Přejít na výpis diskuzí
Zaklínač 3: Srdce z kamene - recenze
16.10.2015 | Miloš Bohoněk
647 příspěvků
-
DS, DS2, BB, LoF
-
Skyrim nebo i Witcher 3 mají naprosto polámané a nefunkční herní mechaniky pokud jde o levelování. Skyrim nepředstavuje absolutně žádnou výzvu, protože půl hodiny po začátku hry člověk zabije draka a sežere jeho duši, a co jako? Witcher 3 je lehký i na nejtěžší obtížnost jakmile člověk dosáhne lvl 15.
Je prostě fascinující, jak nikdo není schopen udělat lepší hru než byl Gothic 1 nebo 2 z roku 2001. Člověk tam začal jako nejmenší otloukánek, kterého hodili dolů do trestanecké kolonie, každý mu tam rozbil hubu a ještě musel platil jiným vězňům za ochranu. A pak se člověk postupně vypracovával a stoupal v potravním řetězci, až byl na konci hry na vrcholu potravního řetěžce. Bylo ohromné uspokojení z toho pak rozbít hubu všem těm, co člověka předtím šikanovali. Ta hra měla pocit z dosažení (tj. člověk se musel snažit, aby něčeho dosáhl). Tento pocit zcela chyběl ve Skyrimu a z větší části chyběl i ve Witcherovi. A souboje a levelování nejsou zdaleka jediná věc, kterou dělal Gothic 1 líp - viz ekonomie, alchymie, progrese příběhu atd.
RPG hry degenerují. -
Nečekal bych že to někdy řeknu, ale tohle se ti povedlo jen tam chybí sebevražední bojovníci Souls Boys.
-
Zajímavé že mi to řekne někdo koho vidím v diskuzi poprvé, měl sem na mysli to že už jeden (Tom) ten avatar má ...
-
to záleží na tvý definici slova dost. Witcher je prostě hra, která má hodně dialogů, cutscen a někam posouvá příběh. Když chceš jen kosit monstra a nezajímá tě story, jsou tu i jiné hry.
-
Docela sranda, že vyčitáš to, čím trpí i Witcher 3 *15*
-
Jinak k tomu dlc srdce ze sutru,prej se tam dost zvani,nez hraje.Mam v umyslu zakoupit,ale ty intivni atd.rozhovory me docela ser.a jsou vlezli.Chci zabijet prisery,a osvobozovat vesnice.Je toho tam dost?
-
*7*
-
Tak tu zase máme tu málo vídanou situaci, kdy TheGGG napíše dobrej komentář. Šup tam s plusem, než to cenzor smázne.
-
zase vyčitáš, co najdeme u Witchera. Od levelu 10 jsi na pochod smrti v podstatě neporazitelný, pokud si dáš pak perk do Queenu, tak asi nevíš, co je loading.
Vyčitát generický obsah je také vtipné, jelikož větší půlka Witchera tvoří otazníky a zakázky, které jsou generické ještě více než Skyrim.
Takže si serešš do huby :) -
Metal Gear měl aspoň vždy vychytanou tu stealth složku, to se nedá říct o combatu a RPG složce Witchera. Bohužel, pořád to není dodělané. To se nebavím o nepoužitelném lootu, inventáři apod.
-
Ale flashiku nerikej. Myslis ten Skyrim, ktery ma genericke questy, a jehoz jedine plus je datadisk Dragonborn? Ta hra ze severu, kde i mrznuti museli dodelat moderi? Ta hra, kde v polovine jste vymakani tak, ze kdyz jednou mavnete, tak je kazdy na prvni uder kozka? Ten Skyrim, kde i ten datadisk s upiry se nepovedl? Kdyby slo aspon vylepsovat pevnost jako NWN 2.
A DAO2? Kde prisery doskakuji odnikud? Kde pri prechodu mezi 2 lokacemi tam a zpatky ve meste narazite na 4-5 souboje a to v mistech, kde jste to pred 2 minutami vycistili? Tu hru, kterou lze hrat a dohrat tak, ze neni treba zadne taktiky, protoze pouzivate pouze specialni utoky, ktere se Vam nabiji tak rychle, ze neni ani nic jineho delat? To DAO, ktere ma cca 5 map? Kde se jedna venkovni mapa neustale recykluje? Kde se vlastne porad jenom bojuje?
No taaak, zase jsem zabredl do diskuze s lidmi bez vkusu. Jdu radeji dohrat Temple of Elemental Evil. -
Jd to dobra hra,a fakt z hezkou grafikou,nektere ukoli me bavili,nektere mi prijdou zbytecne.A bavi me to vic nez gta5.Ale,ale ty bugy.A soubojovi sistem?K bloodborne je to dlouha cesta,kord kdyz mam lv.34,a jdou po me zbojnici z lv7,souboj jak.... *1* .Ty souboje bych udal jak v god of war3,Aspon jsem to tak cekal s tema carodejnicema.
-
mně to vadí, je to plivnutí pořádnému level-desingu do ksichtu...
-
naprosto jasné kritika předvidatelnosti, na tom není nic subjektivního. Obsah narvaný balastem a otazníčkami, zase žádná subjektivita ale pravda. Questy řešené před koridorový pruh červených stop, zase žádná subjektivita ale fakt. *3*
-
jeste jednou dekuji
-
to je i v každém dílu Metal Gearu, a taky to jsou Top hry... ;)
-
nebylo co vyvracet, protože jsi nepředložil žádný argument mimo "tohle se mi líbilo, tohle ne" to neni kritika, to jsou dojmy, pokud se ti něco nelíbilo, dobře, tvoje věc, já ti to vyvracet nebudu, ale rozhodně to není obecně uplatnitelný argument (klobouk tamté paní se mi nelíbí, tudíž je hrozný)
-
Vítejte u Neckbeards Breaking News, já jsem váš oblíbený moderátor TheGGG.
Ani po dvou dnech těžkých bojů na games.tiscali v provincii "Zaklínač 3 Srdce z kamene, diskuzní fórum" nedokážeme určit jednoznačného vítěze. Loajalisté a oddaní fanoušci zaklínače v čele s generálem Veskoslavem utrpěli v posledních střetech značné ztráty, ale své pozice si drží. Každopádně se zdá, že loajalisté, i nezávislí pozorovatelé jsou masivním odporem proti-zaklínačských separatistů více než překvapeni. Bratrovražedný boj mezi PC master race se ještě více rozhořel, když se obě znesvářené frakce nemohli dohodnout na správném zařazení Srdce z kamene. Loajalisté trvají na pojmu datadisk, kdežto separatisté proklamují termín DLC. Ničemu nepomohly ani lajkovací a dislajkovací nálety plukovníka Jacka, který do celé situace vnesl ještě více zmatku. Zatím je příliš brzy určit, jak se boje vyvinou, ale už teď je jisté, že vina padne na konzolové hráče. Představitele konzolové fronty, Admirála Hnisavce, se nám bohužel kontaktovat nepodařilo.
Tady TheGGG z NBN, zůstaňte s námi.