Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • CDPR uz ukazali Bioware ako sa ma robit RPG, teraz to ukazu aj Bethesde.
    • moc vtipný xD xD xD
      • Nazor, ktery nikomu nenutim (a taky tu nechci rozpoutavat zrovna tenhle flame war) je, ze Bethesda tezi z jedinecnosti jejich RPG, co se rozsahu a pojeti tyce. TES franchisu mam rad, Morrowind je srdcovka, ale ruku na srdce, Obliv i Skyrim byly kvalitativne krok zpet. To, ze nic podobneho neni k mani, neznamena nutne, ze co k mani je, je dobre. A jestlize chces dat na druhou misku vah Zaklinace(ackoli jsou to hrusky a jabka) , tak z pohledu pribehu a predevsim schopnosti jej vypravet, se ma Bethesda hodne co ucit. Pokud Te ty hry neoslovuji, nekomentuj, nebo aspon komentuj vecne.
  • CD Projekt RED je pre mna v sucastnosti etalon slusnej a poctivej firmy, ktora ma spokojnost platiaceho zakaznika na prvom mieste. To mam taky pocit, dnes nie vzdy plati, vid EA a jejich 11 startovacych DLC k 50eurovej hre s mikrotransakciami ktoru naviac z hororu zmenili na akcnu strielacku, ale nazov znacky ponechali :)... Este mi k tomu chyba nedorobeny konec hry a neustala nutnost on-line pripojenia a bolo by to dokonale ;)...

Nieco taketo u CD Projektu nehrozi ani vo sne :o)
    • Tož já si W2 koupil pro steam (RU verze *1*) a češtinu tam dohodil...ale jedničku mam krabicovou platinovku *5*
      • Taky je u mě platinová edice, 2 jsem jen vyzkoušel warez verzi, která mi na starým PC nešla, ale teď se chystám koupit rozšířenou edici 2 a na novím PC bych už to měl rozjéct bez seků :) . Trojku si taky určitě koupim. :)
    • To ti povim muj pribeh, koupil jsem Zaklinace 2 na steamu a byl i v cestine, pak prisel patch tusim 1.20 a cestina nebyla. Gremlin se na otazku proc, vyadroval v tom smyslu, ze jsem si dovolil koupit Witchera 2 na stemu ve sleve (za 30euro) a ne za plnou cenu v CZ shopu/na GOG, takze jsem jakoze zlodej a trestem budiz ze prijdu o cestinu. Ano ano CD Projekt je plny slusnych lidi. Urcite muzou pocitat ze si koupim i Witcher 3 :)
      • Tož nevím, ale mám koupeno The Witcher 2 Assassins of Kings Enhanced Edition ze steamu a čeština tam je...
      • Tam bych to dal spíš na vrub tomu, že češtinu zaplatil a vytvořil Comgad (a ne CD Projekt) a ten samozřejmě z toho nic nemá, když si hru koupíš na Steamu a ne v českém kamenném obchodě. Nemusí to být zrovna fér jednání, ale je celkem pochopitelné (a není to ani zdaleka případ pouze Zaklínače, je to tak skoro u každé hry, kde se o češtinu postaral místní vydavatel)
      • Tak o tom trošku pochybuju, kdyby to takhle nechtěly prodávat tak by to na steam nedávaly.
  • Keyz
    Na Eurogameru se píše "CD Projekt výrazně přepracovává soubojový systém, zejména proto, že si spousta lidí stěžovala, že ve dvojce byl příliš složitý"

Co na tom bylo složitého?
    Stejně jako si lidí stěžovali na složitost a nudnost jízdy ve vozidle při zkoumání planet v ME 1,tak v ME 2 to bylo opravdu o hodně zábavnější...
    Možná by neměli tak moc dávat na hlas lidu.
    • rancor1223
      No třeba mě tohle velice těší. První zaklínač mě minul zcela, druhého jsem zkoušel a po hodině odložil se slovy "A tohle mě má bavit?" ve chvíli kdy jsem měl bojovat.
      Podle mě je ten boj překombinovaný s neskutečně debilním vysvětlením. Počínaje třeba těmi kouzly, či co to bylo; každé mělo název který nijak nenaznačoval účel a ikonku která taktéž nereprezentovala účel kouzla a já si to mám co, pamatovat? Je vážně tak těžké tam dát alespoň nějaké intuitivní obrázky/značky? Ostatně boj jako takový mi přišel stejně šáhlejší než v nedávném Dark Souls (podotýkám, že jsem nehrál, vycházím z toho co jsem viděl). A hlavně zoufale neintuitivní! Zoufale! A že jsem se podobných RPG nahrál, ale tohle jsem nikdy neviděl, fakt ne a už to ani nikdy vidět nechci.

Proč lidem vadilo Mako v ME1 chápu, byla to spíš zdlouhavá minihra, která nikomu nic navíc nepřinesla. Já si sice myslím, že to byla sranda (rozhodně větší než Hammerhead v ME2), ale chápu co lidem vadilo.
      • diky lidem jako ty, umiraj dobry hry a delaj se samy sra*ky ...
      • Promin bez urazky, ale to jsi toho moc nenahral. Navic k zaklinaci existoval manual, ve kterem bylo popsano od ovladani az po kouzleni vcetne principu, narozdil od Dark Souls.
      • Docela rád bych tě chtěl vidět hrát nějaký starý dungeon, kde jsi sbíral runy a skládal z nich runový slova, ale hra ti žádným způsobem nedává vědět jaká slova potřebuješ složit, případně co vyvolávají, takže jsi musel experimentovat. To by bylo f*ckování. *1*

Ale vážně, pokud máš zapnuté tipy ve hře tak se ti neustále zobrazují popisky uvádějící jaký znamení dělá co, připadaně proč máš dva meče atd... a i kdyby ne těch znamení je hře 5 a navíc dobře barevně rozlišených. To je vážně tak těžký si zapamatovat, že červená je oheň, žlutá je štít atp.? Vždyť je to pomalu už jak ve zvláštní škole. *7*
        • rancor1223
          Starý hry do toho netahej, není rok 1990. To měli lidi víc trpělivosti *1*.
          Ale jo, nápovědy všechno jsem četl, nemůžu říct, že by byly zas tak informativní. Ty barvičky, že by odpovídaly si tedy nepamatuji (i když by to bylo logické), takže tomu dávám trochu za vinu tu neintuitivnost. Musel bych to znovu někde sehnat, abych mohl mluvit trochu přesněji a za tu námahu mi to nestojí.
          • Hele, mam souseda, ktery nehraje RPG skoro vubec a zaklinac se mu hodne libil a vzhledem k tomu, ze on nemel zkusenosti a zadnou neintuitivnost tam nevidel, tak mi z toho vyplyva, ze bude problem mezi zidli a klavesnici.
      • 1. Moc s tebou nesouhlasim, znamení se daly lehce zapamatovat a od hráčů se tak trošku čekalo že četli knihy nebo aspoň hrály jedničku :) , možná proto ti to přišlo otravný na zapamatování. Kdyby si hráll 1. díl tak byses v nich orientoval se zavřenýma očima. :)
        2. Začátek byl spíše tutoriál, tak se nediv že to po tobě chtělo, a co se týče souboje tak ten mi nevadil jak v jedničce tak ve dvojce, zvyknout se na to dalo v pohodě a příběh za to stál. :)
        • rancor1223
          Jo, hádám, že knihy/předchozí hry by v tomto pomohly, ale přiznejme si, kolik lidí z těch co si Wichera koupili skutečně vědí kdo vůbec je Sapkowski? Třetina, možná méně mým hrubým odhadem. Spousta také prvního Witchera určitě nehrála (jako já). Pro "začátečníka" je ten systém naprosto nepochopitelný. A ani já (řekněme zběhlý v RPG; ale že bych se vyžíval v hardcore Dark Souls to fakt ne) se vůbec nechytal.
          Jasně že začátek je tutorial, ale když mě tutorial znechutí k vypnutí hry, asi něco není dobře. Jsem spíš zvyklý na styl Gothicu a tohle bylo prostě moc.
          • No jasný, to už je podle vkusu, mě zase baví RPG s hodně dobrým příběhěm plný zapletek, různých vývojů atd.. jako je v zaklínačovi zvykem.
            PS: knížky jsem nečetl, ale chystám se na ně, protože mě už štve jak mi nějaký věci unikají a hodně mě láká ten příběh :D
    • eeeee
      Hlavne nebyl moc dobry ve srovnani s konkurenci, treba dark souls.
      • No jasne. Treba tam chybi zakladni veci jako sekani skrz zed, stromy, sesilani kouzel skrz zed nebo zasekavani se o debilni vystupky, moznost ustrilet draky na nizke urovni, dementni ovladani, nemoznost ukladani = neustale opakovani, chybejici dej atd. To vse v zaklinaci chybi a doufam, ze nadale chybet bude jako v jiste nejmenovane 10-tkove hre.
    • deridon
      se bojim aby to nedopadlo podobně jako u assassins creed 3, kdy vlastne pomalu na všechny bojové techniky bylo jedno tlačítko.. ovládání v zaklínači 2 mi vyhovovalo a nejlepší by bylo, kdyby udělali kombinaci prvního a druhého dílu, teď myslim třeba bojové styly z jedničky a k tomu dynamiku a zábavnost ze dvojky
  • Bohemund
    Nechci být za hnidopicha, ale budu .. :) Ten otevřený svět je dvojsečná zbraň. Witcher si ho určitě zaslouží, ale udělat živoucí otevřený svět, to je kus práce a strašně těžké na nejrůznější detaily.... pokud se to nepovede, bude ten otevřený svět jen na obtíž a na zdlouhavé přejezdy.... snad jsem ale pouze jen hnidopich a nikoliv věštec :)
    • eeeee
      Presne, Bethesda se o to pokousi uz radu let a jeste se ji nepodarilo dobre udelat, vzdycky vyda zbugovanou hru, je tim vyhlasena. Ani ubisoft tak uplne nezvladnul vydat obri ac3. Neni to zadna legrace a cd projekt s tim nema zadne zkusenosti.
    • Gothic 2
      • Gothic 2 je určitě úžasná hra se skvěle zpracovaným open-world světem, ale přesto si myslím, že tady ta rozloha o které mluví, je někde úplně jinde.
        Když nedokázala ani Bethesda se všemi těmi zdroji a zkušenostmi co měli k dispozici udělat perfektní open-world hru (i když to jsou podle mě fušeři), tak si myslím, že v CDProjekt RED si toho možná vzali až moc.

Dál si myslím, že open-world není úplně ideální na vyprávění příběhu á la Zaklínač 1 a 2, no ale na druhou stranu komu jinýmu věřit že to dokáže než polákům z CDProjektu žejo *4*

No a taky to vypadá na zajímavej souboj Zaklínače 3 s Vávrovym RPG i když Warhorse ještě hru nepředstavily, tak si myslím, že rok 2014 není nereálný.
    • aspoň se ukáže jestli na to mají, udělat koridorovku zvládne každý studio...
    • jop bojim se toho samyho protože otevřenej svět s dobrým příběhem povětšinou nejde moc dohromady ( i když se najdouo i výjimky viz RDR, ale i tam byla střední část v meximu dost slabá )
  • PCfanos
    A pak že se sny neplní, je pozoruhodný jak velký pokrok mezi jednotlivými díly dokáže malé polské studio udělat s omezeným rozpočtem, klobouk dolů a jasná sběratelská edice.
    • vod poláků ani jídlo... natož hry
    • Jo jo Poláci se vyznaj, už jen aby nám sem netahali jejich zhnilý a jedovatý jídla a bude to OK
      • eeeee
        Oni nam to sem netahaj, my to sami od nich kupujeme, protoze to jsou nejlevneji dostupne potraviny v sirokem okoli a cesi jsou hovada, kteri setri na jidle a jedi ty nejvetsi sr...
  • Co říct hra roku 2014.
  • A kdopak to jede vedle Geralta? ... ženská postava, stříbrné vlasy, zaklínačský meč u sedla ... vypadá to že dítě osudu se vrátilo :)
    • vedle geralda jde asi postava se sloním chobotem, neni o co stát
    • Ciri? Oukej, jen doufam, ze herni trilogie nebude kvalitativne kopirovat knihy. Prvni a druha kniha byla super, s prislibem, ze vyvrcholeni v te treti bude uzasny. A to se nestalo. Knizni trojka neni super, je pouze oukej, takovy vysumeni, vystrizliveni, pro me docela tezky zklamani. Doufam, ze u her se to nestane, protoze analogie je zatim stejna, mame tu dva super dily jedny herni serie, ktera snad bude v trojce jeste lepsi po vsech smerech. A open world pro me neni tak dulezitej. Chci uzasnej pribeh, zadnej prumer.
      • Ty vole sem neco napsat. Nikoho netrkne pointa toho co pisu, nezacne se tu diskutovat o tom, komu prijde posleni kniha sagy dobra, komu prijde slaba a proc, nebo proc snad nekdo, narozdil ode me, ceni i povidky. Nic. Misto toho se tu vsemy reakcemi tahne fakt, ze jsem zapomnel, ze ta saga ma 5 a ne 3 knihy. Pekne mi to dat vyzrat, ale diskutovat, to ne.
        • eeeee
          Cetl jsem to kdysi davno, kdyz to vyslo a presto bych si nepopletl 3 a 5 knih, imho jsi pozer, ktery to ma max. v knihovnicce. Povidkove knihy jsou mnohem lepsi, ty jsem opakovane cetl mnohokrat
        • rhaegar
          Všichni ví,že Paní jezera je slabší. Sapkowski to chtěl rychle ukončit či nakladatelství na něho tlačilo -to už se nedozvíme.Tak když chceš diskutovat... popiš nedostatky Posledního přaní a Meče Osudu - na to jsem velice zvědav.
      • Jeste me napadlo, ze Ciri mela cernyho kone, dost specifickyho kone .)
        • rhaegar
          Chlape děláš se sebe jen totálního pitomce. Zaprvé Sága je pětidílná a povídky mají dvě knihy. Zadruhé povídky jsou jedny z nejlepších knih fantasy, co jsem četl a věř, že jsem to četl hodně. Čili přestaň psát hovna,když evidentně nevíš o knižní podobě ani prd.
          • Tak mas hodne jinde literarni vkus nez ja. A ze jsi jeden ze tri co opakujou to samy co uz napsal Kr.Pa@tiscali.cz mi prijde zbytecny. S poctem kniv v saze jsem se holt spletl, obcas se mi to prihodi .)
            • rhaegar
              Popletl jsi si to ,protože jsi to nečetl. To je absolutně jasné.
      • Kr.Pa
        Ehm, knih je ale 7
        • Sapkowskiho prvotiny/povidky jsou hodne slaby. Beru vazne jen tridilnou knizni sagu.
          • Tu sa ale píše o Zaklínačovi, nie o Veži bláznov (Narrenturm, Boží bojovníci, Lux perpetua) ;) Inú trilógiu Sapkowski nevydal.
          • kovar.jakub
            Sága samotná je pentalogie, dvě povídkové sbírky před ní dělají další dvě knihy, to je celkem sedm... Jaké tři díly tedy myslíš?
          • Pokud si dobře vzpomínám tak sága o Geraltovi má 5 knih.
          • Kr.Pa
            Povidky jsou 2 knihy, roman je pentalogie ...
            • Mas pravdu, zmatlo me, ze mam v knihovne jen posledni tri knihy .) V tom pripadne prvni ctyri ze serie jsou super a pata kniha jako zaver mi prisla slaba, neadekvatni k ostatnim. Co jsem rekl o povidkach plati.
    • Možná aby byl divoký hon poražen je třeba Cyril?
      • *Ciri
        Cyril (nebo Metoděj) by byl Geraltovi asi prd platný ;) *1*
        • yop sorry tohle jsem posral:)
    • Ano dítě osudu a též dítě, které má právo na trůn. Tedy zápletka již podle obrázku ? Super :D Miluji Zaklínače a také miluji CD Projekt.
  • smejki
    Su nervózní, ale když i Obsidiani dokázali hned napoprvý udělat lepší open-world než Bethesda, tak to snad daj i Poláci.
  • Ted se pro mě Witcher 3 stal hra číslo jedna v očekávanosti ,sory HL 3 :D
    • Keyz
      Navíc u Witchera 3 je dobrá šance,že výjde.To se o HL 3 říci nedá.
  • kostejnesmrtelny
    He, shodou okolností zrovna louskám znovu po letech zaklínačskou ságu a nedá mi to abych tady neventiloval svůj nejčerstvější dojem: Co sakra Geralt celou tu dobu na Yennefer viděl? Podle dosavadního líčení je to panovačná, mstivá, zamindrákovaná mrcha která s ním zachází jak s kusem hadru a ani se moc neobtěžuje předstírat opak *16*. Jediná pasáž, kde se tomu popisu jakžtakž vymyká je výchova Ciri v Ellanderu, ale tím to hasne.

Jestli ve W3 dostanu na výběr mezi Yen a Triss, nebude to moc dlouhý přemejšlení. *10*
    • Viktor_H
      Lásce neporučíš! *1*
    • Všem, kdo nechápou postavu Yennefer a co na ní Zaklínač viděl, doporučuji vygooglit si heslo "femme fatale". Zjistíte, že se jedná o literární stálici, která má přesně ty charakteristiky, o kterých píše Kostěj. Na jedné straně krásu a uhrančivou přitažlivost, na druhé straně naprosto nepoužitelnou osobnost, přelétavost, povrchnost, nevyzpytatelnost atd. Právě ta kombinace muže nakonec často zničí. Psáno nejen klasiky, ale i životem *3*
    • ales.smutny
      "Co sakra Geralt celou tu dobu na Yennefer viděl?"

Jak to bylo? Ta balada o dvou ňadrech, myslím ze Zlatého draka?:)
      • "Chystám se složit baladu o dvou bílých kozičkách. Prosím, neruště mě."
        Totálně priceless hláška :D
      • Ani to nie.Aby ju zachránil použil svoje posledné prianie na džina a to bolo,že bude sňou naveky zviazaný,alebo niečo vtom zmysle a džin ju musel nechať tak a zmyznúť. Je to v poviedkach.
        • Magister_Peditum
          Džin musel nejen zmizet, ale udělat ještě "něco", pokud si dobře vzpomínám. *15*
        • ales.smutny
          Kdyby zmizet, pokud si to dobře pamatuju, tak by ten džin byl šťastný za to, kdyby měl jen zmizet...;)

(ale to celé je vtip, prostě to je holt jemu imponující nezávislá ženská a taková ta femme fatale, která se neustále vrací ať chce nebo ne)
    • misho8723
      Ja mám rád Yennefer :) Vďaka hrám zase mi prirástla k srdcu Triss (aj keď v dvojke mi chýbala Shani)... ale ak v trojke sa dostane na možnosť výberu, tak si vyberiem Yennefer
      • shmeck
        Kam se vůbec poděla Shani? Pokud si dobře vzpomínám, tak o ní ve dvojce nebylo nic řečenýho, nebo ne?
        • misho8723
          V Rozšírenej edícii Z2 ak mal človek savy z jednotky a ak nechal Alvina u nej, tak v denníku sa mu objavila táto správa:
          "Some of you have surely heard the rumors about the relationship that bloomed between the young medic Shani and Geralt. I hasten to inform you that they are all true. I consider Shani a friend both true and old. We go back to the days when I lectured in minstrelsy at Oxenfurt University, and I was the one to introduce her to the witcher. Upon Geralt's return to the living, they were reunited in Vizima, where the red-haired medic competed with Triss Merigold for Geralt's heart. She emerged victorious from the rivalry. The flame of their romance blazed bright, but it burned out quickly.
          Though a very young woman, Shani proved more mature than the witcher, who had always found relationships puzzling and difficult. Geralt would dodge his obligations towards her, preferring instead to pursue the missions King Foltest assigned him. The medic quickly realized this flour would yield no bread. She had a serious conversation with the witcher, and they parted amicably. Shani accepted an offer to teach at Oxenfurt and left for that city, whereas Geralt followed Foltest to the lands of the La Valettes. After splitting with Shani, the witcher needed comforting and quickly found solace in Triss Merigold's arms."
          • shmeck
            Moc díky za info :) . Měl jsem na začátku dvojky pocit, že mě CD Projekt oblbnul, když jsem se najednou probudil vedle Triss. Žil jsem v bludu :D
    • nemal na výber, bolo to jeho posledné prianie *4*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit