášť, pokud mají více řešení), ale spíš už to chce propracovaný herní systém, levelování, grindování, částečně generovaný obsah a la Elder Scrolls atd. Tak uvidíme, s čím se autoři vytasí.
  • Proklínám zkouškový, nebejt školy, tak už rozjíždim novou hru v zaklínačovi :D
    • Asharak
      Já věřím, že si ji zahraji už zítra <3 Ale ještě přemýšlím mezi Dragon Age: O :/
      • Mno Dragon Age mam rozjete :D ale bohuzel jsem ho nejak odsunul a ted se jede BG:EE v multaku :D
  • fallanga
    Teď chvíle matematiky. 36 konců a herní doba 100 hodin. Takže kdybych to chtěl projít se všemi konci, tak na tom strávím 3600 hodin což je 150 dní, to je 0,41 roku, což znamená, že na hře strávím necelých 5 měsíců. Takže doufám, že lžou.
    • Myslím, že dohrát všechny konce budou chtít jen opravdoví fajnšmekři, protože co se nám tím počtem konců snaží vývojáři říct je spíš, že ikdyž těch opravdu odlišných konců bude dost pomálu (to berte s rezervou), tak v těch ostatních se promítnou různá menší rozhodnutí "posbíraná" v celé trilogii, aby to nedopadlo jako v Efektu masa, kde jsem si připadal jako idiot, když jsem před vydáním trojky otočil oba dva předchozí díly jen aby se mi mohly importovat savy...a nakonec zjistil, že to bylo celkem jedno.
      EDIT: Jestli se potvrdí moje teorie, nezapomeň do kalkulace připočítat i dohrání všech alternativ prvního i druhého dílu *15*
      • fallanga
        Ano, ale teoreticky je to dost dlouhá doba *6*
        • Než stihneš dohrát všechny příběhové konce, tak vyjde remake série na PS 10 a Xbox Seven *1* (a samozřejmě i na mobilní zařízení, jako je iPhone 18S)
          • MidnighT91
            Jde přece čistě o tu možnost, že kdykoli si to budete chtít v budoucnu zahrát, tak se vždy dá dopracovat k jinému výsledku.
            • Tak tak...nebo ještě lépe, skoro pokaždé, když si celou trilogii sjedeme znovu, tak aniž bychom se nějak (úmyslně) snažili, stejně se dopracujeme k jinému konci. A to je podle mého největší plus. Děj pak bude působit přirozeně a ikdyž někoho Geralt už omrzí, časem se k němu vrátí a příběh bude zase jiný (no dobře, to trochu přeháním, ale víte co...). Počítám tedy, že už další (herní) Zaklínač vycházet nebude a tohle je takové pomrknutí vývojářů pro konzumenty, aby měli jistotu, že jejich hra jen tak neomrzí. Respekt.
          • fallanga
            Ale nepřeháněj *1*
  • 36 konců neznamená 36 dohrání. Beztak se to bude lišit v maličkostech jako jestli jste pomohli sedlákovi vyhnat čerta z pole, nebo klekánice unesla o tři děti méně. Každopádně ať to dopadne jakkoliv mám v tuhle hru velkou důvěru a jsem si jist, že nebudu zklamaný.
  • 36 konců? 35 strašlivých smrtí + 1 sebeobětování pro dobro lidstva
  • gothic měl jen jeden ale ty cesty, kterými k němu člověk došel....
    • Tjn, jen se stoupajicim cislem se to nekdy horsilo :( k nasi smule. Jinak obdobne bychom mohli pridat TES serii i kdyz nevim, zda se s timto da srovnavat. Jelikoz TES jako takova je dost volna a kudy se dostanes na konec a hlavne, kdy (jestli vubec), si urcoval hrac sam. :)
  • Erien
    Ono to nebude zase tak horké, asi jako konce u dvojky. Taky mělo být X konců a ve skutečnosti se to lišilo jen velmi málo. Každopádně se těším :).
    • Dle mě to bude něco jako ve stylu Fallout New Vegas. Čili závěrečné shrnutí-tam tomu jste pomohl, toho jste zabil, takže spíš variace na pár větších konců, ale i tak je to super. *3*
      • Každopádně doufám, že to nebude formou tý hrozný slideshow jako ve falloutu
        • Určitě to vymyslí nějak víc stylověji *4*
    • Ono je otázka čo niekto považuje za rozdielne konce. Rozhodne ich bolo viacej a reflektujúcich hráčove rozhodnutia než v akejkoľvek hre od Biowar a Beteshdy.
    • Lawliet
      Všechno se musí brát s rezervou, ale i tak to je skvělé číslo na dělení. :-)
  • MidnighT91
    Paráda je vidět že hodlají předchozí rozhodnutí využít naplno...
    Btw: konce u dvojky byly hodně odlišné, hru jsem dohrál třikrát a závěrečné video shrnující následky vašich rozhodnutí to dokazuje. Ovšem jestli se některé tyto následky odrazí i ve trojce je věc jiná...
    • MidnighT91
      Dodatek: Úvod hry u dvojky mi do teď dělá problémy a pořád tam umírám, ale přesto to zásadně hraji na temnou obtížnost a nikdy jinak...
      • Moje největší chyba byla rozehrát si to na temnou obtížnost s tím Combat modem 2.0, který překopává nejen bojový systém zaklínače, ale díky tomu úspěšně rozbíjí některé části hry, například prokleté bojiště v druhém aktu, kde hraješ za duchy, nejde dohrát a dá se přeskočit jen s cheaty. Pokud chceš výzvu (tedy spíš utrpení), dej si k tomu i ten mod :)
      • Já vždy nejčastěji umírám na low level nekker gangu...
      • stačí hrát kotoul simulator a je to easy *3* *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit