Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Super presne takto by to malo byt "For Gamers By Gamers"... a plnit si sny... Vsimnite si, ze hry ktore su tvorene v tomto duchu su skratka legendarne ... Napr Mafia 1 bola taka, Zaklinac bol taky... Je to na tom proste poznat.

Ale znie mi to z ich ust az tak ambiciozne, ze sa zacinam bat, aby to nedopadlo podobne ako "Duke Nukem" ci podobne hry ktore mali velke ambicie...

Budem drzat palce, a som tak nabudeny, ze hned ako prejdem Zeldu :D, tak idem na maraton Zaklinacov 1 + 2 :)
    • davidBray
      duke nukem měl jen jednu jedinou ambici :)) a to aby vůbec vyšel .))
    • No ja se spis obavam, aby to nedopadlo jako Gothic 3. Ono rozhodne neplati, ze cim rozsahlejsi tim lepsi. Kazdopadne jim ale drzim palce
      • Gothic 3 me taky nebavil, ale CD Projektu verim. Prvni 2 dily byly skvely a ty spolecnosti moc fandim, nenasrali do tech her zadny ochrany, diky kterym trpi jen ti, kteri si hru koupi, jako to udelal Ubisoft. Treti dil Zaklinace pujde do sbirky, doufam ze opet v nejaky specialni edici, nejlip s trickem jako u jednicky :D
        • mozna to vyznelo trochu jinak nez melo, tema prvnima dvouma dilama myslim zaklinace, ne gothic
  • jak je pribehove propojena hra a knizni predloha? zaklinace jsem jeste nehral.. jen prave ctu Poslední Přání (moje prvni kniha od Sapkowskiho) a dost me to bavi. jake knihy Zaklinace navazuji na hru? rad bych si to precet a pak zahral.. diky za pripadne info od nekoho kdo ví.
    • dekuji vsem za cenne informace :)
      ..nejsem moc literarne zalozenej, raci si nebudu predstavovat jak dlouho bych cet 7 knih (to se mi povedlo snad jen u Castanedy)
      doctu pro zacatek povidky, pak si zkusim prvni hru Zaklinac a pak se uvidi kam me zajem zavede.
      jeste jednou diky VSEM
    • Kr.Pa
      V kazde kapitole 1. zakl jsou narazky na osoby ze knih a vetsinou je u nich dialog, zda si na ne Geralt vzpomina. Priklady: Leo Bonhard, Rusty, Coën, Ciri, Regis, Philippa Eilhart atd. Jsou tu i ti, ktere ve hre primo potkas: Triss, ostatni zaklinaci, Shani, Marigold, Zoltan. Ci udalosti, jeden pribeh je ciste jen o prvnim odcarovani Addy a dalse treba proc se Geraltovi rika Reznik z Blavikenu. A konec posledni knihy vlastne navazuje na prvni video ve hre a tutorial.

Pokud je clovek liny cist, dost veci se dozvi i ze serialu.
      • Bez uražky ale serial je na hov**. mnohem horší než kniha nebo hra
        • Kr.Pa
          a to z jakeho hlediska hodnotis ? na knizky nic nema ale ?
    • Hra navazuje nepřímo na knihy. Přečti všechny knihy, tím rozhodně nic nezkazíš. Hra je udělaná, že ty knihy vůbec číst nemusíš, ale když je přečtené máš, tak tě to víc vtáhne
      • Přesně, obzvlášť ve dvojce je narážek na pentalogii i povídky docela dost a vždycky mi udělá obrovskou radost, když na ně narazím. Asi po prvních pěti minutách hry ve Foltestově ležení mě fakt potěšilo, když jsem narazil na Sekáče, co chtěli pomoc s posouzením amuletu pro mladýho a začali mi namlouvat, že jsme staří známí, co spolu šli na zlatýho draka:)
    • calwin
      nenadväzujú skoro vôbec... ostávajú iba postavy ktoré sa objavili v knihe...

ja som sa po jednotke dostal ku všetkým knihám a môžem s čistým svedomím povedať že to bolo dokonca lepšie zahrať 1tku hru skôr ako čítať samotnú knihu... nebolo to také zložité zorientovať sa vo svete zaklínača kedže kniha ťa vhodí rovno do víru sveta a dlho potrvá kým sa zorientuješ v politike...

a mínuskári ste už trápny... ak sa vám niečo nepáči tak by som bol rád za odpoveď "prečo" lebo akosi vám všetkým chýbajú argumenty...
      • Hra na knihy nadväzuje a poriadne.

Jednotku ešte možno brať ako nejaké Geraltovo nové dobrodružstvo (ktoré ale stavia na politickej situácii po cintránskom mieri a vnútorne vlastne vychádza z aen itlinespeath), no v dvojke je už jasným leitmotívom situácia okolo politiky 4 kráľovstiev, lóže a Nilfgaardu a rieši sa otázka divokého honu. A to pekne nadväzuje na ságu. Vrátane všetkých tých rasových či morálnych rozhodnutí, ktoré musí Geralt prijať.

Vôbec by ma teda neprekvapilo, keby sa v trojke popri Yennefer objavila aj Ciri (len neviem, ktorá bude pomáhať zachraňovať tú druhú), a okrem čiernych nilfgaardských zadkov by došlo nakopaniu nejakých "brányotváraniachtivých" elfov či k vyúdeniu pár členiek lóže.
      • Myslím si přesný opak. Ve hře to není tak rozebrané jako v knihách. Hra má určitě plus, že je dost srozumitelná i pro zaklínačem neposkvrněného hráče, ale informace z knih to rozhodně nenahradí
        • calwin
          nehovorím o tom kde je to detailnejšie rozobrané aj keď máš pravdu...
          skôr mi bolo príjemnejšie sa zoznámiť s tým svetom formou hry... kedže mala výbornú atmosféru o to lepšie sa mi čítalo keď som si to vedel predstaviť niektoré veci som si potom podvedome spájal s hrou... dobre bol spravený aj seriál čo točili poliaci aj keď hodila by sa im pomoc od hollywoodu :D
          • No psal jsi, že v knihách to déle trvá ne se zorientuješ v politice. Ve hře je to spíš víc brené povrchově, kdežto v knize to jde do hloubky. A těch knih je 5 (pokud beru ságu) a je to rozložené do všech (potřebuješ myslím první 3 abys měl takové širší ponětí o tom světě), kdežto ve 2 hrách je toho možná polovina, tak to není úplně dobré srovnávat. Hra je vyřešená fakt výborně, ale knihy se opravdu vyplatí přečíst první, pokud chceš plný zážitek. Ale chápu, že když třeba nejsi úplně na knihy a moc nečteš, tak tě to třeba víc vtáhne (beru to jako globální příklad)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit