Přejít na výpis diskuzí
Zaklínač 3 - technický rozbor PC verze
23.5.2015 | Jan Olejník
475 příspěvků
-
To nemusi byt chyba inzenyru Sony. LCD ma proste sve limity a na pohyblivy obraz se nehodi. OLED je v nedohlednu, plazmy v cudu. Jsem rad, ze si dnes nemusim kupovat herni tv. Tu svou bych nevymenil ani za nic a doufam ze mi vydrzi minimalne do doby, nez se objevi nejaka lepsi technologie nez LCD.
-
To cukani muze byt treba tearing, na ktery ruzne hry trpi ruzne. Mozna na nej zaklinac trpi silne. Post procesing ti ho odstrani, v game mode mu jsi vystaven.
-
Jack je dobrej!! relevantních komentářů je tu dost a občas je to nuda číst. Jackovi komentáře naopak čtu s chutí! jacku vydrž ty hejty! STAY STRONG..... STAY YOUNG.
-
Bych si přál, kdyby toho koně udělali jak ve Skyrimu, aby vylezl všude. Bylo by to přeci jen lepší než teď, kdy je schopný vcelku pravidelně se zasekávat o stébla trávy. Občas se mi také stává, že z koně vůbec nelze sesednout ani se s ním pohnout, takže následuje load předchozí pozice.
-
Pro koho?
-
Ze by tam byl nejak extremni rozdil mezi temi min a max detaily to se rict neda, coz je vlastne dobre
-
Ale ano, je to tak, když se na to budu dívat čistě a stroze technicky, tak to zeměkouli na kusy netrhá, jistě... ale já rád vnímám především duši hry, ačkoliv to zní kýčovitě =).
-
Blbosť.. Zaklínača 3 môžeš rozbehať na medium detailoch aj na starom dvojjadre ako ja a hrať hru v 30 fps a hra vyzerá stále krásne.. zapnem GTAV na najnižšie detaily, kde hra vyzerá otrasne a nedá sa to hrať lebo to ide 5 - 10 fps.. takže optimalizácia u Z3 za jednotku (a ešte keď ku tomu zarátam aj to, že taký DAI alebo FC4, ktoré mali bežať aj na dual-core procesoroch - FC4 vyzerá skoro tak isto ako FC3, ktorá bežala v pohode na nich - a pritom tie hry ani nespustíš, tak si myslím, že CD Projekt RED odviedli čo sa tohto týka kus skvelej roboty)
-
Ale tady nejde o hledání chyb a nedokonalostí lupou na screenshotech, ale o celkový dojem.
Jedna věc je vizuální/výtvárná stylizace a něco jiného je zase technická stánka vizuálu.
Tu první má třetí zaklínač bez debat na hodně vysoké úrovni, i když jak jsem psal, osobně bych uvítal více šedivou barevnou paletu. Ale zde logicky přichází na pořad dne osobní preference.
Druhá zmíněná už ale taková sláva není, respektive se jedná o jakýsi současný slabší průměr. Prostě nic z čeho si člověk sedne na zadek. Na trhu jsou hezčí hry.
Jednoduše, vizuální stránka Z3 není nic z čeho by hráčům padala čelist jako třeba u HL2, D3, Crysis apod ve své době.
A to je v zádadě ten problém, mnoho lidí tak nějak očekávalo podobný jaw-dropping efekt na základě toho, co dříve prezentovali a co v podstatě do poslední chvíle slibovali-byť už jen na pc.
A přitom stačilo tak málo - na rovinu říci, jak se věci mají.
Ale jinak ty jsi zřejmě odkazoval právě na tu výtvarnou stránku. A v takové případě s tebou souhlasím. -
Tak pokud není nastavení pro shortcuty i na gamepadu pak trochu lituji hráče co s ním hrají. :D
-
Jack je svůj =)).
-
Quick save když se opřu do křesla ( mimochodem po letech mám parádní erní křeslo nerad z něj stávám *3* ) tak se pak musím obtěžovat klikat na F5 a zároven se mi přehazuje z gamepadu na klávesnici....
Jsem se jenom zeptal... ale asi nejde nevadí. Pravděpodobně tam je autosave ale já bych rád ukládal stále... jinak nějaký větší problém s tím zatím nemám. Možná toho kecání tam je celkem dost i takhle ze začátku ale je to holt rpg co se dá dělat co. *4* -
vsync je úplně nahoře hned jako první možnost v grafice, myslím =). A jestli ne, tak je úplně první v postprocessingu.
-
Neví jaké mám fps ale vysoké asi protože cokoli pod 60-50Fpsby bylo pro mne už celkem sekavé... možná tam nějaký zásek je ale to je spíše dáno rozlohou herní mapy jak se něco načítá atp...
-
Jacku, ty jsi tak trochu jinej co? *7*
-
začalo to bejt trochu nepříjemný jak sem vylezl dál, tak sem stáhl foliage na high, fps vyletělo na 55-60 a teď už je to medový =).
-
Hmm, to je zajímavé protože já se v tom nastavení asi moc nevyznám ale vs tam nevidím jen nějaký HW kurzor? a to mám vyplé ale to pochybuji že bude ono nebo něco podobného. *7*
-
v pohode delam videa s radama a pomaham kolegum :) se mrkni a klikni na odber :) dik cus
-
Aha diky... *3*
-
To jsem rozehrál na tu 3tí doporučenou obtížnost... hrál bych stále, líbí se mi to a to rpg fakt moc nemusím ale jak se zdá Zaklínač je vyjímka. Až na ten komicky zrychlený pohyb a potíže se skákáaním a podle mne i bugy které mne čekají... asi to na těch +-9-10/10 bude noo... jenže co taky říkat asi po hodině a půl hraní mn e se too líbí. *4*
Předpokládám že qs se nedá hodit někam na gamepad takže musím vždycky stisknout na klávesnici co? *7* ta grafika je taky parádní hrozně moc detailů a živý svět i když věřím že někomu to je málo ale zase by to nejelo takhle hezky co?