Přejít na výpis diskuzí
Zaklínač 3 vyjde příští rok a další info o chystaném RPG - UPDATE
5.2.2013 | Aleš Smutný
269 příspěvků
-
Keď som pozeral na ten screenshot s dvoma jazdcami, tak som si spomenul, ako ma mrzelo, že sa (okrem prológu k W1) tam viac neobjavili aj ostatní zaklínači - Vesemir, Eskel či Lambert. Berengar je evidentne out, keďže mal zomrieť buď v priamom súboji s Geraltom alebo pri pomoci Geraltovi v súboji s Azarom Javedom (hoci doteraz mám save, kedy boj s Javedom prežil :)
-
No ja by som ako fanusik od nich ani ten posun neziadal,stacilo by mi ''more of the same'' ale CDP je CDP a nie Ubisoft :) ale tesim sa,sice v poslednej dobe nemam k open world hram velmi dobry vztah lebo vacsinou ma ta hra neodvratne prestane bavit skor nez urobim vsetko v tom svete co chcem urobit,co mi vadi,ale verim im a moje peniaze maju uz teraz.
-
To vypadá na RPG roku. Minimálně... Těším se.
-
A kdyz vse dopadne dobre a hra se povede, jako ze se jiste povede, tak po 3 uspesnem dilu nastoupi tzv novy smutny trend dnesni doby - MMO Zaklinac.
-
-
Ono kdyby to dělal CD projekt a dal si na tom záležet jako na předchozích dílech a nenechal se ovlivnit "novými" ohranými trendy tak by to MMO nemuselo býti špatný, ale bylo by to už velký sousto.
-
-
Toto bude velka udalost
-
S tou rozlehlostí zase opatrně. To že má svět být až 30x větší než v případě druhého dílu znamená, že se budeme po herním světě v průběhu hry přesouvat na větší vzdálenosti. Tedy, že už nebudeme na území jednoho státu, ale půjdeme dál. A že nám přejetí z jednoho konce na druhý trvalo 30-40 minut znamená, že když se všechny dostupné lokace nasází za sebe tak by jejich přejetí trvalo tak dlouho.
Jinak mě zajímá, jak si poradí s rozhodnutími z dvojky. Věřím, že CDproject RED z toho neudělá další bezvýznamné rozhodnutí jak se stalo v případě trilogie Mass Effect, kdy třeba bylo jedno jestli jste v prvním díle zachránili nebo zabili zdánlivě velmi důležitou královnu Rachni. -
-
Má to být o 20% větší než Skyrim... ...čili nic z toho, co uvádíš, to neznamená.
-
-
Tak to je věta jako prase. *1*
Ale mezitím jsem se jinde dočetl že to má být jedna obří mapa, kde se bude pohybovat bez loadování.
-
-
Ja by som si mapu predstavil ako stvorec, a pod tym prejdenim za 30-40min si predstavujem usecku z hociktorej strany tohto stvorca na opacnu stranu. Keby sa vsetky oblasti podavali jedna za druhu ako to ty pises, tak by vzniklo imo nieco take ako stvorec rozrezany napr na 4 obdlzniky ktore ked sa daju jeden za druhy vznikni 4x dlhsia trasa a teda jej prejdenie by trvalo 4x dlhsie nez udavanych 30-40 minut.
-
-
Jde o překlusání na koni. Což je docela reálné.
-
-
-
Skvelé správy. Open world fantasy RPG je jak šafranu a zaklínač rozhodne na otvorený svet predpoklady má.
Jediné čoho sa bojím je story, to sa v otvorenom svete rozpráva dosť ošemetne a potom z tých screenov sa obávam ,že tam začnú moc ťahať veci z kníh. Tie sú síce super ale po posledné 2 hry ich viac menej ignorovali a dávať ich do hry(alebo aspoň do zásadnejšej role) by tých čo nemali s nimi tú česť(zvlásť na západe) by akurát vyvolávalo zmätky.
Nechcem teraz znieť ako hater/troll ale napr. taká Ciri(potenciálne prítomná na prvom obrázku) bola v knihách strašne nesympatická postava. Ako charakter pôsobila kostrbato keďže Sapkáč ju hádzal z jedne role do druhej(najskôr vyslovene decko, potom tvrdá banditka...) a zakončil to tím ,že z nej vyslovene spravil akési božstvo. Takáto postava ,dovolím si povedať, vyslovene bez konca kraja bola už v knihách ako päsť na oko. Iné postavy mali jasne daný rozmer, niekde začínali inde končili, lenže to sa na Ciri nejak nevzťahovalo.
Hry sa doteraz držali vcelku rozumne pri zemi a ak neplánujú túto postavu zásadne zmeniť zase by bola len ako päsť na oko. Samozrejme len za predpokladu ,že sa vôbec objaví inak ako by som nič nepovedal(nenapísal). -
-
Mně naopak přišla Ciri napsaná velice dobře (puberťák). Nesympatická občas byla, ale Sapkowski ji dokázal vtisknout lidskej rozměr, jelikož za maskou arogantního spratka to byla citlivá a hodná dívka a fakt jsem ji přál, aby je tam všechny nakopala do prd*le a měla pokoj.
BTW, celkově jsem toho názoru, že Sapkowski umí ženské postavy celkem dobře. -
Suhlasím s mishom,vztah k postavam je subjektivny,mne sice chybaju docitat uz len dve knihy,ale Ciri mam osobne ,ako postavu,velmi rad,neviem preco.Preto som aj dufal,a dufam,ze bude zakomponovana do dalsieho dielu hry.
Rovnako ako ty,aj ja mam trochu obavy z otvoreneho sveta a rozpravania pribehu,ale verim ze oni sa s tym nejako popasuju.
No a k teme,hrozne sa tesim,len to cakanie do 2014 ... -
Tak ale to je subjektívne - ja osobne mám veľmi rád Ciri.. takisto ako Zoltana alebo Marigolda, ale poznám dosť ľudí, ktorí ich neznášajú
-
-
Kdo může nesnášet Zoltana nabo Marigolda? Ještě řekni, že znáš někoho, kdo nemá rád Maršálka Dudu.
-
-
...rrrrva mať!
-
-
Moja osobná skúsenosť je,že kopa ludí tie postavy nemá rada,lebo nedokážu uniesť to,že niesu ani jedna taký ten klasický jednorozmeroví hrdinský typ. Pre mňa je presne toto to čo na Sapkowskom diele milujem.
-
-
Myslím, že jsi to řekl naprosto přesně. Ciri bych ve hře bral, i když je pravda, že už v prvním Zaklínači jsme vlastně "místo" ní měli Alvina - tj. dítě s magickými schopnostmi, kolem kterého se "otáčí" celý příběh.
-
-
-
Ta postava na obrázku má stříbrné vlasy čili není jisté, že je to Ciri -ta přece měla popelavé vlasy.
-
-
Mám dojem, že ke konci jí nějak zbělaly:).
-
-
-
Tak to sa už neviem dočkať GamesComu! Prezentácia Red Engine minulý rok sa mi veľmi páčila, takže sa hrozne teším :) Zberateľská edícia ako pri dvojke to istí
-
Ajajajaj..a je to tady , jak jsem se obaval..
Tohle ma velkou sanci dopadnout jako Gothic 3. prvni Gothic uzasny uspech neznameho studia , pak prisla dvojka ktera byla uz delana s docela velkymi ambicemi a pak pad na hubu v podobe Gothic 3. Zaklinac jde presne v tehle slapejich.
Ono delat RPG hru komornejsiho razeni a delat RPG hru megalomanskeho razeni je obrovskej rozdil a zatim , at si mrmla kdo chce jak chce , to umi jen Bethesda a nikomu dalsimu se to prilis nepovedlo.
Ale samo Zaklinaci 3 preju uspech..ale jsem dost skeptickej.. -
-
Ta analogie tady moc nefunguje. Každopádně největší a nejzásadější rozdíl je v tom, že tvůrci Zaklínače nemají za zadkem Vypatlané kravaťáky z JoWoodu (ne-čest jejich památce).
-
Taky stojím za názorem, že Gothic 3 je spíš neúspěch JoWoodu než Piraní.
JoWood - Gothic: Arcania (bez komentáře *7* ) - 2011 bankrot
Piraně - Risen (dle mě super) a Risen 2 (už ne tak super, ale dobrý) studio stále jede... -
G3 padl na hubu kvůli příšerné optimalizaci a kvůli nedodělání hry. Jinak to rozhodně nebyla špatná hra.
-
-
G3 je fajn hra , to se nikdo nehada. ja jen tvrdim ze skok z pomerne uzavreneho RPG do open world RPG muze dopadnout dost blbe kdyz s tim nemaji zadne zkusenosti jako nemela Piranha.
Bethesda to dela od roku 1993 a stejne s tim porad plno lidi neni spokojenych.. -
-
Bethesda jsou packalové na entou! Nemůžeš srovnávat CDP a Bethesdu. Bethesda tvoří desítky let pořád to samé dokola bez špetky inovace naopak CDP se vyvíjí a každý Zaklínač je jiný a přitom neméně skvělý.
-
-
Bethesda zacala delat hry kdyz vetsina z vas tahala gumovy kacery kolem piskoviste , a drzi se dodnes. Nenapada me jedina herni spolecnost ktera vydrzela takhle dlouho a i ted prodava svoje tituly v milionovych nakladech , tolik k packalstvi a Bethesde.
Inovace od Bethesdy jsou zakladem mnoha her , pro priklad mouse look (terminator future shock).
Rozdil mezi Morrowindem a Skyrimem je obrovsky..pro nekoho v dobrem , pro nekoho ve zlem , ale urcite mnohme vetsi nez rozdil mezi Zaklinacem 1 a 2.
Takze podtrzeno secteno..placas nesmysly..:) -
-
Pardon - Skyrim vůči Morrowindu samozřejmě :)
-
Zaklínač 1 a 2 mají mezi sebou kolik... 2-3 roky? Morrowind a Skyrim jsou ob díl a mají mezi sebou cca 10 let rozdíl? I přesto se Zaklínač 2 oproti jedničce změnil(povznesl) daleko více, než Morrowind vůči Skyrimu.
-
"Rozdil mezi Morrowindem a Skyrimem je obrovsky..pro nekoho v dobrem , pro nekoho ve zlem , ale urcite mnohme vetsi nez rozdil mezi Zaklinacem 1 a 2." - Jakej?
-
Jasně máš pravdu a Fallout 3 je nejlepší díl série. Bethesda je v posledních letech jenom banda amatéru,co spoléhá na komunitu. A,že ji to lidí žerou? Na světe jsou masy hlupáku.
-
-
-
-
-
U Gothicu 3 to šlo do háje proto že se rozhádali vydavatelé s distriutorama a proto ji nedodělali a vypustili předčasně. Toho se tady nebojím.
-
-
No prave..rozhadali se , ale to melo duvod..a to ten ze to proste Pirani nezvladali a vyvoj trval moc dlouho , protoze si vzali moc velke sousto..ale jestli se to bude opakovat i u Zaklinace..tezko rict..
-
-
Gothic 3 je po všech patchích naprosto skvělá gamesa, věřím, že kdyby měli piraňáci víc času, většinu těch věcí by opravili... Zaklínač 3 může klidně vyjít za čtyři roky, takže no worry.
-
Opět se toho nebojím CD projekt jako takový dal volnou ruku proto řekl že až to udělají tak to udělají. Rozhodně by neházeli termíny kdyby byli v nějaké polo verzi...Navíc u Piranha Bytes a JoWooDem šlo i do zásahu hry kdy se pokoušel JoWooD říkat jak má co bát tak samozřejmně o peníze...byl tam spor ve více rovinách.
-
-
-
-
zaklinače sem nedohral ani jedničku a nehodlam se k tomu vracet, jo kde jsou časy falloutu 2 nebo vampires bloodlines. dnešní rpg jsou moc akční
-
-
súhlas v Bloodlines človek o akciu ani nezavadil... *1*
-
-
akcia tam bola ale nebolo jej tak vela ze by som si pripadal ze hram diablo alebo dmc
-
-