Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Celkem zajímavý, u ostatních her se řeší každý nedostatek a třeba tedy se vychvaluje Wticher až do nebe... a to, že má otřesnou animaci nikomu asi nevadí.
    • nejen špatné animace, ale velice špatné A.I. Velice špatný leveling postavy, mizerné vylepšovaní postavy, strašný armoring, nevybalancovaná obtížnost. Vedlejší questy jsou grindovačka. Těch problému je tam dost a dost. Nejhorší, že expit musíš přes ty opakující se questy, jelikož tam není jiná činnost na získání XP. Ta hra je určitě povedená, ale ten hype vymyl snad úplně všem mozkové buňky, jelikož ty chyby tam naprsoto bijí do očí.
      • Ja bych rekl ze to je tim ze to spoustu lidi proste bavi. Tebe to bavit nemusi. Ja jsem si vetsiny chyb vedom i kdyz strasny armoring nepocituju a vedlejsi questy mi fakt jako takova grindovacka neprijdou. Grind si fakt predstavuju trosku jinak ale jestli to je grind tak je to jeden z nejlepe udelanejch grindu co znam.
        Proste i presto ze to ty chyby ma tak je nakonec zabava to hrat a to je dulezity.
        • A mne se brneni ve Witcherovi libi a hec...
          • to jsem rád. Jen doufám, že tu nehraješ trapnou pozu *15*
            • drasta
              Co je plejkar?
            • Plejkař jako ty by měl o pózách mlčet, bo nic jiného ani neumíte. Viz protěžování nějakých trapných arkád a stelth blbostí typu mgs, které spojuje blbý příběh.
            • Asi nejsem dost daleko protoze narazim na samou kozenou zbroj se spoustou vazani :D
            • nechci ti brát iluze ale ta první jedině tak +- sedne do lore. Rozhodně ne plátový armor typu zbroj gryfa či samurajská suknice typu Medvěda. V životě by v tom nešel, jelikož by ho to totálně zpomalovalo. Takových těžkých armorů po kolena je tam mraky...
            • Jsou to opravdu netypicky armory co krasne sedej do lore a do toho jak jsem si Witchera predstavoval (i diky ilustracim v knizkach). Paradoxne ten prvni armor co ma witcher na sobe ktery se vsem libi nejvic mi k lore moc nesednul (prisel mi docela tezkej). Musim ale doplnit ze samozrejme ne kazdej armor se mi libi. Mel jsem na sobe i takovou modrocervenou hruzu ktera se mi vubec nelibila ale taky to nebyl Witcherovskej armor :D
        • zakázky jsou jen grindovačka na XP. Problém je, že spousty i vedlejších questů má styl zakázek. K tomu Armoringu.

Loot je naprosto strašný, armory co najdeš v pokladech je jen trash. Setovky jsou naprosto ohavné, takže ano! Armoring je strašnej.
      • nic není dokonalé. Her které se té dokonalosti blíží jen jen pár - původní Deus Ex, System Shock 2, Half-Life 2, Baldurs Gate 2, Planescape Torment, Witcher....
        vždycky se najde něco, co šlo udělat líp a nebo co někomu nevyhovuje.
        A nekdy se dokonce objeví masová hysterie, která nějakou hru zadupe do země, a hra si to ani nezaslouží. Napadá mně třeba DA 2 - pro mne nejlepší herní zážitek loňska.
        • to je naprostá kravina, co jsi napsal. BG nebo PT jsou herně naprosto mimo. Gameplay je naprosto prachbídný. Má to dobrý příběh, volby ale hratelnost teda průměr. K dokonalosti se blíží Shadow of Colossus, První MGS, Symphony of the Night. V těch hrách je na prvním místě hratelnost. A Witcher tam vůbec nepatří, tam je hratelnost sotva průmer...
          • A čím se je podle tebe měří míra hratelnosti?
          • Na první dojem se těžko soudí. Například u witchera - 1 jsem nevydržel sedět ani hodinu. Musel jsem tomu dát další pokus až po letech a opět mě to ze začátku nebavilo, ale vydržel jsem pár hodin a pak už mě to nepustilo. Musím říct, že to hra byla pecka, pro mě větší než W2,W3.

Jinak, když řekneš že gameplay bylo třeba u Planescape špatný, tak je to subjektivní pocit, stejně jako mně to přišlo 5x hratelnější než první MGS(což byla a je pecka) a proto jsem to taky smažil jako vzteklý. Prostě každý má jiný vkus, proto nejde z patra říct, že to nemá hratelnost.
            • del0
              "Ty přiběhy v BG či PT jsou na herní produkci nadprůměrné, ale rozhodně existuje desetitisíce lepších příběhu k knihách."

I ty kecálku. BG je možná nadprůměr, ale PT je v "herní produkci" naprostá špička. Buď si to nehrál, nebo jen plácáš. Když pominu, že příběh a prostředí PT by sneslo srovnání i s kvalitní (nejen) fantasy literaturou, tak argumentovat knihama je celkem irelevantní. To pak můžu tvrdit, že příběh ve filmu nemá smysl, protože to nikdy nebude takový, jako v knihách.

"ano, hratelnost by se neměla skládat ze čtení naprosto zbytečného množrsví textů."

Skutečně, hledat logiku na zdejších stránkách je jako plavat v ho**ech na místě.
              1. Ty texty nejsou zbytečný. Je na nich založen děj, interakce se světem a hlavně roleplaying, což je pilíř RPG.
              2. O tom, z čeho by se měla nebo neměla skládat hratelnost, ty nerozhoduješ. Každý žánr má svoje specifika a staví hratelnost na něčem jiném. Každopádně tvrdit, že "izometrické RPG nemůže mít hratelnost", to je skutečně hodno nominace na diletanta roku. *15*
            • ano, hratelnost by se neměla skládat ze čtení naprosto zbytečného množrsví textů. Ty přiběhy v BG či PT jsou na herní produkci nadprůměrné, ale rozhodně existuje desetitisíce lepších příběhu k knihách. Hratelnost je pak ochuzena na nějaké to klikaní myší. NE!
              • Reakce na příspěvek:

S knihami souhlasím na 100%, o tom žádná. Že v těch hrách je navíc i spousta nezáživného balastu, také. Ale u RPG je text velmi podstatná část, která má na hratelnost důležitý vliv, posouvá to buď dolu nebo nahoru. Když mi bylo 13, dostalo se ke mně právě BG a i když jsem neuměl, až na pár slov, anglicky. Tak mě to neskutečně bavilo. Sehnal jsem si návody, abych se někam pohnul(díky nim jsem se dozvěděl něco z děje) a prostě jsem si užíval ty malované krajiny a hlavně ten systém, který je založený na AD&D a fungoval skvěle. Na kvalitní gameplay stačí myš bohatě, klidně jedno tlačítko. Zrovna jsem si vzpomněl na Dungeona Keepera, jaká to byla smažba a jen myší ;)
          • del0
            Ještě, že hratelnost je subjektivní, takže o těch kravinách bych radši pomlčel. Navíc srovnávat RPG s akčníma hrama může fakt jen jouza. *7*
            • "V izometrických RPG hratelnost není žádná."

*1* rofl
            • je sice subjektivní, ale v izometrických RPG hratelnost není skoro žádná *3*
          • Mas nejaky divny pohled na hratelnost, ostatne podle tvych preferovanych her co jsi tu vyjmenoval je celkem jasne, ze ti witcher nebude pripadat nic extra.
    • vadí to tobě a witchera tu nevychvaluješ. Za to že ostatní nesdílí tvůj názor se na ně nezlob.
  • Hra je mrtvá, spolu s CD Projekt Red co se z nich jen další penězochtiví lháři. *11* *11* *16*
    • Naprostý souhlas, každá firma by měla dělat drahé hry pro početně omezenou cílovku, která třeba přinejlepším jen tak tak zaplatí vývoj. Skvělý byznys plán, až budeš zakládat firmu, investory seženeš za pár dní...
    • * vyklubaly
      • Blue.Shark
        * vyklubali
  • daly se stejnou cestou jako ea a ubi co ze megaskoda chvili jsem i doufal
    prisel zavan zisku a okamzite se jim zdvihly nosy nahoru a vse o cem jim jde sou zas penize
    • Memento
      Jakýmukoliv vývojáři jde hlavně o peníze... To máme žrát z popelnic?

CPR nemá s těmi dvěma dojiči značek nic společného, všechny Zaklínače jsou originální hry vyvíjené několik let. Pokud jsi jeden z těch co bulí kvůli downgradu grafiky, je mi tě líto.

Beztak 90% z těhlech šašků nerozjede na ultra ani současnou verzi, nebo jsou to konzolisti kvůli kterejm se downgradovalo.
  • já očekávám aspoň questy které nejsou řešeny jako přes kopírák. Dojdi na místo, prozkoumej oblast, interektuj s červenými věcmi, sleduj červené věcí. Pořád dokola jak pro blbečky...To opravdu někoho uspokojuje? Dyť je to stejná tragédie jako ve Skyrimu či DA:I
    • Pochop, že ten "detektivní mód", je nástroj. Stejně jako třeba meč nebo brnění. Stejně tak bys mohl planescape torment vyčítat, že se tam neustále kecalo. Ty questy jsou jedny z nejzajímavějších za... no řeknu ti, že jedny z nejzajímavějších vůbec. Klidně se je nebudu bát postavit vedle zlatých klasik RPG žánru.
      Já jsem naopak nesmírně rád, že se zde nevyskytují úkoly typu: "posbírej deset kůží divočáka".
    • Očekávej a nedočkáš se ještě dlouho! Zaklínač táhne a nedivím se vývojářům že vypustily takovou hru. Je to možná pro blbečky ale nikdo tě nenutí jít blbečkovským stylem,hraj to jinak ! Nechoď jako tupá ovce a neblbečkuj si to.Ano je to na jedno kopyto ale pořád je to daleko větší zabava než větsina podobných her.Díky bohu za tuto polskou fantasy.A ještě než se do mne pustíš. Mám rád skyrim,mám rád zaklínače,mám rád KOTOR,mám rád mass effect,mám rád fallout.Mám rád spoustu věcí tak jim to odpusť a mazej hrát *4*
    • Příběh? A co dialogy? Pozadí postav? Odkazy na předchozí díly? Je jasné že pokud někdo prokliká veškeré dialogy tak mu většina rpg her přijde stejná, samozřejmě neříkám že ty jsi to hrál/a takovým způsobem, ale jsou tací kteří dělají přesně to a pak si stěžují že autoři lžou o délce hry. Vždyť ji měli projít za 140 hodin a přitom ji mají za ubohých 15 dohranou. Nemám to dohrané takže nevím za jak dlouho se budou questy opakovat, ale zatím mi každý vcelku originální.
      • V zakázkách se monstra skoro nikdy neopakujou. Questy jsou nepředvídatelné, stejně jako dobré/špatné rozhodnutí ... nepředvídatelné do takové míry, s jakou jsem se nikdy nesetkal (z přepadení se vyklube herecké nacvičování a Geralt dostane vynadáno apod.).
      • Holldir
        140 těžko. Pokud se nepletu četl jsem onehdy o nějakých 200-300 hodinách. Nehledě na to, že jsem začal hrát na nejtěžší level a po stovce hodin jsem byl u kaer Morhen. Začal jsem znovu a po 70 hodinách jsem téměř u stejného bodu. Takže 140 určitě ne
        • Těch 140 byl jen příklad. 70 hodin jen hlavní příběh nebo i vedlejší úkoly? Já mám tendenci se kochat okolím a přečíst si každý car papíru který najdu a povídat si s každým koho potkám takže já se na těch 200-300 hodin pravděpodobně dostanu. Snažím se moc nečíst o příběhu jako takovém abych si ho nezkazil, ale bez jakýchkoli detailů Kaer Morhen je na konci?
          • Holldir
            Já sám nevím ještě jsme to nedohrál, ale soudím, že když máš téměř od začátku (nebo alespoň já mám) v seznamu výroby zbraň pro 42 level ne-li možná jeden pro 47 level tak hádám, že celá hra když ji projdeš tak skončíš nejméně s takovouto úrovní. Já se dostal po kaer morhen na 28 takže ještě dost tam toho bude soudím. Ale sám jsem nezjišťoval nic o ději úmyslně. nechám se překvapit. Jinak těch 200-300 hodin má být celá hra se vším všudy. Takže byhc řekl, že snad nemám za sebou ani třetinu příběhu

Ale mám takový pocit, že se na začátku hry odemknou všechny lokality. Hráč v nich veme zakázky, úkoly co veme cestou, nějaký jsou pro vysoké levely jiné pro aktuální. Vypadá to tak, že hra nabídne celou rozlohu hned ze startu a později hráč jen dodělává zakázky a úkoly když dojde na level, občas se nějaké úkoly naskytnou postupem času a samozřejmě hlavní příběh se točí kolem těchto 5 lokalit. Postava se i vrací. Takhle to vypadá. Takže většinu vedlejších úkolů ve hře hráč přijme už na začátku hry. Později ho čeká převážně jen hlavní příběh. Alespoň takhle to na mě působí a toho se bojím

Navíc na tomto webu byl dříve článek, že v zemi nikoho bude až 25 měst....no za město považuji novigrad...ještě taky oxenfurt...ale vesnici s pěti baráky opravdu ne takže co se týče očekávání rozlohy země nikoho jsem velmi zklamán
            • Ne. Tak to nebude. Pokud jsi v poprvé (z výjimkou tutoriálu) Kaer Morhen, tak to ještě konec není.
            • Holldir
              Bojím se hlavně jedné věci. Na startu hráč dostane úkol najít Yen. Tu najde rychle. Pak najít Ciri. Tu najde...
              Je jeden wallpaper kde stojí Eredin (Král honu), jeho hlavní generál a navigátor. Vzhledem k tomu co jsem prošel ve hře se bojím, že hlavní děj bude následující. Najde Yen, zabije navigátora, najde Ciri (což je druhý hlavní úkol vůbec) a pak hned nalítne na generála a posléze hned na Eeredina....

A jestli takto ten Děj bude opravdu vypadat budu dosti zklamaný
    • No a jak by sis to představoval ? Seber 10 brambor ? Hraj 20 minut na loutnu ? Postav psí boudu ? Takhle by to asi nebylo přes kopírák co.
      • Postav psí boudu, to by mohla být docela sranda. Sbírání brambor bylo už ve Skyrimu takže nůdá. *1*
  • Holldir
    Celou hru výrobci dojebali jak jen mohli...kdo četl román tak ví, že tam udělali celkem závažné chyby. A ta fráze o velkém množství voleb jenž ovlivní hru....kecy a skutek utek. Ve hře není snad jediná volba jenž by ovlivňovala hru v pozdější fázi (nepočítám komiks po konci hry). Jo ony tam jsou volby a je jich hodně, ale ono je to krapet jiné....ona vás vesnice bude mít ráda nebo ne, ale k čemu to je když se do té vesnice hrdina už nikdy nevrátí a s lidmi kterých se týká volba už nepromluví...ono je opravdu fakt rozdíl jestli se chlapík oběsí nebo zda odejde a už se neukáže. Takže opravdu zklamání na plné čáře

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit