Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vojta
    No mají slušný engine... a plno míst na mapě světa, které jsou prázdné :-) Nezlobil bych se kdyby přibývalo :-)
  • Mart9
    Dokázal by Zaklínače 3 někdo porovnat se TES:Skyrim, které se dnes chystám rozehrát?
    • Skyrim ma 1st person. Zaklinac ne.
    • Skyrim je propracovanejsi a vic modularni, ma vice game contentu. Ma ciste herni lore, který je giganticky. Zaklinac ma o něco lepsi narativni část(není divu knizni zaklad je znat) a pribeh celkove, pak taky samozrejme ma lepsi grafiku. Zaklinac 3 je uzasna hra, ale dost tezko mi poskytne 500 hodin gameplaye jako v pripade Skyrimu. Takze z mojeho pohledu ma TES porad trochu navrch, ale musim uznat ze to co polaci predvedli je neuveritelny. Smele si muzou z TES serii podat ruce a zacit si rikat kamo, coz se dodnes nikomu nepovedlo..aspoň co se open world rpg tyce.
    • Nesrovnatelný. Skyrim jsem hrál asi pět hodin, nezaujal prakticky ničím, Zaklínač hraji už asi 40 hodin a konec v nedohlednu *3*
    • Ve všech směrech lepší!
    • MickeyMutant
      Skyrim je o chlup lepší, protože Dragonborn může nosit helmu s rohama. Geralt ne.
      • Ale zase u dragonshoutů si div neurve hlasivky, Geralt jenom ohne prsty, heč *3*
        • Asharak
          A naopak zase řev působí více věrohodněji než mávání prstama *4*
      • ale trapné rohy, které vikingové nikdy nenosili, tam jsou taky.
        • az na to ze ve Skyrimu zadni Vikingove nejsou (pro lepsi pochopeni, Skyrim se odehrava ve svete zvanem Tamriel, nikoliv Země) takze si tam mistni seversti obyvatele muzou na hlave nosit co je napadne.
    • Erien
      Největší rozdíl je v příběhu, Záklínač je na něm postavenej, Skyrim ten je otevřený a příběh je v podstatě minimální.
  • Přeju jim to, je to zasloužené. Pro mě je to nejlepší RPG tohoto tísíciletí.
    Když prodali tolik kusů, možná by mohli hře věnovat více úprav a přídavků, přeci jen je to snazší než dělat novou hru.
    Spousta potenciálu je zatím nevyužita (new game+, nekonečné questy apod.)
    • Memento
      Dlouho (a marně) čekám na dynamicky se rozšiřující SPRPG. Nemyslím miliardy datadisků ale něco co se pravidelně rozšiřuje a herní svět jakoby "žije", updaty typu jednoho npcčka co přijde do nějaké vesničky, tam pobude třeba týden, přes to si s ním můžeš pokecat nebo splnit nějaký questík. Popřípadně nějaká interakce se zbytkem komunity. Potřebujete ingredience na speciální lektvar z questu, ale nemáte na hraní čas, tak dáte na nějakou nástěnku sdílenou s komunitou požadavek, někdo ho může vzít a ve vlastní hře najít ty ingredience, ušetřit ti čas a ty mu naopak zaplatíš nějakýmy itemy nebo zlatem z vlastní kapsy.
      • Guild Wars 2
      • Tomu se říká MMO a je jich spousta (pravidelne jednorazove eventy třeba jednou tydne, aukcni domy na ty tvoje bylinky atd)
        • Memento
          Víš, někteří nemají rádi desítky hráčů pobíhajících po mapě a ořezané soubojové systémy.
          Nepochopil jsi můj záměr, ten s MMO nemá nic společného.
    • Já doufám, že až uvolní RedKit snad se autoři questů, ale nejen questů pro TES vrhnou na Zaklínače. I když ten předchozí pro dvojku toho moc nepřinesl, ale přeci jenom byl vydaný až dlouho po hře v době kdy všichni hráli a modifikovali Skyrim. Budiž jim ke cti že dovolili použití assetů v modifikacích a že to rozhodně dělat nemuseli.
      • Pohužel pro Skyrim opravdu kvalitní obsahový mod neexistuje. *9*
        • Interesting NPCs, nebo Wyrmstooth?
          • Kvalitní. Tebou jmenované jsou tomu požadavku asi nejblíž. *3*
        • Falskaar? http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/37994/
          • *1*
    • Dobrá hra, to jako rozhodně. Ale nejlepší tohoto tisíciletí? Ale no tak...
      • tak z tohoto tisíciletí uběhlo 15 let, což už je trochu jiná perspektiva.
  • Dnesni bleskovka: Vývoj The Witcher 3 stál 32 milionů dolarů, dalších 35 milionů dolarů šlo na marketing.

Ted je uz jasni proc je W3 tak "dobra" hra - vice penez slo na marketing jak na vyvoj, proto ty prodane kopie :)

Ono se proda i h*vn* kdyz se zabali do zlatych reci...
    • Blue.Shark
      Marketing je podstatná součást úspěchu. Osobně jsem překvapený, že za "pouhých" 32 milionů zvládli vyrobit tak perfektní hru. Klobouk dolů.
  • Popravdě po prvních 20 hodinách jsem byl tak uchvácen, že to došlo tak daleko, že jsem měl v košíku novou grafickou kartu. Těsně před objednáním jsem si to rozmyslel a dobře jsem udělal, v současnosti to nemám chuť ani zapnout.
  • na svete je porad 7 994 000 000 normalnich lidi *1* *6* *7* *11*
  • No co... CoDčka se prodává daleko víc každý rok. Kvalita < Kvantita *7* *7*
    • Good night ding-ding-ding.
  • alien5
    Velka gratulace je to dobre ze se dobre prodava a vetsina na konzole, diky cemuz je zaplacenej vyvoj :) a my na Pc mame peknou hru :) mam nahrano. Mam mahrano cca 4O hodin ? a maximalni spokojenost, obcas nej bug ale nic zasadniho.. jeden pekny ocelovy mec : https://www.youtube.com/watch?v=ghwnk2CDlb0
    • Lukass
      Nevim nevim, ale myslim ze PC verze se prodalo hrubo pres milion
      • alien5
        Jo tak to je super ze pc neni v tak velkem propadu fain..
        • No, na to, že to je serie na konzolích prakticky neznámá (jeden díl vyšel pouze na X360) a zároveň to je taková modla PC hráčů, čekal bych tady větší podíl PCčka na celkových prodejích. Nemluvě o tom, že XO a PS4 se prodalo dohromady něco přes 30 mega kusů...
      • corfer
        Asi to tak bude. Podle SteamSpy (ne zcela přesná data) má třetí Zaklínač bezmála 600 tisíc prodaných kusů a nemluvě o tom, kolik se prodalo krabic... Řekl bych, že prodeje na PC půjdou k milionu, možná přes milion.
        • A hlavne GOG verzia hry - hlavne, keď tam hrá má lepšiu cenu a lepšie bonusy ako na Steame a väčšina PC fanúšikov CD Projektu si odtiaľ kúpilo svoju hru
          • Naopak, celkem pochybuju, že by verze hry z GOGu překonala v prodejích tu Steamovou. Samozřejmě, nějakými čísly to podložit nemohu a jediné údaje, co mám, jsou pouze ze SteamSpy, ale i tak. Steam má v digitální distribuci většinový podíl a i přesto, že krabicovky a promo od nVidie byly určené pro GOG, stejně ani v nějaké vyrovnání čísel nevěřím.
            CDP by mohli vydat i oznámení s prodejemi na jednotlivých platformách...
            • Lukass
              GOG je hlavni platforma CD Projektu, takze myslim ze tam budou prodeje srovnatelny jako na Steamu.
  • Tak co poradit ostatním tvůrcům, aby zopákli prodejní úspěch W3? Lhát, lhát a zase lhát. Lhát od začátku do konce, lhát po vydání, lhát těsně před vydáním a především lhát úplně o všem.

Ještě teď si pamatuji, jak prohlašovali, že jejich tým, který to optimalizuje pro konzole jsou šamani. A pak to klesá pod 20 FPS. Navíc to vypadá docela srandovně oproti např. Infamous.
    • Blue.Shark
      Kdyby všechna studia vydávala takhle kvalitní hry, tak ať mi, pro mě za mě, lžou všichni třeba dvakrát tolik.
      • kvalita je subjektivní, Pro mě je to naprosto průměrná hra s lživým hypem a naprosto průměrnou hratelností.
        • Blue.Shark
          Pro mě objektivní hodnocení tvoří množství subjektivních hodnocení. Tohle kritérium splňuje právě metacritic, kde má ten ulhaný a uhypovaný Witcher status božské hry se skóre 91. Já mám jasno :))
          • co je 2000 tisíce lidi na MT z těch 4 milionů. Naprosté nic *15* To není vzorek ničeho, aby to byl vzorek, tak by bylo potřeba nějakých 10000- 15000 hodnocení...
            • del0
              Jasně. A proto např. pro marketingové průzkumy zahrnující oblast celé ČR (10 milionů lidí) je dostatečných cca 1000 respondentů. Očividně nemáš ponětí jak funguje statistika, něco si o tom nastuduj, lolíku.
            • Hele lole, chci si potvrdit jednu svou osobní hypotézu, co říkáš na hru Hatred?
            • Blue.Shark
              Protože mi jiná a stejně detailní stupnice hodnocení o vyšším počtu lidí není známa, spokojím se MT vzorkem. Na steamu jinak Witchera doporučuje přes 10 tisíc lidí a nedoporučuje 800. To dává hezkých 92% pro a 8% proti. Téměř stejný výsledek, jako na Metacritic (s tím, že na MT se vyskytují taková individua, kterým se hra moc líbí, ale na férovku se přiznají, že z plezíru ohodnotí nulou). Jak jsem už psal: já mám jasno. *3*
            • Steam pres 10 000 kladnych recenzi...co mas dal?Uz se neztrapnuj.
  • Corvus
    Velká gratulace! A teď už se nezbývá než těšit na Cyberpunk 2077, který bude 120% kulervoucí. O tom jsem přesvědčen. A doufám, že onen monstr překlad, o kterém avizoval pan Ženíšek, bude právě pro Cyberpunk. Ještě jednou gratuluji CD Projektu. Zaslouženě sklízejí ovace.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit