Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nechci, aby mě někdo špatně chápal, já se považuji za fanouška TES série a Skyrim byla vůbec první hra, kterou jsem si koupil v předprodeji. Začínal jsem od Morrowindu, který je pro mě na přední příčce her, které jsem kdy hrál a Oblivion mě taky bavil do doby, než jsem začal být frustrovaný tím automatickým levelováním příšer. Skyrim už prostě zašel moc daleko. Jak říkáš, ten svět byl vždy generický, ale doháněly to herní mechaniky, které člověka bavily. V Morrowindu a Oblivionu jsem vždy hlavně objevoval svět. To bylo pro mě tím jádrem hry. Ve Skyrimu tohle všechno padlo, protože tam prostě není nic, co by mě zaujalo, nadchlo. Navíc Morrowind uměl člověka odměnit za jeho úsilí při objevování, to ve Skyrimu neplatí, neboť jsou všechny mechaniky zredukovány na tu nejjednodušší možnou míru. A tak po pár hodinách člověk pochopí, že se jen protlouká šedivým generickým světem, zabíjí nepřítele v tom nejhorším soubojovém systému na světě, dělá ty nejhloupější úkoly typu přines/zabij na světě a rozděluje zkušenostní body do perků, které má dnes každá druhá akční hra.

Já prostě už procitl, stejně jako Dan a už mě nebaví, že mi Bethesda nabízí ten samý recyklát. Skyrim je prostě přeskinovaný Fallout 3. Já tvrdím, že kdyby Skyrim nebyl dílem Bethesdy, ale nějakých bezejmených programátorů z garáže, tak bych tu hru možná i docenil. Ale Bethesda je velká firma s mnohaletou působností v herním odvětví a za své peníze jsem dostal málo, zatraceně málo v porovnání se Zaklínačem. A mimochodem, že Bethesda už má z TES série jen dojnou krávu dokládají i ty archaické animace, které se od Oblivionu vůbec nezměnily, jako ostatně celý engine. A předpokládám, že Fallout 4 na tom vůbec nic nezmění.
  • del0
    Ještě, že hratelnost je subjektivní, takže o těch kravinách bych radši pomlčel. Navíc srovnávat RPG s akčníma hrama může fakt jen jouza. *7*
  • Mas nejaky divny pohled na hratelnost, ostatne podle tvych preferovanych her co jsi tu vyjmenoval je celkem jasne, ze ti witcher nebude pripadat nic extra.
  • Jsou to opravdu netypicky armory co krasne sedej do lore a do toho jak jsem si Witchera predstavoval (i diky ilustracim v knizkach). Paradoxne ten prvni armor co ma witcher na sobe ktery se vsem libi nejvic mi k lore moc nesednul (prisel mi docela tezkej). Musim ale doplnit ze samozrejme ne kazdej armor se mi libi. Mel jsem na sobe i takovou modrocervenou hruzu ktera se mi vubec nelibila ale taky to nebyl Witcherovskej armor :D
  • to jsem rád. Jen doufám, že tu nehraješ trapnou pozu *15*
  • A mne se brneni ve Witcherovi libi a hec...
  • zakázky jsou jen grindovačka na XP. Problém je, že spousty i vedlejších questů má styl zakázek. K tomu Armoringu.

Loot je naprosto strašný, armory co najdeš v pokladech je jen trash. Setovky jsou naprosto ohavné, takže ano! Armoring je strašnej.
  • Ja bych rekl ze to je tim ze to spoustu lidi proste bavi. Tebe to bavit nemusi. Ja jsem si vetsiny chyb vedom i kdyz strasny armoring nepocituju a vedlejsi questy mi fakt jako takova grindovacka neprijdou. Grind si fakt predstavuju trosku jinak ale jestli to je grind tak je to jeden z nejlepe udelanejch grindu co znam.
    Proste i presto ze to ty chyby ma tak je nakonec zabava to hrat a to je dulezity.
  • to je naprostá kravina, co jsi napsal. BG nebo PT jsou herně naprosto mimo. Gameplay je naprosto prachbídný. Má to dobrý příběh, volby ale hratelnost teda průměr. K dokonalosti se blíží Shadow of Colossus, První MGS, Symphony of the Night. V těch hrách je na prvním místě hratelnost. A Witcher tam vůbec nepatří, tam je hratelnost sotva průmer...
  • nic není dokonalé. Her které se té dokonalosti blíží jen jen pár - původní Deus Ex, System Shock 2, Half-Life 2, Baldurs Gate 2, Planescape Torment, Witcher....
    vždycky se najde něco, co šlo udělat líp a nebo co někomu nevyhovuje.
    A nekdy se dokonce objeví masová hysterie, která nějakou hru zadupe do země, a hra si to ani nezaslouží. Napadá mně třeba DA 2 - pro mne nejlepší herní zážitek loňska.
  • nejen špatné animace, ale velice špatné A.I. Velice špatný leveling postavy, mizerné vylepšovaní postavy, strašný armoring, nevybalancovaná obtížnost. Vedlejší questy jsou grindovačka. Těch problému je tam dost a dost. Nejhorší, že expit musíš přes ty opakující se questy, jelikož tam není jiná činnost na získání XP. Ta hra je určitě povedená, ale ten hype vymyl snad úplně všem mozkové buňky, jelikož ty chyby tam naprsoto bijí do očí.
  • vadí to tobě a witchera tu nevychvaluješ. Za to že ostatní nesdílí tvůj názor se na ně nezlob.
  • Celkem zajímavý, u ostatních her se řeší každý nedostatek a třeba tedy se vychvaluje Wticher až do nebe... a to, že má otřesnou animaci nikomu asi nevadí.
  • Skyrim je promarněný potenciál. Ten svět je krásný, velký, zajímavý.
    Skyrim totálně ničí herní mechaniky (nejvíc asi levelování potvor spolu s hráčem, ale i absence unikátních zbraní, z nepřátel pořád padá ten samý generický odpad. dále nudné questy včetně hl. linie). Ale tyto problémy byly v hrách od Bethesdy od jejího počátku. Hraju od Morrowindu a už Morrowind měl tyto problémy. Bethesda místo aby je opravila, tak je v dalších hrách ještě zhoršila.
    Je to velká škoda.
  • Tak že by marketing byl tak agresivní jako v případě dojných krav (AC, COD,..) se říct úplně nedá. Zkrátka se to prodává hlavně i kvůli kvalitám hry, pozitivním ohlasům z recenzí a "šeptandě" na netu *4*
  • Tahle hra a vůbec celý CDP si to jednoznačně zaslouží!
  • Obrovská gratulace CD Projekt Red. Zde by se dala použít ona věta: "Veni vidi vici." Nový král na poli RPG je zde. Mám nahráno 212 hodin a pořád nemám dohranou hlavní dějovou linku, dělám všechny úkoly, prohledávám všechna neobjevená místa a neustále mě to baví, neustále mě baví dívat se na ty nádherné scenérie. Ta hra má pohlcující atmosféru, kterou bych přirovnal k sériím Gothic a Dragon age. Dlouho mě bude trápit, že jeden z mých nejoblíbenějších herních recenzentů byl nucen - bodovým hodnocením na games - dát Zaklínači stejnou známku, jako tomu nudnému ošklivému a generickému balastu... Jak napsal Miloš do verdiktu u recenze, na Zaklínače budu po dohrání ještě dlouho a rád vzpomínat. Zato Skyrim se snažím z hlavy vytěsnit a tvářit se, že nikdy neexistoval.
  • jezdci divokýho (o)honu (this is what she said *3* ) jsou teda pěkný srá*i. Sice jsou ty jejich armory absolutně hustý, ale geroš a ta bělovlasá mařka, je krájej jak cibulu. Jinak dobrá hra, 10/10
  • Skyrim ma 1st person. Zaklinac ne.
  • Lukyz
    "instadeath" tam naštěstí není, je to prostě jen vyšší obtížnost.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit